Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την οραση στις στρατιωτικες σχολες γιατί υπάρχουν πολλά sites που το καθένα λέει κάτι διαφορετικό. Έχω - 6.00 Sph και - 4.50Cyl. Μπορώ να περάσω στις στρατιωτικες σχολες σώματα; Γιατί στα όπλα ειμαι σίγουρη ότι δεν μπορώ. Επιπλέον γνωρίζετε αν μετράει η όραση στην πυροσβεστικη; Αν ναι μπορώ να περάσω ή όχι
dionisis1925 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα,στα σώματα μπορείς να περάσεις αν και είσαι οριακά μέχρι 6 βαθμούς δέχονται. Στην Πυροσβεστική υπάρχει όριο και είναι μέχρι 4,5 οπότε δεν μπορείς.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 2 ώρες πριν, dionisis1925 είπε Καλησπέρα,στα σώματα μπορείς να περάσεις αν και είσαι οριακά μέχρι 6 βαθμούς δέχονται. Στην Πυροσβεστική υπάρχει όριο και είναι μέχρι 4,5 οπότε δεν μπορείς Σε πολλά sites λέει η οπτική οξύτητα να είναι 10/10, τι ειναι αυτή; Η μυωπια;
dionisis1925 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, marinanina34 είπε Σε πολλά sites λέει η οπτική οξύτητα να είναι 10/10, τι ειναι αυτή; Η μυωπια; Αν έχεις πχ 5 βαθμούς μυωπία θα πρέπει με τα γυαλιά να βλέπεις τέλεια,είναι η κλασσική εξέταση που κάνεις όταν πηγαίνεις σε οφθαλμίατρο..κάθεσαι απέναντι και σου λέει αν βλέπεις τους αριθμούς στον πίνακα.
jerry banana Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 6 ώρες πριν, marinanina34 είπε Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την οραση στις στρατιωτικες σχολες γιατί υπάρχουν πολλά sites που το καθένα λέει κάτι διαφορετικό. Έχω - 6.00 Sph και - 4.50Cyl. Μπορώ να περάσω στις στρατιωτικες σχολες σώματα; Γιατί στα όπλα ειμαι σίγουρη ότι δεν μπορώ. Επιπλέον γνωρίζετε αν μετράει η όραση στην πυροσβεστικη; Αν ναι μπορώ να περάσω ή όχι Εγώ πριν τις πανελλήνιες είχα κάνει εγχείρηση lasik και είχα 6 βαθμούς και στα δύο.Σε δέχονται κανονικότατα με εγχείρηση παντού ,με εξαίρεση να αποτελεί η Π.Α (Πολεμική αεροπορία για ιπτάμενους όμως) .Θα σου πρότεινα εαν έχεις τα χρήματα να κάνεις εγχείρηση καθώς θα σου αλλάξει τη ζωή και θα γλυτώσεις χρήματα απο φακούς γυαλιά κλπ.Εχουν περάσει απο τότε που έκανα 5 χρόνια και η μυωπία μου (όπως μου είχε πει και ο οφθαλμίατρος που εχω τον ιδιο απο τριτη δημοτικου) τώρα είναι μόνο στο 1 μάτι το πολύ 1.Αλλα είμαι ικανοποιημένος.Μίλα με τον οφθαλμίατρο σου και ανάλογα κιόλας με το πάχος του Αμφιβληστροειδή σου θα σου πεί ο γιατρός σου εαν επιτρέπεται εγχείρηση ή όχι.Καθώς και επανεγχείρηση σε περίπτωση που θελήσεις σε καμια 5αριά-10αρια χρόνια.Μη πας με γυαλιά σε στρατιωτική σχολή θα παιδευτείς σε πολλά θέματα τα οποία τώρα δεν βλέπεις αλλά αργότερα σε απλές ασκήσεις κλπ θα κουράζεσαι με τα γυαλιά.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 1 λεπτό πριν, jerry banana είπε Εγώ πριν τις πανελλήνιες είχα κάνει εγχείρηση lasik και είχα 6 βαθμούς και στα δύο.Σε δέχονται κανονικότατα με εγχείρηση παντού ,με εξαίρεση να αποτελεί η Π.Α (Πολεμική αεροπορία για ιπτάμενους όμως) .Θα σου πρότεινα εαν έχεις τα χρήματα να κάνεις εγχείρηση καθώς θα σου αλλάξει τη ζωή και θα γλυτώσεις χρήματα απο φακούς γυαλιά κλπ.Εχουν περάσει απο τότε που έκανα 5 χρόνια και η μυωπία μου (όπως μου είχε πει και ο οφθαλμίατρος που εχω τον ιδιο απο τριτη δημοτικου) τώρα είναι μόνο στο 1 μάτι το πολύ 1.Αλλα είμαι ικανοποιημένος.Μίλα με τον οφθαλμίατρο σου και ανάλογα κιόλας με το πάχος του Αμφιβληστροειδή σου θα σου πεί ο γιατρός σου εαν επιτρέπεται εγχείρηση ή όχι.Καθώς και επανεγχείρηση σε περίπτωση που θελήσεις σε καμια 5αριά-10αρια χρόνια.Μη πας με γυαλιά σε στρατιωτική σχολή θα παιδευτείς σε πολλά θέματα τα οποία τώρα δεν βλέπεις αλλά αργότερα σε απλές ασκήσεις κλπ θα κουράζεσαι με τα γυαλιά. Το εχω συζητήσει με τον οφθαλμίατρο μου τον οποίο έχω από πολύ μικρή και μου είπε ότι καλύτερα να κάνω στα 23 μου γιατί τότε θα έχει βελτιωθεί και η τεχνολογία και θα έχει σταθεροποιηθει και η όραση μου... Οπότε είναι αδύνατον να κάνω τώρα
jerry banana Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, marinanina34 είπε Το εχω συζητήσει με τον οφθαλμίατρο μου τον οποίο έχω από πολύ μικρή και μου είπε ότι καλύτερα να κάνω στα 23 μου γιατί τότε θα έχει βελτιωθεί και η τεχνολογία και θα έχει σταθεροποιηθει και η όραση μου... Οπότε είναι αδύνατον να κάνω τώρα τι να σου πω παιζει ρολο και ο οφθαλμιατρος εγω εχω εναν στο Μαρουσι που εαν θες στον προτεινω και ειναι απο τους καλυτερους.Εμενα τοτε και αυτος μου ειχε πει οτι παιζει να μου ανεβει και ο ατιμος πετυχε ακριβως το βαθμο για τον ιδιο ακριβως λογο.Ομως αυτο που ειπε για τη τεχνολογια ο δικος σου δεν ισχυει.Αν και τωρα που το σκεφτομαι εγω ειχα κανει τοτε στο Ο.Μ.Α την εγχειρηση γιατι δεν υπηρχε αυτο το μηχανημα πουθενα αλλου στην Ελλαδα.Αξιζε ομως.Τελοςπαντων κοιτα να αφοσιωθεις στους βαθμους γιατι αυτο μετραει πρωτον και εαν εχεις θεμα με τα γυαλια αγορασε ενα σχοινακι οπως κανουν πολλοι φιλοι μου.Φακους ουτε να το σκεφτεις ειδικα στις ασκησεις εαν θες ομως στα ακαδημαικα μπορεις ανετα να τους φορεσεις. Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2019 από jerry banana
kristina123 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Ποια κριτηρια θα πρεπει να πληρουνται ωστε καποιος υποψηφιος στρατιωτικων σχολων να περασει στο στρατο (εφοσον δεν εχει γινει αποδεκτος μεσω πανελληνιων εξετασεων)?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα