Απαιτητικούλης Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Καλησπερα κυριοι, σας διαβαζω χρονια τωρα και ηρθε επιτελους η ενδοξη στιγμη να δημιουργησω ενα προφιλ και να ανοιξω το πρωτο μου topic. Περσυ εδωσα πανελληνιες και περασα στο ημμυ του ΕΜΠ, αναμεικτα τα συναισθηματα μου για την σχολη και την πολη. Μετα απο μερικους μηνες στην σχολη, συνειδητοποιησα οτι εκανα λαθος επιλογη.. Ηθελα να ασχοληθω με τον τομεα του software, αλλα ανακριβης πληροφορηση και ανεπαρκης ερευνα εκ μερους μου με εκαναν να καταληξω στο ημμυ.. Αποφασισαμε λοιπον με εναν καλο φιλο να κανουμε 10% για το τμημα επιστημης υπολογιστων στο Ηρακλειο. Εχω παει αρκετες φορες στην Κρητη και για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους, γ@μ@ει η μεγαλονησος 😂 Για να μπω στο ψητο, χρειαζομαι οσο το δυνατον περισσοτερες πληροφοριες απο Κρητικους και μη που μενουν στο Ηρακλειο σχετικα με την πολη, ποιες περιοχες πρεπει να κοιταξω για σπιτι (σκοπευω να συγκατοικησω με το φιλαρακι, επισης να προσθεσω οτι εχω αυτοκινητο-διπλωμα και οτι το budget μας ειναι σχετικα περιορισμενο), ποτε ειναι καλυτερα να κατεβω για να ψαξω για σπιτι και γενικοτερα οποιαδηποτε πληροφορια σχετικα με τα φοιτητικα ζητηματα ειναι πολυτιμη. Αν εχουμε καποιον φοιτητη/πτυχιουχο του CSD, θα χαρω να ακουσω την γνωμη του και τις συμβουλες του για την σχολη, το πανεπιστημιο κρητης, το φαγητο της λεσχης, το ΙΤΕ κλπ Τελος, αν κανεις ψαγμενος μπορει να μου προτεινει τι προεργασια (καποια βιβλια ισως?? καποια online courses??) να κανω σχετικα με την σχολη ωστε να σκασω μαχιμος και να μην αντιμετωπισω μεγαλες δυσκολιες (ξερω οτι ειναι ενα πολυ απαιτητικο τμημα), θα το εκτιμησω ιδιαιτερα! Ευχαριστω για τον χρονο και την βοηθεια σας
Backpacker Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Εφοσον έχεις αμάξι τότε οι επιλογές σου αυξάνονται τρομερά. Ηράκλειο σπούδασα και σου προτείνω να κατέβεις χωρίς 2η σκέψη. Η σχολή που λες ειναι πολύ καλη και τα κτίρια ολοκαίνουργια. Θα σας πρότεινα να ψάξετε για σπίτι από 62 μαρτύρων μέχρι και βούτες εφόσον έχετε αμάξι. Ψάξτε και παραλιακή. Μακριά από Εσταυρωμένο και τρεις βαγιές τίγκα στην υγρασία και ακριβά λόγω ΤΕΙ. Μασταμπάς πολύ καλή περιοχή όπως και στο καπετανάκειο και λεωφόρος δημοκρατίας. Με αμάξι κέντρο μην ψάξετε καν για σπίτι καθώς είναι ακριβά, παλιά και τα πάρκινγκ ανύπαρκτα. Γενικά καλύτερη περίοδος να κατέβεις ειναι αρχές αυγούστου καθώς δεν θα έχουν σκάσει οι καινούργιοι φοιτητές ακόμα και θα έχεις προβάδισμα. 1
ZauZ Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Περιοχές κοντά στο πανεπιστήμιο είναι οι Βούτες - Παγνή, στην περιοχή του ΤΕΙ, 62 Μαρτύρων, Γιόφυρος (ΜΑΚΡΙΑ - τρομερή υγρασία), Αμμουδάρα, Γάζι (κωμόπολη με παραλία). Το να είσαι δίπλα στο CSD θα είναι πολύ μεγάλη ευκολία τα πρωινά και αφού υπάρχει αυτοκίνητο το να πάτε στο κέντρο θα είναι εύκολο (το παρκάρισμα είναι άλλη ιστορία, αλλά περιφερειακά του κέντρου βρίσκεις). Πιο μακριά, κέντρο - απόκεντρο καλές περιοχές είναι Μασταμπάς, Θέρισσος (Ρομαντική γωνία, Παναγίτσα κτλ) - Περίπου 7-10 χλμ από το πανεπιστήμιο. Κέντρο προσωπικά θα έλεγα καλύτερα όχι εφόσον υπάρχει αυτοκίνητο. Όλες οι σχολές του Ηρακλείου εδώ και μερικά χρόνια έχουν μεταφερθεί στην πανεπιστημιούπολη στις Βούτες σε καινούρια κτήρια και γενικά η φάση είναι πολύ "κυριλέ" από άποψη υποδομών. Η πανεπιστημιούπολη διαθέτει και κλειστό γυμναστήριο, δίπλα είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (+ Ιατρική σχολή) και λίγο πιο πέρα το Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας το οποίο θα αποτελέσει ένα καλό παράθυρο αν θες να συνεχίσεις μετά το πτυχίο παραπέρα... Το Ηράκλειο σαν πόλη είναι μια "μικρή Αθήνα" και τα τελευταία χρόνια έχει βελτιωθεί σε πολλά σημεία, όπως η παραλιακή, το κέντρο με τις πεζοδρομήσεις κτλ. Γενικά είναι μια πόλη η οποία δεν κοιμάται ποτέ, γεμάτη φοιτητές η οποία είναι σε μέγεθος μάλλον όσο πρέπει. Προσωπικά αρνητικό βρίσκω την έλλειψη καλής θάλασσας - παραλίας κοντά στην πόλη. Σαν πόλη το Ηράκλειο είναι λίγο τσιμπημένη οικονομικά. Θα έλεγα ένα κλικ παραπάνω από Αθήνα πχ στην τιμή του καφέ, φαγητού κτλ και αρκετά πιο τσιμπημένη στις τιμές των ενοικίων. Προφανώς με σωστό προγραμματισμό όλα γίνονται. Το CSD σαν σχολή γ@@@ει ! Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2019 από ZauZ 1
Mhlogiatros Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Σωστα ολα αυτα το βασικο ειναι για να πηγαινεις απο Δημοκρατιας - Βουτες θες οργανωση γιατι δε θα φτανεις ποτε στην ωρα σου στο μαθημα Γιόφυρος ΜΑΚΡΙΑ εχει τρομερη υγρασια και κουνουπια συνεφο - οπου βλεπεις ελος μπαζομενο οπως και η περιοχη κατω απο τα τει ειναι σκ@τα Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2019 από Mhlogiatros 1
tsioulak Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Το ημμυ στο Μετσοβιο δεν εχει κατευθυνση πληροφορικης; 1
djcat Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 14 λεπτά πριν, tsioulak είπε Το ημμυ στο Μετσοβιο δεν εχει κατευθυνση πληροφορικης; Έχει. Αλλά για να πάρεις πτυχίο έχεις και άλλα τόσα άσχετα μαθήματα με την πληροφορική. 1
tsioulak Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Κοιταξα λιγο το προγραμμα σπουδων, εχει κατευθυνση πληροφορικης, η οποια (κρινοντας μονο απο τους τιτλους των μαθηματων) εχει αρκετα καλη επικαλυψη με τα περισσοτερα τμηματα πληροφορικης. Ενταξει το ημμυ του απθ ισως εχει λιγη περισσοτερη επικαλυψη με το τμημα πληροφορικης αλλα η διαφορα ειναι μικρη. Εσενα τι σε χαλασε τοσο πολυ; 1
WebDevGr Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Σε καλή κατάσταση και οικονομικά σπίτια θα βρεις στο Γάζι κι εφόσον έχεις μεταφορικό μέσον θα είσαι σε 5-10 λεπτά στη σχολή, μέσω ΙΤΕ κι όχι μέσω Γιόφυρου όπου γίνεται χαμός στις ώρες αιχμής. Μπες στο devstaff.gr κάνε κλικ στο Join Us για να πάρεις πρόσκληση για το Slack στο οποίο θα βρεις πολλούς φοιτητές και απόφοιτους του CSD 1
mmmpii Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Προσωπικά εχω ακουσει τα καλυτερα απο τον κολλητο μου που τελειωσε στο Ηράκλειο για το τμημα. Πηγε κατα σειρα επισης σα summer student, technical student στο cern, μεταπτυχιακο στη Γκρενόμπλ και τωρα δουλευει στη Νίκαια σε ενα γνωστό ερευνητικο προγραμμα. Αλλα το κυνηγησε παρα πολυ, ήταν επιεικως μετριος μαθητης και το επιπεδο του δεν ηταν οσο το δικο σου που εισαι στους ημμυ. Αυτο στα ματια μου ειναι συντριπτικα υπερ του Τμήματος και της δουλειάς που γίνεται εκει. Απο την αλλη επειδη τελειωσα τους ημμυ στο εμπ και παρα πολλοι γνωστοι μου ειναι ΥΛιτες, πιστευω πως θα ηταν χαζομαρα να εφευγες ειδικα αφου έχεις κανει ενα χρονο ηδη. Τα επιπλεον μαθήματα προσωπικα δε τα ειδα σαν "εμποδιο" σε αυτα που με ενδιεφεραν, αλλα με βοηθησαν να αποκτησω περισσοτερες γνωσεις και καλυτερη κατανοηση σε αυτα που με ενδιεφεραν. Παρολαυτα αν δεν την παλεύεις καθολου με ολα τα μη cs μαθηματα το Ηρακλειο ειναι εξαιρετική επιλογη απο αυτα που μου έχουν μεταφερει. Δεν εχω να πω κατι για το που να βρεις σπιτι κλπ, απλα ειπα τη γνωμη μου καθως ανέφερες οτι εισαι ημμυ και θες να πας Ηρακλειο. 1
alkis13 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Α. Οι τιμες γενικα των ενοικίων είναι στο θεό (βλέπε airbnb), ο καθε ιδιοκτητης τρυπας ειπε να το παιζει ξενοδοχος χωρις φορους. Β. Εαν μετακίνησε με αυτοκίνητο, όλα κοντά είναι. Το Ηράκλειο είναι μια μικρή πόλη με τα κακά μεγαλούπολης (πολύ κίνηση). Γ. Σπιτια κοντα σε εξοδο εθνικού είναι μεγάλο +. Δ. Κρητικες αγγελιες (εχει site) απο εκει βρισκεις σπιτι, το σπιτογατος το δουλευουν μονο μεσίτες εδώ. (τριαρια, δλδ με 2 υπνοδωματια, θα βρεις σε καλες τιμες σχετικα 300-400) Να κοιταξεις να εχεις δικο σου ρολοι δεη και να υπαρχει ντεποζιτο νερου στη πολυκατοικία-σπιτι (το νερο κοβεται και σε καμια περιπτωση δεν ειναι ποσιμο). Ε.Καινουργια κτήρια για τη σχολη σου (ενταξει εκτος απο ενα καινουργιο που δουλευει 2-3 χρονια και ανοιξε η οροφη και τρεχουν νερα μεσα ) Τα λεωφορεία είναι αισχος και σκετη ταλαιπωρία. Επισης οι οδηγοι εδω περα ειναι αισχος και λιγο GTA V, οταν με το καλο κατέβεις, ποτέ μα ποτέ μη κορνάρεις βρίσεις τύπο με αγροτικό αυτ/το. Κατα τη διαδρομη απο και προς στη σχολη, υπαρχει συχνα τροχαια, με "ξενες" (μη κρητικες) πινακιδες, να εισαι ετοιμος για ελεγχο Θυμαμαι μια φορα με ρωτησαν για πυροσβεστηρα, και μετα που ειδε το διπλωμα μου, μου ειπε, γιατι δε μου ειπες οτι εισαι απο εδω; Ειδα αθηναικες πινακιδες (μεταχειρισμενο) και νομιζα οτι δεν ησουν απο εδω. Καλή σχολή είναι, με λίγα κολλημένα μυαλά (καθηγητες), γενικα το ΠΚ είναι αντιδραστικό πανεπιστήμιο,δεν θελει εμβολιμη εξεταστικη, δεν τους ενοιαξε ποτε για το γεγονος οτι δεν εχεις 2ο συγγραμα ανα μαθημα,και δυσκολα αλλαζει καθηγητης σε μαθημα που χρωστανε 300 ατομα,με τα συνδικαλιστικά στιγματίζεσαι, γιατι ειναι μικρη σχολη, από άποψη καθηγητών πάντα. Οι περισσότεροι καθηγητες ειναι εκ διδακτορικου USA, και την ιδιωτική παιδεία την αγαπάνε. Η σχολη σου ειναι μια μικρη εξαιρεση. Τα εξαμηνα διαρκουν περισσότερα απο αλλα πανεπιστήμια, και οι εξεταστικές είναι νωρις, δεν χανουν μερες διδασκαλιας και δεν υπαρχουν "ηλιθιες" διακοπες, τυπου καρναβαλιού. Επισης ειναι σχολη που δεν θα σου χαρισουν ευκολα βαθμους, και πριν κατι χρονια ειχε μεσο ορο αποφοίτησης καπου στα 6 ετη, μετα προφανως που "σφιξανε" τα πραγματα ολοι τελειωνουν στην ωρα τους 4-4,5 με πτυχιακη και πρακτικη done. Να περάσεις πρώτα και με καλο βαθμο τα μαθηματα του ζορικου καθηγητη (θα καταλαβεις ποιος ειναι,tip: downloading) καθως ολοι αυτα χρωστανε και υπαρχει και ενα υφος "σνομπ" εαν δεν το περασεις στην ωρα σου απο πλευρας του. Η λεσχη, ειναι ιδιωτικη, με καλο φαγητο, αλλα κοστιζει και καπου στα 4€, ασε που θα εχει ουρα, και μεχρι να φας θα εχεις μαθημα. Και το σουβλακι εδω εχει 3,3€ O καφες του κυλικείου είναι ρεβιθόζουμο Εχει και γυμναστηριο αρκετα καλο. Όσο αφορα το ερευνητικό κέντρο ΙΤΕ. Υπαρχουν καθηγητες οπου εχουν και θεση στο CSD και στο ΙΤΕ, κανοντας πτυχιακή σε αυτούς και μετα μεταπτυχιακό σε αυτους παλι, βρισκεις την εισοδο σου στο ΙΤΕ. Επισης διπλα απο το ΙΤΕ ειναι και τα κτηρια του ENISA Σου ειπα τα "αρνητικα" καθως νομιζω οτι αυτα σε ενδιαφερουν και σε αυτα θα προκυψουν δυσκολιες. ΑΑΑ και για την περιοχη, "φτηνα" θα βρεις διπλα στο πανεπιστήμιο (βουτες-παγνη, το παγνη ειναι το πανεπιστημιακο νοσοκομειο της πολης, ειναι διπλα). Αλλα εκει δεν εχει τιποτα-ουτε ενα περιπτερο. Το γαζι, ειναι οικονομικο συνηθως, οπως και η αμμουδαρα(υγρασια ομως). Κρυο στο νησι δεν εχει, υγρασια ομως ειμαστε γεματοι. Και τωρα κρητικοι κανονες: Ο καλυτερος μεζες στη ρακη ειναι το νερο. Η ρακη δεν θελει παγακια. Στο γυρο, δεν εχουμε τζατζικι αλλα γιαουρτι. 2 1
Mhlogiatros Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Αναλυτικοτατος ! Μονο που θα βρει κοπελια δε του πες
alkis13 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Spoiler Λοιπόν για άσχημα γούστα θα πας στον Αστέρα (διπλα στην εφορια στη κνωσσού τέρμα) να εχεις πιει 2-3 μπουκαλακια βοτκα ή το ποτό σου μη πάθεις κανένα σοκ Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2019 από alkis13 1
Dinos_12345 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Για να προλάβω αυτόν που θα πει να κάτσεις στα αυγά σου και ότι το ΗΜΜΥ του ΕΜΠ γαμάει. Αν θες να ασχοληθείς με το software, το "Επιστήμης Υπολογιστών" του Πανεπιστημίου Κρήτης, είναι το καλύτερο τμήμα στην χώρα για σπουδές πάνω στο computer science και το software. Όχι, η κατεύθυνση του ΗΜΜΥ δεν συγκρίνεται, γιατί πρίν από την κατεύθυνση(ροή) θα πρέπει να φας τρία χρόνια μαθήματα "βάσης" τα οποία θα σε κυνηγάνε και στον ύπνο σου και θα θες να φύγεις από την σχολή. Μπράβο OP που θα κάνεις αυτή την αλλαγή, fun times ahead, αλήμονο σε εμάς που χάσαμε το τμήμα για 100 μόρια 7 ώρες πριν, Mhlogiatros είπε Αναλυτικοτατος ! Μονο που θα βρει κοπελια δε του πες Παντού 4
Απαιτητικούλης Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Ειστε τυπαρες, δεν περιμενα οτι θα λαβω τοσο ποιοτικες απαντησεις, τοσο συντομα.. Εγγυηση το community του insomnia, ευχαριστω πολυ κυριοι, να ειστε ολοι σας καλα!! Σχετικα με τους λογους που φευγω απο το ημμυ, δεν κολλησα σε λεπτομεριες σχετικα με την σχολη-τους καθηγητες-την Αθηνα-χι ψι μικροκακουκιες που ετυχαν, η ουσια ειναι οτι το προγραμμα σπουδων δεν ειναι αυτο που περιμενα και εψαχνα.. Προκειται για ενα πολυ ευρυ προγραμμα, με πληθος απαιτητικων μαθηματων κορμου τα οποια δεν σχετιζονται (αμεσα τουλαχιστον) με το αντικειμενο στο οποιο θελω να εντρυφησω. Δεν φταιει σε τιποτα το ημμυ, ειναι αδιαμφισβητητα μια απο τις δυνατοτερες σχολες θετικων επιστημων, η ευθυνη του λαθους της επιλογης βαραινει καθαρα εμενα που, βασιζομενος σε ρηχες αποψεις τριτων, δεν ψαχτηκα οσο θα πρεπε πριν κανω το μηχανογραφικο μου. Το τονιζω καθως ενδεχεται να διαβαστει αυτο το νημα και απο αλλους ανθρωπους στο μελλον, οι οποιοι δεν θα ηθελα να παραπληροφορηθουν, παρα να εξετασουν οσο το δυνατον πιο διεξοδικα τους παραγοντες πριν λαβουν τις αποφασεις τους. Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2019 από Απαιτητικούλης 1
j2k Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Μεγα λαθος να αφησεις το ημμυ για το csd. Στο ημμυ εχει καλυτερο επιπεδο λογω καλυτερων φοιτητων και εχει επιπλεον μαθηματα που θα παρεις επιπλεον γνωσεις. Να ξερεις προγραμματιστη δε σε κανει καμμια σχολη. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα