Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας,

Μετά από 5 χρόνια παρέα με τον i7 4770K, (χωρίς κανένα παράπονο) ήρθε ο καιρός να αλλάξω το σύστημά μου. Έκανα το δικό μου homework, αλλά επειδή θέλω να φτιάξω κάτι για τα επόμενα 5 χρόνια, κάθε βοήθεια ή άποψη είναι καλοδεχούμενη.

Ο υπολογιστής θα χρησιμοποιηθεί κατά 99% στα προγράμματα που δουλεύω κάθε μέρα για να βγάλω το ψωμάκι μου. Δηλαδή Photoshop - illustrator και λιγότερο σε 3D προγράμματα όπως το 3dsMax + Vray ή το Cinema4D.  

Το πρώτο ζητούμενο για μένα είναι η σταθερότητα. Χρειάζομαι το σύστημα να τρέχει τουλάχιστον 12 ώρες την ημέρα, ακόμα και στρεσαρισμένο, να έχω πολύ μνήμη γιατί οι δουλειές μου πηγαίνουν για εκτύπωση και είναι τεράστιες σε όγκο και τέλος μεγάλες χωρητικότητες για αποθήκευση. (Έχω και άλλους 3 εξωτερικούς δίσκους των 4Τ έκαστος, αλλά όσο αστείο και να φαίνεται χρειάζομαι και αυτούς που έχω βάλει παρακάτω).

Χρόνια με Intel σκέφτομαι πρώτη φορά να πάω σε AMD, ελπίζοντας ότι δε θα πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μου. Σκέφτηκα και τον  i9 9900k, αλλά η διαφορά τιμής σχετικά με όσα προσφέρει ο 1920χ είναι πολύ μεγάλη για να αγνοηθεί.

Η κάρτα γραφικών θα μπορούσε να είναι και η 2080 ή 2060, αλλά η πρώτη σε διάφορα benchmark που κοίταξα πάνω σε v-ray ή corona ή cinebench δεν δείχνει ταχύτερη, ενώ η δεύτερη έχει 2G λιγότερα μνήμη που μάλλον θα χρειαστούν.

Το κουτί είναι αδιαπραγμάτευτο γιατί λατρεύω το design των fractal!

Δεν εμπιστεύομαι την υδρόψυξη, Θα ζω πάντα με το φόβο ότι κάτι θα πάει λάθος και δεν το θέλω.

Το μόνιτορ θα μπει σαν βοηθητικό δεύτερο δίπλα από ένα 24αρι της Dell.

Τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω κυμαίνονται στα 3.000 – 3.500€ με το ΦΠΑ

(Επειδή κόβω τιμολόγιο, από αυτή την τιμή θα αφαιρεθεί ο ΦΠΑ)

Και τέλος, μέχρι τώρα έκανα τις συναρμολογήσεις μόνος μου. Δεν μπορώ πια να το κάνω, λόγω χρόνου αλλά και επειδή τα χέρια μου δεν είναι πια αυτά που ήταν. Διάλεξα τα υλικά αποκλειστικά από το vision studio, για να το συναρμολογήσουν αυτοί.

Είναι ένα μαγαζί που ψωνίζω χρόνια, οι διαφορές με άλλα μαγαζιά είναι μικρές και αν υπολογίσεις τα σταλτικά από διαφορετικές πηγές γίνονται μικρότερες.

Το σύστημα που έχω σκέφτομαι:

ΚΟΥΤΙ Fractal Design Define S2 Gunmetal Midi Tower

ΤΕΜ 1  164.15

ΜΗΤΡΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ MSI Socket TR4 MEG X399 CREATION 2Glan Audio Raid

ΤΕΜ 1  491.62

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ AMD Ryzen Threadripper 1920X 3.5 GHz

ΤΕΜ 1  416.43

ΜΝΗΜΗ G.Skill Flare X 16GB DDR4 Non ECC CL14 3200MHz (F4-3200C14D-16GFX) (Σύνολο 64GB)

ΤΕΜ 4  821.48

ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ Palit GeForce RTX 2070 Super JetStream 8GB DDR6

ΤΕΜ 1  652.77

ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ Seagate 4TB Enterprise Capacity 3.5v5 SATA III 7200rpm 128MB

ΤΕΜ 2  343.48

SSD Samsung 500GB 970 Evo MZ-V7E500BW Solid State Drive M.2 PCI-E SSD M.2

ΤΕΜ 1  129.15

ΟΘΟΝΗ Dell LCD LED 21.5'' P2217H Full HD Black

ΤΕΜ 1  156.22

ΨΥΚΤΡΑ Cooler Noctua NH-U9 TR4-SP3 for AMD Socket TR4 /SP3

ΤΕΜ 1  74.93

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ Corsair Power Supply 1000W ATX 24 pin RMx CP-9020094-EU Active-PFC Retail ΤΕΜ 1             140.39

ΣΥΝΟΛΟ  3390.62€  (Φ.Π.Α.: 656.25) €

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο πιο ειδικός δεν είμαι αλλά:

1)  οθόνη δε θα χρειαστείς μεγαλύτερη και με μεγαλύτερη ανάλυση για τέτοια χρήση; 

2) επεξεργαστή θα έβαζα τον 1950x

3) μνήμες θα έβαζα φθηνότερες με cl16, σιγά τη διαφορά που θα δεις. 

4) ssd θα έβαζα sata με διπλάσια χωρητικότητα, θα τη χρειαστείς. 

5) κάρτα γραφικών θα έβαζα τη 2060 εκτος κι αν θες οπωσδήποτε παραπάνω μνήμη. Υπάρχει η vega vii με 16gb.

Επεξ/σία από planetman
  • Like 1
Δημοσ.

Κορυφαία η μητρική που έβαλες, αλλά κανεις την δουλειά σου και με φθηνότερες. Ψυκτρα, δεν χωραει η 14/15αρα Noctua; Είναι πολλά για αυτόν τον επεξεργαστή (1920Χ), έχει παίξει και με 300κατι πριν λίγους μήνες. Δες 2920Χ ή 1950Χ.

Άκυρο, τώρα ειδα τιμές για 2920 και 1950, για φάπες είναι. Πριν λίγους μήνες τα είχα δει φθηνότερα αν δεν με απατά η μνήμη μου.

• Like 2
Δημοσ.

Έχω την ίδια μητρική με τον ίδιο επεξεργαστή. Είναι ο ορισμός της σταθερότητας. Είναι απλά καταπληκτική. Μνήμες πήρα τις https://www.skroutz.gr/s/15249691/G-Skill-Trident-Z-RGB-32GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16Q-32GTZRX.html?from=account_favorites και τις είδε κατευθείαν με XMP στα 3200.

Ψύξη την https://www.skroutz.gr/s/16743038/CoolerMaster-MasterLiquid-ML360-RGB-TR4-Edition.html?from=account_favorites και απλά είναι καταπληκτική σε idle 25 βαθμοί. Για δίσκους πήρα τον Plus και είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος. Για κάρτα γραφικών δεν έχω να προτείνω κάτι γιατί δεν με ενδιέφερε (δουλέυω matlab Και simulink) οπότε δεν με ενδιαφέρει.

Δημοσ.

https://www.skroutz.gr/s/12980297/Asrock-X399-Taichi.html

https://www.skroutz.gr/s/17113324/HyperX-Predator-64GB-DDR4-3200MHz-HX432C16PB3K4-64.html

Με τα παραπάνω γλιτώνεις 500 ευρώ. Οι μνήμες υπάρχει περίπτωση να χρονίζουν 2933, δεν βρίσκω αρκετές πληροφορίες.

Πιο πολύ νόημα έχει να σπρώξεις το πεντακοσάρικο για να πάρεις τον 2950Χ ή να το κρατήσεις παρά να το δώσεις για 3200c14 και την msi.

Επίσης πάρε μια άλλη οθόνη 😋

• Like 2
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε

https://www.skroutz.gr/s/12980297/Asrock-X399-Taichi.html

https://www.skroutz.gr/s/17113324/HyperX-Predator-64GB-DDR4-3200MHz-HX432C16PB3K4-64.html

Με τα παραπάνω γλιτώνεις 500 ευρώ. Οι μνήμες υπάρχει περίπτωση να χρονίζουν 2933, δεν βρίσκω αρκετές πληροφορίες.

Πιο πολύ νόημα έχει να σπρώξεις το πεντακοσάρικο για να πάρεις τον 2950Χ ή να το κρατήσεις παρά να το δώσεις για 3200c14 και την msi.

Επίσης πάρε μια άλλη οθόνη 😋

Καλημέρα, αυτή δεν είναι καλύτερη https://www.skroutz.gr/s/12835127/Asus-ROG-Strix-X399-E-Gaming.html (αν δεν έχει θέμα με το ΦΠΑ και τον ορο gaming δηλαδή).

Έχει ψύξη στα VRM με φανάκι, σχεδόν σαν την ROG.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, fasttam είπε

Δηλαδή Photoshop - illustrator και λιγότερο σε 3D προγράμματα όπως το 3dsMax + Vray ή το Cinema4D.  

Μπορείς να προσδιορίσεις λίγο καλύτερα το workflow; Τί ποσοστό της δουλειάς σου είναι 3ds max με Vray; Γενικά, πόσο σημαντικό είναι το rendering; 

Δεν νομίζω ότι σε συμφέρει ο 1920x/1950x. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, pnick είπε

Μπορείς να προσδιορίσεις λίγο καλύτερα το workflow; Τί ποσοστό της δουλειάς σου είναι 3ds max με Vray; Γενικά, πόσο σημαντικό είναι το rendering; 

Δεν νομίζω ότι σε συμφέρει ο 1920x/1950x. 

Λόγω quick sync ή όπως αλλιώς λεγεται αυτό με την igpu της Intel;

Δημοσ.

Ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για τις απαντήσεις και το χρόνο σας.

@ planetman

1. Η οθόνη θα "καθίσει" δίπλα από μια 24άρα, που σαν μέγεθος εμένα μου φαίνεται ιδανική για τις κινήσεις που κάνω επάνω της. (Τώρα έχω δίπλα της μια Eizo 20" που αρχίζει σιγά σιγά να εγκαταλείπει τα εγκόσμια. Αυτό το setup με βολεύει αφάνταστα και λόγω συνήθειας πια)!

2. Ο ssd θα έχει επάνω μόνο windows + καμιά 10αριά προγράμματα.  Αυτή τη στιγμή ο 500άρης που έχω, (θα μείνει στο παλιό υπολογιστή) έχει 340GB ελεύθερα.

Νομίζω πως μου φθάνει.

3. Αυτά τα 2G της κάρτας πίστεψέ με θα χρειαστούν.

@ apollon18

Χαίρομαι που κάποιος έχει παρόμοια σύνθεση και είναι ικανοποιημένος.

Να δω τις μνήμες που μου γράφεις, ελπίζοντας πως δε θα λάμπει το ουράνιο τόξο μέσα στο κουτί😛.

Μου βάζεις ιδέες με την CoolerMaster.

@ Sheogorath

Η Asus Asus ROG Strix X399-E Gaming ήταν η νο2 επιλογή μου.

Με το ΦΠΑ δεν υπάρχει πρόβλημα. Αυτό με την Noctua για να είμαι ειλικρινής δεν το κατάλαβα.

@ DiaperCh@nger101

Η τρίτη μου επιλογή στις κάρτες!

Πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή οι μνήμες, δυστυχώς δεν υπάρχουν στο vision studio.

@ pnick

Γύρω στο 80% της δουλειάς μου είναι Illustrator και photoshop.To υπόλοιπο 20% πηγαίνει στο 3D

Καταλαβαίνω ότι ο intel θα πηγαίνει καλύτερα στα "μονοπύρηνα" προγράμματα.

Και πάλι ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Sheogorath είπε

Λόγω quick sync ή όπως αλλιώς λεγεται αυτό με την igpu της Intel;

Αυτό είναι για video decoding/encoding νομίζω. 

Προσωπικά, θα έκανα άλλες επιλογές. Θα έβαζα φθηνότερη κάρτα (μια 1060/2060 το πολύ, φτάνει και περισσεύει για όλα αυτά, ίσως κοίταζα μια μεταχειρισμένη 1070 με κάτω από 300€ που άνετα μπορεί κανείς να βρεί στις αγγελίες) και θα κοιτούσα σε σύστημα με i9 7920x ή ΤR 2950X για το budget. Γενικά, θα έκανα κάπως διαφορετικές επιλογές με αυτά τα χρήματα.

Αν τα renderings στο max ή στο C4D είναι δευτερεύουσας σημασίας (βλέπω ότι είναι 20% του workflow, όπως λέει ο TS), προσωπικά θα κοιτούσα σε 9900Κ. Θα προτιμούσα να γίνεται η δουλειά πολύ γρήγορα στο Photo editing που είναι ο βασικός κορμός του worflow. 

Επεξ/σία από pnick
  • Like 1
Δημοσ.

Όπως είπα o 9900Κ ήταν στη σκέψη μου και για να πω την αλήθεια αισθάνομαι πιο άνετα με την intel παρά με την AMD.

Μεταχειρισμένα σε σύστημα που θα μείνει χρόνια και που ΠΡΕΠΕΙ να δουλεύει κάθε μέρα, δεν ακουμπάω. Αν έφτιαχνες μια πρόταση για 9900Κ (και φυσικά αν έχεις χρόνο - διάθεση) θα την κοίταγα. Η αγορά θα γίνει τον Απρίλιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, fasttam είπε

Όπως είπα o 9900Κ ήταν στη σκέψη μου και για να πω την αλήθεια αισθάνομαι πιο άνετα με την intel παρά με την AMD.

Μεταχειρισμένα σε σύστημα που θα μείνει χρόνια και που ΠΡΕΠΕΙ να δουλεύει κάθε μέρα, δεν ακουμπάω. Αν έφτιαχνες μια πρόταση για 9900Κ (και φυσικά αν έχεις χρόνο - διάθεση) θα την κοίταγα. Η αγορά θα γίνει τον Απρίλιο.

384323378_VISIONSTUDIO3156.jpg.79fec8146d44c713a1d0b998f7fc65d6.jpg

Προσωπικά, θα έκανα 2 τις οθόνες, ειδικά αν ήταν η δουλειά μου τα προγράμματα αυτά. Το συνολικό κόστος θα ήταν περίπου 90€ παραπάνω από το budget σου. Μπορούμε να βάλουμε κάπως οικονομικότερο κουτί, οικονομικότερες μνήμες κ.λπ. (με τους Intel η διαφορά στην απόδοση λόγω μνημών θα ήταν ασήμαντη, οπότε μπορούν να γίνουν οικονομικότερες επιλογές). Επίσης, Για Photoshop/Lightroom αρκεί να υπάρχει gpu για το acceleration συγκεκριμένων εργαλείων, φίλτρων κ.λπ. Θα μπορούσες και με μια 1050ti να κάνεις την δουλειά σου. Απλά, για τα viewports των max και C4D, σε περίπτωση που κάνεις κάτι πιό απαιτητικό από γεωμετρίες κ.λπ. καλό είναι να υπάρχει τουλάχιστον 6gb Vram. 

Επεξ/σία από pnick
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου,

Λόγω δουλειάς αφήνω τη "μελέτη" για το βραδυ.

(Έχω δεύτερο μόνιτορ το Dell U2412M )

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, fasttam είπε

(Έχω δεύτερο μόνιτορ το Dell U2412M )

Να είσαι καλά. Χαρά μου. Θα σου συνιστούσα 2 μόνιτορ ίδιας ανάλυσης, βέβαια. Ίσως το δείς σε μελλοντική αναβάθμιση. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...