Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Occultist είπε

Το ίδιο λέμε. Αυτόματο παίρνουν, συνήθως, αυτοί που δεν το έχουν καθόλου με το τιμόνι και νομίζουν "το κομπιουτερ θα τα κάνει όλα". Και βγαίνουν με αυτήν την ψευδαίσθηση στο δρόμο...

Προφανώς δεν έχεις οδηγήσει κάποιο αμάξι με περισσότερους από 4 κυλινδρους😀

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jmmys είπε

Προφανώς δεν έχεις οδηγήσει κάποιο αμάξι με περισσότερους από 4 κυλινδρους😀

Αυτή η εξυπνάδα πρέπει να γίνει πρωτοσέλιδο.... 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, qwerty99 είπε

Είναι θέμα πιθανοτήτων και στατιστικής αγαπητέ, το να σου απαντήσουν άνθρωποι που ξέρουν 5 πράγματα παραπάνω.

Οπως δεν θα ρώταγες εκεί για pc ως πρώτη επιλογή, παρότι όλοι έχουν.

Δεν ζηταει συμβουλη για καποιο τεχνικο θεμα, βελτιωση-επισκευη κ.α. Αγορα αυτοκινητου θελει να κανει και ρωταει για καποια συγκεκριμενα μοντελα.Καποιος κατοχος εδω μεσα μπορει να πει την γνωμη του.Δεν χρειαζεται να εισαι οδηγος αγωνων για να πεις οτι τριζει-καιει λαδια- ρουφαει βεζινη, ξεκολανε τα πλαστικα κ.α.Εξαλλου καποιοι απο εκει, η αλλα αυτοκινητιστικα φορουμ  μπορει να γραφουν και εδω

Επεξ/σία από toyo73
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, toyo73 είπε

Δεν ζηταει συμβουλη για καποιο τεχνικο θεμα, βελτιωση-επισκευη κ.α. Αγορα αυτοκινητου θελει να κανει και ρωταει για καποια συγκεκριμενα μοντελα.Καποιος κατοχος εδω μεσα μπορει να πει την γνωμη του.Δεν χρειαζεται να εισαι οδηγος αγωνων για να πεις οτι τριζει-καιει λαδια- ρουφαει βεζινη, ξεκολανε τα πλαστικα κ.α.Εξαλλου καποιοι απο εκει, η αλλα αυτοκινητιστικα φορουμ  μπορει να γραφουν και εδω

Μπες λιγο στο forum 4troxoi να δεις ποσα thread αφορουν τη συγκριση αυτοκινητων για αγορα, καθως και την ποιοτητα των πληροφοριων στις απαντησεις και μετα το συζηταμε ξανα.

Φυσικα υπαρχουν ασχετοι, αλλα τρωνε κραξιμο απο τους γνωστες. 1 χρονο εψαχνα για αυτοκινητο, και απο ασχετος κατεληξα να ξερω περισσοτερα απο τους περισσοτερους διαβαζοντας εκει.

Επεξ/σία από qwerty99
Επισκέπτης
Δημοσ.

Η διαφορά σε πληροφορίες στο θέμα του αυτοκινήτου μεταξύ insomnia και 4troxoi είναι χαώδης.Όπως και αντίστροφα οι πληροφορίες για τεχνολογικά θέματα.

Εδώ μέσα η συντριπτική πλειοψηφία αφορα μικρά έως πολυ μικρά αμάξια και φυσικά η απίστευτη εμμονή με κορεατικά και ιαπωνικά.

Προσωπικά ποτε δεν θα έψαχνα πληροφορίες για αγορά αυτοκινήτου,ουτε θα ρωτούσα φυσικά εδώ μέσα,αλλά θα κοιτουσα μονο στα αντίστοιχα ειδικα forum,ελληνικά και ξένα και στους 4 τροχούς. Έτσι και έκανα όταν πήρα καινουριο αμάξι το 2016.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Occultist είπε

Το ίδιο λέμε. Αυτόματο παίρνουν, συνήθως, αυτοί που δεν το έχουν καθόλου με το τιμόνι και νομίζουν "το κομπιουτερ θα τα κάνει όλα". Και βγαίνουν με αυτήν την ψευδαίσθηση στο δρόμο...

Ναι για αυτό η Lamborghini έχει καταργήσει τα χειροκίνητα κιβώτια . Επειδή το target group  είναι άτομα  που δεν το χουν.

1. Τα σύγχρονα αυτόματα πλέον κάνουν πιο γρήγορα αλλαγές και απο τον γρηγορότερο οδηγό σε αλλαγές . 
2. Η "νοημοσύνη" τους πλέον δεν έχει παιδικές ασθένειες . 
3. Σε υψηλών επιδόσεων αυτοκίνητα όλες σιγά σιγά στρέφονται στα αυτόματα επειδή τα χειροκίνητα τήνουν να είναι πιο ακριβά στην κατασκευή για να διαχειριστούν μεγάλα ποσά ροπής, αξιόπιστα !
4. Ένα αυτόματο μέσα στην πόλη ειδικά της Αθήνας είναι παράδεισος . 

5. Υπάρχουν και τα αυτόματα με shift paddles . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Στο μέλλον όλα αυτόματα θα είναι. Προς το παρόν όμως, το χειροκίνητο είναι πιο φθηνό σε τιμή αγοράς και πιο φθηνό σε συντήρηση.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω οδηγήσει πρόσφατα το Μπαλενο σε νοικιάρικο. Πολύ καλή απόδοση κινητήρα για το μεγεθός του. Εξηγείται επειδή είναι πανάλαφρο από 860-900 κιλά. Καλή ανάρτηση, ασαφές σύστημα διεύθυνσης από 110+ , καλούς χώρους, ευκολοδήγητο, καλά φρένα. Θα το έπαιρνα. Έχουμε 2 Σουζούκια στην οικογένεια. Ποτέ κανένα πρόβλημα. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Ενα απο τα πιο ομορφα αμαξια που εχω δει σε αυτα τα κυβικα και μεγεθος ειναι το nissan micra. Σιγουρα θα ηταν απο τις πρωτες μου επιλογες αν αγοραζα καινουριο. Ακριβη τεχνικα χαρακτηριστικα καθως και τιμες δεν γνωριζω αλλα αξιζει να το ριξεις μια ματια. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dare-Devil είπε

Ναι για αυτό η Lamborghini έχει καταργήσει τα χειροκίνητα κιβώτια . Επειδή το target group  είναι άτομα  που δεν το χουν.

1. Τα σύγχρονα αυτόματα πλέον κάνουν πιο γρήγορα αλλαγές και απο τον γρηγορότερο οδηγό σε αλλαγές . 
2. Η "νοημοσύνη" τους πλέον δεν έχει παιδικές ασθένειες . 
3. Σε υψηλών επιδόσεων αυτοκίνητα όλες σιγά σιγά στρέφονται στα αυτόματα επειδή τα χειροκίνητα τήνουν να είναι πιο ακριβά στην κατασκευή για να διαχειριστούν μεγάλα ποσά ροπής, αξιόπιστα !
4. Ένα αυτόματο μέσα στην πόλη ειδικά της Αθήνας είναι παράδεισος . 

5. Υπάρχουν και τα αυτόματα με shift paddles . 

Άνθρωπε, αυτό σου λέω. Για άλλα άτομα σχεδιάζονται τα αυτόματα αυτοκίνητα και άλλα άτομα τα παίρνουν στην Ελλάδα. Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, ΣΤΗΝ ΕΛΛΛΑΔΑ, τα παίρνουν κακοί οδηγοί επειδή νομίζουν θα καλύψει την ανεπάρκειά τους το αυτόματο. Τα περισσότερα τα έχουν γυναίκες. Δεν είναι Γερμανία που υπάρχει οδηγική κουλτούρα, αντίληψη, εκπαίδευση και ωριμότητα για οδηγική κοινότητα που κάνει το επόμενο βήμα - ο νεοέλληνας ακόμα βρίσκει το παιχνίδι που νομίζει ότι θα τον κάνει μάγκα. Πανηλίθιος στο τιμόνι ήταν ο μέσος οδηγός, ακόμα και όταν είχε 100% τον έλεγχο - όχι τώρα που δεν παίζει να χωνέψει ο εγκέφαλός του τι είναι το αυτόματο και τα assist με καμία Παναγία...Έχω 5 γνωστούς με καινούριο αυτόματο και στους 6 έχω τρομάξει και δεν ξαναμπαίνω συνοδηγός. Ντάξει, στο insomnia βρέθηκαν όλοι οι πιλότοι που έχουν το όραμα της οδηγικής συμπεριφοράς της Lamborghini - ζητώ ταπεινά συγγνώμη :P

ΥΣ. "Στην Αθήνα είναι παράδεισος" - είστε όλοι ταξιτζήδες ή απλά κάνει αβαβά που δεν πάει μόνο του στο Κολωνάκι;

τεσπα.

Αφήνω τον Ραϊκόνεν να σκεφτεί σοβαρά τις προτάσεις σας...

Επεξ/σία από Occultist
  • Sad 1
Δημοσ.

Εγω παλι βλεπω πως αυτοι που θελουν να το παιξουν μαγκες συνηθως χειροκινητο διαλεγουν. Το αυτοματο μεσα στην πολη ειναι σαφως πιο ανετο οταν εχεις τοσα σταματα-ξεκινα στην κινηση. Το κυριοτερο αρνητικο του ειναι οτι κοστιζει. 

Αλλα δεν ειναι αυτος ο λογος που δε τα παιρνουν στην Ελλαδα. Ο Ελληνας οδηγος, που πιστευει οτι ειναι κραμμα Λεμπ-Χαμιλτον, μπορει να βαλει ο,τι βλακεια εχει μεσα ο καταλογος (πχ winter pack κι ας μενει στο Ηρακλειο) αλλα δε θα βαλει αυτοματο κιβωτιο "γιατι αυτοματο εχουν αυτοι που δεν ξερουν να οδηγουν". Εδω επαιρναν μεγαλα saloons προ κρισης, δερμα, ηλιοροφη και χειροκινητο κιβωτιο. Δεν ειμαστε και τιποτα φλωροι να εχουμε αυτοματο. 

Ο κακος οδηγος ειναι κακος ειτε αυτοματο εχει ειτε χειροκινητο. Αμα ειναι να γενικευουμε οπως μας συμφερει καθε φορα, μπορουμε να γραφουμε μεχρι αυριο. 

• Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Εγω παλι βλεπω πως αυτοι που θελουν να το παιξουν μαγκες συνηθως χειροκινητο διαλεγουν. Το αυτοματο μεσα στην πολη ειναι σαφως πιο ανετο οταν εχεις τοσα σταματα-ξεκινα στην κινηση. Το κυριοτερο αρνητικο του ειναι οτι κοστιζει. 

Αλλα δεν ειναι αυτος ο λογος που δε τα παιρνουν στην Ελλαδα. Ο Ελληνας οδηγος, που πιστευει οτι ειναι κραμμα Λεμπ-Χαμιλτον, μπορει να βαλει ο,τι βλακεια εχει μεσα ο καταλογος (πχ winter pack κι ας μενει στο Ηρακλειο) αλλα δε θα βαλει αυτοματο κιβωτιο "γιατι αυτοματο εχουν αυτοι που δεν ξερουν να οδηγουν". Εδω επαιρναν μεγαλα saloons προ κρισης, δερμα, ηλιοροφη και χειροκινητο κιβωτιο. Δεν ειμαστε και τιποτα φλωροι να εχουμε αυτοματο. 

Ο κακος οδηγος ειναι κακος ειτε αυτοματο εχει ειτε χειροκινητο. Αμα ειναι να γενικευουμε οπως μας συμφερει καθε φορα, μπορουμε να γραφουμε μεχρι αυριο. 

Τώρα τι λογική είναι αυτή?  Μπορεί εσένα να σε κουράζει ο λεβιές τον άλλον όμως όχι. Επίσης δεν κινούνται όλοι σε μποτιλιάρισμα επειδή μένουν στην Αθήνα και φυσικά Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. 

Δεν έχει πέσει ποτέ στην αντίληψή μου να θεωρείται ότι όποιος έχει χειροκίνητο σασμαν το παίζει οδηγαρα ,δεν υπάρχει αυτό όπως δεν υπάρχουν ελέφαντες στο φεγγάρι! Όμως είναι αλήθεια και το έχω ακούσει παμπολλες φορές να λένε γυναίκες ότι πήραν αυτόματο γιατί δεν ξέρουν να οδηγούν με ταχύτητες, όπως και άτομα που πήραν αυτόματο μηχανάκι γιατί δεν ξέρουν με ταχύτητες. 

Πραγματικά είναι πολύ παιδιαστικη τοποθέτηση να λες ότι παίρνουν αυτοκίνητο με χειροκίνητο σασμαν όσοι θέλουν να το παίξουν και καλά κάτι!  Το διαβάσαμε και αυτό στο ινσομνια! 

Το να οδηγείς με ταχύτητες, το αυτονόητο δλδ έγινε δήθεν και το αυτόματο έγινε έξυπνη επιλογή! 

Τσσσσσσ

Δημοσ.

Ειναι θεμα γουστου και επιλογης.Οπως αλλος παιζει με πληκτρολογιο-ποντικι και αλλος με gamepad.Eγω με gamepad βγαζω σπυρια και παθαινω διαστρεμμα στα δακτυλα😀

Υστερα  ποια εννοειτε αυτοματα, τα CVT, συνεχως μεταβαλομενης σχεσης.Ακους ενα πατιναρισμα σαν σκουτερ ολη την ωρα.Θα πεθανω.Προτιμω να οδηγω susuki maruti για την υπολοιπη ζωη.

Τα κλασικα αυτοματα με τις τραγικες αλλαγες σχεσεων, που κανουν οτι θελουν.

Δεν θα ελεγα οχι σε ενα ακαριαιο,  τυπου DSG, η σαν αυτο του GT-R, η των Porsche, oπου οταν ηθελα θα επαιρνα εγω των ελενχο με αλλαγες απο paddles πισω απο το τιμονι.Αυτα τα αυτοματα που μπαινουν στα κοινα αυτοκινητα ειναι λειαν επιεικως τραγικα.Εκτος και εαν εμεινα πισω.

Δημοσ.

οδηγώ 12 χρόνια αυτόματα αυτοκίνητα (Golf TSI 5 με DSG, Alfa Romeo Giulietta με TCT, BMW X1 Auto και Yaris Hybrid 2018 με CVT), εταιρικά και ιδιόκτητα, ενώ από νοικιάρικα είναι πολλά και δεν τα θυμάμαι και όλα. Προσωπικά, αν έχω την επιλογή, δεν υπάρχει περίπτωση να διαλέξω ξανά μηχανικό/χειροκίνητο κιβώτιο. 

κάθε αυτοκίνητο έχει το κιβώτιο που αντιστοιχεί στο στήσιμο/κινητήρα/χρήση του: θεωρώ πως η ακαριαία αλλαγή και το νεύρο του κιβωτίου μιας giulietta (με τα pads) δεν θα αποδώσει το ίδιο σε ένα yaris hybrid για παράδειγμα. Ομοίως, το CVT ενός yaris θα ήταν...καταστροφικό σε μια...Χ1: άλλο αυτοκίνητο το ένα, άλλο αυτοκίνητο το άλλο.

ο καθένας ότι τον βολεύει,  αλλά οι γενικεύσεις θεωρώ πως δεν προσφέρουν: δεν είμαι άσχετος οδηγός (δεν έχω προκαλέσει ποτέ ατύχημα και δεν έχω εισπράξει κλήση), δεν είμαι προφανώς niki lauda όπως κανείς μας, έχω επιλέξει -μιας και μένω Αθήνα- αυτό που με βολεύει περισσότερο για τις διαδρομές μου (κριτήριο είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών μου). 

τέλος, τα pads προσωπικά με δυσκολεύουν, καθώς χρησιμοποιώ (όπου υπάρχει) το manual mode σε δρόμο με συνεχόμενες στροφές ώστε να μην νοιώθω πως είμαι σε λεωφορείο: δεν τα βρίσκω πρακτικά εκεί - για τις ευθείες τα pad δεν προσφέρουν κάτι περισσότερο από το kick down που μπορείς να κάνεις με το πεντάλ.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...