Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, toyo73 είπε

Η εγγυηση μεταβιβαζεται; Δηλαδη εαν ενα αυτοκινητο εχει 6 χρονια εγγυηση και καποιος το πουλησει στα 2, τα υπολοιπα 4 χανονται, η πανε στον επομενο ιδιοκτητη, η ειναι θεμα και πολιτικη  διαφορετικη για καθε εταιρεια;

Με βάση λογικής μεταβιβάζεται κανονικά αλλά στην Ελλάδα όλα είναι πιθανά πλέον. 

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρωτάς σε λάθος forum, τους λάθος ανθρώπους (πέρα από τις καλές προθέσεις).

Στο 4troxoi gr έχει forum με ανθρώπους που ασχολούνται με την αυτοκίνηση.

• Thanks 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Εχει και το Trendline στα 13,850. Σιγουρα καλυτερη επιλογη απ'οσες αναφερθηκαν...

Edit: Το Trendline δε βγαινει με 95 αλογα αλλα για καποιο λογο ετσι το εχει η Marin. Αλλιως αυτο που ποσταρες...

Υπάρχουν κάποια αυτοκίνητα τα οποία είναι καινούρια με 0 χλμ , τα οποία η κοσμοκαρ ή ο εκάστοτε αντιπρόσωπος τα βγάζουν πινακίδες για να πιάσουν κάποιους στόχους πωλήσεων, εξού και κάποιες φορές η τόσο χαμηλή τιμή.... κάνε μια ερώτηση φένεται εξαιρετική προσφορά το συγκεκριμένο...

Δημοσ.
22 ώρες πριν, cabdik είπε

αυτο το ....."μπροστα" δεν ειναι απαραιτητα και σωστη εξελιξη... ! θα πρεπει να εχουμε και καποιες ικανοτητες.  

οταν με το καλο γινουν τα αυτοκινητα ΠΛΗΡΩΣ αυτονομα και θα ειμαστε ολοι επιβατες, τοτε θα ειμαι κι εγω πιο σιγουρος απο τωρα, που βλεπω ΝΕΟΥΣ οδηγους να μην μπορουν ουτε καν να ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ σωστα το αυτοκινητο τους. και ΙΣΩΣ σε καποια δυσκολη στιγμη στο δρομο, να θεσουν σε κινδυνο τη ζωη μου/μας.  

αν ηταν στο χερι μου, θα εκοβα τις αδειες απο τους περισσοτερους "δασκαλους" οδηγησης, γιατι αυτο που διδασκουν ειναι Κ.Ο.Κ, και οχι οδηγηση...!!   

ΥΓ. ζητω συγνωμη απο τον TS, γιατι ξεφυγαμε απο το θεμα του.  Ον τοπικ, κι εγω δεν θα λαμβανα το Hill Holder σαν βασικη αιτια αγορας αυτοκινητου. ειναι πιο σοβαρο, να εχεις εναν καλο κινητηρα-πλαισιο, απο το να εχεις Hill Hοlder.  αυτο ειναι η γνωμη μου. 

Γιατί κάτι μου λέει ότι αυτοί που εκθειάζουν το start holder, είναι οι ίδιοι τύποι που θέλουν αυτόματο κιβώτιο...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, qwerty99 είπε

Ρωτάς σε λάθος forum, τους λάθος ανθρώπους (πέρα από τις καλές προθέσεις).

Στο 4troxoi gr έχει forum με ανθρώπους που ασχολούνται με την αυτοκίνηση.

Γιατι εκει τι ειναι εξωγηινοι, η αρχιμηχανικοι εταιιριων.Μελοι φορουν ειναι. Καποιοι με γνωσεις, αλλοι με εμπαθειες και προτιμησεις, καποιοι απλοι συμετεχοντες οπως εδω.Σε αυτα τα δηθεν ειδικα φορουμ να δεις τι σκοτωμοι γινοταν και γινονται.Σε αρκετα ημουν μελος και την εκανα.Σε καποια δεν σχολιαζω, απλως μπαινω και διαβαζω.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/3/2019 στις 10:43 ΜΜ, magnam είπε

Καλησπέρα στην παρέα!

Ψάχνομαι τον τελευταίο καιρό για να αγοράσω νέο αυτοκίνητο, και πραγματικά έχω πελαγώσει. Δεν ξέρω ποιο να επιλέξω, και ανά τρεις μέρες όλο και κάτι μου λένε για το καθένα με αποτέλεσμα να έχω αλλάξει 5-6 φορές επιλογή. Πραγματικά θα το εκτιμούσα εάν μπορείτε να με βοηθήσετε!

Το budget μου φτάνει μέχρι τα 14.000€. Πιο πάνω δεν πάω, διότι παίζουν και άλλα έξοδα. Θα ήθελα να πάρω καινούργιο αυτοκίνητο και σε καμία περίπτωση μεταχειρισμένο. Δεν το λέω διότι έχω κάποια προκατάληψη με τα μεταχειρισμένα, το αντίθετο, απλά θα το κρατήσω σίγουρα δεκαετία, μη πω και παραπάνω, οπότε θα ήθελα να είναι νέο και να έχω εγγύηση για κάποια χρόνια. Ναι, το γνωρίζω πως με αυτά τα χρήματα σε μεταχειρισμένο θα έβρισκα διαμάντια, αλλά δεν είμαι για τέτοια αγορά εκτός κι εάν βρέθει κάτι το πολύ ενός έτους με ελάχιστα χιλιόμετρα.

Τώρα όσον αφορά το αυτοκίνητο: Θα ήθελα να είναι με βενζίνη και όχι ντίζελ . Είμαι στρατιωτικός, πράγμα που σημαίνει πως αποκλειστικά χρήση εντός πόλης δεν θα γίνει. Θα κάνει τόσο μικρά, όσο και μεγάλα δρομολόγια (π.χ. μετακομίσεις, συνεπώς χρειάζομαι και κάποιον χώρο), αλλά δυσανάλογα (περισσότερο μικρά), καθώς επίσης θα υπάρχουν και κάποια χρονικά διαστήματα κατά τα οποία δεν θα κινείται καθόλου (π.χ. όταν θα βρίσκομαι σε ασκήσεις ή σε κάποιο μεμακρυσμένο σχολείο), συνεπώς δεν έχει να μου προσφέρει κάτι παραπάνω από άποψη οικονομίας ο ντιζελοκινητήρας δεδομένης της χρήσης που θα του κάνω.

Δεν έχω θέμα να έχει μικρό κινητήρα, απλά θα προτιμούσα να μην φτάσουμε και σε επίπεδα 900cc όπου θα το σπρώχνω στις ανηφόρες. Με κινητήρες 1.0-1.2 θαρρώ πως θα είμαι εντάξει, ήρεμη οδήγηση κάνω και θα είναι και οικονομικό. Το πρόβλημα τώρα είναι πως είμαι κατά κάποιον τρόπο tech-φρικιό. Πείτε το κόμπλεξ ή κάτι αντίστοιχο, αλλά 14.000€ για αυτοκίνητο χωρίς bluetooth ώστε να μιλάω στο τηλέφωνο, ηλεκτρικά παράθυρα μπρος-πίσω, ή κάμερα οπισθοπορείας δεν θα δώσω εύκολα. Προτίστως, όμως, αυτό που με ενδιαφέρει είναι όλα τα συστήματα και οι υποβοηθήσεις ασφαλείας.

Δεδομένων των παραπάνω, είμαι ανάμεσα στα εξής:

1. Suzuki Baleno GLX 1.2 Dualjet (θα ήταν σίγουρη αγορά, αλλά δεν έχει υποβοήθηση ανηφόρας, κάτι το οποίο έχω ακούσει από πολλούς πως είναι τεράστια απώλεια)

2. Dacia Sandero Stepway (είναι με μικρό σχετικά κινητήρα, 0.9 νομίζω αλλά με καλή ροπή)

3. KIA Rio EX Uptown 1.2 (φαντάζει η καλύτερη επιλογή προς το παρόν)

4. Hyundai i20 Exclusive (η πιο φθηνή επιλογή ανάμεσα σε όλα αυτά, αλλά έχει κάπως πιο μικρούς χώρους από τα υπόλοιπα).

5. Seat Ibiza Style (δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα)

Είχα δει και για το Ford Fiesta, αλλά είναι πολύ "άδειο" για την τιμή του. Ουσιαστικά ξεκινάει από 14.800 εάν θέλεις να έχει κάποιον αξιοπρεπή εξοπλισμό. Αντίστοιχα σκεφτόμουν και το Suzuki Ignis.

Θα ήθελα να σημειώσω κάπου εδώ πως ουσιαστικά πρόκειται για το πρώτο μου αυτοκίνητο το οποίο θα χρησιμοποιώ μόνο εγώ καθημερινά. Τόσα χρόνια χρησιμοποιούσα οικογενιακά, ένα χιλιάρι Kia Picanto του 2007, και ένα Ford Focus 1.6 TDCi, συνεπώς έχω κυκλοφορήσει αρκετά τόσο μικρούς κινητήρες, όσο και μεγαλύτερους.

Θα ήμουν πραγματικά ευγνώμων εάν μπορείτε να με βοηθήσετε στην επιλογή μου αυτή. Ευπρόσδεκτο οτιδήποτε άλλο έχετε να μου προτείνετε.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Ως Χοντάκιας απο το μακρινό '88 (έχω περάσει από όλα τα γρήγορα της Honda) έχω να σου προτείνω το Honda Jazz. Στα Honda θα βρείς εκπληκτικά μοτέρ, αξιοπιστία, χώρους. Απορώ γιατί απουσιάζει το Honda απο την λίστα σου.

Επεξ/σία από Imola
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 hour ago, Imola said:

Ως Χοντάκιας απο το μακρινό '88 (έχω περάσει από όλα τα γρήγορα της Honda) έχω να σου προτείνω το Honda Jazz. Στα Honda θα βρείς εκπληκτικά μοτέρ, αξιοπιστία, χώρους. Απορώ γιατί απουσιάζει το Honda απο την λίστα σου.

Μήπως επειδή το όριο είναι τα 14.000 και θέλει καινούριο?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Occultist είπε

Γιατί κάτι μου λέει ότι αυτοί που εκθειάζουν το start holder, είναι οι ίδιοι τύποι που θέλουν αυτόματο κιβώτιο...

Αυτοί που θέλουν αυτόματο κιβώτιο είναι σιγουρα αυτοι που οδηγούν μέσα σε αστικά κέντρα και προτιμούν αυτόματο απο το να ανακατέυουν σουπα με το λεβιέ σταμάτα ξεκίνα. Start holder δεν ξερω αλλά αν εννοείς το brake hold, βολευει απίστευτα σε σταμάτα ξεκίνα καθως πατάς μια φορα το φρένο, το κρατάει πατημένο και πατώντας το γκαζι απελευθερωνει. Δεν χρειάζεται να έχεις το πόδι στο φρένο συνέχεια (σε αυτόματο). Αν εννοείς το hill assist στην αθήνα η στη Λαρισα μπορει να μη σου χρειάζεται αλλα αν μένεις στην Καβαλα πχ που ειναι όλα ή ανηφόρα η κατηφόρα, θα σε γλιτώσει απο ενα extra δισκόπλατω σίγουρα.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 24/3/2019 στις 10:43 ΜΜ, magnam είπε

Suzuki Baleno GLX 1.2 Dualjet (θα ήταν σίγουρη αγορά, αλλά δεν έχει υποβοήθηση ανηφόρας, κάτι το οποίο έχω ακούσει από πολλούς πως είναι τεράστια απώλεια)

Τεραστια απωλεια μονο για καποιον που εχει μαθει να οδηγει μονο τετοιο αυτοκινητο

Επισης η suzuki την βαζει να δουλευει μονο απο καποιες μοιρες και πανω,εγω στη ραμπα του γκαραζ μου δεν την εχω δει ποτε να δουλευει 

Εχω το ignis,ειναι καλο μονο  αν σε ενδιαφερει το υψος και οι δυσαναλογα μεγαλοι χωροι (για τη κατηγορια),αλλιως δεν αξιζει σαν οδηγηση 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Nickokin είπε

Υπάρχουν κάποια αυτοκίνητα τα οποία είναι καινούρια με 0 χλμ , τα οποία η κοσμοκαρ ή ο εκάστοτε αντιπρόσωπος τα βγάζουν πινακίδες για να πιάσουν κάποιους στόχους πωλήσεων, εξού και κάποιες φορές η τόσο χαμηλή τιμή.... κάνε μια ερώτηση φένεται εξαιρετική προσφορά το συγκεκριμένο...

Απλώς γενικά δε βγαίνει η έκδοση Trendline με αυτό τον κινητήρα. Ουτε στη Γερμανία. Εκτός αν έβγαινε και την κατάργησαν. 

Δημοσ.

Ότι και να λέτε μετά από 22 χρόνια οδηγός με το που δοκίμασα αυτοκίνητο με υποβοήθηση ανηφόρας το θεωρώ τωρα σαν απιστευτη ευκολία...

Όλοι όσοι το κατηγορούν απλά είναι κολλημένοι οπισθοδρομικοί...

• Like 3
Δημοσ.

Με βάση όσα γράφονται στο πρώτο post, yaris active 1.5 .

Εννοείται βενζίνη, το diesel δεν έχει κανένα νόημα, για την χρήση που περιγράφεται. 

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, bromiaris είπε

Ότι και να λέτε μετά από 22 χρόνια οδηγός με το που δοκίμασα αυτοκίνητο με υποβοήθηση ανηφόρας το θεωρώ τωρα σαν απιστευτη ευκολία...

Όλοι όσοι το κατηγορούν απλά είναι κολλημένοι οπισθοδρομικοί...

Oτι υπαρχει καλοδεχουμενο, αλλα οχι και αξιο επιλογης ενος αυτοκινητου εναντι καποιου αλλου.Π.χ σε εμενα ειναι αχρηστο, αλλα θα το ηθελα για την κορη μου σαν νεα οδηγος.

Το συστημα αυτο δουλευει και με την οπισθεν;

Δηλαδη εχω τυχει να παρκαρω σε κατηφορα με αρκετη κλιση και λογου αυτοκινητου μπροστα να βγω με την οπισθεν.Bοηθαει σε τετοια περιπτωση;

Δημοσ.

Ibiza, έχω το μοντέλο του 09 εδώ 10 χρόνια και είναι σαν καινούργιο, δεν έχει βγάλει τίποτα, σβέλτο, μεγάλοι χώροι, ποιότητα και επιδόσεις. Υποθέτω πως το καινούριο μοντέλο είναι τουλάχιστον εξίσου καλό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, G.bar είπε

Αυτοί που θέλουν αυτόματο κιβώτιο είναι σιγουρα αυτοι που οδηγούν μέσα σε αστικά κέντρα και προτιμούν αυτόματο απο το να ανακατέυουν σουπα με το λεβιέ σταμάτα ξεκίνα. Start holder δεν ξερω αλλά αν εννοείς το brake hold, βολευει απίστευτα σε σταμάτα ξεκίνα καθως πατάς μια φορα το φρένο, το κρατάει πατημένο και πατώντας το γκαζι απελευθερωνει. Δεν χρειάζεται να έχεις το πόδι στο φρένο συνέχεια (σε αυτόματο). Αν εννοείς το hill assist στην αθήνα η στη Λαρισα μπορει να μη σου χρειάζεται αλλα αν μένεις στην Καβαλα πχ που ειναι όλα ή ανηφόρα η κατηφόρα, θα σε γλιτώσει απο ενα extra δισκόπλατω σίγουρα.

Επειδή έχω δει ότι 9/10, το αυτόματο κιβώτιο πάει, παρά και τις χίλιες άλλες βοήθειες, με οδηγική ικανότητα του χάρου (τουλάχιστον στην Ελλάδα), ασ' το... Μακάρι να είσαι εσύ η εξαίρεση που προτιμάει όσο το δυνατόν λιγότερο χειροκίνητο έλεγχο επειδή είσαι πιλότος...

Επεξ/σία από Occultist

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...