Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, T. Jefferson είπε

Αν του δίνεις το κίνητρο - το χρηματικό - θα κοιτάξει να στους φέρει με όποιο τρόπο μπορεί και εφ' όσον είναι καλός στη δουλειά του, έχει τον τρόπο να τους φέρει. Το κίνητρο όμως το δίνει ο εργοδότης/επιχειρηματίας. Αν ο επιχειρηματίας είναι τζομπάνης, θα κάνει μπε. Αν είναι επιχειρηματίας σοβαρός, θα δώσει κίνητρο. Το κίνητρο είναι έξτρα από το μισθό.

Είμαι πολλά χρόνια στην πιάτσα, γνωρίζω ακριβώς πως λειτουργεί η αγορά και γνωρίζω πως δουλεύουν οι επιχειρήσεις.

η ενα πιατο φαι για μερικους 😂😂

• Like 1
  • Απαντ. 186
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, T. Jefferson είπε

Είμαι πολλά χρόνια στην πιάτσα, γνωρίζω ακριβώς πως λειτουργεί η αγορά και γνωρίζω πως δουλεύουν οι επιχειρήσεις.

Από τα γραφόμενα σου πάντως μάλλον το αντίθετο δείχνεις. Πολλά χρόνια σαν υπάλληλος μπορεί να είσαι, εργοδότης δεν ήσουν ούτε μία μέρα. Και αν σήμερα μπορείς να μιλάς εκ του ασφαλούς, είτε γιατί είσαι πολύ καλός στη δουλειά σου, είτε γιατί σου ήρθαν όλα βολικά στις δουλειές που είχες, δεν σημαίνει πως πρέπει να ξεχνάς τι γίνεται τριγύρω σου. Δεν είναι ούτε όλες οι δουλειές ίδιες, ούτε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Και με τα απίστευτα λογικά άλματα που έχεις κάνει και τον ανεκδιήγητο τρόπο που σκέφτεσαι και απαντάς, πάλι καλά να λες που είσαι υπάλληλος. Είναι αυτό το ωραίο στυλ, αχ και να με βάζανε μια μέρα πρωθυπουργό να τους δείξω εγώ. Δεν είναι όλοι όμως για όλα. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, T. Jefferson είπε

Αν του δίνεις το κίνητρο - το χρηματικό - θα κοιτάξει να στους φέρει με όποιο τρόπο μπορεί και εφ' όσον είναι καλός στη δουλειά του, έχει τον τρόπο να τους φέρει. Το κίνητρο όμως το δίνει ο εργοδότης/επιχειρηματίας. Αν ο επιχειρηματίας είναι τζομπάνης, θα κάνει μπε. Αν είναι επιχειρηματίας σοβαρός, θα δώσει κίνητρο. Το κίνητρο είναι έξτρα από το μισθό.

θα συμφωνήσω πως το οικονομικό κίνητρο είναι από τα πιο σημαντικά σε μια δουλειά: να έχεις να κυνηγάς κάτι έξτρα από το μισθό όπως είπες. 

παρατηρώ πάντως πως "ποινικοποιείται" η λογική του να φέρνουν πελάτες και έσοδα οι υπάλληλοι - όσα περισσότερα φέρεις, τόσα περισσότερα θα μπορέσεις να διεκδικήσεις και να πάρεις, με την προοπτική μάλιστα κάποια στιγμή να έχεις τη δική σου επιχείρηση/πελατολόγιο αν σε ενδιαφέρει. στις μικρές/μεσαίες επιχειρήσεις, οι δουλειές είναι προσωπικές, ο πελάτης δίνει τα χρήματά του γιατί εμπιστεύεται τα πρόσωπα και όχι το όνομα της επιχείρησης.

θεωρώ πως ένας επιχειρηματίας δεν θέλει να πυροβολεί τα πόδια του, δλδ. να αδικεί ή να διώχνει υπαλλήλους που του φέρνουν έσοδα. καλώς η κακώς, η αμιγώς τεχνική δουλειά είναι αναλώσιμη - πάντα θα βρεις κάποιον καλύτερο, φθηνότερο, υπομονετικότερο, περισσότερο διαθέσιμο, κτλ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, koulkos είπε

Από τα γραφόμενα σου πάντως μάλλον το αντίθετο δείχνεις. Πολλά χρόνια σαν υπάλληλος μπορεί να είσαι, εργοδότης δεν ήσουν ούτε μία μέρα. Και αν σήμερα μπορείς να μιλάς εκ του ασφαλούς, είτε γιατί είσαι πολύ καλός στη δουλειά σου, είτε γιατί σου ήρθαν όλα βολικά στις δουλειές που είχες, δεν σημαίνει πως πρέπει να ξεχνάς τι γίνεται τριγύρω σου. Δεν είναι ούτε όλες οι δουλειές ίδιες, ούτε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Και με τα απίστευτα λογικά άλματα που έχεις κάνει και τον ανεκδιήγητο τρόπο που σκέφτεσαι και απαντάς, πάλι καλά να λες που είσαι υπάλληλος. Είναι αυτό το ωραίο στυλ, αχ και να με βάζανε μια μέρα πρωθυπουργό να τους δείξω εγώ. Δεν είναι όλοι όμως για όλα. 

Δεν είμαι απλά πολύ καλός στη δουλειά μου, είμαι πάρα πολύ καλός στη δουλειά μου και είναι ο λόγος που παρακαλάνε να με πληρώνουν. Είναι μια πραγματικότητα που με ακολουθεί κι εμένα και το όνομά μου.
Πεσ' το αυτογνωσία... .

Ναι όντως τυρέμπορας και μπακάλης όπως το θέτεις δεν ήμουν ούτε για μια μέρα και είναι ο λόγος εν πολλοίς που έχω επιτύχει. Αυτά που αναφέρεις τα αφήνω σε εκείνους που νομίζουν ότι το επιχειρείν είναι τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι.

Σε όποιον αρέσει παίδες.  Εγώ τα κάνω by the book, άλλοι κοιτάνε να κάνουν μπαλώματα. Τι να κάνουμε τώρα, ας μείνουν με τα τρύπια ρούχα. Και πολύ τους είναι.

19 λεπτά πριν, koeltzakoatl είπε

θα συμφωνήσω πως το οικονομικό κίνητρο είναι από τα πιο σημαντικά σε μια δουλειά: να έχεις να κυνηγάς κάτι έξτρα από το μισθό όπως είπες. 

παρατηρώ πάντως πως "ποινικοποιείται" η λογική του να φέρνουν πελάτες και έσοδα οι υπάλληλοι - όσα περισσότερα φέρεις, τόσα περισσότερα θα μπορέσεις να διεκδικήσεις και να πάρεις, με την προοπτική μάλιστα κάποια στιγμή να έχεις τη δική σου επιχείρηση/πελατολόγιο αν σε ενδιαφέρει. στις μικρές/μεσαίες επιχειρήσεις, οι δουλειές είναι προσωπικές, ο πελάτης δίνει τα χρήματά του γιατί εμπιστεύεται τα πρόσωπα και όχι το όνομα της επιχείρησης.

θεωρώ πως ένας επιχειρηματίας δεν θέλει να πυροβολεί τα πόδια του, δλδ. να αδικεί ή να διώχνει υπαλλήλους που του φέρνουν έσοδα. καλώς η κακώς, η αμιγώς τεχνική δουλειά είναι αναλώσιμη - πάντα θα βρεις κάποιον καλύτερο, φθηνότερο, υπομονετικότερο, περισσότερο διαθέσιμο, κτλ. 

Προσωπικά έχω πει ακριβώς τα αντίθετα. Δηλαδή συμφωνώ μαζί σου, πλην του σημείου που αναφέρεις για τον καλύτερο. Στην πραγματικότητα προσπαθείς να εκμεταλευτείς το φιλότιμο κάποιου, μέχρι να την κάνει για άλλες πορτοκαλιές. Εσύ ξεκινάς από την αρχή και πάλι, και όλο αυτό το γαιτανάκι καταλήγει στο να μην μπορέσεις ποτέ να αναπτυχθείς σε εκείνο που θέλεις.

Όχι ότι με χαλάει που ο ανταγωνισμός κοιμάται, απλά με θλίβει όλη αυτή η κατάσταση που ενώ θα μπορούσε να μην υφίσταται αλλάζοντας τη νοοτροπία των επιχειρηματιών, αυτή συνεχίζει να υπάρχει γιατί... έτσι τα βρήκαν, έτσι τα συνέχισαν.

Θα μου πεις από μια ηλικία και μετά ο άνθρωπος δύσκολα αλλάζει. Και πως να αλλάξει όταν έχει συνηθίσει μια ζωή να κάνει τα ίδια λάθη, είτε του φέρνουν κέρδος είτε ζημιά;

Επεξ/σία από T. Jefferson
  • Sad 1
Δημοσ.

No prob, μπορεί να είσαι άριστος. Επιβεβαίωσες όμως ακόμη μια φορά πως είσαι για υπάλληλος, ο καλύτερος μεν, υπάλληλος δε. Αυτό βέβαια δεν σε αποτρέπει από το να μιλάς για όλους και για όλα. Εξάλλου γιατί όχι, εύκολο πρέπει να είναι. Αυτογνωσία είναι να γνωρίζεις και τα ελαττώματα και δεν βλέπω να κάνεις πολύ καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, koulkos είπε

No prob, μπορεί να είσαι άριστος. Επιβεβαίωσες όμως ακόμη μια φορά πως είσαι για υπάλληλος, ο καλύτερος μεν, υπάλληλος δε. Αυτό βέβαια δεν σε αποτρέπει από το να μιλάς για όλους και για όλα. Εξάλλου γιατί όχι, εύκολο πρέπει να είναι. Αυτογνωσία είναι να γνωρίζεις και τα ελαττώματα και δεν βλέπω να κάνεις πολύ καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι. 

Περιμένω εσένα να μου δείξεις πρώτα...

Κάνε μας τη χάρη που βγήκες να μας την πεις και προσωπικά κι όλας. Εγώ αναφέρομαι σε τζομπάνηδες, αν θίχτηκες (γιατί άραγε; ) σου έχω μια μυγοσκοτώστρα σε τιμή ευκαιρίας μια και βλέπω ότι μυγιάζεσαι.

29 λεπτά πριν, tsipakis είπε

η ενα πιατο φαι για μερικους 😂😂

Ε σου λέει θα του δώσω μια τυρόπιτα να μου στήσει το e-shop. 😂😁

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή βαρέθηκα να εξηγώ και δεν είπα πουθενά ότι θέλω να μου δουλεύουν τζάμπα σταματάω τη συζήτηση και όχι γιατί δεν με βολεύει αλλά γιατί δεν βγάζει πουθενά. Έτσι που τα λέτε εγώ λέω καλύτερα να δώσω τα κλειδιά και τα σχετικά στον υπάλληλο και να την κάνω έτσι σίγουρα θα είναι ευχαριστημένος. Και επειδή με έχετε βγάλει το χειρότερο εργοδότη που υπάρχει να ξέρετε ότι είχα πρακτικάριους από τη σχολή που δεν ήμουν υποχρεωμένος να τον πληρώνω και όμως τον πλήρωνα γιατί έβλεπα ότι το άξιζε και προσπαθούσε. Αν ήμουν του στάμπα απλά θα τους εκμεταλλευόμουν χωρίς δεκάρα όπως κάνουν σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις.

Και ποιος είπε ότι το eshop θέλω να μου το στήσει αυτός εγώ απλή βοήθεια να στήσω την αποθήκη μου ήθελα με ποσοστό κέρδους 50% που ήδη έχει ξεκινήσει και κάνει πωλήσεις έτσι που το λέτε φαίνεται λες και θέλω να το κάνει μόνος του. Αλλά άλλα γράφω αλλά καταλαβαίνετε.

Εγώ είμαι της άποψης ότι το φιλότιμο πρέπει να είναι και από τις δύο πλευρές όχι μονό πλευρό.

Επίσης, δώστε βάση ότι ζούμε σε μια χώρα που όλα έχουν ισοπεδωθεί και άλλοι πεινάνε είναι άνεργοι οι επιχειρήσεις ίσα που τα βγάζουν εκτός αν εγώ ζω σε άλλον πλανήτη.

Και τέλος η συμφωνία που κάνει κάποιος είναι λόγος που οι σωστοί άντρες όπως λένε οι πιο παλιοί μας τον κρατάνε όχι άλλα συμφωνούμε και άλλα κάνουμε. Η διαφωνία να γίνεται από την αρχή γιατί εγώ ότι συμφώνησα αυτά τηρώ και φυσικά είμαι ανοιχτός αλλά άμα ο άλλος θέλει να μας πάρει και τα βρακιά κάπου υπάρχει και ο σεβασμός όχι ότι του προτείνεις σου λέει θέλω τα μισά σαν συναίτερος χωρίς να δέχεται τίποτα άλλο.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Είσαι σε καλό δρόμο. Απλά πρέπει να δώσεις κίνητρο που σημαίνει ότι θα πρέπει να βάλεις λίγο πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Και στην τελική τι επιχειρηματίας είσαι αν δεν κάνεις αντιπρόταση στην πρόταση του υπαλλήλου σου; Ε;

Είμαι σίγουρος ότι θα τα βρείτε κάπου στη μέση.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, T. Jefferson είπε

Απ' ό,τι φαίνεται εκείνος που τραβάει ζόρι είναι εκείνος που δεν θέλει - ή δεν έχει - να πληρώσει.

Εμένα και να ήθελε, he cannot afford me. Παίζω σε άλλη λίγκα. Αλλά δεν έχει σημασία αυτό στη συζήτηση.

Εδώ κοιτάμε να του πούμε τι οφείλει να κάνει για να λειτουργήσει και να αναπτυχθεί η επιχείρησή του. Γιατί με τον τρόπο που σκέφτεται δεν θα έχει και πολύ μέλλον.

Μας τα έκανες τούμπανο ρε φίλε δεν σε ζήτησε κανείς για δουλειά έλεος δλδ

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tsofras είπε

Μας τα έκανες τούμπανο ρε φίλε δεν σε ζήτησε κανείς για δουλειά έλεος δλδ

Τούμπανο; Για όλα υπάρχει λύση.
Οδηγίες χρήσης: Εφαρμόζεις στο σημείο του τυμπανισμού και πιέζεις...

0388_5740_0512011_1_.jpg

Και ποιος σου είπε κατ' αρχήν ότι θα ασχοληθώ κατ' αρχήν; Σου μοιάζω για κάποιον που θα καταδεχόταν κάτι τέτοιο; Είπαμε, he cannot afford me και τέλος.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, linuxaki είπε

Επειδή βαρέθηκα να εξηγώ και δεν είπα πουθενά ότι θέλω να μου δουλεύουν τζάμπα σταματάω τη συζήτηση και όχι γιατί δεν με βολεύει αλλά γιατί δεν βγάζει πουθενά. Έτσι που τα λέτε εγώ λέω καλύτερα να δώσω τα κλειδιά και τα σχετικά στον υπάλληλο και να την κάνω έτσι σίγουρα θα είναι ευχαριστημένος. Και επειδή με έχετε βγάλει το χειρότερο εργοδότη που υπάρχει να ξέρετε ότι είχα πρακτικάριους από τη σχολή που δεν ήμουν υποχρεωμένος να τον πληρώνω και όμως τον πλήρωνα γιατί έβλεπα ότι το άξιζε και προσπαθούσε. Αν ήμουν του στάμπα απλά θα τους εκμεταλλευόμουν χωρίς δεκάρα όπως κάνουν σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις.

Και ποιος είπε ότι το eshop θέλω να μου το στήσει αυτός εγώ απλή βοήθεια να στήσω την αποθήκη μου ήθελα με ποσοστό κέρδους 50% που ήδη έχει ξεκινήσει και κάνει πωλήσεις έτσι που το λέτε φαίνεται λες και θέλω να το κάνει μόνος του. Αλλά άλλα γράφω αλλά καταλαβαίνετε.

Εγώ είμαι της άποψης ότι το φιλότιμο πρέπει να είναι και από τις δύο πλευρές όχι μονό πλευρό.

Επίσης, δώστε βάση ότι ζούμε σε μια χώρα που όλα έχουν ισοπεδωθεί και άλλοι πεινάνε είναι άνεργοι οι επιχειρήσεις ίσα που τα βγάζουν εκτός αν εγώ ζω σε άλλον πλανήτη.

Και τέλος η συμφωνία που κάνει κάποιος είναι λόγος που οι σωστοί άντρες όπως λένε οι πιο παλιοί μας τον κρατάνε όχι άλλα συμφωνούμε και άλλα κάνουμε. Η διαφωνία να γίνεται από την αρχή γιατί εγώ ότι συμφώνησα αυτά τηρώ και φυσικά είμαι ανοιχτός αλλά άμα ο άλλος θέλει να μας πάρει και τα βρακιά κάπου υπάρχει και ο σεβασμός όχι ότι του προτείνεις σου λέει θέλω τα μισά σαν συναίτερος χωρίς να δέχεται τίποτα άλλο.

Ρε φίλε άσε τα σχόλια , κάνε την δουλίτσα αφού έβγαλες άκρη με το θέμα του τοπικ που είναι η σύμβαση και σταμάτα να δικαιολογεισαι στον κάθε άσχετο εδώ μέσα. Μπήκαν μερικοί να βγάλουν τα σωψυχα τους εδώ μέσα λες και είσαι καμία πολυεθνική

Μόλις τώρα, T. Jefferson είπε

Τούμπανο; Για όλα υπάρχει λύση.
Οδηγίες χρήσης: Εφαρμόζεις στο σημείο του τυμπανισμού και πιέζεις...

0388_5740_0512011_1_.jpg

Και ποιος σου είπε κατ' αρχήν ότι θα ασχοληθώ κατ' αρχήν; Σου μοιάζω για κάποιον που θα καταδεχόταν κάτι τέτοιο; Είπαμε, he cannot afford me και τέλος.

Απορώ που σε πληρώνουν και ακριβά με τέτοιο χιούμορ

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, linuxaki είπε

Τώρα μεταξύ μας, έχεις ήδη χάσει το στόχο λέγοντας αυτά.

Για να σου δώσω να καταλάβεις. Επιχειρείν δεν είναι το ίδιο με τον οπορτουνισμό δια του μιμητισμού. Επειδή εσύ βλέπεις πολλούς να κάνουν το ίδιο, δεν σημαίνει ότι θα πετύχουν κι όλας. Ίσα, ίσα που οι λίγοι πετυχαίνουν και όχι οι πολλοί.

Ξανασκέψου το, δώσε τα κατάλληλα κίνητρα κι εδώ είμαστε πάλι.

5 λεπτά πριν, tsofras είπε

Απορώ που σε πληρώνουν και ακριβά με τέτοιο χιούμορ

Δεν με πληρώνουν για το χιούμορ μου. Και πάλι έχασες. Αλλά όπως και να έχει δεν με απασχολεί τι μπορεί να νομίζεις εσύ. Ούτε θα μπορούσε ποτέ να με απασχολήσει καθώς η ενασχόλησή μου με κάτι έχει αντίτιμο και πληρώνεται αδρά. Κάτι που εσύ δεν θα μπορέσεις να κάνεις ούτε στα πιο τρελά σου όνειρα αναφορικά με αυτό, οπότε χάνεις ήδη χρόνο επαναλαμβάνοντας κοινοτοπίες άνευ ουσιαστικού κέρδους.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, T. Jefferson είπε

Τώρα μεταξύ μας, έχεις ήδη χάσει το στόχο λέγοντας αυτά.

Για να σου δώσω να καταλάβεις. Επιχειρείν δεν είναι το ίδιο με τον οπορτουνισμό δια του μιμητισμού. Επειδή εσύ βλέπεις πολλούς να κάνουν το ίδιο, δεν σημαίνει ότι θα πετύχουν κι όλας. Ίσα, ίσα που οι λίγοι πετυχαίνουν και όχι οι πολλοί.

Ξανασκέψου το, δώσε τα κατάλληλα κίνητρα κι εδώ είμαστε πάλι.

Δεν με πληρώνουν για το χιούμορ μου. Και πάλι έχασες. Αλλά όπως και να έχει δεν με απασχολεί τι μπορεί να νομίζεις εσύ. Ούτε θα μπορούσε ποτέ να με απασχολήσει καθώς η ενασχόλησή μου με κάτι έχει αντίτιμο και πληρώνεται αδρά.

Ε γράψε ένα IBAN , δώσε ένα PayPal βρε αδερφέ και πες κόστος ανα λέξη να πληρώσω στο επόμενο σχόλιο.

Υ.Γ. Το ότι έχεις γράψει τα μισά ποστ στο τοπικ χωρίς αντίτιμο πάντως.... Είσαι μεγάλη ψυχή

Επισκέπτης
Δημοσ.

@T. Jefferson Έτσι απο περιέργειά,  με τι ασχολείσαι; Δουλεύεις Ελλάδα;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, tsofras είπε

Ε γράψε ένα IBAN , δώσε ένα PayPal βρε αδερφέ και πες κόστος ανα λέξη να πληρώσω στο επόμενο σχόλιο.

Υ.Γ. Το ότι έχεις γράψει τα μισά ποστ στο τοπικ χωρίς αντίτιμο πάντως.... Είσαι μεγάλη ψυχή

Ναι είμαι. Και μόνο που καταδέχομαι ακόμα να λέω τα προφανή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...