Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Αφού του είπε να πληρώνεται εξτρά, μάλλον διαβάζετε και μεταφράζετε πράγματα & καταστάσεις επιλεκτικά... 

Γενικά απορώ που ορισμένοι τσινάτε στην ιδέα της δουλειάς έξω 

Προσωπικά, αν εντός ωραρίου και μάλιστα με μεταφορικά πληρωμένα, με έστελναν να κάνω δουλειά έξω, μάλλον θα το προτιμούσα από το να είμαι σε ένα γραφείο...

Σορρυ ρε συ , αλλα αμα ειναι ετσι, τις ωρες που ο ντελιβερας δεν εχει δουλεια, αντι να καθεται εξω, να στηνει το site της επιχειρησεις, να κανει τα λογιστικα και να καθαριζει και τις τουαλετες .Να πηγαινει και στην τραπεζα για τις δουλειες του αφεντικου 😆

Βεβαια στην προκειμενη περιπτωση ο υπαλληλος την βλεπει wannabe επιχειρηματιας , βλεπει τα λεφτα , γλυκαινεται αλλα δεν τολμαει να παραιτηθει και να ''κλεψει'' το πελατολογιο, γιατι ειτε δεν εχει εξοπλισμο, ειτε δεν εχει γνωσεις, ειτε δεν εχει αυτοπεποιθηση, ειτς γιατι ο μισθος πεφτει καθε μηνα.😆

• Απαντ. 186
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, bluesattack είπε

Σορρυ ρε συ , αλλα αμα ειναι ετσι, τις ωρες που ο ντελιβερας δεν εχει δουλεια, αντι να καθεται εξω, να στηνει το site της επιχειρησεις, να κανει τα λογιστικα και να καθαριζει και τις τουαλετες .Να πηγαινει και στην τραπεζα για τις δουλειες του αφεντικου 😆

Βεβαια στην προκειμενη περιπτωση ο υπαλληλος την βλεπει wannabe επιχειρηματιας , βλεπει τα λεφτα , γλυκαινεται αλλα δεν τολμαει να παραιτηθει και να ''κλεψει'' το πελατολογιο, γιατι ειτε δεν εχει εξοπλισμο, ειτε δεν εχει γνωσεις, ειτε δεν εχει αυτοπεποιθηση, ειτς γιατι ο μισθος πεφτει καθε μηνα.😆

Εδώ δε μιλάμε για καθάρισμα τουαλέτας ή ψώνια στο s/m

Του ζήτησε ο εργοδότης να τον βοηθήσει σε μια δουλειά εκτός ωραρίου του, προτείνοντάς του να παίρνει υπερωρίες

Δε μου ακούγεται καθόλου κακή η συγκεκριμένη πρόταση, ίσα ίσα που ένα αφεντικό που προτείνει κάτι τέτοιο πολύ πιθανόν να είναι διατεθειμένο να το παζαρέψει κιόλας το θέμα (π.χ. υπερωρία με παραπάνω λεφτά από την κανονική κ.ο.κ.)

Επίσης το να πάρεις την πελατεία του εργοδότη σου εμένα στο χωριό μου δε το λένε έλλειψη αυτοπεποίθησης, κάπως αλλιώς το λένε.. 

• Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Επίσης το να πάρεις την πελατεία του εργοδότη σου εμένα στο χωριό μου δε το λένε έλλειψη αυτοπεποίθησης, κάπως αλλιώς το λένε.. 

Πως το λενε στο χωριο ? Επιχειρηματικοτητα και ελευθερη οικονομια ? 😄

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Μάλλον τα έχεις μπερδέψει 

Είναι εντελώς ανήθικο αυτό που λες αλλά αν δε το καταλαβαίνεις και το θεωρείς επιχειρηματικότητα και ελεύθερη οικονομία να κλέβεις πελάτες άλλων, δε μπορώ να μπω στη διαδικασία να στο εξηγήσω

Επειδή έχω δουλέψει πολλά χρόνια σε μικρή εταιρία, έχω βρεθεί πάρα πολλές φορές σε ανάλογη κατάσταση 

Όποτε με προσέγγιζε πελάτης (του εργοδότη μου) και μου ζητούσε να τον παρακάμψω, απευθείας τον έδινα στο "αφεντικό" 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Είναι εντελώς ανήθικο αυτό που λες αλλά αν δε το καταλαβαίνεις και το θεωρείς επιχειρηματικότητα και ελεύθερη οικονομία να κλέβεις πελάτες άλλων, δε μπορώ να μπω στη διαδικασία να στο εξηγήσω

Ε ετσι ειναι η επιχειρηματικοτητα.Πως νομιζεις οτι γινονται οι ουρανοξυστες στην  Σιγκαπουρη ? Με συνηθηματα κατα του Μαδουρο, ταραμα , ουζακι και πελατες που εχουν ''κληρονομηθει'' απο τον μπαμπα η που παιζουν μαζι με τον ''επιχειρηματια'' ταβλι στο καφενειο, σαν βαριεστημενοι δεκοτζηδες ? 😆

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Ε ετσι ειναι η επιχειρηματικοτητα.Πως νομιζεις οτι γινονται οι ουρανοξυστες στην  Σιγκαπουρη ? Με συνηθηματα κατα του Μαδουρο, ταραμα , ουζακι και πελατες που εχουν ''κληρονομηθει'' απο τον μπαμπα η που παιζουν μαζι με τον ''επιχειρηματια'' ταβλι στο καφενειο, σαν βαριεστημενοι δεκοτζηδες ? 😆

Εντάξει, τώρα μου το γύρισες στο καλαματιανό, για ουζάκια και ταραμάδες 

Προφανώς και είναι θεμιτό να "κλέψει" μια επιχείρηση πελατεία από κάποια άλλη επιχείρηση 

Όταν όμως είσαι υπάλληλος, πρέπει να τιμάς και τον άνθρωπο που σε πληρώνει, αλλά μάλλον αυτό δε σε απασχολεί και ιδιαίτερα, οπότε το κόβω εδώ γιατί δε καταλαβαίνεις απλά πράματα (ή τέλος πάντων έχεις κέφι για τρολάρισμα, και δεν έχω διάθεση να μπω στη διαδικασία)

• Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Όταν όμως είσαι υπάλληλος, πρέπει να τιμάς και τον άνθρωπο που σε πληρώνει, αλλά μάλλον αυτό δε σε απασχολεί και ιδιαίτερα, οπότε το κόβω εδώ γιατί δε καταλαβαίνεις απλά πράματα (ή τέλος πάντων έχεις κέφι για τρολάρισμα, και δεν έχω διάθεση να μπω στη διαδικασία)

Ε ετσι ειναι αυτα τα πραγματα.Αμα εισαι καλος υπαλληλος  , μπορει να σε εχει ο επιχειρηματιας σαν...γιο του.Αμα φυγεις, στησεις μαγαζι στην επομενη γωνια και παρεις πελατες,πορει να σε θεωρει και....φιδι κολοβο (φτου φτου, τι ετρεφε στον κορφο του ) 😆

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, puelito είπε

Αγαπητε φιλε,

Καθισα να διαβασω το θεμα και ξεκινώντας μπορω να πω οτι συμφωνουσα μαζι σου βλεποντας οτι εχεις αποψεις ανθρωπου με εμπειρια στο χωρο και γενικα ανοιχτο μυαλο στην επιχειρηματικοτητα.

Μαλιστα στηριζω το γεγονος οτι προτεινες μπονους και ασφαλεια σε περιπτωση ατυχηματος. Οντως οι win-win περιπτωσεις ανεβαζουν οποιαδηποτε εταιρεια.

Συνεχιζοντας ομως και λεγοντας σου ο TS οτι πληρωνει μεσημεριανο και απολαβες περαν των συμφωνηθεντων δεν σταματησες να τον βαζεις στον τοιχο και πολλες φορες προσβαλλοντας τον με παραδειγματα μνημονιων και γαλαξιων.

Το λιγοτερο που μπορω να σου πω χωρις να δωσω επεκταση στο θεμα ειναι οτι εισαι πολυ εριστικος και ειρωνας.

Δεν σου επιτιθομαι φραστικα. Δεν σε βριζω. Ομως θεωρω οτι ο φιλος προσπαθησε να δωσει λυση και δουλεια σε καποιον και αυτο που πηρε ειναι μισος και κακια σε οποια λυση και να εδινε.

Δεν ξερω αν εσυ ησουν φοβερα τυχερος και δεν λεω να μην κυνηγαμε ολοι αυτο που αξιζουμε. Ομως ειτε εχεις καιρο να βγεις στην αγορα ειτε απλα εισαι πολυ τυχερος και δικαιως απολαμβανεις οσα δικαιουσαι.

Οπως και να εχει τροπους δεν εχεις.

Φιλικα.

Πάρ' τον στο γάμο σου να σου πει και του χρόνου.

Εδώ κοιτάει να του φορτώσει ό,τι έχει και δεν έχει από δουλειά χωρίς να τον πληρώνει - άντε ένα ξεροκόμματο επιπλέον, κανά σαντουιτσάκι - και είμαι εγώ ο είρων ε;

Εδώ κοιτάει να τον κάνει και e-shopά εκτός από εξωτερικές εργασίες τεχνικές, εσωτερικές και χίλια δυο άλλα και χωρίς να θέλει να πληρώσει και είμαι εγώ που δεν έχω τρόπους ε;

Όπως είπα και πριν. Μνημόνια μέχρι τη σύγκρουση με παρακείμενο Γαλαξία. Δεν σώζεται η κατάσταση. Άλλο επιχειρείν και άλλο μπακαλικείν.

35 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Στο τζομπανιστάν το λένε δώσε θάρρος στο χωριάτη να...

Γενικά πολύ κλασική νοοτροπία να φάμε, να πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο απαυτός μας το νήμα. Ούτε με σφαίρες δεν πάει μπροστά μια επιχείρηση έτσι.

12 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Προφανώς και είναι θεμιτό να "κλέψει" μια επιχείρηση πελατεία από κάποια άλλη επιχείρηση 

Και στη συνέχεια είναι θεμιτό να "πυροβολήσει" η μια επιχείρηση την άλλη. Σωστά; 😂

Επεξ/σία από T. Jefferson
  • Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, T. Jefferson είπε

Δεν νομίζω. Είναι πολύ συγκεκριμένο. Εάν είσαι τσίπης, τσίπικα αποτελέσματα μπορείς να περιμένεις μόνο. Η εποχή δεν συγχωρεί τη σαπίλα πια. Όλα γίνονται πολύ πιο γρήγορα. Δεν πληρώνεις όπως πρέπει, έχει κι αλλού πορτοκαλιές... .

Δεν είναι πολύ συγκεκριμένο όχι. Ο ts έχει γράψει περίπου τι ψάχνει. Δεν ψάχνει τον φτασμένο τεχνικό και πάει να τον ρίξει, ψάχνει ένα παιδί που στην ουσία ξεκινάει τώρα να ασχολείται με τις πιο απλές περιπτώσεις και σιγά σιγά να μαθαίνει και τα πιο πολύπλοκα. 

Για έναν τέτοιο εργαζόμενο το να παίρνει 600€, ένα γεύμα, ποσοστά αν φέρει πελάτες, να μάθει πράγματα και να δει πως δουλεύει η αγορά και τι ζητάει πιθανό να είναι καλή περίπτωση. Και αργότερα βλέπει αν θα συνεχίσει εκεί με καλύτερες παροχές ή θα κάνει κάτι άλλο, χαμένος δεν θα βγει πάντως.

Για σένα πχ που μπορεί να έχεις μεγάλη εμπειρία και γνώσεις μια τέτοια συμφωνία θα σου φαινόταν εκμετάλλευση και δεν θα ασχολιόσουν καν. 

Γι'αυτό σου λέω ότι το καλό για τον καθένα είναι σχετικό και διαφορετικό.

• Like 1
Δημοσ.

Και το "παιδί" όταν θα μάθει τα "κόλπα", θα πάρει τους πελάτες και θα φύγει.

Πάντως όπως είπε κι ο προλαλήσας,

Αναφορά σε κείμενο

το καλό για τον καθένα είναι σχετικό και διαφορετικό.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, zio10 είπε

Δεν είναι πολύ συγκεκριμένο όχι. Ο ts έχει γράψει περίπου τι ψάχνει. Δεν ψάχνει τον φτασμένο τεχνικό και πάει να τον ρίξει, ψάχνει ένα παιδί που στην ουσία ξεκινάει τώρα να ασχολείται με τις πιο απλές περιπτώσεις και σιγά σιγά να μαθαίνει και τα πιο πολύπλοκα. 

Για έναν τέτοιο εργαζόμενο το να παίρνει 600€, ένα γεύμα, ποσοστά αν φέρει πελάτες, να μάθει πράγματα και να δει πως δουλεύει η αγορά και τι ζητάει πιθανό να είναι καλή περίπτωση. Και αργότερα βλέπει αν θα συνεχίσει εκεί με καλύτερες παροχές ή θα κάνει κάτι άλλο, χαμένος δεν θα βγει πάντως.

Για σένα πχ που μπορεί να έχεις μεγάλη εμπειρία και γνώσεις μια τέτοια συμφωνία θα σου φαινόταν εκμετάλλευση και δεν θα ασχολιόσουν καν. 

Γι'αυτό σου λέω ότι το καλό για τον καθένα είναι σχετικό και διαφορετικό.

Κάθε επιπλέον κόπος οφείλει να πληρώνεται έξτρα. Ακόμα και μάνατζερ να τον κάνει, πάλι παραπάνω θα πρέπει να τον πληρώσει.

Εγώ βλέπω ότι έχει γράψει εντελώς άλλα πάντως.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, T. Jefferson είπε

Κάθε επιπλέον κόπος οφείλει να πληρώνεται έξτρα. Ακόμα και μάνατζερ να τον κάνει, πάλι παραπάνω θα πρέπει να τον πληρώσει.

Εγώ βλέπω ότι έχει γράψει εντελώς άλλα πάντως.

γιατι να φερει πελατες ο υπαλληλος ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, tsipakis είπε

γιατι να φερει πελατες ο υπαλληλος ; 

Το έγραψα και πριν. Αν κάνει καλή δουλειά ο υπάλληλος, θα φέρει πελάτες. Γιατί πολύ απλά η δουλειά του διαφημίζεται από τους ευχαριστημένους πελάτες σε άλλους εν δυνάμει πελάτες. Τι νομίζεις ότι είναι; Άντε-άντε να μπαλώσουμε καμιά τρύπα όπως κάνει η πλειοψηφία των Ελλήνων επιχειρηματιών;

Άρα είναι καλός στη δουλειά του. Αφού λοιπόν είναι καλός στη δουλειά του, όλο και κάτι παραπάνω θα αξίζει να πληρωθεί. Στη συνέχεια όλο αυτό εφ' όσον φαίνεται να φέρνει κέρδος, θα πρέπει να γίνει εκμεταλεύσιμο έτσι ώστε να κερδίζει και η επιχείρηση και ο υπάλληλος.

Εννοείται ότι για όλα αυτά πρέπει ο υπάλληλος κατ αρχήν να πληρώνεται έξτρα. Αλλιώς πέρα βρέχει και θα έχει και δίκιο... .

Ψιλά γράμματα για τη χώρα της ανωτάτης μπακαλικής βέβαια... .

Δημοσ.
Μόλις τώρα, T. Jefferson είπε

Το έγραψα και πριν. Αν κάνει καλή δουλειά ο υπάλληλος, θα φέρει πελάτες. Γιατί πολύ απλά η δουλειά του διαφημίζεται από τους ευχαριστημένους πελάτες σε άλλους εν δυνάμει πελάτες. Τι νομίζεις ότι είναι; Άντε-άντε να μπαλώσουμε καμιά τρύπα όπως κάνει η πλειοψηφία των Ελλήνων επιχειρηματιών;

Εννοείται ότι για όλα αυτά πρέπει ο υπάλληλος κατ αρχήν να πληρώνεται έξτρα. Αλλιώς πέρα βρέχει και θα έχει και δίκιο... .

αυτο λεω ειναι χαζο στην καλυτερη να περιμενεισ να σου φερει πελατες ο υπαλληλος σου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, tsipakis είπε

αυτο λεω ειναι χαζο στην καλυτερη να περιμενεισ να σου φερει πελατες ο υπαλληλος σου

Αν του δίνεις το κίνητρο - το χρηματικό - θα κοιτάξει να στους φέρει με όποιο τρόπο μπορεί και εφ' όσον είναι καλός στη δουλειά του, έχει τον τρόπο να τους φέρει. Το κίνητρο όμως το δίνει ο εργοδότης/επιχειρηματίας. Αν ο επιχειρηματίας είναι τζομπάνης, θα κάνει μπε. Αν είναι επιχειρηματίας σοβαρός, θα δώσει κίνητρο. Το κίνητρο είναι έξτρα από το μισθό.

Είμαι πολλά χρόνια στην πιάτσα, γνωρίζω ακριβώς πως λειτουργεί η αγορά και γνωρίζω πως δουλεύουν οι επιχειρήσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...