Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, zio10 είπε

Επισκευές δεν θα κάνει και στη μία και στην άλλη περίπτωση; Δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα. Προφανώς η επιχείρηση είναι μικρή και χρειάζεται ένα άτομο να ασχολείται με τις επισκευές, ανεξάρτητα αν αυτές πρέπει να γίνουν εντός ή στο χώρο του πελάτη. 

Μπορεί να μιλάμε για επισκευές οικιακών συσκευών πχ, κάποιος θα πάει την ηλεκτρική σκούπα για φτιάξιμο στο μαγαζί, κάποιος θα πάρει τηλέφωνο να πάνε να δούνε το πλυντήριο στο σπίτι. Είναι παράλογο ένας υπάλληλος να τα κάνει αυτά τα δύο;

Ο υπάλληλος γραφείου επισκευές;

Μην τα πεις παραέξω αυτά γιατί θα γελάνε και τα Η/Π ζεύγη...

Ποιες οικιακές συσκευές μεγάλε; Θα βάλει χέρι ο υπάλληλος γραφείου στον φορτισμένο με ρεύμα πυκνωτή και δεν θα τον τινάξει; Ή να ακουμπήσει τροφοδοτικό ας πούμε;

Λοιπόν, πραγματικά είναι να γελάει κανείς με τους "επιχειρηματίες"....

Λες να πηγαίνει να φέρνει για επισκευή κάτι; Με τι; Οδηγό έχεις προσλάβει στην επιχείρηση; Τον πληρώνεις ως οδηγό ή πάλι αβαβά;

Πόσα έτη φωτός απέχει η Ανδρομέδα το φελέκι μου μέσα... ;

Επεξ/σία από T. Jefferson
  • Confused 1
  • Απαντ. 186
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Και εγω ετσι νομιζω.

Μονο θεμα ξαναλεω ότι ενας τετοιου είδους υπάλληλος δεν κανει καλο στην επιχειρηση του TS...Αυριο θα φυγει να γινει κατι άλλο γιατι του δωσαν 100 ευρο παραπανω...Αρα θα πρεπει να ψάχνεται συνεχως για υπαλληλους. Ας παρει καποιον εξειδικευμενο με πτυχιο για αυτή την δουλεια. Να του δωσει σωστο μισθο και να κανει όπως πρεπει την δουλεια του.

Σωστό αυτό που λες αλλά επειδή έχω δοκιμάσει και πτυχιούχους όσους δοκίμασα τουλάχιστον δεν είχαν τις απαραίτητες γνώσεις τσάμπα το πτυχίο δηλαδή.  Άλλοι πάλι που είχαν παραπάνω γνώσεις με πτυχίο ζητάνε 1500 + ένσημα και η επιχείρηση δεν βγαίνει με τίποτα για τέτοιο ποσό σε μια Ελλάδα που μας έχει κάνει και ψωροζούμε.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Σαν τι τον δηλωνεις στο ΙΚΑ δηλαδή?

Μην περιμένεις να σου απαντήσει. Προφανώς τον έχει προσλάβει ως ελικόπτερο... .

2 λεπτά πριν, linuxaki είπε

Σωστό αυτό που λες αλλά επειδή έχω δοκιμάσει και πτυχιούχους όσους δοκίμασα τουλάχιστον δεν είχαν τις απαραίτητες γνώσεις τσάμπα το πτυχίο δηλαδή.  Άλλοι πάλι που είχαν παραπάνω γνώσεις με πτυχίο ζητάνε 1500 + ένσημα και η επιχείρηση δεν βγαίνει με τίποτα για τέτοιο ποσό σε μια Ελλάδα που μας έχει κάνει χάλια.

Ό,τι πληρώνεις παίρνεις... . Δεν είναι για όλους το επιχειρείν, ξέρεις. Γύρνα το σε σουβλατζίδικο ή καφετέρια αν δεν μπορείς.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τον έχει δηλώσει ο λογιστής μου ως τεχνικό και περιλαμβάνει και τα έξω. Δεν θυμάμαι βέβαια την ορολογία για να στην πω ακριβώς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, linuxaki είπε

Τον έχει δηλώσει ο λογιστής μου ως τεχνικό και περιλαμβάνει και τα έξω. Δεν θυμάμαι βέβαια την ορολογία για να στην πω ακριβώς.

Και πολλές απαιτήσεις έχεις. Δεν νομίζω με αυτά που δίνεις να περίμενες κάτι παραπάνω. Αν θες παραπάνω, θα πρέπει να ανοίξεις τα φτερά σου και να σκεφτείς αλλιώς.

Σε άλλη περίπτωση το μικρομάγαζο θα παραμείνει μικρομάγαζο που θα προσπαθεί να κόψει καμιά δραχμή από δω κι από κει για να την κάνει μια δραχμή και κάτι λεπτά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, linuxaki είπε

όσους δοκίμασα τουλάχιστον δεν είχαν τις απαραίτητες γνώσεις τσάμπα το πτυχίο δηλαδ

Με ένα πτυχιο σιγουρα γνωσεις δεν εχεις. Πρεπει να εχεις εργασιακη εμπειρια. Την οποια αποκτας με τον καιρο. Επενδυσε έναν ανθρωπο που σου φαινεται ενταξει, δωστου και σοβαρο μισθο και μονο κερδος μπορεις να εχεις. 

10 λεπτά πριν, linuxaki είπε

Άλλοι πάλι που είχαν παραπάνω γνώσεις με πτυχίο ζητάνε 1500 + ένσημα

από τα 500 στα 1500 η διαφορα είναι τεραστια! Υπαρχουν και τα 800-1000 που είναι ενας τίμιος μισθος στην Ελλαδα του 2019. Το "+ ενσημα" που  βαζεις δε ξερω τι εννοεις...Υπαρχει πιθανοτητα να προσλαβεις καποιον χωρις ενσημα?

Επεξ/σία από Αλεξανδρος A.92
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα 800-1000, αναλόγως εμπειρίας προσόντων αλλά και... ονόματος καμιά φορά, βρίσκεις εξειδικευμένους τεχνικούς. Κάπου εκεί παίζει ο μισθός. Φυσικά αν θέλεις κάτι καλό, θα πρέπει να ανέβεις λίγο ακόμα.

Κάποιος που έχει εργασιακή εμπειρία, είναι καλός τεχνικός κλπ, θα κοιτάξει να εκμεταλευτεί αυτά που έχει. Δηλαδή τι νομίζατε, ο υπάλληλος δεν διαπραγματεύεται τα δικά του συν;
Ή μήπως νομίζετε ότι κάποιος που έχει όνομα στην πιάτσα, θα το λερώσει δίπλα σε μπακαλίστικες πρακτικές;

Υπάρχουν κάποια στάνταρντς που πρέπει να τηρούνται. Εγώ στη δική μου δουλειά, αν τα ελάχιστα στάνταρντς δεν τηρούνται, δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να ασχοληθώ. Γιατί το όνομά μου είναι συνδεμένο μετά από τόσα χρόνια με το ποιοτικό αποτέλεσμα.
Το οποίο ποιοτικό αποτέλεσμα έχει ως άμεση συνέπεια τον ευχαριστημένο πελάτη και αυτό από μόνο του φέρνει κι άλλους πελάτες.

Τώρα αν κάποιος δυσκολεύεται και δεν μπορεί να προσφέρει αυτά τα στάνταρντς - τα οποία μεταφράζονται σε ποιότητα δουλειάς και αποτελέσματος - ας ψάξει να βρει κάποιον περαστικό να του κάνει τη δουλειά.

Από ένα σημείο και κάτω το κόστος δεν συμπιέζεται.

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, T. Jefferson είπε

Ο υπάλληλος γραφείου επισκευές;

Μην τα πεις παραέξω αυτά γιατί θα γελάνε και τα Η/Π ζεύγη...

Ποιες οικιακές συσκευές μεγάλε; Θα βάλει χέρι ο υπάλληλος γραφείου στον φορτισμένο με ρεύμα πυκνωτή και δεν θα τον τινάξει; Ή να ακουμπήσει τροφοδοτικό ας πούμε;

Λοιπόν, πραγματικά είναι να γελάει κανείς με τους "επιχειρηματίες"....

Λες να πηγαίνει να φέρνει για επισκευή κάτι; Με τι; Οδηγό έχεις προσλάβει στην επιχείρηση; Τον πληρώνεις ως οδηγό ή πάλι αβαβά;

Πόσα έτη φωτός απέχει η Ανδρομέδα το φελέκι μου μέσα... ;

Απάντησε ο ίδιος ότι τον έχει δηλωμένο ως τεχνικό. Γενικά έχουμε βγάλει πολλά αυθαίρετα συμπεράσματα ενώ ο άνθρωπος ρωτάει και ζητάει κάτι άλλο πολύ συγκεκριμένο. 

Δεν προσπαθεί να κοροϊδέψει κάποιον, θέλει απλά η συμφωνία τους να ειναι ξεκάθαρη από την αρχή. 

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, zio10 είπε

Απάντησε ο ίδιος ότι τον έχει δηλωμένο ως τεχνικό. Γενικά έχουμε βγάλει πολλά αυθαίρετα συμπεράσματα ενώ ο άνθρωπος ρωτάει και ζητάει κάτι άλλο πολύ συγκεκριμένο. 

Δεν προσπαθεί να κοροϊδέψει κάποιον, θέλει απλά η συμφωνία τους να ειναι ξεκάθαρη από την αρχή. 

Τα μόνα αυθαίρετα συμπεράσματα που βλέπω εγώ μέχρι στιγμής είναι οι προσδοκίες του βασικού μισθού και εξ' αυτού ο υπάλληλος να κάνει παπάδες... . 

Πολύ απλά δεν γίνεται αν δεν πληρώσεις παραπάνω.

Δημοσ.

Βρε άρχοντα, δεν ζήτησε ο άνθρωπος υπάλληλο να κάνει παπάδες, μια συμβουλή για μια σύμβαση εργασίας ζήτησε. Έχεις απαντήσει 20 φορές για να μας πεις τι; Ότι δίνει λίγα; Τόσα δίνει γιατί τόσα μπορεί, γιατί είναι τσιγκούνης ή γιατί τα άλλα τα τρώει στα μπουζούκια. Εσύ μην πας για υπάλληλος εκεί. Τι ζόρι τραβάς δεν καταλαβαίνω. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, T. Jefferson είπε

Τα μόνα αυθαίρετα συμπεράσματα που βλέπω εγώ μέχρι στιγμής είναι οι προσδοκίες του βασικού μισθού και εξ' αυτού ο υπάλληλος να κάνει παπάδες... . 

Πολύ απλά δεν γίνεται αν δεν πληρώσεις παραπάνω.

Δεν ξέρουμε αν ζήτησε παπάδες. Μπορεί να του αναθέτει τις πιο απλές περιπτώσεις. Είπε κιόλας ότι ο προηγούμενος στην ουσία έμαθε, άρα κερδισμένος βγήκε. Θα μπορούσε επίσης να μη δίνει φαγητό και να δίνει πχ 100€ παραπάνω, τότε ο μισθός θα ακουγόταν καλύτερος γιατί είδα ότι την προσπεράσαμε αμέσως αυτή την παροχή που δεν είναι καθόλου αυτονόητη.

Γενικά όμως το καλό για τον καθένα διαφέρει. Μπορεί κάποιος να το δει ως μια ευκαιρία να μάθει πράγματα, την αγορά, ακόμα και να φτιάξει ένα δικό του πελατολόγιο σιγά σιγά για να κάνει το επόμενο βήμα. Ή μπορεί ο ts μετά από κάποιο διάστημα να δώσει παραπάνω λεφτά εφόσον ο υπάλληλος αξίζει και ενδιαφέρεται να φέρει δουλειά στο μαγαζί, αλλά αυτή τη στιγμή ζητάει ένα συγκεκριμένο πράγμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχεις απαιτησεις καβαλημενου εργοδοτη απο εναν απλο υπαλληλο

Επεξ/σία από tsipakis
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά απλές εργασίες κάνει τα δύσκολα τα κάνω εγώ. Δηλαδή δύσκολες επισκευές πλακέτας κλπ τα κάνω εγώ. Που είδατε ότι ζητάω να κάνει παπάδες. Και σε δύσκολες δουλειές έξω πηγαίνω μαζί του και απλά μια βοήθεια όπως πχ να μου ρίξει ένα κατσαβίδι τον θέλω τόσο τραγικό είναι? Δεν ζητάω άνθρωπο να κάνει reballing, programming bios και τέτοια αυτά τα κάνω εγώ. Ξέχασα να πω κιόλας ότι το δίπλωμα οδήγησης εγώ του το έβγαλα βρίσκοντας του δικό μου δάσκαλο όπου πληρώσαμε τα μισά χρήματα και πληρώνοντας κάποια μαθήματα και εγώ για να τον βοηθήσω.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, linuxaki είπε

Ξέχασα να πω κιόλας ότι το δίπλωμα οδήγησης εγώ του το έβγαλα βρίσκοντας του δικό μου δάσκαλο όπου πληρώσαμε τα μισά χρήματα και πληρώνοντας κάποια μαθήματα και εγώ για να τον βοηθήσω

Τιμιος.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, koulkos είπε

Βρε άρχοντα, δεν ζήτησε ο άνθρωπος υπάλληλο να κάνει παπάδες, μια συμβουλή για μια σύμβαση εργασίας ζήτησε. Έχεις απαντήσει 20 φορές για να μας πεις τι; Ότι δίνει λίγα; Τόσα δίνει γιατί τόσα μπορεί, γιατί είναι τσιγκούνης ή γιατί τα άλλα τα τρώει στα μπουζούκια. Εσύ μην πας για υπάλληλος εκεί. Τι ζόρι τραβάς δεν καταλαβαίνω. 

Απ' ό,τι φαίνεται εκείνος που τραβάει ζόρι είναι εκείνος που δεν θέλει - ή δεν έχει - να πληρώσει.

Εμένα και να ήθελε, he cannot afford me. Παίζω σε άλλη λίγκα. Αλλά δεν έχει σημασία αυτό στη συζήτηση.

Εδώ κοιτάμε να του πούμε τι οφείλει να κάνει για να λειτουργήσει και να αναπτυχθεί η επιχείρησή του. Γιατί με τον τρόπο που σκέφτεται δεν θα έχει και πολύ μέλλον.

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...