Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 32 λεπτά πριν, koulkos είπε Εγώ νομίζω πως πρέπει να του δώσεις μια αύξηση, ποσοστά για τις εξωτερικές (60 ή 70% είναι νορμάλ ποσό), να λες ευχαριστώ όταν γυρίζει στο μαγαζί, να του δίνεις το όχημα για να πηγαινοέρχεται σπίτι, επίδομα ταμείου γιατί μπορεί να κουβαλάει το εξωπραγματικό ποσό των 50-200 ευρώ από την επίσκεψη και στο τέλος, αν έχει ορέξεις, να τον αφήνεις να σου βατεύει και τη γυναίκα, και αν δεν έχεις γυναίκα κάθεσαι ο ίδιος. Seriously τώρα, η δουλειά είναι αυτή και σε όποιον αρέσει. Κατανοώ πως μπορεί τα χρήματα να μην είναι τα ιδανικά αλλά κανείς δεν ρωτάει και τον άνθρωπο αν μπορεί να δώσει παραπάνω. Από τα όσα είπε εν τω μεταξύ, τίποτα μεμπτό δεν υπήρξε. Ούτε ανασφάλιστο τον έχει, ούτε λιγότερα από το βασικό δίνει, ούτε είπε στον υπάλληλο να πληρώνει τις βενζίνες. Τα παραπάνω ήταν λογικά άλματα μερικών που απήντησαν. Dream job δεν είναι αλλά όλοι από κάπου ξεκινούν. Και για να το πάω διαφορετικά, αν δεν θέλει εξωτερικές και το εργαστήριο δεν βγάζει 8ωρο, θα ήταν καλύτερα να τον είχε μερική απασχόληση; Μετά θα ωρύονταν μερικοί από την άλλη πλευρά. TS, πάρε το υπόδειγμα μιας τυπικής σύμβασης και προσάρμοσε την στα μέτρα σου. Θα αναφέρεις το ωράριο, την ύπαρξη εξωτερικών εργασιών μέσα στο ωράριο, την κάλυψη εξόδων μετάβασης στις εξωτερικές από μέρους σου και ότι άλλο θεωρείς χρήσιμο. Αν θέλεις να είσαι πρώτος μάγκας κάνεις και μια ασφάλιση γενικής αστικής ευθύνης έναντι του προσωπικού, extra της τυπικής ασφάλισης του μεταφορικού (καλύτερα μικτή). Παίρνω ως δεδομένο πως καύσιμα, βλάβες, services και τα ρέστα τα αναλαμβάνεις εσύ. Σαν τόπο άσκησης της εργασίας μπορείς να προσθέσεις την ευρύτερη περιφέρεια πέρα της επαγγελματικής εγκατάστασης. Γενικότερα, μπορείς να προσθέσεις όρους οι οποίοι άπτονται του διευθυντικού σου δικαιώματος (δηλαδή να ορίζεις τον τόπο, το χρόνο και το είδος της εργασίας), πάντα στα πλαίσια του νόμου. Τη σύμβαση μην την παίρνεις αψήφιστα γιατί θα ξαφνιαστείς πόσο ισχυρή είναι όταν υπάρξουν διαφορές. Μπορείς να απευθυνθείς σε εργατολόγο και να σου φτιάξει μία σύμβαση στα μέτρα σου. απο το dream job μεχρι το "δουλεια που θα κατσει καποιος κακομοιρης μεχρι να βρει καλυτερα" υπαρχουν πολλα σταδια. επισης, δεν οφελει την εταιρεια να χανει υπαλληλους που μαθανε τη δουλεια και φτου ξανα απ την αρχη. συν οτι δουλειες θα πανε πισω στο διαστημα που θα ψαχνει υπαλληλο, δεν αφηνει τις καλυτερες εντυπωσεις στους πελατες συμφωνω παντως να παει σε εργατολογο και γενικα με το τελευταιο σκελος.
zio10 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 10 ώρες πριν, Lezantas26 είπε σιγουρα θα κουβαλαει και αμα κρινω απ το αντιστοιχο θεμα στο φορουμ το "λογικο" σ αυτο το "κρατος" ειναι να τα πληρωσει απ τη τσεπη του αμα γινει λαθος 🤣 αρα λοιπον ζητειται ατομο ειδικευμενο, με διπλωμα οχηματος, να κανει εξτρα εξωτερικες δουλειες, να μην αμοιβεται γι αυτες, να πληρωνει τις φθορες του οχηματος, να ναι υπευθυνος για τις συναλλαγες, και ολα αυτα με το προνομιακο μισθο των 500.. νομιζω οτι αυτο που ψαχνει δεν λεγεται υπαλληλος.. οπως και να χει, οχι δεν ειναι το ιδιο πραγμα το μεσα με το εξω, δε καταλαβαινω καν γιατι πρεπει να αναλωσουμε χρονο να πουμε τα αυτονοητα.. Δεν είδα να γράφει κάπου ότι θα πληρώνει τις φθορές του οχήματος ο υπάλληλος, ούτε καν ότι θα έχει δικό του όχημα. Λογικά θα είναι της επιχείρησης. Επίσης, το τι δίνει ο ts είναι ξεκάθαρο και η συμφωνία είναι εξαρχής ξεκάθαρη από την πλευρά του. Για κάποιους μπορεί να είναι μια καλή περίπτωση, τα δεδομένα δεν είναι για όλους τα ίδια. Στο 6ήμερο, αν ισχύει το ποσό που γράφει, βγαίνουν 600€ το μήνα με ασφάλεια και φαγητό που κι αυτό παίζει ρόλο. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι δεν βλέπω το λόγο να τη λέμε στον ts ότι δίνει λίγα κτλ και να μπαίνουμε στην τσέπη του.
koulkos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 8 ώρες πριν, Lezantas26 είπε απο το dream job μεχρι το "δουλεια που θα κατσει καποιος κακομοιρης μεχρι να βρει καλυτερα" υπαρχουν πολλα σταδια. επισης, δεν οφελει την εταιρεια να χανει υπαλληλους που μαθανε τη δουλεια και φτου ξανα απ την αρχη. συν οτι δουλειες θα πανε πισω στο διαστημα που θα ψαχνει υπαλληλο, δεν αφηνει τις καλυτερες εντυπωσεις στους πελατες συμφωνω παντως να παει σε εργατολογο και γενικα με το τελευταιο σκελος. Συμφωνώ, μόνο που δεν ξέρουμε σε ποια κατηγορία ανήκει η επιχείρηση του ts, αν δίνει ή όχι αυξήσεις, αν ανεβαίνει ή πέφτει ο τζίρος του και πολλά άλλα. Από το 5ο ποστ και μετά παρουσιάστηκε σαν το χειρότερο αφεντικό χωρίς καν να ξέρουμε τα δεδομένα. Όλα όσα λογικά αναφέρεις είναι θέμα διαχείρισης της επιχείρησης του και εκεί δεν μπορούμε να υπεισέλθουμε, ιδίως όταν δεν έχουμε ιδέα για το τι γίνεται. Στην τελική, δικό του κακό αν όλα πάνε στραβά. Αυτό όμως που ρωτάει στο πρώτο post είναι λογικό, νόμιμο και ξεκάθαρο. Πάνω στην ερώτηση του λοιπόν, πήρε μόλις 2-3 απαντήσεις σε 5 σελίδες. 1
T. Jefferson Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Οι κλασικοί Ελληνάρες επιχειρηματίες περιπτέρου. One size fits all, ανωτάτη τυρεμπορική/μπακαλική κλπ. Θα βάλουν ένα πόρο να κάνει κάτι άλλο και την ίδια στιγμή θα τους λείψει από αλλού. Και δεν θέλουν να πληρώσουν κι από πάνω. Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Για οτιδήποτε επιπλέον θέλει κάποιος, θα πληρώσει. Ο τσάμπας πέθανε. Όποιος δεν πληρώνει ή δεν μπορεί να πληρώσει ας το κλείσει. That's capitalism. Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2019 από T. Jefferson 2
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Εγω συμφωνω και με τις 2 κατηγοριες ανθρωπων. Και με του επιχειρηματια που δεν μπορει να δινει παραπανω για τους δικους του λογους (και δεν μπορουμε να μπουμε στην τσεπη του ανθρωπου) αλλα και με αυτους που λενε ουσιαστικα ότι εκμεταλευεται τον υπαλληλο του. Προφανως ο ανθρωπος εχει ζυγισει ότι ο υπάλληλος του ανα πασα στιγμη θα τον αφησει ξεκρεμαστρο γιατι θα βρει καπου καλυτερα. Δεν είναι και τοσο δυσκολο σιγα τα λεφτα και τις παροχες αλλωστε. Ένα φαουλ που βρισκω του ιδιοκτητη είναι σαν τι εχει δηλωσει τον υπαλληλο του στο ΙΚΑ. Αν τον εχει σαν υπαλληλο γραφειου υπαρχει καποιο θεμα με τις εξωτερικες δουλειές? Ας μας απαντησει αν καποιος γνωριζει. Επισης αν συμβει καποιο ατύχημα τι γινεται?Ενα τρακαρισμα δηλαδή. Επισης μια πολύ απλη και ευκολη λυση ώστε να είναι ο υπάλληλος ικανοποιημένος και να κερδιζει και ο ιδιοκτητης είναι να θεσει ένα πλαφον - ποσο για τις εξωτερικες δουλειες. Δηλαδη αν τα ραντεβού βγαινουν ~50ευρο το καθενα ας του δινει ένα 15αρι εξτρα. 10 ραντεβού να κανει τον μηνα ο υπάλληλος εχει ένα κερδος 150ευρο. Μικρο ποσο αλλα μεγαλο ποσοστο με βαση τον μισθο του. Αρα και αυτος θα είναι χαρούμενος και θα προσπαθει να παιρνει τέτοιες δουλειες και η επιχειρηση θα παρεχει after sales service κερδίζοντας λεφτα. win-win όπως αναφερθηκε από καποιους. Σε περιπτωση που δεν μπορει ο ιδιοκτητης να παρεχει αυτό το μικροποσο τοτε πρεπει να ψαχτεί γενικοτερα. Διοτι αν η εταιρια δεν βγαζει κερδος με έναν χαμηλομισθο υπαλληλο + ένα μικρο bonus τοτε αποκλείεται να βγαζει κερδος και χωρις αυτά...Δηλαδη τα 700-800 ευρο τον μηνα και αλλα τοσα εισφορες /μηνα δεν νομιζω να κανουν τετοια μεγαλη διαφορα.
T. Jefferson Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Μα αν τον έχει υπάλληλο γραφείου, η εξωτερική εργασία θα είναι εργασία τεχνικού; Μη λέμε πράγματα που δεν στέκουν. Θα πάει φυλακή ο εργοδότης στο πρώτο ατύχημα πάνω στη δουλειά την εξωτερική. Φανταζεστε να είναι δηλωμένος ως υπάλληλος γραφείου και να πάθει ηλεκτροπληξία; Είπαμε, ο Ελληναράς ο επιχειρηματίας θα προσπαθήσει να το παίξει επιχειρηματίας ενώ είναι τΖοΜπάνης. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Ευτυχώς δεν είναι όλοι έτσι, υπάρχουν και πιο νέοι άνθρωποι που έχουν ξεπεράσει τα κατοχικά κόμπλεξ αυτά. Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2019 από T. Jefferson
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 11 λεπτά πριν, T. Jefferson είπε Μα αν τον έχει υπάλληλο γραφείου, η εξωτερική εργασία θα είναι εργασία τεχνικού; Μη λέμε πράγματα που δεν στέκουν. Θα πάει φυλακή ο εργοδότης στο πρώτο ατύχημα πάνω στη δουλειά την εξωτερική. Φανταζεστε να είναι δηλωμένος ως υπάλληλος γραφείου και να πάθει ηλεκτροπληξία; Τι να σου πω. Εγω εγραψα για υπαλληλο γραφειου γιατι καποιοι γραψανε ότι με αυτά τα λεφτα τον εχει σαν ανειδικευτο. 1
zio10 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, T. Jefferson είπε Μα αν τον έχει υπάλληλο γραφείου, η εξωτερική εργασία θα είναι εργασία τεχνικού; Μη λέμε πράγματα που δεν στέκουν. Θα πάει φυλακή ο εργοδότης στο πρώτο ατύχημα πάνω στη δουλειά την εξωτερική. Φανταζεστε να είναι δηλωμένος ως υπάλληλος γραφείου και να πάθει ηλεκτροπληξία; Είπαμε, ο Ελληναράς ο επιχειρηματίας θα προσπαθήσει να το παίξει επιχειρηματίας ενώ είναι τΖοΜπάνης. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Ευτυχώς δεν είναι όλοι έτσι, υπάρχουν και πιο νέοι άνθρωποι που έχουν ξεπεράσει τα κατοχικά κόμπλεξ αυτά. Δεν προβλέπεται με κάποιο τρόπο να μπορεί να κάνει και δουλειά εντός αλλά και εκτός της επιχείρησης; Δηλαδή είναι παράνομο ένας υπάλληλος να πάει να κάνει μια κατάθεση στην τράπεζα μέσα στο ωράριό του πχ; Όσοι το κάνουν (σχεδόν όλοι δηλαδή) είναι παράνομοι; Αν συμβεί κάποιο ατύχημα λογικά θα γίνει αυτό που προβλέπεται. Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2019 από zio10
T. Jefferson Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, zio10 είπε Δεν προβλέπεται με κάποιο τρόπο να μπορεί να κάνει και δουλειά εντός αλλά και εκτός της επιχείρησης; Δηλαδή είναι παράνομο ένας υπάλληλος να πάει να κάνει μια κατάθεση στην τράπεζα μέσα στο ωράριό του πχ; Όσοι το κάνουν (σχεδόν όλοι δηλαδή) είναι παράνομοι; Αν συμβεί κάποιο ατύχημα λογικά θα γίνει αυτό που προβλέπεται. Μεγάλε νιώθεις καθόλου τι ρωτάει ο OP; Για τεχνικό μιλάει. Καταλαβαίνεις τι θα πει τεχνικός και ποια η διαφορά του από τον υπάλληλο γραφείου; 1 ώρα πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Τι να σου πω. Εγω εγραψα για υπαλληλο γραφειου γιατι καποιοι γραψανε ότι με αυτά τα λεφτα τον εχει σαν ανειδικευτο. Ακόμα χειρότερα δηλαδή. Κατά τα λοιπά τους ΄πιασε ο πόνος να δίνουν τα νόμιμα... και κοιτάνε αν καλύπτει η σύμβαση το μισθό και διάφορες άλλες αρλούμπες. Δεν κοιτάνε που έχουν παραβιάσει τη μισή εργατική νομοθεσία, θέλουν και να στείλουν τον ανειδίκευτο να κάνει τεχνική εργασία εκτός. Τίποτε. Μνημόνια μέχρι τη σύγκρουση με παρακείμενο Γαλαξία. Κι αν... . Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2019 από T. Jefferson
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Καλα ας μην βγαζουν αυθαιρετα συμπερασματα. Μπορει να μην τον εχει σαν ανειδικευτο η υπαλληλο γραφειου. Και να είναι σωστος απεναντιν του...Απλα με τις λιγες πληροφοριες που εχουμε δεν βγαινουν ασφαλη συμπερασματα.
zio10 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 11 λεπτά πριν, T. Jefferson είπε Μεγάλε νιώθεις καθόλου τι ρωτάει ο OP; Για τεχνικό μιλάει. Καταλαβαίνεις τι θα πει τεχνικός και ποια η διαφορά του από τον υπάλληλο γραφείου; Ακόμα χειρότερα δηλαδή. Κατά τα λοιπά τους ΄πιασε ο πόνος να δίνουν τα νόμιμα... και κοιτάνε αν καλύπτει η σύμβαση το μισθό και διάφορες άλλες αρλούμπες. Δεν κοιτάνε που έχουν παραβιάσει τη μισή εργατική νομοθεσία, θέλουν και να στείλουν τον ανειδίκευτο να κάνει τεχνική εργασία εκτός. Τίποτε. Μνημόνια μέχρι τη σύγκρουση με παρακείμενο Γαλαξία. Κι αν... . Επισκευές δεν θα κάνει και στη μία και στην άλλη περίπτωση; Δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα. Προφανώς η επιχείρηση είναι μικρή και χρειάζεται ένα άτομο να ασχολείται με τις επισκευές, ανεξάρτητα αν αυτές πρέπει να γίνουν εντός ή στο χώρο του πελάτη. Μπορεί να μιλάμε για επισκευές οικιακών συσκευών πχ, κάποιος θα πάει την ηλεκτρική σκούπα για φτιάξιμο στο μαγαζί, κάποιος θα πάρει τηλέφωνο να πάνε να δούνε το πλυντήριο στο σπίτι. Είναι παράλογο ένας υπάλληλος να τα κάνει αυτά τα δύο;
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Η δική μου επιχείρηση έχει δικό της μέσω που σημαίνει βενζίνες και φθορές οχήματος είναι δικά μου. Τους πελάτες τους βρίσκω εγώ και δεν μου έχει φέρει ποτέ έναν πελάτη παρόλο που του έχω πει ότι αν φέρει δικό του πελάτη θα παίρνει το ποσοστό 50%. Ο μισθός είναι ο βασικός και αν πάρουμε κάποιες μεγάλες δουλειές τότε του δίνω κάποιο bonus. Η επιχείρηση είναι μικρή πότε έχει δουλειά πότε όχι, σήμερα πχ μπορεί να έχει επισκευές μέσα στο κατάστημα αύριο να μην έχει καθόλου δουλειά και να κάτσουν 2 δουλειές έξω γι΄αυτό λέω ότι δεν μπορώ να δίνω bonus κάθε φορά που πάει για ραντεβού έξω πάντα όμως μέσα στο ωράριο του. Φυσικά είναι δηλωμένος με ένσημα, του πληρώνω το φαγητό και αν καθίσει παραπάνω του πληρώνω την έξτρα ώρα. Στην ουσία να πω ότι την δουλειά την έμαθε από μένα είχε τελειώσει ΕΠΑΛ αλλά χωρίς πολλές γνώσεις. Ποτέ αν χρειαστεί κάτι για τον εαυτό του πχ ένα usb stick δεν του το χρεώνω. Τώρα ξαφνικά γύρισε και μου είπε ότι θέλει τα μισά από ότι βγάζει το μαγαζί γι'αυτό ψάχνω να βρω κάποιον και να φτιάξω μαζί του ένα συμφωνητικό. Επίσης, επειδή κάπου είδα παραπάνω δεν διαχειρίζεται ποτέ χρήματα ούτε μιλάει με πελάτες, δεν του έχω δώσει τέτοιες ευθύνες τα κανονίζω εγώ όλα με τους πελάτες μου. Ούτε τον στέλνω να φέρνει δέματα, να πετάει σκουπίδια ή να καθαρίζει το μαγαζί. Το μόνο που θέλω είναι στο εργαστήριο ως βοηθός μου και κάνα ραντεβού αν τύχει έξω που δεν είναι συχνά γιατί τα φέρνουν οι πελάτες σ΄εμας. Στην ουσία αυτή είναι η ιστορία μου να το πω έτσι. Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2019 από Επισκέπτης
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Μόλις τώρα, zio10 είπε Μια χαρά ξεκάθαρος και δίκαιος είσαι. Και εγω ετσι νομιζω. Μονο θεμα ξαναλεω ότι ενας τετοιου είδους υπάλληλος δεν κανει καλο στην επιχειρηση του TS...Αυριο θα φυγει να γινει κατι άλλο γιατι του δωσαν 100 ευρο παραπανω...Αρα θα πρεπει να ψάχνεται συνεχως για υπαλληλους. Ας παρει καποιον εξειδικευμενο με πτυχιο για αυτή την δουλεια. Να του δωσει σωστο μισθο και να κανει όπως πρεπει την δουλεια του. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα