Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, linuxaki είπε

Δηλαδή μου λες ότι παίρνεις το μισθό σου κανονικά και τα 60 ευρώ από κάθε επίσκεψη?

Έχω πάρει και 200 από επίσκεψη. Πειράζει; Η επιχείρηση όμως έβγαλε μια 35άρα χιλιάρικα από τη δουλειά. Πειράζει κι αυτό;

Δουλεύουμε, δεν πεταλώνουμε τζιτζίκια. Κάνουμε σοβαρό projection εργασίας και διαχείρισης πόρων. Δεν είμαστε μπακάλικο να λέμε τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι... άντε να κόψουμε κανένα μισθό από κανένα φουκαρά μπα και βγάλουμε το μήνα... και διάφορα άλλα γραφικά που κάνουν στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το σύγχρονο μοντέλο απαιτεί εξειδίκευση ακριβώς για να ανοίγεται σε νέες αγορές. Πρέπει να αλλάξεις λιγάκι τον τρόπο που σκέφτεσαι στο επιχειρείν.

Επεξ/σία από T. Jefferson
  • Like 2
  • Απαντ. 186
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, T. Jefferson είπε

Να φέρεις τη δουλειά στο εργαστήριο τότε. Το έξω χρεώνεται, και χρεώνεται σφόδρα που λένε.

Δεν το πας σωστά το καράβι καπετάνιο. Σου έγραψα πριν τι κερδίζει η επιχείρηση: το after sales service. Εσύ θες να το δίνεις αυτό στην πλάτη του υπαλλήλου. Δεν πάει έτσι. Και δεν πάει γιατί κανένας δεν θα κάτσει πολύ μόλις καταλάβει ότι του εκμεταλεύεσαι το φιλότιμό του.

Κόψε ποσοστό γι' αυτό που θες να κάνεις στον υπάλληλο και θα δεις ότι θα κυνηγάει να σου φέρει και πελάτες. Μισθός+έξτρα. Η συνταγή της επιτυχίας.

Θα το σκεφτώ αυτό που λες με το έξτρα. Απλά πιστεύω πρώτα πρέπει να δω τον υπάλληλο συμπεριφορά κλπ εφόσον είναι καινούργιος και μετά αν αξίζει να πάρει έξτρα. Δεν ξέρω αν συμφωνείς όπως το λέω.

Άμα η επιχείρηση τα βγάζει γιατί όχι εγώ μιλάω για μικρή επιχείρηση που κρατιέται με νύχια και με δόντια.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, linuxaki είπε

Θα το σκεφτώ αυτό που λες με το έξτρα. Απλά πιστεύω πρώτα πρέπει να δω τον υπάλληλο συμπεριφορά κλπ εφόσον είναι καινούργιος και μετά αν αξίζει να πάρει έξτρα. Δεν ξέρω αν συμφωνείς όπως το λέω.

Έχε το μισθό του όπως πρέπει και από και και πέρα κάντου μια πρόταση π.χ. να κερδίζει τόσο % από την εξωτερική εργασία (για κάθε περίπτωση ξεχωριστά). Γιατί δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες στην εξωτερική εργασία. Άλλες είναι απλές, άλλες εξαιρετικά δύσκολες. Και ο κόπος πρέπει να πληρώνεται. Ο έξτρα κόπος επίσης να πληρώνεται έξτρα.
Στην τελική ομαδοποίησε τις περιπτώσεις χρέωσης και φτιάξε τιμοκατάλογο. Σιγά το πράγμα... . Και από και και πέρα, αν τύχει κάτι που δεν έχει προβλεφτεί, που θα τύχει σπανιότατα, κάνε γι' αυτή την περίπτωση ειδική συμφωνία.
Μην πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό.

Δεν συμφωνώ στο να δεις πρώτα. Ξεκάθαρους λογαριασμούς θα κάνεις εξ' αρχής. Και όταν με το καλό δεις και ανοίγει η δουλειά, σκέψου προσθετικά και όχι αφαιρετικά. Μεγάλη υπόθεση αυτό το τελευταίο.

• Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, T. Jefferson είπε

Έχε το μισθό του όπως πρέπει και από και και πέρα κάντου μια πρόταση π.χ. να κερδίζει τόσο % από την εξωτερική εργασία (για κάθε περίπτωση ξεχωριστά). Γιατί δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες στην εξωτερική εργασία. Άλλες είναι απλές, άλλες εξαιρετικά δύσκολες. Και ο κόπος πρέπει να πληρώνεται. Ο έξτρα κόπος επίσης να πληρώνεται έξτρα

Συμφωνώ μαζί σου. Απλά εγώ ανέφερα όλο το παραπάνω γιατί το άτομο που είχα δεν ήθελε απλά ποσοστό ήθελε ότι έβγαζε το μαγαζί μισά μισά όπως όταν υπάρχει συναιτερος.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, linuxaki είπε

Συμφωνώ μαζί σου. Απλά εγώ ανέφερα όλο το παραπάνω γιατί το άτομο που είχα δεν ήθελε απλά ποσοστό ήθελε ότι έβγαζε το μαγαζί μισά μισά όπως όταν υπάρχει συναιτερος.

Διάβασε προσεκτικά τι έχω γράψει και θα καταλάβεις ακόμα περισσότερα.

Το μυστικό είναι ότι ο πελάτης θα είναι ευχαριστημένος γιατί θα είναι ο υπάλληλος ευχαριστημένος. Win-win.

Αλλιώς, με τον άλλο τρόπο που το σκέφτεσαι, σε λίγο καιρό θα σου φύγει ο υπάλληλος και φτου κι απ' την αρχή. Το δέχεσαι αυτό στην επιχείρησή σου; Εγώ με την καμία δεν θα το δεχόμουν. Από την άλλη κι εγώ ενημερώνομαι σαν τρελός για όλα όσα αφορούν το επάγγελμά μου και φροντίζω να είμαι επαρκής και κατά συνέπεια αναγκαίος.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα εργάζομαι δωρεάν όταν απαιτείται έξτρα εργασία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, T. Jefferson είπε

Αυτό λέγεται υπερωρία και πληρώνεται όπως προβλέπει ο νόμος. Καμία σχέση με αυτό που γράφεις εσύ. Εσύ προσπαθείς να βάλεις κάποιον να σου δουλεύει έξτρα χωρίς να θέλεις να τον πληρώσεις έξτρα.

47 λεπτά πριν, T. Jefferson είπε

Αυτά εκτός μισθού (που έτσι κι αλλιώς δουλεύω από το πρωί έως το βράδυ στην επιχείρηση λόγω αναγκών).

does not compute...

όπως και να΄χει αμφιβάλλω αν τέτοιου τύπου συμφωνίες αποτυπώνονται σε ένα συμφωνητικό.. 

επίσης όποιος δεν έχει ανοίξει βιβλία και δεν έχει τις ίδιες υποχρεώσεις και ρίσκο δεν γίνεται να μοιράζεται να κέρδη από τη στιγμή που δεν μοιράζεται και το ρίσκο, ακόμα και πιο καλοπληρωμένος να είναι σε σχέση με άλλους συναδέλφους του, παίρνει ένα μικρό μέρος των κερδών σε σχέση με τον εργοδότη του, όπως πχ.. 

35 λεπτά πριν, T. Jefferson είπε

Έχω πάρει και 200 από επίσκεψη. Πειράζει; Η επιχείρηση όμως έβγαλε μια 35άρα χιλιάρικα από τη δουλειά. Πειράζει κι αυτό;

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, logistoulis είπε

does not compute...

όπως και να΄χει αμφιβάλλω αν τέτοιου τύπου συμφωνίες αποτυπώνονται σε ένα συμφωνητικό.. 

επίσης όποιος δεν έχει ανοίξει βιβλία και δεν έχει τις ίδιες υποχρεώσεις και ρίσκο δεν γίνεται να μοιράζεται να κέρδη από τη στιγμή που δεν μοιράζεται και το ρίσκο, ακόμα και πιο καλοπληρωμένος να είναι σε σχέση με άλλους συναδέλφους του, παίρνει ένα μικρό μέρος των κερδών σε σχέση με τον εργοδότη του, όπως πχ.. 

It does compute. Είσαι μάλιστα ελεύθερος να δώσεις παραπάνω.

Τα ρίσκα είναι για τους επιχειρηματίες, όχι για τους υπαλλήλους. Φαντάζομαι το γνωρίζεις αυτό.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, T. Jefferson είπε

It does compute.  

η παραπάνω αμοιβή και ωράριο δηλώνονται δηλαδή; με εισφορές φόρους, όλους τους περιορισμούς των υπερωριών κτλ;

γιατί ως υπάλληλος δεν γίνεται να δουλεύεις από το πρωί ως το βράδυ από όσο θυμάμαι, ως εε όσο αντέχουν τα ποδαράκια σου οκ 

αυτό που λέω είναι ότι δεν γίνεται στην επιχείρηση που ο άλλος έχει τα ρίσκα ακόμα και αν του πάθεις κάτι στον δρόμο, να τα μοιράζεστε όλα 50-50

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, logistoulis είπε

η παραπάνω αμοιβή και ωράριο δηλώνονται δηλαδή; με εισφορές φόρους, όλους τους περιορισμούς των υπερωριών κτλ;

γιατί ως υπάλληλος δεν γίνεται να δουλεύεις από το πρωί ως το βράδυ από όσο θυμάμαι, ως εε όσο αντέχουν τα ποδαράκια σου οκ 

αυτό που λέω είναι ότι δεν γίνεται στην επιχείρηση που ο άλλος έχει τα ρίσκα ακόμα και αν του πάθεις κάτι στον δρόμο, να τα μοιράζεστε όλα 50-50

Πρώτον εγώ δεν μίλησα για 50-50, δεύτερον μπορείς να δουλεύεις πρωί βράδυ εφ' όσον έχεις σπαστό ωράριο και τέλος για τις εισφορές και τους φόρους, όλα δηλώνονται. Προφανώς δεν έχεις υπ' όψη ότι μπορείς να παίρνεις έξτρα τα οποία δηλώνονται κατόπιν όταν κάνεις τη φορολογική σου δήλωση. Εδώ ακόμα και τα benefits δηλώνονται.

Αυτό που λες εσύ ανήκει σε λογικές και τακτικές του προηγούμενου αιώνα. Σήμερα ισχύει η διαχείριση των πόρων και η εξειδίκευση. Αλλιώς θα είσαι όλη την ώρα στο ψάξιμο για νέο υπάλληλο. Επειδή δεν πρόκειται για δουλειά fast track, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως θα το διαχειριστείς έτσι ώστε να φέρει κέρδος σε όλους. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να ξεκινάς συνεχώς από την αρχή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, T. Jefferson είπε

Προφανώς δεν έχεις υπ' όψη ότι μπορείς να παίρνεις έξτρα τα οποία δηλώνονται κατόπιν όταν κάνεις τη φορολογική σου δήλωση. Εδώ ακόμα και τα benefits δηλώνονται.

μια χαρά έχω υπόψιν μου ότι το ικα θέλει τις εισφορές του τον άλλο μήνα και η εφορία φόρους τον παράλλο (ακόμα και για μπόνους να μιλάμε), καθώς  και ότι η εργασία πέραν του ωραρίου πρέπει να δηλωθεί πριν γίνει

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, logistoulis είπε

μια χαρά έχω υπόψιν μου ότι το ικα θέλει τις εισφορές του τον άλλο μήνα και η εφορία φόρους τον παράλλο, καθώς  και ότι η εργασία πέραν του ωραρίου πρέπει να δηλωθεί πριν γίνει 

Απ' ό,τι φαίνεται δεν τα έχεις λάβει όλα υπ' όψη. Ούτε καν αυτά που συζητούνται εδώ και αφορούν την εργασία εντός του ωραρίου με τις ανάλογες αμοιβές επί των υπερωριών όταν χρειαστούν. Οι οποίες δεν δηλώνονται από πριν καθώς υπάρχει πρόβλεψη στο πόσες και τι επιτρέπεται να είναι.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, T. Jefferson είπε

Απ' ό,τι φαίνεται δεν τα έχεις λάβει όλα υπ' όψη. Ούτε καν αυτά που συζητούνται εδώ και αφορούν την εργασία εντός του ωραρίου με τις ανάλογες αμοιβές επί των υπερωριών όταν χρειαστούν. Οι οποίες δεν δηλώνονται από πριν καθώς υπάρχει πρόβλεψη στο πόσες και τι επιτρέπεται να είναι.

https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/41872

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, logistoulis είπε

οκ...

Καλό είναι αυτό πάντως, αν αντιλαμβάνομαι σωστά την από πριν δήλωση των υπερωριών, κάθε όποτε χρειάζεται. Δεν είναι κακό. Αλλά εδώ μιλάμε για εξωτερικές εργασίες κάποιου που δεν είναι η δουλειά του αυτή, όχι τουλάχιστον εκείνη που προβλέπεται από τη σύμβαση.

Συνεπώς, συζητάμε τρόπους και πρακτικές αυτή να γίνεται σε κέρδος και των δυο μερών. Γιατί είναι μαθηματικά βέβαιο ότι αν γίνει σε βάρος του ενός μέρους, θα καταλήξει σε βάρος και των δύο μερών.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...