Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, T. Jefferson είπε Για το πρώτο θα συμφωνήσετε ένα μισθό (εννοείται σύννομο) και για το δεύτερο ποσοστά. Έτσι γίνεται η μπίζνα η σωστή. Έτσι θα κυνηγάει κι αυτός να κάνει περισσότερη δουλειά. Δηλαδή, λες να παίρνει το μισθό του και για εξωτερικές δουλειές να παίρνει ποσοστό? Εγώ όπου δούλεψα επερνα τον μισθό μου δεν μου εδειναν ποσοστό για τις δουλειές έξω. Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2019 από Επισκέπτης
T. Jefferson Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, linuxaki είπε Δηλαδή, λες να παίρνει το μισθό του και για εξωτερικές δουλειές να παίρνει ποσοστό? Εγώ όπου δούλεψα επερνα τον μισθό μου δεν μου εδειναν ποσοστό για τις δουλειές έξω. Και επειδή δεν έπαιρνες εσύ δεν θα πρέπει να παίρνει κι αυτός; Τι λογική είναι αυτή; Εύκολα τότε θα μπορούσαμε να το επεκτείνουμε και να μην παίρνει ούτε μισθό. Βολεύει αυτό; Έτσι γίνεται η μπίζνα επαναλαμβάνω. Αλλιώς βρες άλλον για τις εξωτερικές εργασίες. Έγραψα πιο πριν για εκείνους που δεν θέλουν υπαλλήλους αλλά ελβετικούς σουγιάδες. Δυστυχώς με τον ελβετικό σουγιά δεν θα κόψεις σωστά το ψωμί, ούτε τη μπριζόλα. Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2019 από T. Jefferson 1
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, T. Jefferson είπε Και επειδή δεν έπαιρνες εσύ δεν θα πρέπει να παίρνει κι αυτός; Τι λογική είναι αυτή; Εύκολα τότε θα μπορούσαμε να το επεκτείνουμε και να μην παίρνει ούτε μισθό. Βολεύει αυτό; Φυσικά δεν είπα να μην περνει μισθό πως θα ζήσει. Απλά θεωρώ ότι κάποιος κάνει το ωράριο του όπου έχει ανάγκη η επιχείρηση και παίρνει μισθό. Εγώ προσωπικά δεν με παίρνει να δίνω έξτρα μπόνους όπως λες οι εποχές είναι δύσκολες. Εγώ δίνω μισθό και μεσημεριανό φαγητό. Αν μπορώ να δώσω κάτι παραπάνω εφόσον βγαίνει το δίνω. Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2019 από Επισκέπτης
T. Jefferson Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Μόλις τώρα, linuxaki είπε Φυσικά δεν είπα να μην περνει μισθό πως θα ζήσει. Απλά θεωρώ ότι κάποιος κάνει το ωράριο του όπου έχει ανάγκη η επιχείρηση και παίρνει μισθό. Το φυσικά άστο καλύτερα, γιατί εσύ θεωρείς φυσικό το να μην πληρώνεις τα έξτρα που είναι η επίσκεψη κατ' οίκον. Κανονικά είναι πενηνταρικάκι με το γεια σας! Κακώς θεωρείς ό,τι θεωρείς τέλος πάντων. Ως τι τον έχεις προσλάβει; Ως τεχνικό για το εργαστήριο; Ε, εκτός εργαστηρίου θα έχει έξτρα χρέωση.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 6 λεπτά πριν, T. Jefferson είπε Και επειδή δεν έπαιρνες εσύ δεν θα πρέπει να παίρνει κι αυτός; Τι λογική είναι αυτή; Εύκολα τότε θα μπορούσαμε να το επεκτείνουμε και να μην παίρνει ούτε μισθό. Βολεύει αυτό; Έτσι γίνεται η μπίζνα επαναλαμβάνω. Αλλιώς βρες άλλον για τις εξωτερικές εργασίες. Έγραψα πιο πριν για εκείνους που δεν θέλουν υπαλλήλους αλλά ελβετικούς σουγιάδες. Δυστυχώς με τον ελβετικό σουγιά δεν θα κόψεις σωστά το ψωμί, ούτε τη μπριζόλα. respect
T. Jefferson Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 5 λεπτά πριν, linuxaki είπε Εγώ προσωπικά δεν με παίρνει να δίνω έξτρα μπόνους όπως λες οι εποχές είναι δύσκολες. Αλήθεια; Ε, τότε αφού δεν σε παίρνει πως και σκέφτηκες να δίνεις την έξτρα υπηρεσία; Με τι πόρους; Το συλλογίστηκες αυτό ή έπεσε μέσα στην ελληνική λογική του επιχειρείν, κοινώς την ανωτάτη μπακαλική; 1
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 6 λεπτά πριν, T. Jefferson είπε Το φυσικά άστο καλύτερα, γιατί εσύ θεωρείς φυσικό το να μην πληρώνεις τα έξτρα που είναι η επίσκεψη κατ' οίκον. Κανονικά είναι πενηνταρικάκι με το γεια σας! Κακώς θεωρείς ό,τι θεωρείς τέλος πάντων. Ως τι τον έχεις προσλάβει; Ως τεχνικό για το εργαστήριο; Ε, εκτός εργαστηρίου θα έχει έξτρα χρέωση.Παιδιαμπο Μπορεί μια μέρα να έχει δουλειά στο εργαστήριο μια μέρα δουλειά έξω, πως θεωρείς ότι πρέπει να πληρωθεί σε αυτή την περίπτωση?
T. Jefferson Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, linuxaki είπε Μπορεί μια μέρα να έχει δουλειά στο εργαστήριο μια μέρα δουλειά έξω, πως θεωρείς ότι πρέπει να πληρωθεί σε αυτή την περίπτωση? Θα πρέπει να πληρώνεται το μισθό του κανονικά σύμφωνα με το ωράριό του. Γι' αυτό λέγεται μισθός. Τα υπόλοιπα όταν χρειαστεί, έξτρα λ7 (αμοιβή). Μην προσπαθείς να τεντώσεις το λάστιχο με τη λογική την ελληνική. Θα σπάσει και δεν θα έχεις λάστιχο. Κόψε καλύτερα από το δικό σου κέρδος. Δες το σαν επένδυση μελλοντική που θα σου φέρει περισσότερα κέρδη. Ειδικά όταν μιλάμε για εξωτερικές τεχνικές εργασίες, ωράριο δεν παίζει. Εύκολα μπορείς να ξημερώσεις επειδή θα βρεις προβλήματα. Αλλά είπαμε, αυτό δεν μετράει για τον μέσο έλληνα επιχειρηματία... (γελάνε και τα πεζοδρόμια). Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2019 από T. Jefferson
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, T. Jefferson είπε Θα πρέπει να πληρώνεται το μισθό του κανονικά σύμφωνα με το ωράριό του. Γι' αυτό λέγεται μισθός. Τα υπόλοιπα όταν χρειαστεί, έξτρα λ7. Μην προσπαθείς να τεντώσεις το λάστιχο με τη λογική την ελληνική. Θα σπάσει και δεν θα έχεις λάστιχο. Ακριβώς μέσα στο ωράριο του αν πχ καθήσει παραπάνω ώρες στο εργαστήριο ή σε εξωτερικές δουλειές φυσικά θα πληρωθεί τις παραπάνω ώρες που έχει καθήσει. Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2019 από Επισκέπτης
T. Jefferson Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 1 λεπτό πριν, linuxaki είπε Ακριβώς μέσα στο ωράριο του αν πχ καθήσει παραπάνω ώρες στο εργαστήριο ή σε εξωτερικές δουλειές φυσικά θα πληρωθεί τις παραπάνω ώρες που έχει καθήσει. Αυτό λέγεται υπερωρία και πληρώνεται όπως προβλέπει ο νόμος. Καμία σχέση με αυτό που γράφεις εσύ. Εσύ προσπαθείς να βάλεις κάποιον να σου δουλεύει έξτρα χωρίς να θέλεις να τον πληρώσεις έξτρα.
tsioulak Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 45 λεπτά πριν, linuxaki είπε Σαν τεχνικός υπολογιστών εγώ θέλω άτομο για καθήκοντα μέσα στο εργαστήριο και σε ραντεβού κατοικον. Δεν ζητάω να κάνει άσχετα πράγματα. Κοιτα, δινεις κατωτατο μισθο (τα 25 ευρω καθαρα, την ημερα που ανεφερες ειναι, χοντρικα, οι καθαρες αποδοχες για 8ωρο), δηλαδη μισθο ανιδικευτου εργατη για ειδικευμενη εργασια και περα απο αυτο θελεις να πηγαινει και σε εξωτερικες δουλειες (αληθεια, την μετακινηση ποιος θα την πληρωνει?), ε μην περιμενεις να βρεις και καλο υπαλληλο, ή θα βρεις καποιον οτι να ναι ή κανα καημενο σε μεγαλη αναγκη που με την πρωτη ευκαιρια θα φυγει, η μονη αλλη περιπτωση ειναι να βρεις καποιον σωστο δουλευταρα και σε ελαχιστο χρονικο διαστημα να σου φυγει (οπως και εγινε). Δεν λεω οτι πρεπει ντε και καλα να του δινεις ποσοστα, μπορεις μια χαρα να του δινεις απλα τον μισθο του ΑΛΛΑ αν ο μισθος που του δινεις ειναι οτι να 'ναι τοτε θα βρεις υπαλληλο που θα κανει οτι να 'ναι ή θα ειναι σωστος και σε λιγο καιρο θα φυγει. ΥΓ. Δεν λεω καν οτι υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα να μην βαζεις ολα τα ενσημα, να μην δινεις δωρα, αδειες, απληρωτες υπερωριες και ολα αυτα τα ωραια ΥΓ2. Δεν ξερω σε περιοχη της χωρας δραστηροποιησε, αν εισαι σε περιοχη με τεραστια ανεργια τοσο πιο ευκολα θα βρεις καποιον σε μεγαλη αναγκη, αλλα υπαρχει καλη πιθανοτητα αργα ή γρηγορα να σου φυγει. 1
T. Jefferson Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Προσωπικά εγώ για τέτοια δουλειά παίρνω από τον πελάτη 60 ευρώ, με σκόντο πάει στα 50, αναλόγως όμως αναγκών και προϋποθέσεων μπορεί να είναι και παραπάνω. Έχει χρειαστεί να πάω και δεύτερο ραντεβού λόγω ασυμβατότητας εξαρτημάτων ή τα μύρια όσα μπορεί να προκύψουν. Αυτά εκτός μισθού (που έτσι κι αλλιώς δουλεύω από το πρωί έως το βράδυ στην επιχείρηση λόγω αναγκών). Από αυτό, την επίσκεψη κατ' οίκον, η επιχείρηση στην οποία εργάζομαι κερδίζει ότι έχει και after sales service σε αυτά που πουλάει. Αυτή είναι η λογική. Να κερδίζουν και οι δυο. Όχι μονόπατα. Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2019 από T. Jefferson 1
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Φυσικά πληρώνονται οι υπερωρίες, ένσημα κλπ. Τα έξοδα μετακίνησης τα πληρώνω εγώ όπως και το μεσημεριανό φαγητό. Απλά μπορεί πχ σήμερα να δουλέψει το ωράριο του στο εργαστήριο, αύριο να μην έχει καθόλου δουλειά στο εργαστήριο και να πάει σε κάνα δυο δουλειές έξω μέσα στο ωράριο του πάντα. Αυτά ούτε να κάνει άσχετες δουλειές όπως καθάρισμα κλπ που έχω δει άλλους που βάζουν τους υπαλλήλους να καθαρίζουν. Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2019 από Επισκέπτης
T. Jefferson Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, linuxaki είπε Φυσικά πληρώνονται οι υπερωρίες, ένσημα κλπ. Τα έξοδα μετακίνησης τα πληρώνω εγώ όπως και το μεσημεριανό φαγητό. Απλά μπορεί πχ σήμερα να δουλέψει το ωράριο του στο εργαστήριο, αύριο να μην έχει καθόλου δουλειά στο εργαστήριο και να πάει σε κάνα δυο δουλειές έξω μέσα στο ωράριο του πάντα. Να φέρεις τη δουλειά στο εργαστήριο τότε. Το έξω χρεώνεται, και χρεώνεται σφόδρα που λένε. Δεν το πας σωστά το καράβι καπετάνιο. Σου έγραψα πριν τι κερδίζει η επιχείρηση: το after sales service. Εσύ θες να το δίνεις αυτό στην πλάτη του υπαλλήλου. Δεν πάει έτσι. Και δεν πάει γιατί κανένας δεν θα κάτσει πολύ μόλις καταλάβει ότι του εκμεταλεύεσαι το φιλότιμό του. Κόψε ποσοστό γι' αυτό που θες να κάνεις στον υπάλληλο και θα δεις ότι θα κυνηγάει να σου φέρει και πελάτες. Μισθός+έξτρα. Η συνταγή της επιτυχίας. Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2019 από T. Jefferson
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 9 λεπτά πριν, T. Jefferson είπε Προσωπικά εγώ για τέτοια δουλειά παίρνω από τον πελάτη 60 ευρώ, με σκόντο πάει στα 50. Αυτά εκτός μισθού (που έτσι κι αλλιώς δουλεύω από το πρωί έως το βράδυ στην επιχείρηση λόγω αναγκών). Από αυτό, την επίσκεψη κατ' οίκον, η επιχείρηση στην οποία εργάζομαι κερδίζει ότι έχει και after sales service σε αυτά που πουλάει. Αυτή είναι η λογική. Να κερδίζουν και οι δυο. Όχι μονόπατα. Δηλαδή μου λες ότι παίρνεις το μισθό σου κανονικά και τα 60 ευρώ από κάθε επίσκεψη?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα