Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πόσο που διαθέτουμε : 1. 000 ευρώ

Προγράμματα που χρησιμοποιούμε : Streamlabs/Vegas Pro 14

Χρήση Η/Υ : Gaming/Streaming/Video editing. 

Καλησπέρα Insomnia.

Πριν λίγες μέρες κέρδισα σε έναν διαγωνισμό της Nvidia στο Twitter μια κάρτα γραφικών. Η κάρτα είναι η Gigabyte GTX 1660 ti Gaming OC. Έτσι πήρα την απόφαση να ξεκινήσω να φτιάχνω ένα καινούριο σύστημα.

Θα ηθελα σας παρακαλώ πολύ την γνώμη σας σχετικά με τα κομμάτια που επέλεξα και αν πρέπει να αλλάξω κάτι. 

Η δουλειά που το θέλω είναι καθαρά gaming/streaming και λιγάκι βίντεο editing. 

Part list :

Motherboard : Gigabyte x470 ultra gaming

RAM : Gigabyte Aorus 16gb (2x8) 3.200mhz

CPU : AMD RYZEN 5 2600x

PSU : Thermaltake Smart Pro RGB 750W

SSD : SAMSUNG 970 EVO 500GB

CASE : THERMALTAKE VIEW 71 RGB

COOLER : THERMALTAKE  WATER RIING RGB 3.0 360

Εδώ απλά να πω ότι από hardware έχω νύχτα. Αν μπορείτε να βοηθήσετε θα σήμαινε τα πάντα για μένα. 

Kind regards, Φώτης. 

Επεξ/σία από Φώτης Χ
Επισκέπτης
Δημοσ.

Προσοχή, για να δουλέψει το σύστημα με τον 2ης γενιάς Ryzen, θα χρειαστεί να ενημερώσετε το BIOS των Χ370 μητρικών στην τελευταία έκδοση χρησιμοποιώντας προηγούμενης γενιάς Ryzen για την διαδικασία. ζητάς απο το κατάστημα να στο κάνουν.

Κουτί: ειναι θέμα γούστου .
Τροφοδοτικό: Seasonic Focus Plus 550 Platinum / Corsair RM550x – 100€
Μητρική: Asus ROG Crosshair VI Hero / MSI X470 Gaming Pro Carbon – 170€
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 7 2700 – 250€
Μνήμη RAM: G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4-3200Mhz – 110€
SSD: Samsung 860 Evo 500GB – 80€
Σκληρός δίσκος: Toshiba DT01ACA200 2TB – 55€ 

credits to  --> https://pcbuildinggr.com/builds/gaming-pc-builds/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι βγάζει. Σχετικά με την B450, είναι καλύτερη από τις x470; 

SSD έχω ήδη 970 evo 1tb.

Επεξ/σία από Φώτης Χ
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φώτη καλημέρα.
Πολυ τυχερος για την GPU, καλόπαιχτη!
Δεν παιζει κανενα ρολο η μαρκα παρα μονο απο πλευρας αισθητικής, αν ακολουθεις καποιο μοτιβο χρωματων, κλπ για το build σου. Στα βιντεο του youtube εχουν συνηθως σπονσορες και γιαυτο βλεπεις 1-2 μαρκες μονο σε ολο το συστημα, δεν ειναι για τη συμβατοτητα.
Αφου το θες για streaming προσπαθησε να βαλεις τον καλυτερο δυνατο επεξεργαστη, 2700X για παραδειγμα. Οχι οτι ο 2600Χ δεν ειναι καλος, αλλα οπως κι αν το κανουμε και για workstation και για gaming ο 2700Χ ειναι σαφώς ταχυτερος. Δες πχ 2700X vs 2600X στο userbenchmark.com
To τροφοδοτικο που διαλεξες ειναι ακριβο διχως λογο, ή μαλλον για τα RGB δηλαδή, καθως ειναι μονο bronze πιστοποιηση. Seasonic ειναι (η) κορυφαια εταιρεια, με απιστευτες εγγυησεις και θα κοστίσει περιπου το ίδιο για gold ή και platinum. Ταυτοχρονα αμφιβαλω αν ποτε θα δεις το RGB fan του PSU σου καθως ειναι κατα κανονα στον πατo του case.
Στις Ram μπορεις να γλυτωσεις 50-60 ευρω αν δεν εχουν RGB led και να τα ριξεις αλλου (cpu, περισσοτερη ram, κλπ).
Γενικα, αν σε νοιαζουν οι απόλυτες επιδοσεις για το budget σου, καλό ειναι να μετριασεις τις υπερβολες σε hardware με RGB, ακριβα κουτια, φανταχτερά AIO coolers, RGB PSU κλπ και να τα ριξεις σε καλύτερη CPU και 32Gb Ram και γενικα ποιοτικότερα ή δυνατότερα υποσυστήματα. Το σύστημα σου πάλι θα είναι ομορφο και θα χει και RGB leds εδω κι εκει, αναμφίβολα όμως θα ειναι δυνατότερο.
Οι μητρικες που σου προτεινω παρακατω, φαινεται να έχουν καλυτερες κριτικες χρηστων παγκοσμιως (amazon, newegg, κλπ) απο την Gigabyte που επελεξες.

Motherboard Asus-Prime-X470-Pro ή  MSI-X470-Gaming-Pro-Carbon ή MSI-X470-Gaming-Pro (30-35ε πιο οικονομικη απο τις αλλες)

RAM :  G-Skill-RipjawsV-16GB-3200MHz (103,2 ευρω ετοιμοπαραδοτες σημερινή τιμή) ή Corsair-Vengeance-LPX-16GB-3200MHz ή HyperX-Predator-16GB-3200MHz

CPU : AMD-Ryzen-7-2700X (box με Wraith Prism RGB cooler)

PSU : Seasonic-Focus-Plus-650-Gold ή Seasonic-Focus-Plus-550-Platinum (550w gold ή platinum ειναι ΟΚ, δηλαδη από Seasonic-Focus-Plus-550-Gold)

STORAGE : SAMSUNG 970 EVO 500GB + τον 1ΤΒ SSD που ηδη εχεις. Αν θες αργοτερα βαζεις και εναν 2TB HDD στα +55 ευρω για εξτρα χωρο.

COOLER : Το εργοστασιακό σε συνδυασμο με ανεμιστηρες στο κουτι-καλο airflow, ειναι υπεραρκετο για στοκ χρονισμους. Τι σκοπευεις να κανεις? Δωσε τα 160+ ευρω αυτα (αλλα και το το εξτρα 50ρικο των rgb ram) για καλυτερη CPU (2700X) ή και για 32gb ram, να πιάσουν πραγματικά τόπο! Μπορείς εύκολα να προσθέσεις αργότερα υδρόψυξη, αν όντως χρειαστεί και σου περισσεύουν.

Ως εδω εισαι στα:

~750 ευρω με 16 Gb Ram

ή ~860 ευρώ με 32 Gb Ram (G-Skill-RipjawsV-32GB-3200MHz)
*(οι τιμές αφορούν την MSI Χ470 Gaming Pro (133ε)+ 2700X(298ε)+PSU (100e)+ SSD (120ε)+Ram) και λειπει το case και τα case fans.

CASE : βαλε ο,τι σ'αρεσει, στα 150-180 μπορεις να διαλεξεις πολλα κουτια με ανεμιστηρες φουλ μαζι, ωραιο και αυτο που διαλεξες. Προσωπικα θα εβαζα κουτι των 50-70 ευρω (μετριας ποιότητας χωρις fans) και αλλα 30-50 σε ανεμιστηρες ωστε  να μενει κατω από 1000 ευρω συνολο με 32 GB Ram. Το θεωρω καθαρα θεμα γουστου αλλα και επιθυμητων χαρακτηριστικών. Aν ετσι μονο αντεχα καλυτερο hardware (32 Gb Ram, 2700X cpu, κλπ). θα το εχτιζα ακομα κι εδω (Cougar case) με τα αναλογα εξτρά case fans, καθως απο χαρακτηριστικα σε συγκριση με την τιμη (40ε) το θεωρω αψογο case. Δεν ειναι αναγκη να πας τοσο χαμηλα, απλα το αναφέρω, δε σου προτεινω κανενα κουτι-fans, ειναι τελειως υποκειμενικό ζήτημα.

Επομένως η συνθεση με τα 32 GB Ram, 2700Χ, κλπ που σου προτεινα στα ~860 ευρώ
+ το case που σ'αρεσει (Thermaltake-View-71-Tempered-Glass-RGB-Edition) στα 180 ευρώ
                                                                                                                             Σύνολο ~1040 ευρώ

και η συνθεση με τα 16 GB Ram, 2700Χ, κλπ που σου προτεινα στα ~750 ευρώ
+ το case που σ'αρεσει (Thermaltake-View-71-Tempered-Glass-RGB-Edition) στα 180 ευρώ
                                                                                                                              Σύνολο ~930 ευρώ

Υ.Γ. Οθονη υποθετω πως ήδη εχεις, ή οτι δεν την υπολογιζεις στην τιμη. Υποθετω σωστά?

Επεξ/σία από ptaf
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα @ptaf

Για αρχή θα σε ευχαριστήσω για τον χρόνο σου, πραγματικά σου μιλάω έχει πάρα πολύ καιρό κάποιος να μου αφιερώσει τόσο χρόνο, ειδικά από τότε που γεννήθηκε ο γιος μου (έχει 1μιση μήνα). 😂😂

Εν συνεχεία θέλω να σε ευχαριστησω για αυτά που μου έγραψες διότι αυτό ακριβώς το "guide" έψαχνα! Θα λάβω υπόψη μου αυτά που μου είπες. Έχεις δίκιο ότι τα RGB δεν έχουν καμία σημασία. Δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου εξ αρχής. Απλά είδα ότι με 10 ευρώ σε κάθε part έπαιρνα και χρώμα. Ίσως παρασύρθηκα λίγο παραπάνω! 

Να είσαι καλά, όλοι όσοι απαντήσατε! THANK YOU! 

Kind regards, Φώτης. 

Επεξ/σία από Φώτης Χ
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θελήσεις να κοψεις κι αλλο budget (50ε) δες και αυτη τη μητρικη παρακάτω. το Χ470 ειναι καλυτερο chipset απο το B450, αλλά δεν εχει διαφορα αμεσσα τις επιδόσεις, παρά μονο σε συνθηκες overclocking οπου oι χ470 μητρικες δινουν συνηθως παραπανω.

Asrock-Fatal1ty-B450-Gaming-K4
Extra hint: Mε βαση μαρτυριες χρηστων, το συγκεκριμενο m/b βλεπει επιτυχως και τις gskill aegis ram, που ειναι οι πιο οικονομικες 3000ΜΗz της αγορας (79 ευρω τα16 GB, 159ε τα 32GB)

https://www.skroutz.gr/comparelists/56?compare=9519501%2C14526684%2C7730092%2C8001844%2C17496744

Δες κι αυτό για το δίλημμα 16 ή 32 GB

Επεξ/σία από ptaf

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...