Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα σας, Έχω ένα παλιό desktop το οποίο έχει Intel Pentium 4 CPU 1.80GHz με 256MB RAM και έχει Windows XP. Το θέλω για αναπαραγωγή βίντεο SD(480p) αλλά κολλάει(lag). Αν αναβαθμίσω τη RAM σε 1GB λέτε να λυθεί το πρόβλημα ή φταίει και η CPU? Το ξέρω ότι δεν αξίζει ένα τέτοιος υπολογιστής αλλά μου έχουν ζητήσει αν μπορώ να κάνω καμιά αναβάθμιση για να αξιοποιηθεί κάπως, οπότε θα προσπαθήσω αγοράζοντας μια φτηνή RAM. Επειδή δεν είναι στη κατοχή μου το PC αυτή τη στιγμή και δεν γνωρίζω τι mobo έχει κλπ., το μόνο που θυμάμαι ότι η μνήμη είναι ένα stick 256MB στα 266ΜΗz απ' ότι είδα στο boot. Να υποθέσω ότι είναι DDR-133 άρα 2x133=266MHz? Με βάση αυτά τα δεδομένα, αυτή εδώ θα είναι συμβατή? Ψάχνοντας στο e-shop για 256MB RAM βρήκα αυτή . Δηλαδή θα είναι συμβατή η παλιά SDRAM 168-PIN PC-133 με την καινούργια 1GB SDRAM 184-PIN PC-2100.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, cabdik είπε κοιτα ποια μητρικη εχει, και τι καρτα γραφικων. Δεν το έχω στη κατοχή μου αυτή τη στιγμή, είναι σε κάποιου συγγενή και μένει μακριά, οπότε λίγο δύσκολο να ξαναδώ τα ακριβή χαρακτηριστικά. Εφόσον τρέχει στα 266Mhz δεν είναι σχεδον σίγουρο ότι ειναι DDR? Γιατί με ένα γρήγορο ψάξιμο η προηγούμενη γενια, SDR έφτανε μέχρι τα 133Mhz. Το πιο πιθανό θεωρώ ότι είναι 256MB DDR-266 άρα αυτή θα είναι συμβατή εφόσον και αυτη έχει ιδια συχνότητα? Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2019 από Επισκέπτης
50EuroUser Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Τι τρέλα πουλάει το eshop ... 16€ για 256 MB RAM DDR ; φανκ ... Ψάξε απο ebay φίλε για 512 MB dimms παίζουν στα 3€. Πάντως αν δεν μάθεις ποίο μοντέλο είναι η μητρική είσαι στα τυφλά. Κατά 99.99% 512MB ανα dimm μπορείς να βάλεις safe, πάρε 2 X 512άρια να πας 1GB. Μην ξεχνάς οτι μιλάμε για υπολογιστή που αν ήταν άνθρωπος θα ήταν φοιτητής τώρα ... *Πρέπει να μάθεις αν είναι η μητρική με SDRAM ή DDR (Παίζει να είναι και με Rambus αν είναι Williamate) Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2019 από 50EuroUser 1
tanasen01 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Αν ήταν RDRAM θα είχε και ένα dummy-dimm για να λειτουργήσει, άρα εφόσον λέει ο ts ότι έχει μόνο ένα dimm τότε κατά 99% είναι DDR.
spy94 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Το μηχάνημα δεν σώζεται ουσιαστικά.Οταν το έχεις και δεις τι ραμ φοράει (ddr θα ναι) πες μας που βρίσκεσαι και κάποιος θα σου δώσει καποια-ες.Μην ακούω ότι θα πληρώσεις όσο 4gb σύγχρονης ραμ για στικάκια που όλοι μας πετάμε. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, tanasen01 είπε Αν ήταν RDRAM θα είχε και ένα dummy-dimm για να λειτουργήσει, άρα εφόσον λέει ο ts ότι έχει μόνο ένα dimm τότε κατά 99% είναι DDR. Αυτό σκέφτηκα και εγω, εφοσον είναι μόνο ενα RAM stick και τρέχει στα 266MHz, να είναι SDR SDRAM είναι μαλλον απιθανο σε αυτη τη συχνοτητα, αρα λογικα DDR SDRAM στα 133MHz -> 2x133=266MHz. 52 λεπτά πριν, spy94 είπε Το μηχάνημα δεν σώζεται ουσιαστικά.Οταν το έχεις και δεις τι ραμ φοράει (ddr θα ναι) πες μας που βρίσκεσαι και κάποιος θα σου δώσει καποια-ες.Μην ακούω ότι θα πληρώσεις όσο 4gb σύγχρονης ραμ για στικάκια που όλοι μας πετάμε. Το ξέρω ότι ~15ευρώ είναι πολλά για μόνο 1GB, αλλά είναι λογικό αν σκεφτείς ότι ακόμα υπάρχουν τέτοιες και ειναι δυσευρετες, πόσο μάλλον καινούργιες. Σημειωτέον, το eshop τη συγκεκριμένη που θέλω την έχει και σε stock house(μεταχειρισμένη) στα 11 ευρώ. Αξίζει η μεταχειρισμένη? 1 ώρα πριν, 50EuroUser είπε Τι τρέλα πουλάει το eshop ... 16€ για 256 MB RAM DDR ; φανκ ... Ψάξε απο ebay φίλε για 512 MB dimms παίζουν στα 3€. Πάντως αν δεν μάθεις ποίο μοντέλο είναι η μητρική είσαι στα τυφλά. Κατά 99.99% 512MB ανα dimm μπορείς να βάλεις safe, πάρε 2 X 512άρια να πας 1GB. Μην ξεχνάς οτι μιλάμε για υπολογιστή που αν ήταν άνθρωπος θα ήταν φοιτητής τώρα ... *Πρέπει να μάθεις αν είναι η μητρική με SDRAM ή DDR (Παίζει να είναι και με Rambus αν είναι Williamate) Από ebay δεν έχω ξαναπαραγγείλει και θα πάρει πολύ καιρό για να έρθει(υποθέτω 2+ εβδομάδες). Το 512MB ανα dimm πως βγαίνει? Δηλαδή ακομα και αν είναι DDR, υπάρχουν αυτή η περίπτωση που μπορεις max 512mb ανα dimm?
dpolal Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, startrekdiscovery είπε Αυτό σκέφτηκα και εγω, εφοσον είναι μόνο ενα RAM stick και τρέχει στα 266MHz, να είναι SDR SDRAM είναι μαλλον απιθανο σε αυτη τη συχνοτητα, αρα λογικα DDR SDRAM στα 133MHz -> 2x133=266MHz. Το ξέρω ότι ~15ευρώ είναι πολλά για μόνο 1GB, αλλά είναι λογικό αν σκεφτείς ότι ακόμα υπάρχουν τέτοιες και ειναι δυσευρετες, πόσο μάλλον καινούργιες. Σημειωτέον, το eshop τη συγκεκριμένη που θέλω την έχει και σε stock house(μεταχειρισμένη) στα 11 ευρώ. Αξίζει η μεταχειρισμένη? Από ebay δεν έχω ξαναπαραγγείλει και θα πάρει πολύ καιρό για να έρθει(υποθέτω 2+ εβδομάδες). Το 512MB ανα dimm πως βγαίνει? Δηλαδή ακομα και αν είναι DDR, υπάρχουν αυτή η περίπτωση που μπορεις max 512mb ανα dimm? Δώσε 49,99€ και πάρε καλύτερα ένα refurbish. Θα παίζει και τα βιντεάκια που θες πολύ ποιό άνετα. http://www.cosmodata.gr/product/324074/pc-fujitsu-siemens-esprimo-p2530-intel-pentium-e22xx-4gb-ram-250gb-hdd-dvd-freedos Δεν νομίζω πάντως ότι φταίει μόνο η μνήμη που σου κολλάει το πισί όταν αναπαράγεις το βίντεο. Πιαθνότατα θα έχει καμμιά ενσωματωμένη S3 κάρτα γραφικών επάνω και κάνα IDE δίσκο. Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2019 από dpolal
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 24/3/2019 στις 8:07 ΜΜ, dpolal είπε Δώσε 49,99€ και πάρε καλύτερα ένα refurbish. Θα παίζει και τα βιντεάκια που θες πολύ ποιό άνετα. http://www.cosmodata.gr/product/324074/pc-fujitsu-siemens-esprimo-p2530-intel-pentium-e22xx-4gb-ram-250gb-hdd-dvd-freedos Δεν νομίζω πάντως ότι φταίει μόνο η μνήμη που σου κολλάει το πισί όταν αναπαράγεις το βίντεο. Πιαθνότατα θα έχει καμμιά ενσωματωμένη S3 κάρτα γραφικών επάνω και κάνα IDE δίσκο. Έχει ξεχωριστή κάρτα γραφικών και όχι ενσωματωμένη. Τελοσπάντων ευχαριστώ όλους σας για τη βοηθεία, βρήκα σε ενα μαγαζι στα 256MB 266MHz DDR για σιγουριά και πήρα 3 sticks, πολύ πιο οικονομικά από το eshop. Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2019 από Επισκέπτης update
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα