Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα ήθελα αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να κάνω μια συνάρτηση σε κελί Excel το οποίο θα κάνει πρόσθεση πχ 10 κελιών και το ένα από τα 10 να το λαμβάνει υπόψη εφόσον έχει αρνητικό πρόσημο .

Ακριβώς να εξηγήσω έχουμε 10 κελιά κ στο 10ο θέλουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα της πρόσθεσης των 8 κελιών και να λάβει υπόψη το 9ο μόνο και εαν έχει αρνητικό πρόσημο το οποιο να το προσθέσει στο 10ο.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός για οτιδήποτε απαντήστε εδώ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από John2123
Δημοσ.

=SUMIF(A1:A10,">0")

Αυτή η συνάρτηση θα κάνει πρόσθεση των κελιών "A1" έως "A10" και θα λαμβάνει υπόψιν μόνο πρόσημα μεγαλύτερα του ">0"

Φυσικά μπορείς να αλλάξεις τα επιλεγμένα κελιά ή να την κάνεις να λαμβάνει υπόψιν μόνο τα αρνητικά πρόσημα "<0"

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

48 λεπτά πριν, Axelq είπε

=SUMIF(A1:A10,">0") 

Αυτή η συνάρτηση θα κάνει πρόσθεση των κελιών "A1" έως "A10" και θα λαμβάνει υπόψιν μόνο πρόσημα μεγαλύτερα του ">0"

Φυσικά μπορείς να αλλάξεις τα επιλεγμένα κελιά ή να την κάνεις να λαμβάνει υπόψιν μόνο τα αρνητικά πρόσημα "<0"

κατάλαβα τι εννοείς και ευχαριστώ για την απάντηση , εγώ θέλω όμως να "μπλέξω" και αρνητικά και θετικά πρόσημα  δηλαδή το Α9 πχ να το λάβει υπόψη εφόσον έχει το Χ πρόσημο το οποίο θα είναι διαφορετικό απο ολα τα υπόλοιπα.

Επίσης μου βγάζει σφάλμα με την συνάρτηση που μου έδωσες.

Επεξ/σία από John2123
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Έβαλα στο excel να μου δείχνει τους αριθμούς με 2 δεκαδικά ψηφία, αλλά μου δείχνει και τα μηδενικά χωρίς να χρειάζεται οπότε είναι σπαστικό πχ 156,00

Μπορώ να το κάνω όταν τα δεκαδικά είναι μηδέν να μην τα δείχνει καθόλου? Δηλαδή 156 σκέτο

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Έβαλα στο excel να μου δείχνει τους αριθμούς με 2 δεκαδικά ψηφία, αλλά μου δείχνει και τα μηδενικά χωρίς να χρειάζεται οπότε είναι σπαστικό πχ 156,00

Μπορώ να το κάνω όταν τα δεκαδικά είναι μηδέν να μην τα δείχνει καθόλου? Δηλαδή 156 σκέτο

Δες στο παρακάτω. Δεν έχω αυτή τη στιγμή excel για να το ελέγξω.

https://stackoverflow.com/questions/24417712/remove-insignificant-zeros-after-the-decimal-point

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...