Προς το περιεχόμενο

G Skill Ripjaws V 16GB (3200) + 2600 Ryzen + x470 ultra gaming?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλημερα σε ολους!

Πριν 1,5 μηνα εφτιαξα ενα συστηματακι με x470 ultra gaming mobo , 2600 ryzen  και G Skill Ripjaws V 16GB στα 3200 (F4-3200C16D-16GVKB).

Αν και βιαστηκα και δεν εψαξα καλα το support λιστ της μητρικης , μονο τσεκαρα αξιολογησεις στο skroutz.. (χαζος) .

Στα support list της x470 δεν βλεπω πουθενα τις ραμ μου γενικα , ενω στο σκρουτζ αλλοι γραφουν οτι παιζουν τζετ ολα με το ιδιο συστημα με εμενα...

Επισης θελω να μαθω αν ο 2600 ryzen υποστηριζει αυτες τις ραμ ή δεν εχει καμια σχεση!!??

Ευχαριστω πολυ!!

Δημοσ.

Μπορείς να δοκιμάσεις να τις τρέξεις στην μαξιμουμ συχνότητα και αν δείς ότι έχεις stability issues κατέβαζε σταδιακά την συχνότητα μέχρι εκεί όπου και δεν θα έχεις αστάθειες. Έτσι την είχα πατήσει με τις ίδιες ram σε b350f gaming motherboard. Δεν τρέχουν στα 3200 αλλά στα 2933 δεν υπάρχει πρόβλημα.

Δημοσ.

Δεν ξερω ομως να πειραζω τα volts κλπ.... ειλικρινα τα βιντεο στο  youtube χειροτερα τα κανουν . το ειχα παει στα 3000 με καμποσα V μετα εκανα bios update και ηρθαν ξανα στις native ρυθμισεις.

Εχετε καποιο βιντεακι που να σας βοηθησε ή αρθρο?

Δημοσ.

Απλά ενεργοποίησε το XMP profile το ένα λογικά θα είναι 2933 και το 2ο 3200 δεν χρειάζεται να πειράζεις άλλα πράγματα αν δεν ξέρεις τι κάνεις 

Δημοσ.
Στις 31/3/2019 στις 11:00 ΠΜ, LIGHT1NG είπε

Απλά ενεργοποίησε το XMP profile το ένα λογικά θα είναι 2933 και το 2ο 3200 δεν χρειάζεται να πειράζεις άλλα πράγματα αν δεν ξέρεις τι κάνεις 

Kαλησπερα! Με το XMP με πεταει κατευθειαν στα 3200... 

Περα απο αυτο κατεβασα το RAM CALCULATOR και εκανα τις απαραιτητες ρυθμισεις για τα 3200... Παρολ'αυτα με πεταει ακομα στο pubg και καποιες φορες μου κρασαρει σελιδες στο chrom (δεν ξερω εαν οφειλεται στις ram)

Λετε να δοκιμασω το ram calculator στα 2933??

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, amplaxoublis είπε

Περα απο αυτο κατεβασα το RAM CALCULATOR και εκανα τις απαραιτητες ρυθμισεις για τα 3200... Παρολ'αυτα με πεταει ακομα στο pubg και καποιες φορες μου κρασαρει σελιδες στο chrom (δεν ξερω εαν οφειλεται στις ram)

Τι εννοείς κρασαρει γιατί αν ήταν θέμα ραμ θα σου πέταγε blue screen, μια καλή λύση είναι format το οποίο θα πρέπει καλύτερα να σβήσεις όλο το βασικό δίσκο πχ αν είναι ssd μεταφέρεις όλα τα αρχεία στο hdd ώστε να γίνει μια πλήρη καθαρή εγκατάσταση μετά bios update, και όλα τα υπόλοιπα drivers με το driver booster πιο πιθανό πρόβλημα είναι στο λογισμικό παρά hardware 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε

Τι εννοείς κρασαρει γιατί αν ήταν θέμα ραμ θα σου πέταγε blue screen, μια καλή λύση είναι format το οποίο θα πρέπει καλύτερα να σβήσεις όλο το βασικό δίσκο πχ αν είναι ssd μεταφέρεις όλα τα αρχεία στο hdd ώστε να γίνει μια πλήρη καθαρή εγκατάσταση μετά bios update, και όλα τα υπόλοιπα drivers με το driver booster πιο πιθανό πρόβλημα είναι στο λογισμικό παρά hardware 

Εχω κανει φορματ εδω και 2 μερες :(  Με το φορματ τα bios πανε παλι στην αρχη?? ή κρατανε το τελευταιο version που ειχα?? (χαζη ερωτηση)

Δημοσ.

Αρχικά για να αποκλείσεις την περίπτωση να έχει πρόβλημα με τις Ram τρέξε ένα memory test για να δεις αν έχεις κάποια errors. Εγώ όταν έβαλα το XMP να παει στα 3200 και τρέχοντας memtest μου έβγαζε κάποια σφάλματα, ανέβασα λίγο τα ρεύματα στις μνήμες (δεν μπορώ να σου δώσω λεπτομέρειες μιας και δεν το κατέχω και πολύ ) και σε τεστ που έκανα δεν μου εμφάνιζε πλέον λάθη. 

Βέβαια είχα αρκετά BSOD και κρασαρίσματα, το πρόβλημα τελικά μάλλον λύθηκε εγκαθιστώντας τους τελευταίους drivers για το chipset μου. Και λέω μάλλον γιατί παράλληλα απεγκατέστησα και στο AI suite της ASUS που παίζει να έφταιγε και αυτό. 

• Like 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, cons1985 είπε

Αρχικά για να αποκλείσεις την περίπτωση να έχει πρόβλημα με τις Ram τρέξε ένα memory test για να δεις αν έχεις κάποια errors. Εγώ όταν έβαλα το XMP να παει στα 3200 και τρέχοντας memtest μου έβγαζε κάποια σφάλματα, ανέβασα λίγο τα ρεύματα στις μνήμες (δεν μπορώ να σου δώσω λεπτομέρειες μιας και δεν το κατέχω και πολύ ) και σε τεστ που έκανα δεν μου εμφάνιζε πλέον λάθη. 

Βέβαια είχα αρκετά BSOD και κρασαρίσματα, το πρόβλημα τελικά μάλλον λύθηκε εγκαθιστώντας τους τελευταίους drivers για το chipset μου. Και λέω μάλλον γιατί παράλληλα απεγκατέστησα και στο AI suite της ASUS που παίζει να έφταιγε και αυτό. 

Ωραια θα ξανα κανω τσεκ τα drivers κλπ! 

Οσο για το τεστ πιο προγραμμα χρησιμοποιησες??

Δημοσ.
Μόλις τώρα, amplaxoublis είπε

Ωραια θα ξανα κανω τσεκ τα drivers κλπ! 

Οσο για το τεστ πιο προγραμμα χρησιμοποιησες??

Windows Memory Dignostic, καντο search είναι pre installed στα windows. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, cons1985 είπε

Windows Memory Dignostic, καντο search είναι pre installed στα windows. 

Πριν 2 λεπτα πηγα να κανω install το app center της gigabyte και μου κρασαρε με blue screen  , κανω ρεσταρτ και μου εβγαζε στην οθονη οπως στις τηλεορασεις παλια που δεν ειχαμε σημα ... τι φαση? χαχαχαχα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, amplaxoublis είπε

Στις 24/3/2019 στις 11:25 ΠΜ, amplaxoublis είπε

Δεν ξερω ομως να πειραζω τα volts κλπ.... ειλικρινα τα βιντεο στο  youtube χειροτερα τα κανουν . το ειχα παει στα 3000 με καμποσα V μετα εκανα bios update και ηρθαν ξανα στις native ρυθμισεις.

Εχετε καποιο βιντεακι που να σας βοηθησε ή αρθρο?

wait what?

1.35v @ 3200Mhz

To XMP έχει έτοιμα προφιλ, επιλέγεις αυτό που θες και δεν πειράζεις τίποτα, ειδικά αν δεν ξέρεις….

Επίσης όταν ζητάς βοήθεια θα ήταν χρήσιμο να πεις ποια μητρική είναι και γενικά το σύστημα….

Spoiler

image.png.4f1a0ced74cfd2f27c64b88eae2bae2f.png

Επεξ/σία από Havik
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Havik είπε

wait what?

1.35v @ 3200Mhz

Απόκρυψη περιεχομένων

image.png.4f1a0ced74cfd2f27c64b88eae2bae2f.png

Nαι ναι τωρα ετσι ειναι.. Αλλα μαλλον υπαρχει θεμα και ετσι.... δεν ξερω τι φταιει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...