Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sakisaudi είπε

Η γευση ειναι υποκειμενικη για τον καθενα γιατι δεν εχουν δοκιμασει γεύσεις. Το ιδιο ειναι και με το κρασι και τα φαγητα, πολλοι πινουν ρετσινα και τους αρεσει το ιδιο ειναι και με τον καφε. Φτηνες λυσεις δεν υπαρχουν εκτος αν θες να εχεις προβληματα με το στομαχι σου. Δες αυτες τις σοβαρες εταιρείες bezzera, rocket και nuova simonelli. Ολες ειναι made in italy και μην ασχολείσαι με κινεζιες. Ο espresso ειναι ακριβο χομπι και επισης θελει γνωσεις

Τα λεφτα δεν φερνουν την ευτυχια.....!!! 

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, cabdik είπε

Τα λεφτα δεν φερνουν την ευτυχια.....!!! 

Τι σχεση εχει αυτο που λες τωρα. Πως να το κανουμε τωρα αν θελεις γουστα πρεπει να τα πληρωνεις με το τζαμπα δεν γινεται δουλειά οπουδήποτε και αν ειναι αυτο απο χομπι  κλπ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ δεν κατάλαβα πως προκύπτει το ποσό που λες. Ακόμα και άλλα άτομα στο αντίστοιχο εξειδικευμένο φόρουμ μιλάνε για πολύ χαμηλότερα πόσα. 

Άρα είναι υποκειμενικό εντελώς το θέμα;

Επεξ/σία από zio10
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, zio10 είπε

Εγώ εεν κατάλαβα πως προκύπτει το ποσό που λες. Ακόμα και άλλα άτομα στο αντίστοιχο εξειδικευμένο φόρουμ μιλάνε για πολύ χαμηλότερα πόσα. 

ετσι ακριβως.  αν ο αλλος θελει Mαστερ σεφ για να του φτιαξει....... σουβλακια , θα τον πληρωσει.   :P

καλο καφε πινεις και με πολυυυυ λιγοτερα απο €1000 -1500 ...!!   ΝΤΑΞ... ειπαμε να μην ειναι νερο, αλλα καλος ΚΑΦΕΣ.  

Επεξ/σία από cabdik
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, zio10 είπε

Εγώ εεν κατάλαβα πως προκύπτει το ποσό που λες. Ακόμα και άλλα άτομα στο αντίστοιχο εξειδικευμένο φόρουμ μιλάνε για πολύ χαμηλότερα πόσα. 

Αν σαρεσει πραγματικά  ασχοληθείς διαβασεις βιβλια διαθέσεις χρήματα για να μάθεις τότε θα καταλάβεις και το λεω πολυ ευγενικά. Αυτα απο εμενα οποιος θελει να του δωσω καποιες συμβουλες θα του πω.και απο μυλους μηχανες και καφεδες

6 λεπτά πριν, cabdik είπε

ετσι ακριβως.  αν ο αλλος θελει Mαστερ σεφ για να του φτιαξει....... σουβλακια , θα τον πληρωσει.   :P

καλο καφε πινεις και με πολυυυυ λιγοτερα απο €1000 -1500 ...!!   ΝΤΑΞ... ειπαμε να μην ειναι νερο, αλλα καλος ΚΑΦΕΣ.  

Αν ηταν ετσι στα καλα καφε που πινεις καφε θα μπορουσαν να δουλεψουν με μηχανες και με μυλους του χιλιαρικου. Αραγε ξερεις ποσο κοστιζουν οι καλες επαγγελματικες που εχουν; 

• Thanks 1
Δημοσ.

Ναι αλλα δεν το βρίσκω και πολύ καλή ιδέα να δώσω ένα χιλιάρικο χωρίς να είμαι σίγουρος αν μαρέσει να ασχοληθώ. Γι` αυτό ζήτησα κάτι μέχρι 150 ευρώ για αρχή.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sakisaudi είπε

Αν σαρεσει πραγματικά  ασχοληθείς διαβασεις βιβλια διαθέσεις χρήματα για να μάθεις τότε θα καταλάβεις και το λεω πολυ ευγενικά. Αυτα απο εμενα οποιος θελει να του δωσω καποιες συμβουλες θα του πω.και απο μυλους μηχανες και καφεδες

Σ' ευχαριστώ. Μου αρέσει πολύ ο καφές γενικά και ο εσπρέσσο ειδικότερα αλλά προς το παρόν με ικανοποιεί και ο καφές που πίνω από διάφορες μηχανές πολύ πιο οικονομικές ή από μαγαζιά που ξέρω ότι έχουν σωστές μηχανές, σωστό καφε και σωστούς χειριστές.

Δεν θα έδινα ποτέ τόσα χρήματα για οικιακή μηχανή δηλαδή από τη στιγμή που κάνω τη δουλειά μου ικανοποιητικά με λιγότερα.

Σέβομαι όμως το χόμπυ και την τρέλα του καθενός, άσχετα αν τα θεωρώ υπερβολικά ή διαφωνώ.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, cabdik είπε

😂😂 Ειναι πολλοι οι παραγοντες δεν ειναι μονο η μηχανη. Πολυ μεγαλη διαφορα στην γευση κάνει η ποιοτητα του νερου της περιοχης επισης χρειάζεσαι και ειδικα φιλτρα

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, sakisaudi είπε

😂😂 Ειναι πολλοι οι παραγοντες δεν ειναι μονο η μηχανη. Πολυ μεγαλη διαφορα στην γευση κάνει η ποιοτητα του νερου της περιοχης επισης χρειάζεσαι και ειδικα φιλτρα

μην το πας σε επιστημονικο επιπεδο,  σιγα μην κανουμε και χημικες αναλυσεις για εναν καφε.  

ο καθενας επιλεγει τι του αρεσει. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, cabdik είπε

μην το πας σε επιστημονικο επιπεδο,  σιγα μην κανουμε και χημικες αναλυσεις για εναν καφε.  

ο καθενας επιλεγει τι του αρεσει. 

Καθολου επιστημονικο απλα πράγματα ειναι

Δημοσ.

εε μα..... ετσι που το παρουσιαζεις, θα νομισουν οτι θα πρεπει να γινει χημικη αναλυση και στο νερο που θα βαλουμε στην μηχανη για να φτιαξει τον καφε....!!!!  :D

Δημοσ.

... επανέρχομαι

....παίδες ο αντικειμενικά καλός εσπρέσσο έχει να κάνει με τα πάντα... εξοπλισμό κ κατάσταση στην οποία βρίσκεται, χαρμάνι, άλεσμα, χρόνο, ποιότητα νερού ακόμα κ με υγρασία ατμόσφαιρας!

Δεν το παίζω ειδήμονας κ ειδικός, απλά έχω πληροφορηθεί κ εγώ, απο φίλο επιχ/τία στην εστίαση (απο τον οποίο μου έκατσε η δική μου μηχανή-βλ.παραπανω σχόλιο) ο οποίος είναι up to date στην δουλειά του τόσο σε εξοπλισμό όσο κ σε γνωστικό αντικείμενο (σεμινάρια).

Οι μηχανές στα εν λόγω καταστήματα αρχίζουν απο 4.000-4.500€ κ ανεβαίνουν. Ανάλογα την δυναμική, κατανάλωση επιθυμητή ποιότητα, κόστος.

Συνήθως, για τις μηχανές, περιλαμβάνεται ένα είδος ενοικίασης-συμφωνια στο deal με την εταιρεία με την οποία θα συνεργαστείς (πχ illy, lavazza, hausbrandt, dimello, portioli etc).

Αλλά επειδή ξεφεύγει η κουβέντα, καλό θα είναι να βρείτε ευκαιρία να δοκιμάσετε (δύσκολο για πολλούς) πριν επενδύσετε σε μία ακριβή μηχανή για οικιακή χρήση (άποψη μου).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...