Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες ψάχνω μια μηχανή εσπρέσο με αλεσμενο όχι κάψουλες, οικιακή χρήση, 1 η 2 το πολύ καφέδες την ημέρα και αυστηρά χωρίς γάλα, πίνω είτε εσπρέσο ζεστό είτε κρύο, ψάχνω κάτι οικονομικό έως 50 - 60 ευρώ. Δεν έχω ιδέα σε τι τιμές παίζουν τα συγκεκριμένα προϊόντα, μετά από ένα μικρό ψάξιμο βλέπω πολλές αναφορές για διάφορα μοντέλα από arrieli που παίζει συνήθως σε προσφορά από 35 - 45. 

Στο σκρουτζ η δημοφιλεστερη μπατζετοεσπρεσιερα είναι η Izzy 6823 Barista στα 64 ευρώ και με ιδιαίτερα αρκετά θετικά σχόλια . Τι λέτε να πάρω μια κλασσικη αριελι των 44 η να βάλω το εικοσαευρω παραπανω για την izzy. Ίσως κάποια άλλη? 

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, di maria kun είπε

Καλησπέρα παίδες ψάχνω μια μηχανή εσπρέσο με αλεσμενο όχι κάψουλες, οικιακή χρήση, 1 η 2 το πολύ καφέδες την ημέρα και αυστηρά χωρίς γάλα, πίνω είτε εσπρέσο ζεστό είτε κρύο, ψάχνω κάτι οικονομικό έως 50 - 60 ευρώ. Δεν έχω ιδέα σε τι τιμές παίζουν τα συγκεκριμένα προϊόντα, μετά από ένα μικρό ψάξιμο βλέπω πολλές αναφορές για διάφορα μοντέλα από arrieli που παίζει συνήθως σε προσφορά από 35 - 45. 

Στο σκρουτζ η δημοφιλεστερη μπατζετοεσπρεσιερα είναι η Izzy 6823 Barista στα 64 ευρώ και με ιδιαίτερα αρκετά θετικά σχόλια . Τι λέτε να πάρω μια κλασσικη αριελι των 44 η να βάλω το εικοσαευρω παραπανω για την izzy. Ίσως κάποια άλλη? 

Πάρε την αριέλι όχι των 45 αλλά των 47 ευρώ που είναι και 1050 watt.

Μια χαρά είναι οι περισσότεροι τέτοια έχουμε και δεν έχει να ζηλέψει τίποτε τόσο από τη φτηνιάρικη izzy όσο και από τις υπόλοιπες που είναι ίδιες και απλά αλλάζει όνομα και τιμή.☺️

Μετά το κοίταξα αλλά αν δεις η izzy που λες είναι κατώτερη γιατί είναι 850 watt.Άρα της βάζουμε και ένα barista που ανεβάζει το πρεστίζ και θα βρούμε πελάτες.:P

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 2
Δημοσ.

.... έχω την εντύπωση ότι αυτές οι μηχανές (με κάψουλες ή χωρίς) είναι ακριβότερες, τελικά, για/απο τον σκοπό που τις πήραμε οι περισσότεροι.

Έχω αλλάξει αρκετές, σχεδόν κάθε δύο χρόνια (απο βλάβες)...μερικές φορές εντός εγγύησης (που πάντα η αντιπροσωπεία μου τις έβγαζε εκτός) ....κ τις υπόλοιπες, οριακά εκτός, αφού είχε παρέλθει το χρονικό διάστημα-πάντα οριακά, για ένα-δύο μήνες)....

Πολλές φορές η επισκευή είναι ασύμφορη, διότι το κόστος μαζί με την εργασία εκτοξεύεται σχεδόν στην αρχική τιμή αγοράς.(πχ διαρροή/αλλαγή μπόιλερ ή αλλαγή αντίστασης, οποία είναι χωνευτή, ενσωματωμένη στο μπόιλερ, ηλεκτροβανες ή ασφαλιστικών βαλβ.)

Παρά τον σχολαστικό καθαρισμό, δυστυχώς λόγω ποιότητας νερού κ χαμηλής ποιότητας υλικών, δεν αντέχουν πολυ.(ναι, σε σημείο να κάνω καθαρισμό για άλατα με λευκό ξύδι μια φορά το μήνα, σχολαστικό καθαρισμό στα μπεκ κ στις βαλβίδες, να χρησιμοποιώ dedicated φίλτρο αποσκλήρυνσης νερού)

Τον τελευταίο χρόνο έχει πέσει στα χέρια μου (απο τύχη καθαρά, μου την παραχώρησε φίλος επιχ/τίας στον κλάδο μαζικής εστίασης, αρχικά για δοκιμή κ τελικά την κατοχύρωσα..χαχα) μία Nobel 1 της SAB.

Η διαφορά στην αντοχή, ποιότητα, απόδοση κλπ είναι παραπάνω απο εμφανής.

Φυσικά, μετέπειτα μαθαίνοντας την τιμή (που στα χέρια μου είχε πέσει απο τύχη με κόστος μηδέν ευρώ) κατάλαβα ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των επαγγελματικών/ημιεπαγγελματικων μηχανών κ τών κοινών οικιακών...

Φυσικά, φτιάχνουν καφέ όλες... αλλά εντελώς διαφορετικό οι πρώτες, χωρίς να χρειαστεί να παρακολουθήσεις σεμινάρια barista κ η αντοχή τους φαντάζομαι θα είναι επίσης ασύγκριτη όπως είναι εξακριβωμένα, η ποιότητα τους.

• Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, di maria kun είπε

Λες ε? Δηλ σαν μάρκα/εταιρεία /αξιοπιστία /αντοχή στο χρόνο/ ποιότητα προϊόντος είναι λίγο πλασεμπο η κατάσταση απλά πήρε καλύτερο μάρκετινγκ-διαφήμιση έκανε τοσες αξιολόγησεις και γιαυτό πωλείται ποιο ακριβά η ιζζι, επίσης τα βατ παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο σαν ισχύ σε τι στο θέμα καφετιέρα?? Τι πλεονέκτημα δίνει δήλ?? 

Έγινε θα πάω σε ένα κατάστημα θα τις ελενξω θα ρωτήσω και εκεί και θα αποφασίσω. 

Tecnostate ισχύουν αυτά που λες αλλά για ένα καφέ τη μέρα και χωρίς να έχω τρελές απαιτήσεις ούτε ειδικός είμαι( περισσότερο θέλω να το γυρίσω γιατί νιώθω όσο παίρνανε τα χρόνια ο φραπές με βαράει στο στομάχι) νιώθω είναι οβερκιλ να πάω σε ακριβή εσπρεσειερα ακόμη και 2 χρόνια να βγάλει κάτι να χαλάσει αμέσως μετά την εγγύηση απόσβεση θα έχει κάνει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, di maria kun είπε

Λες ε? Δηλ σαν μάρκα/εταιρεία /αξιοπιστία /αντοχή στο χρόνο/ ποιότητα προϊόντος είναι λίγο πλασεμπο η κατάσταση απλά πήρε καλύτερο μάρκετινγκ-διαφήμιση έκανε τοσες αξιολόγησεις και γιαυτό πωλείται ποιο ακριβά η ιζζι, επίσης τα βατ παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο σαν ισχύ σε τι στο θέμα καφετιέρα?? Τι πλεονέκτημα δίνει δήλ?? 

Έγινε θα πάω σε ένα κατάστημα θα τις ελενξω θα ρωτήσω και εκεί και θα αποφασίσω. 

Tecnostate ισχύουν αυτά που λες αλλά για ένα καφέ τη μέρα και χωρίς να έχω τρελές απαιτήσεις ούτε ειδικός είμαι( περισσότερο θέλω να το γυρίσω γιατί νιώθω όσο παίρνανε τα χρόνια ο φραπές με βαράει στο στομάχι) νιώθω είναι οβερκιλ να πάω σε ακριβή εσπρεσειερα ακόμη και 2 χρόνια να βγάλει κάτι να χαλάσει αμέσως μετά την εγγύηση απόσβεση θα έχει κάνει 

Παίζουν στην ταχύτητα που θα ζεστάνουν και στην ταχύτητα φυσικά που κάνουν αναπλήρωση ζεστού νερού την ώρα της παρασκευής καφέ.Για αυτό το λόγο και η αριέλι με τα λιγότερα watt είναι και φτηνότερη.Νομίζω δεν αξίζει τον κόπο για 3 ευρώ να πάρεις την πιο φτηνή.Όσο για ρεύμα το ίδιο θα κάψουν γιατί τα λίγα watt απαιτούν περισσότερη ώρα να φέρουν το νερό στην επιθυμητή θερμοκρασία.

Όσο για αντοχή σέβομαι την άποψη του φίλου TechnoState αλλά δεν θα συμφωνήσω.Σπίτι πίνουμε Ελληνικό το πρωί και φρέντο την υπόλοιπη μέρα.Έχω δύο Κινέζικες μία BOMMAN ,τύπου αριέλι με απλά άλλη ονομασία, η οποία ήταν σε προσφορά όταν την πήρα κοντά στα τρία χρόνια.Άπειρους καφέδες τον πρώτο χρόνο τώρα την έχω στο εξοχικό όπου εργάζεται λιγότερο.Κοντά 1,5 χρόνο πήρα και έχω μία πάλι τύπου αριέλι (ίδιο μηχανισμό έχουν απλά αλλάζει εμφάνιση και όνομα) από το LIdl. Στην Αθήνα μιλάμε για 7-8 καφέδες την ημέρα που πίνουμε 4 μέλη της οικογένειας.

Μέχρι σήμερα κανένα πρόβλημα και οι δύο.

Θα ήθελα να προσθέσω ότι ποτέ δεν τις χρησιμοποιώ για αφρόγαλο γιατί απαιτείται να φτάσει στο τέρμα η θερμοκρασία του νερού και έτσι καταπονίζεται ο μηχανισμός η αντίσταση και η λαστιχένια φλάντζα.Το μαρκούτσι και το δεύτερο κουμπί υψηλής θερμοκρασίας νερού είναι παροπλισμένα.☺️

Αφρόγαλο με κρύο γάλα μακράς διάρκειας λαιτ και χτύπημα με καλό μίξερ του νες καφέ.Και  όλοι οι μπαρίστες έτσι φτιάχνουν.:P

Όσο για καθάρισμα....Μένω Αθήνα νερό βρύσης βάζω και καθαρίζω με ξινό κάθε 2-3 ή και4 μήνες.Και να χαλάσει μετά από 1000 και 2000 καφέδες τα έχει βγάλει τα λεφτά της.Στην ανακύκλωση και καινούργια.

EDIT...Και ένα τιπ που  χρησιμοποιώ από μόνος μου.Μία στις τόσες τη βάζω στην υψηλή θερμοκρασία για αφρόγαλα και μετά απλά την εκτονώνω σε ένα μπρίκι.Μπορεί να έχω λάθος αλλά μου φαίνεται ότι μετά λειτουργεί καλύτερα για εσπρέσο.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Άψογος παπου. Όταν θα πάρω να περιμένεις ενόχληση για γενικά τιπς,  βήματα πως να το κάνω σωστά και καμιά πρόταση για μάρκα. Καλημέρα 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@di maria kun @papoys1 ..... σύμφωνοι σε όλα, δεν θα έδινα όχι 1000 αλλά ούτε το 1/3 για μία καφετιέρα.... εξήγησα πως ήρθε/έπεσε στα χέρια μου.

Έπειτα, κατάλαβα ότι μου έκατσε λαχείο κ την προσέχω σαν τα μάτια μου τελικά.

Απλά,  μετά απο αρκετά χρόνια κ μετά απο σχεδόν 10+ διαφορετικές καφετιέρες, μια διαπίστωση παραθέτω.

Νομίζω (στον εσπρέσσο τουλάχιστον) τα bar που μπορεί να παράξει κ να διαχειριστεί το μποιλερ+περιφερειακά παίζουν σημαντικό λόγο/ρόλο κ επειδή είναι ανάλογα με τα watt .... συνεπώς κ η ισχύς.

Επεξ/σία από TechnoState
  • Like 1
Δημοσ.

Μία επώνυμη των 1000 ευρώ ναι θα φτιάξει πολύ καλύτερο καφέ από την αριέλι χωρίς συζήτηση.

Αλλά μία izzy ή μία delongi των 70 και 100 ευρώ καμία διαφορά δεν έχει από την αριέλι.

1 λεπτό πριν, kosmis είπε

Θα σου πρότεινα και την nespresso αν βρεις καμία προσφορά 

Ο φίλος ζήτησε καφετιέρα για χύμα καφέ αλεσμένο και όχι με κάψουλες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αλήθεια είναι ότι χαλάνε εύκολα οι φθηνές εσπρεσιέρες.... έχουν περάσει και μένα από τα χέρια μου delonghi-severin κλπ.  Δεν είναι απλός μηχανισμός όπως των μηχανών φίλτρου που αντέχουν 10+ χρόνια.

Εννοείται πως αν μπορούσα να δώσω 400 ευρώ για μηχανή σίγουρα θα έπαιρνα κάτι πολύ καλύτερο (ημι επαγγελματική μηχανή). 

Για χαμηλό μπάτζετ θα προτείνω και εγώ τις arielli (Arielli KM-150BS ή 130bs). Κάτι αρνητικό με τις arielli είναι ότι δεν παίρνουν διπλή δόση καφέ! 

Επίσης και η izzy και η philips είναι καλές με 20 ευρώ πιο πάνω. Δεν θα δει καμία διαφορά στον καφέ αλλά μπορεί κάποιος να θέλει να έχει ωραίο design ή περίεργο χρώμα. 

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
10 ώρες πριν, papoys1 είπε

Παίζουν στην ταχύτητα που θα ζεστάνουν και στην ταχύτητα φυσικά που κάνουν αναπλήρωση ζεστού νερού την ώρα της παρασκευής καφέ.Για αυτό το λόγο και η αριέλι με τα λιγότερα watt είναι και φτηνότερη.Νομίζω δεν αξίζει τον κόπο για 3 ευρώ να πάρεις την πιο φτηνή.Όσο για ρεύμα το ίδιο θα κάψουν γιατί τα λίγα watt απαιτούν περισσότερη ώρα να φέρουν το νερό στην επιθυμητή θερμοκρασία.

Όσο για αντοχή σέβομαι την άποψη του φίλου TechnoState αλλά δεν θα συμφωνήσω.Σπίτι πίνουμε Ελληνικό το πρωί και φρέντο την υπόλοιπη μέρα.Έχω δύο Κινέζικες μία BOMMAN ,τύπου αριέλι με απλά άλλη ονομασία, η οποία ήταν σε προσφορά όταν την πήρα κοντά στα τρία χρόνια.Άπειρους καφέδες τον πρώτο χρόνο τώρα την έχω στο εξοχικό όπου εργάζεται λιγότερο.Κοντά 1,5 χρόνο πήρα και έχω μία πάλι τύπου αριέλι (ίδιο μηχανισμό έχουν απλά αλλάζει εμφάνιση και όνομα) από το LIdl. Στην Αθήνα μιλάμε για 7-8 καφέδες την ημέρα που πίνουμε 4 μέλη της οικογένειας.

Μέχρι σήμερα κανένα πρόβλημα και οι δύο.

Θα ήθελα να προσθέσω ότι ποτέ δεν τις χρησιμοποιώ για αφρόγαλο γιατί απαιτείται να φτάσει στο τέρμα η θερμοκρασία του νερού και έτσι καταπονίζεται ο μηχανισμός η αντίσταση και η λαστιχένια φλάντζα.Το μαρκούτσι και το δεύτερο κουμπί υψηλής θερμοκρασίας νερού είναι παροπλισμένα.☺️

Αφρόγαλο με κρύο γάλα μακράς διάρκειας λαιτ και χτύπημα με καλό μίξερ του νες καφέ.Και  όλοι οι μπαρίστες έτσι φτιάχνουν.:P

Όσο για καθάρισμα....Μένω Αθήνα νερό βρύσης βάζω και καθαρίζω με ξινό κάθε 2-3 ή και4 μήνες.Και να χαλάσει μετά από 1000 και 2000 καφέδες τα έχει βγάλει τα λεφτά της.Στην ανακύκλωση και καινούργια.

EDIT...Και ένα τιπ που  χρησιμοποιώ από μόνος μου.Μία στις τόσες τη βάζω στην υψηλή θερμοκρασία για αφρόγαλα και μετά απλά την εκτονώνω σε ένα μπρίκι.Μπορεί να έχω λάθος αλλά μου φαίνεται ότι μετά λειτουργεί καλύτερα για εσπρέσο.

Διαφωνώ μόνο στο αφρόγαλα. Το ζεστό το κάνουν στη μηχανή κανονικά, το κρύο μόνο με μιξεράκι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστός.👍Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μου με ζεστό αφρόγαλα δεν ξέρω να φτιάχνω ούτε ξέρω που το βάζουν.:P

Μόνο κρύο φτιάχνω για φρέντο και όχι για μένα που ποτέ δεν βάζω περιεκτικά γάλακτος στον καφέ αλλά για τη σύζυγο και την κόρη.

oφ τόπιτς αλλά έφτιαξα ένα γαλακτομπούρεκο σήμερα τύφλα να έχει το Κοσμικό λέμε.:lol:

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,
ψάχνω κι εγώ για μηχανή, οπότε είπα να μην ανοίξω καινούριο τόπικ. Το μπάτζετ μου είναι μεγαλύτερο, γύρω στα 150 ευρώ, αρκεί βέβαια να αξίζει τον κόπο να δώσω τα παραπάνω. Η Arielli δεν θα με χαλούσε αλλά δεν υπάρχει στο αγγλικό amazon. Είδα αυτήν https://www.skroutz.gr/s/16969340/Delonghi-Icona-311-GR.html που μου άρεσε σαν design, αλλά οι κριτικές ποικίλουν, δεν ξέρω αν την έχει κάποιος. Οποιαδήποτε πρόταση γύρω στα 150 ευρώ δεκτή, αλλά όχι μηχανή με κάψουλες. Χρήση: εσπρέσσο, ζεστό και φρέντο.

Δημοσ.

Τα έχουμε ξαναπεί στο επίσημο θέμα θα τα ξαναπούμε και εδώ:

Αν θες εσπρεσιερα να κρατήσει με χαμηλό μπάτζετ η  Gaggia είναι μονόδρομος, αν φυσικά διαθέτεις λεφτά που θέλει. Λάβετε υποψην όμως, ότι η Gaggia θα αντέξει δεκαετία η δεκαετίες ανάλογα την συντήρηση που κάνεις. 

Μια arieli πάει για διετία μπορεί και όχι. 

Σε δεύτερο πλάνο,  ένα μύλος  Graef και είσαι κομπλέ. 

Και κάτι τελείως έξτρα,  έχω βρει μια καβατζα και παίρνω πολύ καλό lavazza σπυρι με δώδεκα ευρώ το κιλό (ο κομμένος στα ΣΜ Έχει 18-20 ευρώ το κιλό) 

Συνεπώς βάλτε τα κάτω για να δείτε αν συμφερει η συνολική επένδυση. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...