Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας, σήμερα παρατήρησα ένα ασυνήθιστο πρόβλημα στον υπολογιστή μου. Άνοιξα κανονικά το πρωί τον υπολογιστή, τέλος πάντων σε καφια φάση τον έκανα shut down και μετα Από 2 λεπτά πήγα να τον ανοίξω. Ανοίγει δεν ακούγεται τίποτα από τον κλασσικό ήχο μπιπ, δουλεύουν κανονικά όλα τα ανεμηστηρακια, γενικά τα πάντα κανονικά και μένει έτσι dead να δουλεύει χωρίς παλμο.

Όσες φορές και να το έκλεισα να έβγαλα μπριζες, να έβγαλα τα hardware, cmos battery και να δοκίμαζα να ανοίξει, δεν ήθελε με τιποτα.(εδώ έβγαλα τις ραμ και άνοιξα το πσ για να δω αν θα ακουστεί το κλασσικό μπιπ ότι υπάρχει πρόβλημα και κάτι λείπει στην μητρική αλλά τίποτα, σαν κολλημενο κάνει) 

Τέλος πάντων το άφησα στον αδερφό μου έτσι κλειστό γιατί θα έφευγα, αυτός το άνοιξε κάνα δυο φορές μήπως και άλλα τίποτα. Ξαφνικά μετά από μια ώρα που έφυγα εγώ το άνοιξε για τρίτη, βουαλα άνοιξαν τα bios και δούλεψε κανονικά το πσ, σαν να μην έγινε ποτέ τιποτα(μόνο έκανε reset τα bios αφού έβγαλα την μπαταρία).

Τέλος πάντων έπαιξε κανονικά αυτός όσο έλειπα, γύρισα μετά από κάνα 5ωρο, μου το άφησε ανοιχτό, λέω θα δοκιμάσω, κάνω restart, ανοίγει κανονικά τέλεια. Πατάω shut down, κλείνει, πάω να ανοίξω, ξανά τα ίδια. 

Τώρα περιμένω να δω πόση ώρα θέλει για να ανοίξει... 

Κανένας καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει;; Software, hardware ;

Update: Ανοιξε μετά από καμιά ώρα σαν να μην συμβαίνει τίποτα... Δουλεύει άψογα... 

Επεξ/σία από Makarov
Δημοσ.
18 ώρες πριν, Makarov είπε

Καλησπέρα σας, σήμερα παρατήρησα ένα ασυνήθιστο πρόβλημα στον υπολογιστή μου. Άνοιξα κανονικά το πρωί τον υπολογιστή, τέλος πάντων σε καφια φάση τον έκανα shut down και μετα Από 2 λεπτά πήγα να τον ανοίξω. Ανοίγει δεν ακούγεται τίποτα από τον κλασσικό ήχο μπιπ, δουλεύουν κανονικά όλα τα ανεμηστηρακια, γενικά τα πάντα κανονικά και μένει έτσι dead να δουλεύει χωρίς παλμο.

Όσες φορές και να το έκλεισα να έβγαλα μπριζες, να έβγαλα τα hardware, cmos battery και να δοκίμαζα να ανοίξει, δεν ήθελε με τιποτα.(εδώ έβγαλα τις ραμ και άνοιξα το πσ για να δω αν θα ακουστεί το κλασσικό μπιπ ότι υπάρχει πρόβλημα και κάτι λείπει στην μητρική αλλά τίποτα, σαν κολλημενο κάνει) 

Τέλος πάντων το άφησα στον αδερφό μου έτσι κλειστό γιατί θα έφευγα, αυτός το άνοιξε κάνα δυο φορές μήπως και άλλα τίποτα. Ξαφνικά μετά από μια ώρα που έφυγα εγώ το άνοιξε για τρίτη, βουαλα άνοιξαν τα bios και δούλεψε κανονικά το πσ, σαν να μην έγινε ποτέ τιποτα(μόνο έκανε reset τα bios αφού έβγαλα την μπαταρία).

Τέλος πάντων έπαιξε κανονικά αυτός όσο έλειπα, γύρισα μετά από κάνα 5ωρο, μου το άφησε ανοιχτό, λέω θα δοκιμάσω, κάνω restart, ανοίγει κανονικά τέλεια. Πατάω shut down, κλείνει, πάω να ανοίξω, ξανά τα ίδια. 

Τώρα περιμένω να δω πόση ώρα θέλει για να ανοίξει... 

Κανένας καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει;; Software, hardware ;

Update: Ανοιξε μετά από καμιά ώρα σαν να μην συμβαίνει τίποτα... Δουλεύει άψογα... 

Δοκίμασε με άλλο τροφοδοτικο για αρχή αλλιώς μετά το κόβω για μητρική..

Πιο πιθανό όμως το τροφοδοτικο..

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Makarov είπε

Οκ θα το δοκιμασω αυτες τις μερες και θα ενημερωσω.

Το ίδιο πρόβλημα είχα και γω και έφταιγε το τροφοδοτικό 

Δημοσ.

Η παιζει κατι με το τροφοδοτικο και συγκεκριμενα με το 5VSB rail, η το BIOS της μητρικης σου εχει αρχισει να τρωει αγριο corruption, η το BIOS CHIP της μητρικης εχει αρχισει να τα παιζει.

Να ευελπιστεις να ειναι το 1ο η το 2ο γιατι φτιαχνονται ευκολα. Αν ειναι το 3ο, θα περασεις δυσκολα γιατι τα περισσοτερα δεν αλλαζουν με ευκολια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...