Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 ώρες πριν, CryptoCSM01 είπε

Διάβασα και ξαναδιάβασα τις παρεμβάσεις του φίλου “Πιτσούνι” και ομολογώ πως τόσα χρόνια έκανα τραγικό λάθος που δεν είχα εγκατεστημένο κάποιο AV στο Mac μου.

Φίλε μου, οι απαντήσεις μου στο θέμα αφορούν αποκλειστικά την μεθοδολογία της av-comparatives και την ερμηνεία που δόθηκε στο αποτέλεσμα του τεστ για τον ms defender.

Προσπαθείς να με συνδέσεις με θέματα που ούτε ασχολήθηκα ούτε υποστήριξα. Θα έχεις τους λόγους σου. ¯\_(ツ)_/¯

• Sad 1
  • Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, pigeon είπε

Φίλε μου, οι απαντήσεις μου στο θέμα αφορούν αποκλειστικά την μεθοδολογία της av-comparatives και την ερμηνεία που δόθηκε στο αποτέλεσμα του τεστ για τον ms defender.

Προσπαθείς να με συνδέσεις με θέματα που ούτε ασχολήθηκα ούτε υποστήριξα. Θα έχεις τους λόγους σου. ¯\_(ツ)_/¯

Με αποκάλεσες τρολ τη στιγμή που έκανες παρέμβαση σε αυτά που έγραψα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των AVs. Για να μου να μας πεις τι ακριβώς; Για την heuristic analysis που είναι μια αναποτελεσματική μέθοδος; Προφανώς και δεν σου άρεσε η απάντηση που σου έδωσα και άρχισες να μου την λες.

Κάτσε και ασχολήσου εκεί με τα τεστ, τις αναλύσεις σου και την μεθοδολογία σου γύρω από τα AVs στο Windows OS και μην μας ζαλίζεις παραπέρα.

Edit: Όσο γι' αυτό που λες ότι προσπαθώ να σε συνδέσω με θέματα που ούτε ασχολήθηκες ούτε και υποστήριξες...

Από τη στιγμή που μου λες ότι αυτά που γράφω τα πιστεύω κιόλας, άρα εσύ πιστεύεις τα ακριβώς αντίθετα. Ότι δηλαδή τα AVs είναι πανάκεια. Σε πληροφορώ ότι όσα χρόνια χρησιμοποιώ Mac δεν εγκατέστησα ποτέ τέτοια σκουπίδια. Γιατί σκουπίδια είναι που το μόνο που κάνουν είναι να γονατίζουν το σύστημα χωρίς να προσφέρουν τίποτα απολύτως. Άρα ασχολήθηκες με έμμεσο τρόπο.

Εσύ κατά ομολογία σου τρέχεις AVs στο μηχάνημά σου. Για να έχεις εντρυφήσει μάλιστα και τόσο πολύ σε αυτά. Αυτό σημαίνει ότι τα υποστηρίζεις.

Άρα και ασχολήθηκες και έχεις θέσεις τις οποίες υποστηρίζεις. Μάθε να μην κρύβεσαι πίσω από τις λέξεις.

Λόγους προσωπικούς μαζί σου δεν έχω γιατί δεν σε ξέρω. Αλλά μην προσπαθείς να το παίξεις ιστορία.

Επεξ/σία από CryptoCSM01
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι ζούμε.. 🤣 
Μακάρι να διαβάζουν κι άλλοι το θέμα, χρειάζεται το γέλιο στη ζωή μας.

Δεν ξέρω αν έχεις πάρει χαμπάρι, το θέμα αφορά στον Windows Defender Advanced Threat Protection δηλαδή υπηρεσία που απευθύνεται σε εταιρίες. Ούτε στα home desktops ούτε καν στον ms defender των win7 κ win10 και κακώς διολισθήσαμε σε τέτοια συγκριτικά. Αλλά, έτερον έκατερον.

Εχεις την ελευθερία που σου παρέχει το forum να απορρίπτεις το heuristics scanning, το signature scanning, το sandboxing, τους χιλιάδες αναγνωρισμένους ιους, τα εκατοντάδες είδη malware, το cryptomining, τα PUAs και λοιπές ενοχλήσεις. Μπορείς ακόμα αν θες να θεωρείς τη γη επίπεδη και τα εμβόλια βλαβερά. Εχεις την ελευθερία αρκεί να μη ψάχνεις εχθρούς σε άλλα μέλη χρησιμοποιώντας προσβολές, ύβρεις (που σβήνεις αργότερα), ψέματα που ποτέ δεν γράφτηκαν, λογικές υπερβάσεις και ακροβασίες.

Ξαναλέω λοιπόν, εφόσον μπορείς να γράψεις ελεύθερα την άποψή σου αλλά προτιμάς να ψάχνεις εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν, σίγουρα θα έχεις τους λόγους σου. ¯\_(ツ)_/¯

Επεξ/σία από pigeon
  • Sad 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Το επόμενο botnet θα τρέχει σίγουρα σε Mac. Θυμίζει ανεμβολιαστους η φάση.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

Το επόμενο botnet θα τρέχει σίγουρα σε Mac. Θυμίζει ανεμβολιαστους η φάση.

Όταν εγκαθιστάς πειρατικό υλικό όχι μόνο bot θα γίνεις, αλλά και κουνουπίδι στα τελάρα του μανάβη.

Πρόσεχε κι εσύ τι γράφεις και μην εκτίθεσαι σαν τον πιτσούνι.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Άρα μόνο στο πειρατικό λογισμικό έχει malware;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

Άρα μόνο στο πειρατικό λογισμικό έχει malware;

Δεν είπα αυτό. Αλλά κατά βάση πολλά από αυτό προέρχονται.

Εσύ μίλησες για κάτι τέτοιο. Σου απάντησα.

Επεξ/σία από CryptoCSM01
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, giotis1982 είπε

Άρα και αυτοί https://www.macworld.co.uk/feature/mac-software/mac-viruses-list-3668354/

Με ημερομηνία 1 Φεβρουαρίου 2019 άσχετοι; 

Είπα εγώ κάτι τέτοιο αγόρι μου;

Είπα ότι το macOS είναι στο απυρόβλητο;

Η άποψή μου (προσωπική δεν την επιβάλω σε κανέναν) είναι ότι τα AVs είναι άχρηστα. Κοινώς σκουπίδια.

Δεν παρέχουν καμία προστασία. Δεν θέλεις να το καταλάβεις ούτε εσύ. Καλώς. Τρέξε λοιπόν στο μηχάνημά σου AVs και περίμενε να σε σώσουν.

Επισκέπτης
Δημοσ.

@giotis1982

Κανένα απ' αυτά (που λίγο πολύ είχα προστάρει και νωρίτερα), δεν θα περάσει το code signing check και θέλει approval απ' τον χρήστη στην εγκατάσταση του μιας και είναι unknown code source. Αν φυσικά θες να το κάνεις bypass, όπως και να έχεις κλειστό το SIP, ε bye bye pass και πιθανότατα θα το φας το malware. Φυσικά μεγάλη εξαίρεση τρύπες απ' h/w (eg Spectre/meltdown) μιας και απ' ότι έχω καταλάβει θα ταλαιπωρουμαστε για αρκετό καιρό. Πως και δεν γράφτηκε παρεπιπτόντως τίποτα για το spoiler στο insomnia ?

https://appleinsider.com/articles/19/03/05/new-spoiler-vulnerability-in-all-intel-core-processors-exposed-by-researchers

Το σίγουρο είναι πως δεν υπάρχει s/w χωρίς ευπάθειες,προβλήματα και 0 days που ανοίγουν δρόμους σε κακόβουλο s/w. 

Επισκέπτης
Δημοσ.

@koftis650 Α το UAC και το code signing λες; Δηλαδή αυτά που κάνει Disable μόλις τελειώσει το Setup ο average joe που χρησιμοποιεί Windows γιατί τον έχουν πρήξει στα μηνύματα;; Δηλαδή στο MAC δεν παίζει να έχει privilege escalation? https://threatvector.cylance.com/en_us/home/researcher-discloses-critical-macos-privilege-escalation-bug.html

Όχι παιδία μη μασάτε δεν παίζει τίποτα στο MAC. 

Μου θυμίζει τον εξής διάλογο:

Admin: Σου έβγαλε κάνα μήνυμα πριν σκάσει;

User: Ναι μου έβγαλε ένα 

Admin: Θυμάσαι τι έγραφε;

User: Α δε ξέρω πάτησα δυο φορές yes και από τότε δε ξεκινάει

Admin: Κωλο Windows 10 , το UAC θα φταει να δεις.

ΥΓ. Το έγραψα στην αρχή, μόνο ένας λόγος υπάρχει που ήρθε ο Defender στο MAC. Αν ο χρήστης δεν έχει A/V ή αν το κάνει Disable τότε αντίο στο Corporate Access. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

Όχι παιδία μη μασάτε δεν παίζει τίποτα στο MAC. 

ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΣΤΟ macOS ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

Ρε τι κολλημένα άτομα αυτοί οι Windows OS users.

Έλεος....

Επισκέπτης
Δημοσ.

@giotis1982

Καταρχάς επαναλαμβάνω για 3η φορά, πως δεν υπάρχει s/w χωρίς vulnerabilities, bugs και 0 days.

Χρησιμοποιώ πάνω από 10+ χρόνια και Windows, και MacOS και Linux. Guess what, ούτε μια φορά δεν έβαλα (ούτε και θα βάλω)  σε MacOS/Linux και ουδέποτε είχα πρόβλημα. Στα δε Windows την έχω πατήσει κάμποσες φορές (από 3rd party) αλλά και από το native defender σε windows 10.

Το attack surface σε σχέση με τις τεχνολογίες τέτοιου είδους θεμάτων αλλά και η όλη φιλοσοφία των desktop/server λειτουργικών (MacOS, Linux, Windows) είναι μέρα με την νύχτα. By default, day 0 είναι πολύ πιο ασφαλές το MacOS και το Linux σε σχέση με τα Windows (και με AV). Διάβασε τι κάνει το SIP/gatekeeper καταρχάς και άσε στην άκρη τις σχετικές συγκρίσεις με το UAC.

Επισκέπτης
Δημοσ.

@Koftis650 Κάνει ακριβώς το ίδιο με το UAC όταν τα απενεργοποιήσεις και τα 2. Φτάνει με το τρολάρισμα , προσωπικά δε μου καίγεται καρφί τι κάνει το MAC , απλά η συζήτηση μου φάνηκε αστεία και είπα να συμμετέχω (προσοχή δεν το λέω ειρωνικά , ούτε υπονοώ κάτι για εσένα, απλά είναι Κυριακή και λίγο τρολινγκ είναι καλό)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...