Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα , αλαξα εχθες την ψυκτρα του επεξεργαστή σε ryzen 2600 απο την stock εβαλα την freezer 33 plus .

οταν ανοιξα το pc με εβγαζε CPU fan error ,

πηγαν στα bios εκανα ingore οτι ειχε σχεσει με fan  και άνοιξε κανονικα ξερω 

η ερώτηση μου ειναι το γιατι να βγάζει αυτο το μηνυμα και πος διορθώνετε εκτος απο αυτην την λύση που πιστευω ειναι σκεπαζμα και οχι λύσιμο 

ΝΑΙ εχω κουμποσει σωστα το pin στην ακιδες CPU FAN (τα 2 fan  της ψυκτρας συνδεοντε με εξτεντερ και βγαζει ενα θυληκο για να μπει στο slot της μητρηκης )

και πριν κανω κατι λειτουργουσαν κανονικα τα fan απλα με εβγαζε το error και δν ανοιγε τα windows

η mobo  ειναι asus prime b350 plus 

http://prntscr.com/n1uam6

http://prntscr.com/n1uas6

Επεξ/σία από Pantzos4
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Pantzos4 είπε

καλησπερα , αλαξα εχθες την ψυκτρα του επεξεργαστή σε ryzen 2600 απο την stock εβαλα την freezer 33 plus .

οταν ανοιξα το pc με εβγαζε CPU fan error ,

πηγαν στα bios εκανα ingore οτι ειχε σχεσει με fan  και άνοιξε κανονικα ξερω 

η ερώτηση μου ειναι το γιατι να βγάζει αυτο το μηνυμα και πος διορθώνετε εκτος απο αυτην την λύση που πιστευω ειναι σκεπαζμα και οχι λύσιμο 

ΝΑΙ εχω κουμποσει σωστα το pin στην ακιδες CPU FAN (τα 2 fan  της ψυκτρας συνδεοντε με εξτεντερ και βγαζει ενα θυληκο για να μπει στο slot της μητρηκης )

και πριν κανω κατι λειτουργουσαν κανονικα τα fan απλα με εβγαζε το error και δν ανοιγε τα windows

η mobo  ειναι asus prime b350 plus 

http://prntscr.com/n1uam6

http://prntscr.com/n1uas6

Καλησπέρα, ο ανεμιστηρας γυρίζει υποθέτω.

Όρισε ελάχιστες στροφές τις 600-700.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Sheogorath είπε

Καλησπέρα, ο ανεμιστηρας γυρίζει υποθέτω.

Όρισε ελάχιστες στροφές τις 600-700.

γυριζει κανονικα ναι απο ατι πειρε το ματι πριν κανω το ignore ηταν 200 κανω restart το δοκιμαζω και επιστεφω να πω αποτελεσματα

οχι τα ιδια παλι μονο οταν το γυρναω disable ανοιγει κανονικα και λειτουργει και κανονικα βεβαια και στης 2 περιπτωσεις

http://prntscr.com/n1ugiu

Δημοσ.

Μπορει να ειναι χαλασμενο το φανακι και να θελει παραπανω ταση για να παρει μπρος, η να μην διαβαζει σωστα το PWM signal.

Η αλλη εκδοχη ειναι να εχει αρχισει να τα παιζει η μητρικη σου που θεωρω περιεργο. 
Τσεκαρε με ενα αλλο φανακι να δεις τι παιζει, η τσεκαρε το ιδιο σε αλλη μητρικη.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, kostas_anes είπε

Μπορει να ειναι χαλασμενο το φανακι και να θελει παραπανω ταση για να παρει μπρος, η να μην διαβαζει σωστα το PWM signal.

τα φανακια δουλευουν κανονικα και τα 2

2 ώρες πριν, cpc464 είπε

Καλησπέρα, αρχικά δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το q-fan απο το bios. 

αυτο εχω κανει και παιζει κανονικα τα pc , το θεμα ειναι γιατι να με το κανει αυτο μπορει να θελω να το ρυθμησω εγω οπως θελω αλλα με κλειστο αυτο δεν μπορω και αναγκαστηκα το εχω να τρεχει τερμα παντα

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Pantzos4 είπε

τα φανακια δουλευουν κανονικα και τα 2

αυτο εχω κανει και παιζει κανονικα τα pc , το θεμα ειναι γιατι να με το κανει αυτο μπορει να θελω να το ρυθμησω εγω οπως θελω αλλα με κλειστο αυτο δεν μπορω και αναγκαστηκα το εχω να τρεχει τερμα παντα

Οταν τρέχεις 2 fan από το ίδιο header βγαίνουν λάθος μετρήσεις,  εγώ δεν θα έβαζα το διακλαδωτήρα αρχικά και το πίσω fan θα το έβαζα σε άλλο header.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Οταν τρέχεις 2 fan από το ίδιο header βγαίνουν λάθος μετρήσεις,  εγώ δεν θα έβαζα το διακλαδωτήρα αρχικά και το πίσω fan θα το έβαζα σε άλλο header.

Αυτο εξαρταται απο το spliter και μονο. Αν ειναι καποιο no name που το εφτιαξε ενας κινεζος στο υπογειο του με μηδαμινη γνωση τοτε ναι, τα περισσοτερα ομως δεν εχουν κανενα θεμα διοτι μονο το 1 απο τα 2-3-4 (οσα εχει) header εχει το πιν Νο3 που μετραει στροφες, αρα δεν υπαρχει κανενα προβλημα.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, mixalis95320 είπε

Αυτο εξαρταται απο το spliter και μονο. Αν ειναι καποιο no name που το εφτιαξε ενας κινεζος στο υπογειο του με μηδαμινη γνωση τοτε ναι, τα περισσοτερα ομως δεν εχουν κανενα θεμα διοτι μονο το 1 απο τα 2-3-4 (οσα εχει) header εχει το πιν Νο3 που μετραει στροφες, αρα δεν υπαρχει κανενα προβλημα.

Εάν θυμάμαι καλά η freezer 33 στο splitter δεν έχει καν πιν 3, νομίζω πως έχει την οπή αλλά χωρίς καλώδιο.

Δημοσ.

Αν αποκλείσουμε την βλάβη το ποιό πιθανό είναι τα 2 fans της καινούργιας ψύκτρας να παίζουν σε πολύ χαμηλές στροφές με αποτέλεσμα το μπόρντ να «διαβάζει» υπερβολικά χαμηλή τάση και να θεωρεί ότι υπάρχει βλάβη.

Μπορείς να καταργήσεις το extender και να συνδέσεις μόνο το 1 fan απευθείας επάνω στον CPU_FAN και το άλλο στο CHA_FAN.
Κάντω αρχικά για δοκιμή.
Αν δεν βγάζει μνμ βλάβης τότε το θέμα είναι στον extender.
Αν συνεχίσει να βγάζει μνμ τότε συμβαίνει αυτό που περιέγραψα στην αρχή.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, cpc464 είπε

Εάν θυμάμαι καλά η freezer 33 στο splitter δεν έχει καν πιν 3, νομίζω πως έχει την οπή αλλά χωρίς καλώδιο.

Δεν ειναι ετσι, απο την στιγμη που βλεπει RPM στο bios ειναι συνδεμενο. Τα φαν τι συνδεση εχουν 3 η 4 πιν? 

Σε 1 απο τα 2 header υπαρχει αναγκαστικα αυτο. Σε 1 ΜΟΝΟ ομως πρεπει. 

Επεξ/σία από mixalis95320
Δημοσ.

βασικα βγαζει 2 "φυσες" η μια με  θυληκα για τα πιν την μητρικης και μια με 3 pin  αρσενικα το οποιο δεν εχει καμια θυρα θυληκη η μητρικη για να το βαλω 

http://prntscr.com/n3bpn5

6 ώρες πριν, dpolal είπε

Μπορείς να καταργήσεις το extender και να συνδέσεις μόνο το 1 fan απευθείας επάνω στον CPU_FAN και το άλλο στο CHA_FAN.
Κάντω αρχικά για δοκιμή.

αν βαλω βγαλω το spliter και βαλω το ενα στο CPU_FAN κανονικα και το αλλο στο FAN_RGB θα δουλευει κανονικα η μονο για να δινει ταση για χροματα ειναι διοτι CHA_FAN πανω στην μητρικη ειναι ολα πιασμενα 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Pantzos4 είπε

αν βαλω βγαλω το spliter και βαλω το ενα στο CPU_FAN κανονικα και το αλλο στο FAN_RGB θα δουλευει κανονικα η μονο για να δινει ταση για χροματα ειναι διοτι CHA_FAN πανω στην μητρικη ειναι ολα πιασμενα 

OXI ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ !!!!

To FAN_RGB_Header είναι για να συνδέσεις ledoταινία ΜΟΝΟ.
ΌΧΙ ανεμιστήρα !!!!

Βγάλε για λίγο το έναν ανεμιστήρα του case και βάλε στο 2 Fan headers τους ανεμ. της νέας ψύκτρας για δοκιμή όπως σου είπα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, dpolal είπε

Αν αποκλείσουμε την βλάβη το ποιό πιθανό είναι τα 2 fans της καινούργιας ψύκτρας να παίζουν σε πολύ χαμηλές στροφές με αποτέλεσμα το μπόρντ να «διαβάζει» υπερβολικά χαμηλή τάση και να θεωρεί ότι υπάρχει βλάβη.

Δεν το διαβασα καλα χθες. Δεν γινεται αυτο απο την στιγμη που ειναι PWM τα fan. παντα 12v περνουν. 

15 ώρες πριν, Pantzos4 είπε

βασικα βγαζει 2 "φυσες" η μια με  θυληκα για τα πιν την μητρικης και μια με 3 pin  αρσενικα το οποιο δεν εχει καμια θυρα θυληκη η μητρικη για να το βαλω 

http://prntscr.com/n3bpn5

Με εχεις μπερδεψει λιγο μπορεις να βγαλεις μια φωτο? Εγραψες κατι για extender πριν, εχεις βαλει εξτρα? αν ναι δωσε link να το δω..

Τα fan απ οτι ειδα βγαζουν 2 headers, ενα παει στην μητρικη και ενα ακομη ειναι για να συνδεσεις δευτερο fan ωστε να περνουν και τα δυο απο 1 header ρευμα. 

Επεξ/σία από mixalis95320
Δημοσ.
20 ώρες πριν, mixalis95320 είπε

Δεν ειναι ετσι, απο την στιγμη που βλεπει RPM στο bios ειναι συνδεμενο. Τα φαν τι συνδεση εχουν 3 η 4 πιν? 

Σε 1 απο τα 2 header υπαρχει αναγκαστικα αυτο. Σε 1 ΜΟΝΟ ομως πρεπει. 

Άρα καλά θυμάμαι, δεν έχει pin 3 το δείχνει και η φώτο,γιατί και στο πίσω fan να είχε header θα μέτραγε κανονικά στροφές,άρα φίλε @Pantzos4 η κρατάς το q-fan απενεργοποιημένο που δεν είναι "κουκούλωμα" γιατί απλά δεν χρησιμοποιείς ένα feature της μητρικής, η βάζεις το ένα fan στο μαύρο απο πάνω που είναι για aio λογικά, η χρησιμοποιείς μόνο τον ένα ανεμιστήρα εκτός φυσικά και αν θες να κάνεις o/c.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...