Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Πως γίνεται η κατοχύρωση μιας νέας ιδέας - πατέντας.;

Μετά την κατοχύρωση τι κάνουμε, ποιο είναι το επόμενο βήμα.;

Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξουμε.;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν ξερω πως κατοχυρωνεις ,που απευθυνεσαι και τι κοστος εχει,στην ελλαδα,αλλα στην ελλαδα πρεπει να προσεχεις  αν εμφανιστει καποιος που θελει να αγορασει την πατεντα-ιδεα,και να την πουλησεις με ενα καλο κερδος,διοτι κερδος απο εκμεταλευση της,δεν θα βγαλεις.....

http://www.kathimerini.gr/373516/article/epikairothta/ellada/ellhnikh-efeyresh-me-efarmogh-sto-diasthma

αυτος  εκανε γαματη εφευρεση στα 1980,και στα 2009,μπορει και να εβγαλε κανα φραγκο,και αυτο διοτι εμπλεξε με αμερικλανους.αν εμενε ελλαδα βεβαια,θα ηταν συνταξιουχος δημοσιου με εφαπαξ κλπκλπ.....(μαλλον περισοτερα θα εβγαζε εδω,αλλα οχι απο την πατεντα....)

η πατεντα εχει ακομη,διαρκεια εικοσαετιας?

Επεξ/σία από dollyyy19
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dollyyy19 είπε

η πατεντα εχει ακομη,διαρκεια εικοσαετιας?

Σύμφωνα με το λίνκ που έδωσε ο Flying_Dutchman

Μόνο 20 χρόνια διαρκεί με την προϋπόθεση πάντως ο εφευρέτης να έχει το χέρι στην τσέπη για να πληρώνει ετήσιο φόρο προστασίας...

http://www.obi.gr/el/taxes/patent/

Δημοσ.

Εγώ πριν 9 χρόνια είχα αναπτύξει μια ιδέα με την οποία πήρα μέρος το 2014 σε ένα διαγωνισμό καινοτομίας. Την είχα στείλει και στον εαυτό μου. 

Από κει και πέρα πριν 2 χρόνια έπεσε το μάτι μου σε ένα site το οποίο είχε υλοποιήσει την ιδέα ακριβώς όπως την είχα διατυπώσει εγώ. Με συνεργασία έγκριτου Πανεπιστημίου της χώρας.

Στενοχωρήθηκα είναι η αλήθεια από την μια αλλά από την άλλη είπα ότι από την στιγμή που δεν την είχα υλοποιήσει δεν πειράζει.

Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να είχαν και αυτοί την ίδια ιδέα 

Οπότε τους έστειλα με mail όλη την δική μου διατύπωση  για να δουν αν θέλουν να προσθέσουν πράγματα και μου απάντησαν με ένα ξερό ευχαριστούμε ....

Το θέμα είναι το πλάνο και η σχεδίαση αυτού που θες να κάνεις από την αρχή ως το τέλος. Και χωρίς διατυμπανισμους στα διάφορα φορουμς. Και λίγα λόγια σε γνωστούς και φιλους

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που μερικοί νομίζουν ότι επειδή έχουν μία ιδέα έχουν και κάτι σπουδαίο, πρέπει να είναι κοινό γνώρισμα όσων δεν έχουν ασχοληθεί σοβαρά πότε με καινοτομία. 

Ακόμα και στον ΟΒΙ να πάει κάνεις, δεν μπορεί να κατοχυρώσει ιδέα, αλλά λεπτομερής περιγραφή ανιτκειμένου/υλοποίησης. Δανειζόμενος το παράδειγμα από τον ίδιο τον ΟΒΙ, εάν κανείς έχει σκεφτεί ένα νέο εργαλείο, την τσουγκράνα, δεν φτάνει να πει «σκέφτηκα την τσουγκράνα, την κατοχυρώνω», αλλά πρέπει να περιγράψει σαφείς διαστάσεις του εργαλείου. Π.χ., μέχρι και την απόσταση μεταξύ των δοντιών της τσουγκράνας. 

Ιδέες έχουν όλοι. Ποιος μπορεί να τις υλοποιήσει και να δουλεύουν είναι που μετράει (και πληρώνεται). Τα άλλα είναι «να ‘χαμε, να λέγαμε», συνήθως από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχετική εμπειρία ή/και εκπαίδευση. 

Επεξ/σία από Fortistis
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε

Εγώ πριν 9 χρόνια είχα αναπτύξει μια ιδέα με την οποία πήρα μέρος το 2014 σε ένα διαγωνισμό καινοτομίας. Την είχα στείλει και στον εαυτό μου. 

Από κει και πέρα πριν 2 χρόνια έπεσε το μάτι μου σε ένα site το οποίο είχε υλοποιήσει την ιδέα ακριβώς όπως την είχα διατυπώσει εγώ. Με συνεργασία έγκριτου Πανεπιστημίου της χώρας.

Στενοχωρήθηκα είναι η αλήθεια από την μια αλλά από την άλλη είπα ότι από την στιγμή που δεν την είχα υλοποιήσει δεν πειράζει.

Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να είχαν και αυτοί την ίδια ιδέα 

Οπότε τους έστειλα με mail όλη την δική μου διατύπωση  για να δουν αν θέλουν να προσθέσουν πράγματα και μου απάντησαν με ένα ξερό ευχαριστούμε ....

Το θέμα είναι το πλάνο και η σχεδίαση αυτού που θες να κάνεις από την αρχή ως το τέλος. Και χωρίς διατυμπανισμους στα διάφορα φορουμς. Και λίγα λόγια σε γνωστούς και φιλους

Λυπάμαι πολύ για την εμπειρία σου... έχουν περάσει σχεδόν 8 ώρες απ' τη στιγμή που απάντησες και ειλικρινά δεν βρίσκω λόγια να σου απαντήσω. Σε τι κόσμο ζούμε τελικά.;

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 24/3/2019 στις 5:21 ΜΜ, chill είπε

-Τι αξία έχει μια ιδέα; 

-Μηδενική! 

Εξαρτάται σε ποιον θα πεις την ιδέα και αν κάποιος μπορεί να το υλοποίηση, πάρε παράδειγμα τα ταιρ απ τι είναι? Ένας πλαστικός σφικτιρας που δεν ανοίγει πάρα μόνο αν το κόψεις πολλοί ηλεκτρολόγοι, pc builders κλπ κλπ έχουν βάλει μια τάξη στα καλώδια, σωληνάκια κλπ πάρα να είναι πεταμένα από δω και από εκεί. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, LIGHT1NG είπε

Εξαρτάται σε ποιον θα πεις την ιδέα

Όχι. Εξαρτάται από το πόσοι έχουν ιδέες. Ακριβώς όπως με κάθε άλλο προϊόν. Εάν το έχουν πολλοί τότε η αξία είναι μικρή. 

Και ιδέες έχουν όλοι! 

Την δυνατότητα υλοποίησης, όμως, δεν την έχουν όλοι. Την δυνατότητα υλοποίησης την πληρώνεις με χρόνο και χρήμα στην εκπαίδευση και με θυσίες προσωπικού χρόνου. Και όχι μόνο αυτό. Εάν δεν τα κάνεις τα παραπάνω όταν είναι ο καιρός τους, τότε έχεις χάσει το τραίνο και καταλήγεις να ρωτάς σε forums "πώς κατωχυρώνω ιδέα", λες και σε τόσα δυσεκατομμύρια κόσμο μόνο εσύ έχεις την συγκεκριμένη ιδέα και φοβάσαι μην σου την πάρουν. 

Και όχι μόνο αυτό!

Κάνεις το παραπάνω ερώτημα χρησιμοποιώντας ένα μέσο που, κατά κύριο λόγω, βασίζεται σε ελεύθερο λογισμικό και σε μη-κατωχυρωμένες "ιδέες", πιθανώς γράφοντας από το τσάμπα λογισμικό σου. 

Δημοσ.
Στις 3/4/2019 στις 5:42 ΜΜ, Fortistis είπε

Όχι. Εξαρτάται από το πόσοι έχουν ιδέες. Ακριβώς όπως με κάθε άλλο προϊόν. Εάν το έχουν πολλοί τότε η αξία είναι μικρή. 

Και ιδέες έχουν όλοι! 

Την δυνατότητα υλοποίησης, όμως, δεν την έχουν όλοι. Την δυνατότητα υλοποίησης την πληρώνεις με χρόνο και χρήμα στην εκπαίδευση και με θυσίες προσωπικού χρόνου. Και όχι μόνο αυτό. Εάν δεν τα κάνεις τα παραπάνω όταν είναι ο καιρός τους, τότε έχεις χάσει το τραίνο και καταλήγεις να ρωτάς σε forums "πώς κατωχυρώνω ιδέα", λες και σε τόσα δυσεκατομμύρια κόσμο μόνο εσύ έχεις την συγκεκριμένη ιδέα και φοβάσαι μην σου την πάρουν. 

Και όχι μόνο αυτό!

Κάνεις το παραπάνω ερώτημα χρησιμοποιώντας ένα μέσο που, κατά κύριο λόγω, βασίζεται σε ελεύθερο λογισμικό και σε μη-κατωχυρωμένες "ιδέες", πιθανώς γράφοντας από το τσάμπα λογισμικό σου. 

https://www.insomnia.gr/forums/topic/703640-καινούρια-σε-εταιρεία-πληροφορικής/?do=findComment&comment=57087697

«««..

Οπότε, πώς μπορείς να βγάλεις την κρίση που έβγαλες, μη γνωρίζοντας το περιεχόμενο των ερωτήσεων; Γιατί έβγαλες μία τέτοια κρίση, και όχι μόνο, αλλά προχώρησες στο να προσβάλεις όσους (ενδεχομένως) έχουν διαφορετική άποψη από εσένα; 

Πόσο συνάδει μία τέτοια μη αντικειμενική αντιμετώπιση με το αντικείμενο της πληροφορικής; 

..»»».

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...