Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.  Όπως έχω διαπιστώσει, στο φόρουμ υπάρχουν πολλοί γνώστες του θέματος, γι'αυτό αυτό θα κάνω την ερώτηση κι ότι κάτσει:

Έχω ένα κτήμα άρτιο εκτός σχεδίου, στη μια πλευρά του οποίου υπάρχει παλιό (μη χρησιμοποιούμενο πλέον) μονοπάτι αγροτικό. Θέλω να κάνω περίφραξη. Μου λένε ότι κατά μήκος του μονοπατιού, ακόμη κι αν δε χρησιμοποιείται πλέον, η περίφραξη μου πρέπει να είναι χαμηλή, σύμφωνα με τον Νόμο. Επειδή ψάχνω και δε βρίσκω, γνωρίζει κάποιος να μου υποδείξει ποια νομοθεσία εφαρμόζεται στη συγκεκριμένη περίπτωση και τι προβλέπεται; 

Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, bvlahos είπε

Μου λένε ότι κατά μήκος του μονοπατιού, ακόμη κι αν δε χρησιμοποιείται πλέον, η περίφραξη μου πρέπει να είναι χαμηλή, σύμφωνα με τον Νόμο

Αυτοί που "σου λένε" πως να κάνεις την περίφραξη σου είναι μηχανικοί ή προβατάρηδες?

Επειδή δεν μπορούμε να ξέρουμε πως είναι το αγροτεμάχιο σου:

Αν περνάνε αγροτικοί δρόμοι από μέσα.
Αν είσαι δίπλα σε ρέμα.
Αν υπάρχει κανένα μονοπάτι όπως λες και ο ίδιος.

Πρέπει να φωνάξεις μηχανικό ο οποίος θα σου κάνει καινούργιο τοπογραφικό (σε περίπτωση που δεν έχεις) και θα σου πει ακριβώς που και αν μπορείς να βάλεις περίφραξη.

Να σε ενημερώσω ότι υπάρχει πρόστιμο σε περίπτωση καταπάτησης ξένης περιουσίας, ειδικά για δημόσια έκταση.

*Αλλιώς Google και ο Θεός βοηθός

Επεξ/σία από Axelq
Δημοσ.

Αρχικά υπάρχει τοπογραφικό διάγραμμα με συντεταγμένες;

Εάν η περίφραξη γίνει μόνο με συρματόπλεγμα δεν χρειάζεται άδεια αλλιώς και λίγο μπετόν να ρίξεις για να είσαι εντάξει βγάζεις άδεια μικρής κλιμακας σε μηχανικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...