a8e Δημοσ. 10 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2004 Καλησπέρα Έχω μια ερώτηση σχετικά με Excel και Ms Query. Έχω φτιάξει ένα querry (μέσω import external data - > new database query) που τραβάει data από μια βάση (η βάση είναι σε AS/400). To querry έχει ένα prompt το οποίο τραβάει από ένα κελί πχ Α1. Όταν το criteria είναι equal (πχ where code = 1) το query δουλεύει κανονικά όταν όμως είναι is in (που είναι και η περίπτωση που θέλω πχ where code in (1,2) ) τότε το in 1,2 το παίρνει σαν δεκαδικό και μου φέρνει μόνο τον κωδικό 1. Έχω δοκιμάσει να τα χωρίσω και με ; (1;2) αλλά βγάζει μήνυμα λάθους. Στην SQL του Ms Query τα χωρίζει με κόμμα (,) και δουλεύει κανονικά. Ξέχασα να πω ότι εχω office XP. Ευχαριστώ για τη βοήθεια.
hayzel Δημοσ. 11 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2004 den eimai sigouros an katalaba kala .... alla dokimase : ="1,2" an den theleis auto steile dieukrinish.... filika hayzel.
a8e Δημοσ. 12 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2004 Ούτε αυτό δουλεύει φίλε Hayzel. Ουσιαστικά αυτό που θέλω να κάνω είναι ένα prompt με is in. Ότι και αν έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής δεν πιάνει στο Microsoft Query. Σε ένα showcase που έχω, δουλεύει αλλά με κάπως διαφορετικό τρόπο (βγάζει άλλο παράθυρο από ένα prompt με equal). Θέλω να το κάνω μέσω excel έτσι ώστε να έχω σε ένα κελί μια λίστα από κωδικούς και να τρέχει το query αυτόματα για αυτούς τους κωδικούς. Μέχρι στιγμής μπαίνω στην sql και κάνω copy paste τους κωδικούς Φιλικά Α8ε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.