Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nikosmile είπε

Βάλε και τις τράπεζες και όλες τις δημόσιες υπηρεσίες!

Αλλο να την ζητησουν αλλο να στην κρατησουν ... 

7 ώρες πριν, zio10 είπε

Τι μπορεί να γίνει αν κρατήσει κάποιος την ταυτότητα ή την κάρτα σου; Σοβαρά ρωτάω.

• Like 1
  • Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nikosmile είπε

Βάλε και τις τράπεζες και όλες τις δημόσιες υπηρεσίες!

Ορίζονται από το νόμο τα παραπάνω.

Το ερώτημα μου χρόνια τώρα είναι αν τα ΕΛΤΑ παρανομούν, ή έχει προβλέψει ο νομοθέτης(ΔΕΚΟ).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Ορίζονται από το νόμο τα παραπάνω.

Το ερώτημα μου χρόνια τώρα είναι αν τα ΕΛΤΑ παρανομούν, ή έχει προβλέψει ο νομοθέτης(ΔΕΚΟ).

Να την ζητησουν ναι μπορουν .. Να στην κρατησουν δεν μπορουν...

Μονο αστυνομια δικαστικες αρχες και εφορευτικη επιτροπη στις εκλογες(εκτελουν δικαστικο εργο κατα καποιο τροπο)

Επεξ/σία από k_w_t
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Να την ζητησουν να μπορουν .. Να στην κρατησουν δεν μπορουν...

Μονο αστυνομια δικαστικες αρχες και εφορευτικη επιτροπη στις εκλογες(εκτελουν δικαστικο εργο κατα καποιο τροπο)

Σε καμία των περιπτώσεων. Δεν έχει δικαίωμα να ελέγχει κάποιος υπάλληλος(super market, εμπορικού, security), ποιος είμαι.

Αν έχει αμφιβολίες, ας καλέσει την αστυνομία. 

Σε κάθε περίπτωση επειδή δεν είμαι δικηγόρος, θα ήθελα αν και εφόσον ισχύει το αντίθετο, το ακριβές άρθρο του νόμου.

Επεξ/σία από christakos07
  • Like 2
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Σε καμία των περιπτώσεων. Δεν έχει δικαίωμα να ελέγχει κάποιος υπάλληλος(super market, εμπορικού, security), ποιος είμαι.

Σε κάθε περίπτωση επειδή δεν είμαι δικηγόρος, θα ήθελα αν και εφόσον ισχύει το αντίθετο, το ακριβές άρθρο του νόμου.

Και μεχρι να ερθει την εχεις κανει...Λουης!!!

Αυτο δεν σημιανει οτι δεν συμφωνω μαζι σου .Οι αρμοδιοτητες των security ειναι πολυ ασαφεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Βαση του αρθρου 222 του Ποινικου κωδικα θεωρείτε  υπεξαιρεση δημοσιου εγγραφου..

Επειδη υπαρχει μια σχετικη ασαφεια λογο της παλαιοτητας (1950) του νομου.

Υπαρχουν διαφορες αποφασεις του Αρειου Παγου σχετικα ..

http://www.areiospagos.gr/nomologia/apofaseis_result.asp?s=2&code=151

Οι πιο πολλες αντιρησεις σχετικα ηταν απο τους Ξενοδόχους που παλια κρατουσαν την ταυτοτητα μεχρι το Check-out,

Επεξ/σία από k_w_t
  • Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

"Υπεξαίρεση" δεν είναι όταν κάποιος δίνει "εν γνώση του" την ταυτότητά του σε τρίτο για ταυτοποίηση. Αλλά όταν ο τρίτος "ιδιοποιείται" ξένο πράγμα που περιήλθε στην κατοχή του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, Nikosmile είπε

"Υπεξαίρεση" δεν είναι όταν κάποιος δίνει "εν γνώση του" την ταυτότητά του σε τρίτο για ταυτοποίηση. Αλλά όταν ο τρίτος "ιδιοποιείται" ξένο πράγμα που περιήλθε στην κατοχή του.

Εγω απαντησα στο ερωτημα που ειχε καποιος εαν καποιος σου κρατησει την ταυτοτητα..

Υπαρχουν πολλες ερμηνειες στο συγκεκριμενο αρθρο.

Για υπεξαιρεση ,υφαρπαγη υπεξαγωγη εγγραφου...κτλ

Επεξ/σία από k_w_t
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα περισσότερα ξενοδοχεία πάντως κρατάνε αντίγραφο της ταυτότητας ή του διαβατηρίου και οι πελάτες δεν έχουν θέμα στο να τα δώσουν. Ακόμα και τα πρωτότυπα αρκετοί είναι πρόθυμοι να τα αφήσουν.

Επεξ/σία από zio10
  • Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, zio10 είπε

Τα περισσότερα ξενοδοχεία πάντως κρατάνε αντίγραφο τηε ταυτότητας ή του διαβατηρίου και οι πελάτες δεν έχουν θέμα στο να τα δώσουν. Ακόμα και τα πρωτότυπα αρκετοί είναι πρόθυμοι να τα αφήσουν.

Ναι οντως γινεται ακομα αλλα εαν αρνηθεις δεν μπορει να κανει κατι ο ξενοδοχος..

Τωρα με τα booking sites κρατανε αριθμο καρτα περισσοτερο..

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, k_w_t είπε

Ναι οντως γινεται ακομα αλλα εαν αρνηθεις δεν μπορει να κανει κατι ο ξενοδοχος..

Τωρα με τα booking sites κρατανε αριθμο καρτα περισσοτερο..

Δεν ξέρω τι γίνεται σε περίπτωση που αρνηθείς. Δεν μπορεί και το ξενοδοχείο να αρνηθεί να σε βάλει στο δωμάτιο;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Και πολυ καλα κανουν και εγω εδινα τη καρτα μου να τη περνανε αυτοι για ανεπαφη συναλλαγη,

μεχρι που γνωρισα ανθρωπο με φωτογραφικη μνημη (;;;) που κοιταγε απλα τη καρτα για λιγα δευτερολεπτα και απο τις δυο πλευρες και ετσι απλα θυμοταν μονιμα κωδικο,ονομα οπως γραφετε στη καρτα ακομα και τον 3ψηφιο στο πισω μερος και μπορουσε να αγορασει οτι ηθελε απο διαφορα sites.......απο τοτε οποτε πληρωνω  με καρτα ζηταω να τη περασω μονος μου ανεπαφα αν ειναι μικρο το ποσο και δεν χρειαζετε pin.

οποτε ενα μπραβο απο μενα στα lidl

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Darkito είπε

Και πολυ καλα κανουν και εγω εδινα τη καρτα μου να τη περνανε αυτοι για ανεπαφη συναλλαγη,

μεχρι που γνωρισα ανθρωπο με φωτογραφικη μνημη (;;;) που κοιταγε απλα τη καρτα για λιγα δευτερολεπτα και απο τις δυο πλευρες και ετσι απλα θυμοταν μονιμα κωδικο,ονομα οπως γραφετε στη καρτα ακομα και τον 3ψηφιο στο πισω μερος και μπορουσε να αγορασει οτι ηθελε απο διαφορα sites.......απο τοτε οποτε πληρωνω  με καρτα ζηταω να τη περασω μονος μου ανεπαφα αν ειναι μικρο το ποσο και δεν χρειαζετε pin.

οποτε ενα μπραβο απο μενα στα lidl

Νομίζω  είναι το μοναδικό S/Mπου έχει βάλει το  μηχάνημα σε ειδικό σταντ σε σημείο που είναι κοντά στον πελάτη για την διευκόλυνσή του είτε να πληκτρολογήσει το pin ή να την περάσει ανέπαφα. Άλλα s/m έχουν ακόμη το μηχάνημα με το καλώδιο και το πάνε πέρα δώθε ή το έχουν βάλει σε μία ασταθή πρόχειρη βάση που μόλις πας να πατήσεις νούμερο φεύγει προς τα κάτω, οπότε με το ένα πρέπει να το κρατάς και με το άλλο να πατάς pin αν δεν έχει ανέπαφη..

Να προσθέσω ότι ακριβώς πάνω από το μηχάνημα έχουν βάλει και μεγάλη έγχρωμη οθόνη στην οποία βλέπεις τα ψώνια που κάνεις ένα-ένα μαζί με την τιμή τους οπότε βλέπεις άμεσα  αν ανταποκρίνεται στην τιμή του ραφιού.Σε άλλα δεν μπορείς να δεις την τιμή που χτυπάει το μηχάνημα και αν αυτή ανταποκρίνεται με την τιμή στο ράφι παρά πρέπει μετά να κοιτάς στο χαρτί ένα - ένα τα ψώνια.

Θεωρώ ότι σε αυτόν τον τομέα είναι άλματα μπροστά από τους υπόλοιπους.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

@wakeup-call το ιδιο "confused" ενιωθα οταν απο το : 'αντε ρε μ****α απο δω που μπορεις να κανεις κατι τετοιο '

πηγα στο : 'παλι καλα που καναμε το τεστ με ληγμενη καρτα.' 

Πραγματικα ειναι απ τις λιγες-ελαχιστες στιγμες στη ζωη μου που εμεινα ενεός απο το τι μπορει να καταφέρει ο ανθρώπινος νους. 

Καλημερα! 

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Darkito είπε

@wakeup-call το ιδιο "confused" ενιωθα οταν απο το : 'αντε ρε μ****α απο δω που μπορεις να κανεις κατι τετοιο '

πηγα στο : 'παλι καλα που καναμε το τεστ με ληγμενη καρτα.' 

Πραγματικα ειναι απ τις λιγες-ελαχιστες στιγμες στη ζωη μου που εμεινα ενεός απο το τι μπορει να καταφέρει ο ανθρώπινος νους. 

Καλημερα! 

Εκτός από τις ανθρώπινες δυνατότητες τις οποίες φυσικά δεν υποτιμώ σε πολλές περιπτώσεις,η τεχνολογία έχει κάνει τέτοια άλματα που δεν χρειάζεται και μεγάλη προσπάθεια να καταγράψει κάποιος τα στοιχεία και να κάνει μετά άνετα και με την ησυχία τη δουλειά του.

Για αυτό και εδώ ισχύει το φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά.

4saken  Προσωπικά δεν κοιτάω τιμές ούτε στην οθόνη του lidl ούτε στο χαρτί των υπόλοιπων s/m. Θα σου πω όμως ότι η σύζυγός μου που είναι ψείρας σε αυτά άπειρες φορές έχει διαπιστώσει διαφορές τιμών (φυσικά πάντα προς τα πάνω και ποτέ προς τα κάτω) και άπειρες φορές έχει κάνει σκηνικό για αυτό το λόγο;;;;;;

Στην αρχή της έλεγα έλα μωρέ τώρα μην κάνεις έτσι για 5-10-20 λεπτά δεν αξίζει τον κόπο.Μου λέει όμως δεν το κάνω για τα λεφτά , αλλά γιατί δεν θέλω να με θεωρούν ηλίθια. ☺️

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...