Sadako Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 Ετοιμάζομαι για ταξιδάκι και σκοπεύω να απαθανατίσω όσα περισσότερα μπορέσω. Γενικά δεν είμαι πολύ της φωτογραφίας σε καθημερινή βάση οπότε δεν πολυασχολούμαι, αλλά τώρα μπήκα στο τριπάκι για μια σύγκριση. Είχα σκοπό να βασιστώ στις φωτογραφικές επιδόσεις των κινητών που θα έχουμε στην διάθεσή μας, ένα Samsung Galaxy Note 3, ένα Xiaomi Redmi Note 4 κι ένα Xperia XZ1. Ετοιμάζοντας τα πράγματα είδα μπροστά μου μια παλιά ψηφιακή που είχα πάρει πριν καμία 10ετία περίπου, μια Sony Cybershot W180. Προφανώς και είναι πολύ παλαιότερη από τα κινητά μου, αλλά αναρωτιέμαι μήπως στα πλαίσια του "οποιαδήποτε ψηφιακή κάμερα είναι καλύτερη από κάμερα κινητού" θα ήταν καλό να πάρω κι αυτήν μαζί μου. Αλλά αν βγάζει φωτογραφίες παραπλήσιας ποιότητας με τα κινητά τότε δεν αξίζει τον κόπο.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 Και σου είναι τόσο δύσκολο να βγάλεις μια φωτογραφία με το καθένα και να συγκρίνεις;
Sadako Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Προφανώς και όχι. Απλά από το να κάνω διάφορες δοκιμές σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού κλπ δεν θεώρησα υπερβολή να συμβουλευτώ τους γνώστες των τεχνικών χαρακτηριστικών των ψηφιακών μηχανών.
odystam Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Χρησιμοποίησε το xz1, είναι η καλύτερη επιλογή που έχεις. Στη θέση σου όμως θα έβαζα την κάμερα ή και τα τα άλλα κινητά σε ένα σημείο σταθερά να βγάζουν βίντεο για ώρες ώστε να το κάνω fast forward μετα και να φτιάξω διάφορα timelapse. Δε ξέρω που θα πας/τι θα κάνεις πάντως αν υπάρχει περίπτωση να ταξιδέψεις με αεροπλάνο ή αν πας σε ξενοδοχείο με ωραία θέα δοκίμασε να ακουμπήσεις την κάμερα/κινητό κάπου και άστα αν γράφουν. Μάλιστα, για να μην σου πιάσουν πολύ χώρο τα βίντεο, έχει και εφαρμογές timelapse για το κινητό που ουσιαστικά με αυτές βγάζεις βίντεο της τάξης των 2fps το πολύ... Καλό ταξίδι
Sadako Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Κι εγώ το ΧΖ1 θεωρούσα ως την καλύτερη επιλογή, για τον απλό λόγο ότι είναι το πιο καινούργιο από τα άλλα. Απλά τις προάλλες τράβηξα κάτι φωτογραφίες (όχι για καλλιτεχνικό σκοπό) και όταν μετά τις πέρασα στο PC ψιλοαπογοητεύτηκα από το αποτέλεσμα. Το έχω λίγο καιρό το κινητό, δεν το έχω ψαχουλέψει αρκετά, με την μαμά camera app τραβούσα, πέρασα χτες ένα mod για το Google Camera να δω μήπως τα πάει καλύτερα με αυτό. Ευχαριστώ για τις ευχές για καλό ταξίδι... 1
babisskg Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 15 ώρες πριν, Sadako είπε Ετοιμάζομαι για ταξιδάκι και σκοπεύω να απαθανατίσω όσα περισσότερα μπορέσω. Γενικά δεν είμαι πολύ της φωτογραφίας σε καθημερινή βάση οπότε δεν πολυασχολούμαι, αλλά τώρα μπήκα στο τριπάκι για μια σύγκριση. Είχα σκοπό να βασιστώ στις φωτογραφικές επιδόσεις των κινητών που θα έχουμε στην διάθεσή μας, ένα Samsung Galaxy Note 3, ένα Xiaomi Redmi Note 4 κι ένα Xperia XZ1. Ετοιμάζοντας τα πράγματα είδα μπροστά μου μια παλιά ψηφιακή που είχα πάρει πριν καμία 10ετία περίπου, μια Sony Cybershot W180. Προφανώς και είναι πολύ παλαιότερη από τα κινητά μου, αλλά αναρωτιέμαι μήπως στα πλαίσια του "οποιαδήποτε ψηφιακή κάμερα είναι καλύτερη από κάμερα κινητού" θα ήταν καλό να πάρω κι αυτήν μαζί μου. Αλλά αν βγάζει φωτογραφίες παραπλήσιας ποιότητας με τα κινητά τότε δεν αξίζει τον κόπο. Παραπλήσιας κατηγορίας φωτογραφίες με το κινητό σας ...... χωρίς καμία άλλη διάθεση , αν εσείς θεωρείτε ότι έχετε κάποιες γνώσεις γύρω από την φωτογραφία , τότε ναι η 180 θα σας φανεί κάπως πιο χρήσιμη , αν πάλι όχι τότε δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος , εκτός και την θεωρήσετε σαν back up λύση . Αν πάμε λίγο πιο πέρα , το εύρος του οπτικού ζουμ της 180 είναι σαφώς πιο χρήσιμο και λέω οπτικού διότι από ένα σημείο και μετά το διαθέσιμο εύρος είναι ψηφιακό , στο κινητό είναι σχεδόν όλο εκτός από την αρχική θέση του φακού που είναι υπερευρυγωνιος . Προσωπικά θα την έπαιρνα μαζί μου , χωρίς να θέλω να θίξω τις όποιες ικανότητες του φακού ενός κινητού . Καλή επιτυχία στο ταξίδι σας .....
Sadako Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις γύρω από την φωτογραφία, γι'αυτό στο 95% των περιπτώσεων βασίζομαι στο auto mode. Γι'αυτό ακριβώς και αναρωτιέμαι αν το auto mode μιας ψηφιακής μηχανής δουλεύει καλύτερα από αυτό μίας κάμερας κινητού, καθαρά λόγω hardware, αισθητήρα, f-stop κι άλλων τεχνικών όρων που προσωπικά μου λένε από λίγο ως τίποτα. Το θέμα του οπτικού ζουμ είναι όντως αντικειμενική διαφορά που να πω την αλήθεια δεν το είχα σκεφτεί, γιατί σπάνια χρησιμοποιώ ζουμ ούτως ή άλλως...
babisskg Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, Sadako είπε Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις γύρω από την φωτογραφία, γι'αυτό στο 95% των περιπτώσεων βασίζομαι στο auto mode. Γι'αυτό ακριβώς και αναρωτιέμαι αν το auto mode μιας ψηφιακής μηχανής δουλεύει καλύτερα από αυτό μίας κάμερας κινητού, καθαρά λόγω hardware, αισθητήρα, f-stop κι άλλων τεχνικών όρων που προσωπικά μου λένε από λίγο ως τίποτα. Το θέμα του οπτικού ζουμ είναι όντως αντικειμενική διαφορά που να πω την αλήθεια δεν το είχα σκεφτεί, γιατί σπάνια χρησιμοποιώ ζουμ ούτως ή άλλως... Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως ένα ταξίδι είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα , καλό είναι να μην αναλωθεί ο χρόνος σε μαθήματα φωτογραφίας ........ σε auto mode οι όποιες διαφορές θα είναι δυσδιάκριτες ...... Καλή επιτυχία στο ταξίδι σας .....
nickolas Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Τράβα μια φώτο με την Cybershot τέρμα ζουμαρισμένη. Τράβα την ίδια φώτο με το κινητό σου και ζούμαρε ηλεκτρονικά και δες τί είναι καλύτερο. Αν έχει να σου προσφέρει κάτι η Cybershot είναι το ζούμ της.
Sadako Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Τελικά μάλλον θα δανειστώ μια Canon Powershot SX200 IS της αδερφής μου, ως προς τα χαρακτηριστικά δεν ξέρω αν είναι καλύτερη της cybershot που ανέφερα πριν, αλλά αν μη τι άλλο έχει 12x οπτικό ζουμ.. Τώρα σε περιπτώσεις που δεν θα χρειαστώ zoom δεν ξέρω κατά πόσο είναι αυτή πολύ καλύτερη στις φωτογραφίες από του κινητού. Χμμμ.. Έβαλα σε ένα site συγκριτικό ανάμεσα στις 2 ψηφιακές http://snapsort.com/compare/Canon_PowerShot_SX200_IS-vs-Sony-Cyber-shot-DSC-W180/detailed Και παρόλο που η Canon έχει καλύτερο shutter speed και exposure συν το πολύ καλύτερο optical zoom, προτείνει ως καλύτερη στην Sony. Λόγω καλύτερου aperture και light sensitivity; Τώρα αυτά σε auto mode (αντε το πολύ πολύ κάποια από τα presets που έχει) δεν ξέρω πόσο διαφορά μπορεί να κάνει...
nickolas Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Με αυτήν σε τέρμα ζουμ θα δεις σίγουρα διαφορά με το κινητό σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα