Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεκίνησα απόψε το Titanfall 2 και μου έκανε εντύπωση ότι η χρήση της κάρτας γραφικών ήταν γύρω στο 80% ενώ του επεξεργαστή μόλις 5-15% στο μισάωρο που έπαιξα στα 60Hz με vsync (σύστημα υπογραφής), σε ρυθμίσεις 1920*1200 και medium έως high οι ρυθμίσεις.

Και το ερώτημα είναι: Είναι τόσο άνετος ο επεξεργαστής σε σχέση με την κάρτα γραφικών; Γιατί δουλεύει τόσο χαλαρά; Μήπως το παιχνίδι χρησιμοποιεί ελάχιστους πυρήνες οπότε ο μέσος όρος χρήσης τους πέφτει έτσι πολύ; Με αυτά τα νούμερα ό,τι κάρτα και να βάλω πάνω, πάλι ο επεξεργαστής θα είναι χαλαρός. Εγείρονται πολλά ερωτήματα.

titan2.jpg

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, planetman είπε

Ξεκίνησα απόψε το Titanfall 2 και μου έκανε εντύπωση ότι η χρήση της κάρτας γραφικών ήταν γύρω στο 80% ενώ του επεξεργαστή μόλις 5-15% στο μισάωρο που έπαιξα στα 60Hz με vsync (σύστημα υπογραφής), σε ρυθμίσεις 1920*1200 και medium έως high οι ρυθμίσεις.

Και το ερώτημα είναι: Είναι τόσο άνετος ο επεξεργαστής σε σχέση με την κάρτα γραφικών; Γιατί δουλεύει τόσο χαλαρά; Μήπως το παιχνίδι χρησιμοποιεί ελάχιστους πυρήνες οπότε ο μέσος όρος χρήσης τους πέφτει έτσι πολύ; Με αυτά τα νούμερα ό,τι κάρτα και να βάλω πάνω, πάλι ο επεξεργαστής θα είναι χαλαρός. Εγείρονται πολλά ερωτήματα.

titan2.jpg

Προφανως για 60 FPS σταθερα δεν χρειαζεται πολυ CPU. Οπως επισης δεν μου φαινεται να χρησιμοποιει και πολλους πυρηνες.

Δημοσ.

Εξαρταται και απο το παιχνιδι, αλλα σιγουρα μπορεις να βαλεις πολυ πιο δυνατη gpu χωρις να εχεις bottleneck απο το cpu σου.

Δημοσ.

Δεν βλέπω κάτι παράλογο, στο screenshot λέει GPU:78% & CPU:9% με κλειδωμένα τα fps στα 60, άμα το κλειδώσεις στα 30fps θα λέει GPU:39% & CPU:5%, τόσο απλό.

Δημοσ.

Ρε παιδιά, άλλο λέω. Είναι λογικό ο επεξεργαστής να δουλεύει τόσο χαλαρά; Ξαναγραφω: με αυτή τη λογική ο, τι κάρτα γραφικών και να βάλω, ας πούμε 2080ti πάλι ο επεξεργαστής θα τρώει μπουκάλι από την κάρτα γραφικών. Και είμαι σε ανάλυση 1920x1200. Φαντάσου να είχα 4K.

Λένε πως π. χ. Οι i5 είναι καλύτεροι σε παιχνίδια, πως γίνεται αυτό εφόσον ο 2600 μου δουλεύει τόσο χαλαρά; τι δεν καταλαβαίνω; 

Δοκίμασα και re2, battlefield 1, shadow of the tomb raider, μόνο στο τελευταίο ανεβαίνει ο cpu μέχρι μαξ 40% στις ανοικτές σκηνές με τον πολύ κόσμο. 

Δημοσ.

gpu usage 98%, σχεδον διπλασιασμος χρησης επεξεργαστη ,αμα βαλεις κανα odyssey,withcer3  (και αλλα που δεν μου ερχονται στο μυαλο) θα δεις να ανεβαινει κι αλλο το cpu usage (χωρις vsynch παντα)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...