Mhlogiatros Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 17 λεπτά πριν, shadowlike είπε το game pass δε τα βγάζει τα παιχνίδια που δίνει μετά απο κάποιο διάστημα ; Ναι ... Και δε ξερω αν μπορεις ακομα να τα ξεκινησεις αν τα χεις στο δισκο . Γιαυτο με 350 τοσα που εχει το launch 500ρι ξενερωνεις τη ζωη σου . Θες τουλαχιστο το 1 ΤΒ + εξωτερικο .
DarthGRE Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, TheGrisGrisMan είπε Νομίζω όλοι έχουμε κριτική σκέψη και αναλύουμε μια κατάσταση κανοντας σενάρια βασισμένα στα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας. Ειπα κάτι που δεν ισχύει ή που δεν θα ισχύσει κατά 99% στο μέλλον; Το θέμα είναι ποσο κοντα στην πραγματικότητα βρίσκονται τα σενάρια αυτά και δεν νομίζω ότι απέχω... Εξαλλου, τα 3 υποθετικά μου σενάρια (ειναι 3 πράγματι; ) καταλήγουν στο ίδιο ακριβως που λες και εσυ. Μελλοντικές κονσολες χωρίς physical μέσο και ότι αυτη (το tray-less Xbox) είναι μια προσπάθεια της MS να «ανιχνεύσει» την αγορα για να το πετύχει. Συμφωνούμε στο δια ταύτα λοιπόν. Διαφωνουμε ομως στο εξης. Ότι εσυ το θεωρεις φυσική συνέχεια και δεν θελεις να συνεχιστεί το physical ενώ εγω το θεωρω ως κατι που βολεύει τις εταιριες αλλά όχι τους καταναλωτές και πως οι τελευταίοι πρέπει/μπορούν να αντιδράσουν. Τι πάει να πει «φυσική συνέχεια»; Ο καταναλωτής καθορίζει την φυσική συνέχεια το θέμα είναι ότι δεν μπορεί να συσπειρωθεί με κάποιο τρόπο. Αν φαει τρελό μαύρο το Xbox χωρίς tray ποσο σιγουρος είσαι ότι θα είναι όλα χωρίς δισκάκι σε 1-2 γενιές; Αν βέβαια catchy ατάκες τύπου “digital only” και “no disc tray” που υπάρχουν πάνω στο κουτί παρουσιάζονται ως πλεονεκτήματα και συγκινήσουν κάποιους, οκ.... Δλδ αν σου προτείνουν να πέσεις στο γκρεμό ως επιλογή ή κάτι τελως παντων με το οποιο δεν συμφωνεις, είσαι αρνητικός αν δεν δεχτείς; Βασικά οκ δέχομαι το σκεπτικιστής οπως το λες τώρα, το «αρνητικός» έφυγε, όποτε έκλεισε αυτό... Ανταλλαγή απόψεων κάνουμε και δεν υπάρχει και λογος να έχουμε την ίδια άποψη... αλλά για να μην κάνουμε κουβέντες δίχως ουσία, ακόμα περιμένω στις συζητησεις αυτες έναν φιλο να μου εξηγήσει για πιο λόγο είναι μειονέκτημα το physical κ για πιο λόγο δεν θα ήθελε να υπάρχουν και τα δυο μελλοντικά... Μπορώ να σκεφτω μόνο περιβαντολογικούς λόγους (όχι δισκάκια και πλαστικά σε θάλασσες κ ακτές), και υποτιθέμενη μείωση του κοστους πώλησης της κονσόλας (εικονική αφού το πραγματικό κοστος του drive είναι πολύ χαμηλό) αλλά ως εκει... Παντως τελευταία φορά που τσέκαρα εξελιξη και ανάπτυξη ήταν τα γραφικά και τα interfaces, όχι η αφαίρεση του tray. Απο ποτε ορίστηκε ως «εξέλιξη» αυτό και ποιός την όρισε; Κάποτε παρουσιαζόταν με άπλετη αυτοπεποίθηση ως εξέλιξη το κινεκτ. Θες να σου θυμίσω τι έπαθε η MS στην αρχή του Xbox one? Ευτυχως η στρατηγική διεισδυσης στην αγορα ήταν μάπα όποτε οι καταναλωτες το ξαπέστειλαν. Το θέμα εδώ είναι ότι θα έχουν το όπλο της χαμηλότερης τιμής ώστε να ελξουν καταναλωτες. Δεν είναι πάντα εξέλιξη ότι πλασάρουν οι εταιρίες. Είναι εξέλιξη για την τσέπη τους βέβαια 😛 Το καλύτερο είναι να συνυπάρχουν και τα δυο, αυτό υποστηρίζω προσωπικα.. discs ή cartridges & digital. Ούτε το ένα μόνο του, ούτε το άλλο. Αυτό θεωρω ως το καλύτερο σεναριο για εμάς. Τωρα για κάποιους που μπαίνουν και απλά βρίζουν, η φανατίζονται με τη μια η την άλλη άποψη, θεωρώντας τον εαυτό τους «φωστήρες» οπως είπε καποιος και τους αλλους πρόβατα, κάτι που συνηθως γίνεται και απο τις δυο «πλευρές», νομίζω ότι απλά τους αγνοούμε κ καλά κάνουμε..; —————— πωπω τρελό σεντονι βγήκε, σορρυζ https://www.statista.com/statistics/190225/digital-and-physical-game-sales-in-the-us-since-2009/ https://www.eurogamer.net/articles/2019-01-03-uk-video-game-sales-now-80-percent-digital https://www.vg247.com/2017/04/20/digital-games-sales-are-crushing-boxed-games-in-the-us/ https://business.financialpost.com/technology/gaming/digital-sales-to-account-for-nearly-93-of-all-game-sales-by-2021-report Δεν ξέρω τι να σου πω ρε φίλε, αν θέλεις μπορείς ξεκινήσεις την επανάσταση σου, αλλα πολύ φοβάμαι οτι θα καταλήξει σαν εκείνη την συγκέντρωση που είχε διοργανώσει ο Άδωνις έξω απο την Βουλή που είχαν μαζευτεί 10 νοματαίοι κι ο ενας κρατούσε ενα ποτήρι κρασί. Η MS οπως η κάθε software εταιρία που σέβεται τον εαυτό της έχει το καθήκον να διαβάσει την αγορά και τις τάσεις της. Ευτυχώς ή δυστυχώς είναι μια παγκόσμια τάση για την οποία δεν φταίει καμία εταιρία, απλά ο κόσμος πάει μπρστά. Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2019 από DarthGRE 2 1 1
TheGrisGrisMan Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, DarthGRE είπε https://www.statista.com/statistics/190225/digital-and-physical-game-sales-in-the-us-since-2009/ https://www.eurogamer.net/articles/2019-01-03-uk-video-game-sales-now-80-percent-digital https://www.vg247.com/2017/04/20/digital-games-sales-are-crushing-boxed-games-in-the-us/ https://business.financialpost.com/technology/gaming/digital-sales-to-account-for-nearly-93-of-all-game-sales-by-2021-report Δεν ξέρω τι να σου πω ρε φίλε, αν θέλεις μπορείς ξεκινήσεις την επανάσταση σου, αλλα πολύ φοβάμαι οτι θα καταλήξει σαν εκείνη την συγκέντρωση που είχε διοργανώσει ο Άδωνις έξω απο την Βουλή που είχαν μαζευτεί 10 νοματαίοι κι ο ενας κρατούσε ενα ποτήρι κρασί. Η MS οπως η κάθε software εταιρία που σέβεται τον εαυτό της έχει το καθήκον να διαβάσει την αγορά και τις τάσεις της. Ευτυχώς ή δυστυχώς είναι μια παγκόσμια τάση για την οποία δεν φταίει καμία εταιρία, απλά ο κόσμος πάει μπρστά. Κοιτά, δεν είναι κακό το να σε εχει «καλυψει» ο συνομιλητής με τα επιχειρήματα του όποτε βασικά αν δεν έχεις να πεις κάτι, δεν χρειάζεται να απαντήσεις οποσδηποτε. Γιατί μετά εκτίθεσαι. Κοιτά πως: Στο ανέφερα ότι ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΝΣΟΛΕΣ ΜΙΛΑΩ όχι για το gaming market συνολικά... Ότι link εβαλες αφορά το συνολικο gaming market, μαζί με τα social networks κλπ. Δες τι παίζει ΜΟΝΟ στο console market και no worries, thank me later. Επίσης μην γενικευεις και μπλέκεις «τάσεις» απο αλλά μέσα, με τα video games. Εσυ ελεγες (και μάλιστα με ειρωνικό τρόπο) ότι επειδή ήρθαν τα mp3 το ίδιο θα γίνει και στα games? Αυγά τα μεν, πασχάλια τα δε, τα έχεις μπλεξει και τα δυό. 55 λεπτά πριν, DarthGRE είπε MS οπως η κάθε software εταιρία που σέβεται τον εαυτό της έχει το καθήκον να διαβάσει την αγορά και τις τάσεις της. Έμ, μολις διάβασα κ αυτό ειπα να μην ασχοληθω άλλο μιας και δεν σχολιάζω δελτία τύπου εταιριών... απλά να πω οτι αυτό που κάνει η MS είναι ότι προσπαθεί να διαμορφώσει μια τάση που την συμφέρει και παράλληλα να πάρει κομμάτι απο την πίτα που παει να «αρπάξει» η google. Θα βγάλει την κονσόλα της θα δει πως πάει, αν δει ότι ξεπουλάει θα τολμήσει να παει σε digital only (οπως ισως ξερεις, τον διακαή πόθο όλων των εταιριών γι διάφορους λόγους), αν όχι, θα μαζευτεί γιατί και η αγορα όσων θέλουν physical είναι αξιοπρόσεκτη, δεν μπορεί να τους απομονώσει, ιδίως αν το αντίπαλο δέος (Sony, Ninty) δεν ακολουθήσει... simple as that. Επίσης, τον Αδωνη τι τον μπλέκεις; Αν πηγες στην εκδήλωση κ σου έμεινε απωθημένο τι φταίμε εμεις; 🤣 Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2019 από TheGrisGrisMan
NickTG Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, jk said: Φίλε μου Γενικά μίλησα, το PS2 δεν απείχε πολύ από το SNES και το MEga Drive 5-6 χρόνια μετά ήταν δεν είχα αλλάξει τα πράγματα και πολύ ούτε τότε, τώρα αν θες συγκεκριμένα για PS2 Final Fantasy 10 από γνωστή αλυσίδα 89 ευρώ με το που κυκλοφόρησε το 2002 πόσες επιλογές υπήρχαν τότε; και μου το πήραν δώρο, άντε από κάνα eshop που δεν είχες και πολλές επιλογές τότε και θα περίμενες και αρκετά, 20-30 ευρώ πιο φθηνά ανάλογα, αλλά και στις 2 περιπτώσεις η τιμή του δύσκολα έπεφτε κάτω από 50-60 ευρώ και σε έναν χρόνο ακόμα, μετά έβγαλε η Sony την Platinum σειρά παλιά παιχνίδια που ήταν AAA και πούλησαν πολύ και τα έδινε 20-25 ευρώ αν θυμάμαι καλά αλλά και πάλι μετά από 2-3 χρόνια, με τον πληθωρισμό ανεβαίνουν οι τιμές δεν κατεβαίνουν δεν ξέρω τι θες να πεις με αυτό. Καμιά 10αρια χρόνια διαφορά είχαν τα Snes και Mega Drive με το PS2. Δεν ξέρω βέβαια πως μπήκαν αυτά στην κουβέντα. Το 96 είχαμε Ν64, PS1 και Saturn. Στο ότι δεν έπεφταν τόσο πολύ οι τιμές δεν διαφωνώ, αν και ήδη εκείνη την περίοδο κάτι είχε αρχίσει να γίνεται. Γενικά δεν διαφωνώ ότι πλέον είναι πιο φθηνό χόμπι και το έχω αναφέρει και εγώ πολλές φορές. Δεν χρειάζεται όμως να ανεβάζουμε τις τιμές. Ήταν ήδη αρκετά αυτά που δίναμε τότε. Συγκεκριμένα λοιπόν για το Final Fantasy X ας δούμε μια φωτογραφία από το μήνα που βγήκε το παιχνίδι σε ένα τυχαίο μαγαζί στα 69€: Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2019 από NickTG 1
TheGrisGrisMan Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, shadowlike είπε το game pass δε τα βγάζει τα παιχνίδια που δίνει μετά απο κάποιο διάστημα ; Ναι, πρόκειται για μια «μικρή» λεπτομέρεια που ξεφεύγει συχνά πυκνά. Άσε που προς τονπαρον αφορά 100 games μόνο. Φαντάζομαι κάποιον να παίζει ξέρω γω darksouls (η κάποιο game που του αρέσει πολύ και επενδύει χρόνο, όχι κάτι casual) κ να βγει απο το game pass (νομίζω ανα τακτά χρονικά διαστήματα αλλάζουν τα games?), να δω τι θα κάνει μεχρι να το ξαναδεί μπροστά του στο 1€. Μάλλον υπομονή; 🤙 Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2019 από TheGrisGrisMan
NEKROMA Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 11 ώρες πριν, heros είπε Νομίζω ότι σιγά σιγά και με τις υπάρχουσες ταχύτητες του ιντερνετ (φανταστείται ότι πριν μια δεκαετία το lan του σπιτιού ή της επιχειρησης έτρεχε 100Mbit) οι υπολογιστές μας αλλά και οι κονσόλες δεν θα είναι πάρα μόνο τερματικοί σταθμοί συνδέσης σε έναν server..... χωρίς ούτε καν ανάγκη εγκατάστασης οποιασδήποτε εφαρμογής/παιγνιδιού σε αυτήν όλα θα είναι καλά φυλαγμένα και θα τρέχουν αποκλειστικά από τον μητρικό server.... ΟΠΟΙΟΣ δεν έχει χρήματα για να πληρώνει συνδρομές και να είναι συνδεδεμένος θα αποτελεί πολίτη β κατηγορίας , ψηφιακά αναλφάβητο! Καταλαβαίνεται ότι αυτή την στιγμή άν υπάρχει κάτι που συγκρατεί τις τιμές στο software αυτό ειναι ΚΑΙ η δυνατότητα ύπαρξης πειρατικού περιεχομένου.. Αν αυτή εκλείψει τίποτα δεν θα περιορίζει/εμποδίζει τις εταιρείες να χρεώνουν όσο και ότι θέλουν. Θα μου πείτε κάνω λάθος θα υπάρχει ο ανταγωνισμός... Αλλά αλήθεια ποιός ανταγωνισμός? Οι σημερινοί 50αρηθες θα μπορούσαν να θυμηθούν 5-10 (ανεξάρτητες με δικιά τους chip )εταιρείες γραφικών καρτών και 5-6 εταιρείες cpu..... ΣΗΜΕΡΑ ένας 20χρονος και λόγω του.... υγιούς ανταγωνισμού γνωρίζει 2 εταιρείες GPU 2-3 εταιρειες CPU , 2 εταιρείες λογισμικού OS (windows-Mac) , 1 λειτουργικό smartphone(android...)!!! Και για να αναφέρω ένα ΄παράδειγμα πχ με τις κάρτες γραφικών έχετε προσέξει ότι και οι δύο εταιρείες όταν ανακοινώνουν καινουργια σειρά chipset....έχουν (στα πλαίσια πάντα του υγιούς ανταγωνισμού) τις ίδιες (προσυμφωνημένες ισως?)τιμές????? To ψηφιακό μέλλον προβλέπεται σκοτεινό και δυσοίωνο.... Μπορώ να σου θυμίσω παλιότερα τις τιμές των master system και nes παιχνιδιών που ήταν 35-40-50 χιλιάδες δραχμές το ένα , σκέψου αν γίνουν όλα ψηφιακά σε 7-10 χρόνια τι άρμεγμα θα πέσει
Choutas Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 14 ώρες πριν, hexenlord είπε Για ποια πίεση μιλάς δλδ? Δεν έχει άλλες 2 κονσόλες με DVD πάνω?πάρε εσύ αυτές. Από την αρχή σε διαβάζω του θρεντ γεμάτος αρνητισμο είσαι. Το παράδειγμα με τα μπ3 σε χάλασε γιατί δεν είναι παρεμφερες (η λογική είναι και πολύ μάλιστα), σε χαλάει το net με τις χαμηλές ταχύτητες (με 24αρα είσαι υπερκαλυμμενος), το παράδειγμα του στιμ σε χάλασε γιατί ....λογους. Επiσης κάπου είπες πως η πλειψηφια προτιμα φισικαλ. Tο ανάποδο συμβαίνει σήμερα. είτε είσαι κλασσική περίπτωση "όλα από το θείο" είτε δεν μπορείς (η δε θες ) να συμβαδισεις με τις εξελίξεις. και αν δεν είσαι τίποτα από τα δυο πες μου που ακριβώς θα χαλαστείς αν πάρεις αυτή την κονσόλα με 150 εουρω, πετάξεις γκειμ παςς με 1 εουρο τον πρώτο μήνα (μετά παίζουν απίστευτες προσφορές σχεδόν κάθε μήνα), και παίζεις πολλά παιχνίδια μερικά εκ των οποίων κυκλοφορησαν πριν μερικές μέρες η μήνες (φορζα 4, κρακ 3, κάρα). τι είπες? θες δισκάκι γιατι θες φισικαλ την ουλτι λιμιτεδ του ΜΕΤΡΟ?κανένα θεμα, πάρε το χβοχ όνε ς. Παρόλο που υποστηρίζω την MS και παίζω πια περισσότερο Xbox από PS η ιδέα ότι κάποιος θα πάρει κονσόλα και θα κατεβάσει "δωρεάν" την σούπερ ντούπερ αποκλειστικότητα Crackdown 3 με απογοητεύει πραγματικά. Πόσο Forza και Halo να παίξει κάποιος;
jk Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, NickTG είπε Καμιά 10αρια χρόνια διαφορά είχαν τα Snes και Mega Drive με το PS2. Δεν ξέρω βέβαια πως μπήκαν αυτά στην κουβέντα. Το 96 είχαμε Ν64, PS1 και Saturn. Στο ότι δεν έπεφταν τόσο πολύ οι τιμές δεν διαφωνώ, αν και ήδη εκείνη την περίοδο κάτι είχε αρχίσει να γίνεται. Γενικά δεν διαφωνώ ότι πλέον είναι πιο φθηνό χόμπι και το έχω αναφέρει και εγώ πολλές φορές. Δεν χρειάζεται όμως να ανεβάζουμε τις τιμές. Ήταν ήδη αρκετά αυτά που δίναμε τότε. Συγκεκριμένα λοιπόν για το Final Fantasy X ας δούμε μια φωτογραφία από το μήνα που βγήκε το παιχνίδι σε ένα τυχαίο μαγαζί στα 69€: Ναι μάλλον δεν διάβασες τι έγραψα, διάβασε τι γράφω, γράφω ότι μπορεί να το έβρισκες και στα 69 από αλλού με ψάξιμο και πάλι δεν ήταν είναι φθηνό, δεν ήταν ο κανόνας και έμενε σε αυτήν την τιμή πάνω από 50-60 για καιρό, που τώρα τα βρίσκεις και 30-40 μετά από δύο μήνες και στο PC 20-30 και μετά από έναν χρόνο 10-20. εσύ δηλαδή το πας με την κυκλοφορία της κονσόλας; δηλαδή μετά από 3-4 χρόνια δεν κυκλοφορούν παιχνίδια και δεν παίρνεις για την κονσόλα; Yoshi's Island 1995, PS2 κυκλοφορία 2000 με Metal Gear Solid 2 PS2 κυκλοφορία τέλη 2001, 5 και 6 χρόνια διαφορά. Η κουβέντα έφτασε εδώ γιατί ήθελα να πω ότι μπορεί να τα βλέπουμε με νοσταλγία κάποια πράγματα, αλλά είναι καλό που προχωράει η τεχνολογία και πάμε μπροστά γιατί ακόμα θα ήμασταν στα 2D γραφικά και θα αγοράζαμε τα παιχνίδια 60-70 ευρώ, 1-2 τον χρόνο και τότε πάλι θα παραπονιόμασταν ότι είναι ακριβά. Δεν ανεβάζω τις τιμές φίλε μου σου λέω πόσο είχε όταν μου το πήραν από κατάστημα τα 10-20 ευρώ δεν κάνουν και μεγάλη διαφορά σε αυτές τις τιμές αυτό σε πείραξε; για του λόγου το αληθές το έψαξα δεν ήταν από αλυσίδα αλλά από τα πιο γνωστά τοπικά καταστήματα στην Πάτρα που πούλαγαν CD/DVD και ένα από τα λίγα της εποχής και τότε δεν είχαμε και πολλές επιλογές. Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2019 από jk
xxatziva Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 όχι μόνο άρμεγμα αλλά και shut down server, wii απο nintendo για παράδειγμα. όσα είχες digital αν δεν έκανες backup αντίο για πάντα. έτσι θα είναι το digital-shut down server και αντίο ότι είχες ως τότε προλάβει να δεις-παίξεις. με το physical disc τουλάχιστον κάποια πράματα θα τα έχεις να τρέχουν ακόμα έστω και offline. κάθε κομμάτι της επιλογής φυσικό μέσο-ψηφιακο μέσο έχει θετικά και αρνητικά.
NickTG Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Άρα καταλήγουμε στο ίδιο. Δεν είχαν τόσο τα παιχνίδια, απλά σας έκλεβαν τα τοπικά μαγαζιά. Και προφανώς 10 και 20€ κάνουν διαφορά. Κατά τα άλλα είπα ήδη και εγώ πως προφανώς είναι καλύτερες οι τιμές τώρα και με περισσότερες επιλογές προφανώς είτε εντός είτε και αγορά από εξωτερικό. 1 minute ago, jk said: Ναι μάλλον δεν διάβασες τι έγραψα, διάβασε τι γράφω, γράφω ότι μπορεί να το έβρισκες και στα 69 από αλλού με ψάξιμο και πάλι δεν ήταν είναι φθηνό, δεν ήταν ο κανόνας και έμενε σε αυτήν την τιμή πάνω από 50-60 για καιρό, που τώρα τα βρίσκεις και 30-40 μετά από δύο μήνες και στο PC 20-30, εσύ δηλαδή το πας με την κυκλοφορία της κονσόλας; δηλαδή μετά από 3-4 χρόνια δεν κυκλοφορούν παιχνίδια και δεν παίρνεις για την κονσόλα; Yoshi's Island 1995, PS2 κυκλοφορία 2000 με Metal Gear Solid 2 PS2 κυκλοφορία τέλη 2001, 5 και 6 χρόνια διαφορά. Η κουβέντα έφτασε εδώ γιατί ήθελα να πω ότι μπορεί να τα βλέπουμε με νοσταλγία κάποια πράγματα, αλλά είναι καλό που προχωράει η τεχνολογία και πάμε μπροστά γιατί ακόμα θα ήμασταν στα 2D γραφικά και θα αγοράζαμε τα παιχνίδια 60-70 ευρώ, 1-2 τον χρόνο και τότε πάλι θα παραπονιόμασταν ότι είναι ακριβά. Δεν ανεβάζω τις τιμές φίλε μου σου λέω πόσο είχε όταν μου το πήρα από κατάστημα τα 10-20 ευρώ δεν κάνουν και μεγάλη διαφορά σε αυτές τις τιμές αυτό σε πείραξε; για του λόγου το αληθές το έψαξα δεν ήταν από αλυσίδα αλλά από τα πιο γνωστά τοπικά καταστήματα στην Πάτρα που πούλαγαν CD/DVD και ένα από τα λίγα της εποχής και τότε δεν είχαμε και πολλές επιλογές.
jk Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, NickTG είπε Άρα καταλήγουμε στο ίδιο. Δεν είχαν τόσο τα παιχνίδια, απλά σας έκλεβαν τα τοπικά μαγαζιά. Και προφανώς 10 και 20€ κάνουν διαφορά. Κατά τα άλλα είπα ήδη και εγώ πως προφανώς είναι καλύτερες οι τιμές τώρα και με περισσότερες επιλογές προφανώς είτε εντός είτε και αγορά από εξωτερικό. Καλά δεν στα έπαιρναν και από την τσέπη κιόλας με το ζόρι αν ήθελες το έπαιρνες και οι τιμές στα μισά μαγαζιά αυτές ήταν, εσύ είπες ότι κλέβαν συγκεκριμένα εμένα, όλα τότε ερχόντουσαν από Αθήνα με έχτρα καπέλο και οι αλυσίδες ίδιες τιμές είχαν οι περισσότερες, αλλά η ουσία δεν είναι η συγκεκριμένη τιμή που πιάστηκες αλλά το ότι ήταν ακριβά και 60-70 ευρώ που είχαν για κάνα χρόνο και δεν είχες πολλές επιλογές για αγορά χωρίς το Digital και την αγορά όπως είναι σήμερα, γιαυτό λέω μην παραπονιόμαστε για την σημερινή εποχή και τις εξελίξεις. Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2019 από jk
NickTG Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Εντάξει, δεν εννοούσα ότι έκλεβαν συγκεκριμένα εσένα. Προς το μαγαζί/μαγαζιά της περιοχής πήγαινε το σχόλιο. Στο ότι ήταν ακριβά όπως είπα και πριν δεν διαφωνώ. 1
NEKROMA Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Η ουσία της υπόθεσης είναι σε 7-15 χρόνια σχεδόν όλα ψηφιακά και όταν κλείσουν οι servers θα κλαίτε μετά από 20-30 χρόνια , ανταλλαγές ούτε καν ,και το backwards compatibility πουθενά
Choutas Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 30 λεπτά πριν, NEKROMA είπε Η ουσία της υπόθεσης είναι σε 7-15 χρόνια σχεδόν όλα ψηφιακά και όταν κλείσουν οι servers θα κλαίτε μετά από 20-30 χρόνια , ανταλλαγές ούτε καν ,και το backwards compatibility πουθενά Κοίτα η αλήθεια είναι τα DVD δεν είναι και πολύ ανθεκτικά αν υπάρξει πολιτική της MS για disc to digital συμφέρει πολύ κόσμο με τα απαράδεκτα δισκάκια από Xbox και Xbox 360. Και τα δισκάκια φθείρονται και ένα γρατσουνισμένο δισκάκι μετράει αντίστροφα για disc rot. Υπάρχουν θετικά υπάρχουν και αρνητικά μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Ειδικά τα DVD δεν θα κρατήσουν με χρήση βαριά πάνω από 20 χρόνια 37 λεπτά πριν, NEKROMA είπε Η ουσία της υπόθεσης είναι σε 7-15 χρόνια σχεδόν όλα ψηφιακά και όταν κλείσουν οι servers θα κλαίτε μετά από 20-30 χρόνια , ανταλλαγές ούτε καν ,και το backwards compatibility πουθενά Κοίτα η αλήθεια είναι ότι τα DVD δεν είναι και πολύ ανθεκτικά αν υπάρξει πολιτική της MS για disc to digital συμφέρει πολύ κόσμο με τα απαράδεκτα δισκάκια από Xbox και Xbox 360. Και τα δισκάκια φθείρονται και ένα γρατσουνισμένο δισκάκι μετράει αντίστροφα για disc rot. Υπάρχουν θετικά και αρνητικά μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Ειδικά τα DVD δεν θα κρατήσουν με χρήση βαριά πάνω από 20 χρόνια
Sir_Teraflop Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 52 λεπτά πριν, NEKROMA είπε Η ουσία της υπόθεσης είναι σε 7-15 χρόνια σχεδόν όλα ψηφιακά και όταν κλείσουν οι servers θα κλαίτε μετά από 20-30 χρόνια , ανταλλαγές ούτε καν ,και το backwards compatibility πουθενά Ενώ στα παιχνίδια που βάζεις το δισκάκι και σου ξανακατεβάζει το διπλάσιο σε download day one ή είναι το μισό παιχνίδι μέσα και το άλλο μισό download με ή χωρίς Code δεν θα κλαις τα λεφτά σου αν κλείσουν οι Server του ή θα έχεις το τελικό προϊόν στα χέρια σου έτσι? Για πιο φυσικό μέσο μιλάμε τελικά? Αν εννοείς αυτό του κάποτε που δεν είχαν η κονσόλες install και day one patches, μαζί σου με τα χίλια. Όχι όμως και αυτό το χάλι το σημερινό που στην ουσία το μόνο finished προϊόν που σου μένει είναι το πλαστικό dvd - case. Καλά για το Backwards compatibility δεν μιλάω - η Microsoft παραδίδει σεμινάρια και ως δια μαγείας αυτό λειτουργεί ψηφιακά κατεβάζοντας το copy με το VM του και θα λειτουργεί για πάντα όσο υπάρχει η MS με ελάχιστη φθορά στο ίδιο το μέσο. Σε τελική σε 20~30 χρόνια πιο πολύ κινδυνεύει ένα δισκάκι από φθορά, γρατσουνιά, κλπ. Disc Rot παρά αυτό που λες. Και για να μιλάμε με στοιχεία, για ψάξου λίγο τι συμβαίνει με τα game cards του Vita και πως πέφτουν το ένα πίσω από το άλλο για να μην μιλάμε για δισκάκια μόνο. Εν τέλει δεν έχει σημασία τι λέμε - αυτό είναι ένα προϊόν για την μάζα, φτιαγμένο ώστε να είναι προσιτό οικονομικά ή και σαν 2ο για κάποιον ήδη κάτοχο του 1S-1X. Ανυπομονώ να δω αν θα έχει μειωθεί το μέγεθος του και πόσο. Και για να χωράει στα rack του XCLOUD 35 λεπτά πριν, Choutas είπε Κοίτα η αλήθεια είναι τα DVD δεν είναι και πολύ ανθεκτικά αν υπάρξει πολιτική της MS για disc to digital συμφέρει πολύ κόσμο με τα απαράδεκτα δισκάκια από Xbox και Xbox 360. Και τα δισκάκια φθείρονται και ένα γρατσουνισμένο δισκάκι μετράει αντίστροφα για disc rot. Υπάρχουν θετικά υπάρχουν και αρνητικά μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Ειδικά τα DVD δεν θα κρατήσουν με χρήση βαριά πάνω από 20 χρόνια Έτσι είχαν πει - ότι θα συνοδεύεται με τέτοιο πρόγραμμα για όποιον θέλει να μεταβεί full digital. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα