Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Fortistis είπε

Εδώ έκανες την ΕΛ.ΑΣ die hard. Στο να παρεξηγιέσαι επειδή σου λένε ότι λες βλακείες θα κολλήσεις;

Εδώ εσυ δε δέχεσαι ότι η αστυνομία δεν ακολουθεί πάντα το πρωτόκολλο επειδή δε σου έτυχε ότι παρεξηγιεσαι επειδή σε είπα ανόητο θα μου κάνει εντύπωση. Πάρε και τον άνθρωπο που έχασε το μάτι του από τα ματ γιατί πήγε να προστατέψει το παιδί του από τα χημικά να του πεις ότι δε συμβαίνουν

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Σε περιπτωση υποψιας ή βεβαιοτητας υγειονομικου προβληματος, αρκει μια καταγγελια στην αρμοδια για την περιοχη/Δημο υπηρεσια, η οποια και θα επισκεφθει, ειδικα οταν η καταγγελια ειναι εγγραφη, επωνυμη και φαινεται εγκυρη, το διαμερισμα και θα απαιτησει εισοδο. Σε περιπτωση αρνησης, θα καλεσει την αστυνομια και με τη συνοδεια αστυνομικων θα κανει τον ελεγχο. Εαν ο ελεγχος δειξει προβληματα θα συνταξουν εκθεση η οποια και θα προωθηθει αρμοδιως στον εισαγγελεα. Φυσικα θα ζητησουν και την αμεση και με αποδειξεις αποκατασταση του προβληματος ειδικα αν ενοχλουνται σταθερα απο καποιον ενδιαφερομενο.

Και προφανως, αυτο ειναι ενα ακομη στοιχειο το οποιο και δικαιολογει εξωση παρα τον περιορισμο της τριετιας αν και υποθετω πως και παλι θα χρειαστει δικαστηριο. Βεβαια ετσι κι αλλιως, η μη πληρωμη κοινοχρηστων ειναι ηδη αρκετη αλλα βασικα η μη πληρωμη ενοικιου ειναι η πιο σιγουρη μεθοδος για να παρεις το ακινητο σου πισω. Δυστηχως με τα αναγκαια εξοδα τα οποια υπαρχουν δεν υπαρχουν χρηματα, οσο καθυστερεις τοσο θα γιγαντωνουν το προβλημα.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

@29gk

Άλλο το τι φαντάζεσαι πως ισχύει, και άλλο το τι ισχύει στην πραγματικότητα.

Δεν εγραψα το τι φανταζομαι αλλα το τι συνεβη σε δικη μου περιπτωση, που αφορουσε εμενα προσωπικα δηλαδη, περισυ το καλοκαιρι. Αυτο αφορα την πρωτη παραγραφο που υποθετω πως σχολιαζεις και βασικα αρνεισαι υποθετωντας πως εχεις υποψιν σου αλλη πραγματικοτητα.

Η δευτερη παραγραφος ειναι απλα η γνωμη μου και το τι θα εκανα εγω. Και βασικα, εγω θα κινουμουν πολυ πιο γρηγορα και απο την πρωτη κιολας στιγμη που μαθαινα κι εξακριβωνα το πρωτο παρατραγουδο.

Δημοσ.

Εμείς στην επαρχία σε άτομα που μένουν 2-3 χρόνια μας έχουν βάλει μέσα 7 ενοίκια + λογαριασμούς αξίας 800-900 ευρώ.
Στην αρχή πήγαν να βγούν από πάνω και το έπαιζαν τρέλα για τα αυτονόητα.  Κάναμε κανονικά αγωγή και είναι σε διαδικασία να φύγουν. 
Νομίζω και οι δικηγόροι το χειρίστηκαν πολύ καλά σε αυτό το στάδιο (δηλαδή από το δεν πληρώνουμε και φέυγουμε όποτε να ναι, πήγαμε στο φεύγουμε και κοιτάμε πλάνο αποπληρωμής).Ελπίζουμε να μη φτάσει δικαστήριο και τουλάχιστον συμβιβαστικά να πάρουμε τα πάγια έξοδα και τα δικηγορικά μέχρι τώρα.
Δύσκολο πράγμα.  

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, stelios_2809 είπε

Εμείς στην επαρχία σε άτομα που μένουν 2-3 χρόνια μας έχουν βάλει μέσα 7 ενοίκια + λογαριασμούς αξίας 800-900 ευρώ.
Στην αρχή πήγαν να βγούν από πάνω και το έπαιζαν τρέλα για τα αυτονόητα.  Κάναμε κανονικά αγωγή και είναι σε διαδικασία να φύγουν. 
Νομίζω και οι δικηγόροι το χειρίστηκαν πολύ καλά σε αυτό το στάδιο (δηλαδή από το δεν πληρώνουμε και φέυγουμε όποτε να ναι, πήγαμε στο φεύγουμε και κοιτάμε πλάνο αποπληρωμής).Ελπίζουμε να μη φτάσει δικαστήριο και τουλάχιστον συμβιβαστικά να πάρουμε τα πάγια έξοδα και τα δικηγορικά μέχρι τώρα.
Δύσκολο πράγμα.  

Γιατι δεν ζητησατε αποδοση μισθιου, ετσι ωστε να παιρνατε στα "χερια" σας το ακινητο και σε δευτερη φαση να πατε για τα απληρωτα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, 29gk είπε

Δεν εγραψα το τι φανταζομαι αλλα το τι συνεβη σε δικη μου περιπτωση, που αφορουσε εμενα προσωπικα δηλαδη, περισυ το καλοκαιρι. Αυτο αφορα την πρωτη παραγραφο που υποθετω πως σχολιαζεις και βασικα αρνεισαι υποθετωντας πως εχεις υποψιν σου αλλη πραγματικοτητα.

Η δευτερη παραγραφος ειναι απλα η γνωμη μου και το τι θα εκανα εγω. Και βασικα, εγω θα κινουμουν πολυ πιο γρηγορα και απο την πρωτη κιολας στιγμη που μαθαινα κι εξακριβωνα το πρωτο παρατραγουδο.

Το τι ισχύει το έχω ήδη παραθέσει σε προηγούμενο post, το 9ο άρθρο του συντάγματος είναι ξεκάθαρο, ο μόνος τρόπος για να μπει η αστυνομία στο σπίτι κάποιου χωρίς την θέληση του είναι να έχει στα χέρια της ένταλμα και να συνοδεύεται από δικαστικό υπάλληλο.

Sorry αλλά το τι συνέβη(η τι νομίζεις πως συνέβη) σε δική σου περίπτωση δεν έχει καμία βαρύτητα μπροστά στο τι ορίζει το σύνταγμα.

12 λεπτά πριν, stelios_2809 είπε

Δύσκολο πράγμα.  

Εσείς πάντως σίγουρα δεν το χειριστήκατε καλά, έπρεπε να είχατε ξεκινήσει τις διαδικασίες πολύ νωρίτερα.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Το τι ισχύει το έχω ήδη παραθέσει σε προηγούμενο post, το 9ο άρθρο του συντάγματος είναι ξεκάθαρο, ο μόνος τρόπος για να μπει η αστυνομία στο σπίτι κάποιου χωρίς την θέληση του είναι να έχει στα χέρια της ένταλμα και να συνοδεύεται από δικαστικό υπάλληλο.

Sorry αλλά το τι συνέβη σε δική σου περίπτωση δεν έχει καμία βαρύτητα μπροστά στο τι ορίζει το σύνταγμα.

Κατι δεν εχεις καταλαβει ή και δεν γνωριζεις ομως.

Αναφερθηκα και σχολιασα καθαρα την περιπτωση του υγειονομικου κινδυνου. Ετσι, η υγειονομικη υπηρεσια η οποια ειναι και κρατικη ( εχω την εντυπωση πως αποτελει παραρτημα των Δημων αλλα και λαθος να κανω αυτο δεν ενδιαφερει εδω ) ειναι που θα ζητησει για λογους δημοσιου συμφεροντος, να ελεγξει τον χωρο αυτεπαγγελτα ή συνηθως μετα απο καταγγελια/παραπονο. Εαν της αρνηθει η εισοδος κι ο ελεγχος ή κι αν φοβηθει το συνεργειο για την ασφαλεια του, καλειται η αστυνομια και η κατασταση εξελισσεται. Αντιστοιχα δηλαδη οπως λειτουργει και η πυροσβεστικη που ουτε κι αυτη χρειαζεται παρουσια εισαγγελεα για να μπει σε εναν χωρο προς ελεγχο κινδυνου.

Εσυ αναφερεσαι σε αιτημα εισοδου απο αστυνομικο κατι που προφανως και δεν μπορει να συμβει χωρις την παρουσια εισαγγελεα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, 29gk είπε

Εσυ αναφερεσαι σε αιτημα εισοδου απο αστυνομικο κατι που προφανως και δεν μπορει να συμβει χωρις την παρουσια εισαγγελεα.

Μα και εσύ στο ίδιο ακριβώς πράγμα αναφέρθηκες:

44 λεπτά πριν, 29gk είπε

Σε περιπτωση αρνησης, θα καλεσει την αστυνομια και με τη συνοδεια αστυνομικων θα κανει τον ελεγχο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Μα και εσύ στο ίδιο ακριβώς πράγμα αναφέρθηκες:

Οχι, πρεπει να το ξαναδεις.

Γραφω:

Σε περιπτωση υποψιας ή βεβαιοτητας υγειονομικου προβληματος, αρκει μια καταγγελια στην αρμοδια για την περιοχη/Δημο υπηρεσια, η οποια και θα επισκεφθει, ειδικα οταν η καταγγελια ειναι εγγραφη, επωνυμη και φαινεται εγκυρη, το διαμερισμα και θα απαιτησει εισοδο. Σε περιπτωση αρνησης, θα καλεσει την αστυνομια και με τη συνοδεια αστυνομικων θα κανει τον ελεγχο.

Το υγιειονομικο ειναι που, μετα απο καταγγελια θα παει για ελεγχο. Εαν του αρνηθει η εισοδος, απειληθει ή παρεμποδιστει, καλει την αστυνομια. Εαν τωρα ο ενοικος, φανει οτι εχει θεμα, η καταγγελια ειναι σοβαρη ( ο φιλος μιλα για εντονη δυσωσμια κατι ευκολα αντιληπτο απο τους απεξω ) ή παρει κανεναν ομηρο και ταμπουρωθει μεσα με τις καραμπινες, το σιγουρο ειναι πως θα εμφανιστει και ο εισαγγελεας.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, 29gk είπε

Οχι, πρεπει να το ξαναδεις.

Γραφω:

Σε περιπτωση υποψιας ή βεβαιοτητας υγειονομικου προβληματος, αρκει μια καταγγελια στην αρμοδια για την περιοχη/Δημο υπηρεσια, η οποια και θα επισκεφθει, ειδικα οταν η καταγγελια ειναι εγγραφη, επωνυμη και φαινεται εγκυρη, το διαμερισμα και θα απαιτησει εισοδο. Σε περιπτωση αρνησης, θα καλεσει την αστυνομια και με τη συνοδεια αστυνομικων θα κανει τον ελεγχο.

Όσες φορές και να το ξαναδώ δεν αλλάζει κάτι, το υγειονομικό με την αστυνομία από μόνοι τους ΔΕΝ έχουν δικαίωμα να μπουκάρουν, τέλος.

4 λεπτά πριν, 29gk είπε

Το υγιειονομικο ειναι που, μετα απο καταγγελια θα παει για ελεγχο. Εαν του αρνηθει η εισοδος, απειληθει ή παρεμποδιστει, καλει την αστυνομια. Εαν τωρα ο ενοικος, φανει οτι εχει θεμα, η καταγγελια ειναι σοβαρη ( ο φιλος μιλα για εντονη δυσωσμια κατι ευκολα αντιληπτο απο τους απεξω ) ή παρει κανεναν ομηρο και ταμπουρωθει μεσα με τις καραμπινες, το σιγουρο ειναι πως θα εμφανιστει και ο εισαγγελεας.

Ε αν εμφανιστεί εισαγγελέας τότε η αστυνομία θα μπορέσει να μπουκάρει νόμιμα, στα λόγια μου ήρθες τελικά.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, 29gk είπε

Γιατι δεν ζητησατε αποδοση μισθιου, ετσι ωστε να παιρνατε στα "χερια" σας το ακινητο και σε δευτερη φαση να πατε για τα απληρωτα;

Η αγωγή από όσο έχω δει ζητάει απόδοση μισθίου και τα χρωστούμενα.. Έγινε πριν 15-20 μέρες η αγωγή και δικάσιμο έχει τέλος Ιουλίου.
Πριν μια εβδομάδα έγινε η συνάντηση αυτή με τον δικηγόρο του αντίδικου και τους ενοικιαστές και κατέληξε σε αυτό που έγραψα.

Γενικά όσους σωστούς ενοικιαστές και αν είχαμε, αυτό ήταν ένα καλό μάθημα.
Νομίζω είναι στον άνθρωπο, εγώ πχ, δεν έχω καθυστερήσει ποτέ ενοίκιο από το 2002 που είμαι ανα διαστήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Όσες φορές και να το ξαναδώ δεν αλλάζει κάτι, το υγειονομικό με την αστυνομία από μόνοι τους ΔΕΝ έχουν δικαίωμα να μπουκάρουν, τέλος.

Ε αν εμφανιστεί εισαγγελέας τότε η αστυνομία θα μπορέσει να μπουκάρει νόμιμα, στα λόγια μου ήρθες τελικά.

Αφου δεν θελεις να πειστεις με περιγραφη προσωπικης εμπειριας και μαλιστα προσφατης και δεν καταλαβαινεις την αμεσοτητα που υπονοει η περιγραφη "λογος δημοσιου συμφεροντος" δεν μπορω να κανω κατι. Αναρωτησου ομως εστω, γιατι η Πυροσβεστικη μπαινει μεσα σε κατοικιες σπαζοντας μαλιστα και πορτοπαραθυρα χωρις να συνοδευεται ποτε απο εισαγγελεα. Και δες τι συμβαινει κι οταν υπαρχει ζητημα υγιειονομικου κινδυνου.

9 λεπτά πριν, stelios_2809 είπε

Η αγωγή από όσο έχω δει ζητάει απόδοση μισθίου και τα χρωστούμενα.. Έγινε πριν 15-20 μέρες η αγωγή και δικάσιμο έχει τέλος Ιουλίου.
Πριν μια εβδομάδα έγινε η συνάντηση αυτή με τον δικηγόρο του αντίδικου και τους ενοικιαστές και κατέληξε σε αυτό που έγραψα.

Γενικά όσους σωστούς ενοικιαστές και αν είχαμε, αυτό ήταν ένα καλό μάθημα.
Νομίζω είναι στον άνθρωπο, εγώ πχ, δεν έχω καθυστερήσει ποτέ ενοίκιο από το 2002 που είμαι ανα διαστήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Δηλαδη ακολουθησατε τον "αργο" δρομο ο οποιος μπορει και να παρει ακομα και 8 μηνες ( ανευ απροοπτου μεγαλυτερης καθυστερησης πχ δηλωση εγκυμοσυνης απο τον ενοικο, μια βεβαιωση ασθενειας απο καποιο γιατρο ), ζητωντας οπωσδηποτε και τα χρωστουμενα. Πως σας εξηγησε ο δικηγορος σας αυτη τη διεξοδο εναντι της κατα πολυ συντομοτερης "απλης" αιτησης αποδοσης μισθιου λογω δυστροπιας που σε κανα διμηνο το πολυ θα σας εδινε το ακινητο στα χερια σας;

Επεξ/σία από 29gk
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...