Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να στήσω ένα συστηματάκι για την εξής απλή χρήση:

Ένα pc που θα έχει πάνω σκληρό με αποθηκευμένη μουσική με media player, θα παίζει από youtube/spotify, όλα αυτά με εξωτερικό dac. Αν σηκώνει και κατέβασμα μουσικής και καμία ταινία συνδεμένο με τηλεόραση (οχι HD) ακόμα καλύτερα.

Ο έλεγχος θα γίνεται από κινητό μέσω splashtop.

Εχω βρει κάτι παλιά συστηματάκια με core 2 duo δεκαετίας, έχω και κάτι μνήμες που περισσεύουν ώστε να πάρει έστω 4 gb μνήμη. Κάτι τέτοιο θα μας κάνει δουλειά με windows 10 ή θα πρέπει να καταφύγουμε σε linux για να την παλέψει;

Ποιά η γνώμη σας για σύστημα τέτοιας χρήσης που να μην με παιδέψει και να μην αναγκαστώ να καταφύγω σε Linux;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Είχα βάλει Windows 10 32bit σε διπύρηνο Athlon του 2008 με μνήμη 2 GB. Αργεί άλλα τη δουλειά του την κάνει.

Δημοσ.
Στις 22/3/2019 στις 12:54 ΜΜ, lemon3 είπε

Θέλω να στήσω ένα συστηματάκι για την εξής απλή χρήση:

Ένα pc που θα έχει πάνω σκληρό με αποθηκευμένη μουσική με media player, θα παίζει από youtube/spotify, όλα αυτά με εξωτερικό dac. Αν σηκώνει και κατέβασμα μουσικής και καμία ταινία συνδεμένο με τηλεόραση (οχι HD) ακόμα καλύτερα.

Ο έλεγχος θα γίνεται από κινητό μέσω splashtop.

Εχω βρει κάτι παλιά συστηματάκια με core 2 duo δεκαετίας, έχω και κάτι μνήμες που περισσεύουν ώστε να πάρει έστω 4 gb μνήμη. Κάτι τέτοιο θα μας κάνει δουλειά με windows 10 ή θα πρέπει να καταφύγουμε σε linux για να την παλέψει;

Ποιά η γνώμη σας για σύστημα τέτοιας χρήσης που να μην με παιδέψει και να μην αναγκαστώ να καταφύγω σε Linux;

Ευχαριστώ

Καλησπέρα, ανετοτατα αντέχει, αλλά προσωπικά θα έβαζα win7.

Αν είναι κάποια G31, ίσως να μην παίζει 1080ρ ταινίες. (Με P4 3Ghz και 512MB ram πολύ παλιά που είχα ένα, ήταν οριακά έως stutterfest.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...