Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

LLC LEVEL 1 ( στις asrock είναι το μέγιστο ) - Fixed Voltage 

cashe τι την αφήσω 4.3 τι εκεί που είναι τώρα διαφορα δεν έχει.

mobo: asrock z390 phantom itx

Τι να σου πω είτε η μητρική δεν παλεύει από vrms είτε silicon lottery. Τεσπα και το 1.27 απόλυτα safe είναι, άμα έχεις κια τα temps under control καλά εισαι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

7nisioti

Vccio/vcssa το έχεις auto? Αν ναι βάλε χειροκίνητα 1.10 και 1.15 αντίστοιχα γιατί στο auto δίνει πολύ και μπορεί να αντιμετωπίσεις προβλήματα αστάθειας, τουλάχιστον στην δικιά μου asrock extreme 4 είχα πολλά θέματα και αυτό είχε βελτιώσει κάπως την κατάσταση, γενικά η extreme 4 και η k6 είναι σχεδόν ίδιες και πάσχουν  από τις ίδιες ασθένειες για όλα ευθύνονται τα ημιτελές και προβληματικά bios που έχουν, από όταν την αντικατέστησα με την asus prime δεν έχω ξαναδεί bsod και το cpu είναι σταθερό με πολύ λιγότερο vcore. 1.35 ήθελε με την asrock για τα 5ghz και με την asus είναι σταθερός με 1.30. Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι μετά από επικοινωνία που είχα με το support της asrock και αναφέροντας τους τα προβλήματα που αντιμετώπιζα, νcore που βάραγε όσο ήθελε ανεξαρτήτως αν έπαιζα offset η fixed και πολλά crash με xmp on   μου είπαν να τον τρέχω στοκ τον επεξεργαστή 😄😄 

προς θεού δεν σου λέω να αλλάξεις μητρική      αλλά αν ψάξεις λίγο στο net θα δεις ότι αρκετος κόσμος που έχει αυτές τις 2 mobo αντιμετωπίζει θεματάκια 

Επεξ/σία από FORIS78
  • Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, ilos είπε

Απο πότε το blender, premiere, davinchi, vmware, gcc compile κλπ είναι μοριακή βιολογία? Παρακαλώ stay on 1080p gayming.

Χαίρομαι που παραδέχεσαι ότι τα cores αφορούν υποομάδα επαγγελματιών και χομπιστών.

Όσο για το 1080p gaming, καλύτερα άρχοντας σε 1080p, παρά καταδικασμένος σε κάρτα των 800€ και πάνω κάθε χρόνο για ποιοτικό 1440p/4K. Κάτω από τα 200€ ξεκινούν οι 1440p οθόνες. Η GTX1080 δεν κρατάει πλέον 60άρι σε 1440p ultra στα τελευταία games.

Η ειρωνεία είναι ότι η εταιρεία που εκπροσωπεί υποτίθεται την vfm κατηγορία θέλει να πείσει το budget-minded κοινό της ότι το μέλλον είναι αναλύσεις που υποστηρίζουν σωστά μόνο οι κάρτες του 1-2% των gamers. Go figure.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Χαίρομαι που παραδέχεσαι ότι τα cores αφορούν υποομάδα επαγγελματιών και χομπιστών.

Όσο για το 1080p gaming, καλύτερα άρχοντας σε 1080p, παρά καταδικασμένος σε κάρτα των 800€ και πάνω κάθε χρόνο για ποιοτικό 1440p/4K. Κάτω από τα 200€ ξεκινούν οι 1440p οθόνες. Η GTX1080 δεν κρατάει πλέον 60άρι σε 1440p ultra στα τελευταία games.

Η ειρωνεία είναι ότι η εταιρεία που εκπροσωπεί υποτίθεται την vfm κατηγορία θέλει να πείσει το budget-minded κοινό της ότι το μέλλον είναι αναλύσεις που υποστηρίζουν σωστά μόνο οι κάρτες του 1-2% των gamers. Go figure.

Καλά άμα θες ultra και σε 1080p κάρτα της 800αρας θελεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ryzenlake είπε

Καλά άμα θες ultra και σε 1080p κάρτα της 800αρας θελεις

Για το παλιό ultra όχι. Για το νέο ultra(RTX) χωρίς δεκανίκια(DLSS) ναι. Μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια βέβαια θα γίνει mainstream. Όπως και το 1440p λόγω της πίεσης από τις κονσόλες. Ήδη βλέπουμε προσιτές κάρτες ικανές για 1440p very high-ultra όπως η 5700.

Πάντως το 80% της gaming εμπειρίας για μένα δεν είναι η ανάλυση(πάνω από το 1080p). Είναι η δυναμική περιοχή, το κοντράστ και τα επίπεδα μαύρου. Αυτά ζωντανεύουν την εικόνα. Το αντιλαμβάνεσαι όταν περιπλανιέσαι στα νησιά του Odyssey. Κρίμα που τα περισσότερα καλά και προσιτά VA είναι curved αθλιότητες.

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε

vrms

Έχει πολύ δυνατά vrm. Έχει κάνει και βιντεάκι ο buildzoid πάνω σε αυτήν με ανάλυση. ( μάλιστα την έχει σε δικό του build με 9900κ )

40 λεπτά πριν, FORIS78 είπε

7nisioti

Vccio/vcssa το έχεις auto? Αν ναι βάλε χειροκίνητα 1.10 και 1.15 αντίστοιχα γιατί στο auto δίνει πολύ και μπορεί να αντιμετωπίσεις προβλήματα αστάθειας, τουλάχιστον στην δικιά μου asrock extreme 4 είχα πολλά θέματα και αυτό είχε βελτιώσει κάπως την κατάσταση, γενικά η extreme 4 και η k6 είναι σχεδόν ίδιες και πάσχουν  από τις ίδιες ασθένειες για όλα ευθύνονται τα ημιτελές και προβληματικά bios που έχουν, από όταν την αντικατέστησα με την asus prime δεν έχω ξαναδεί bsod και το cpu είναι σταθερό με πολύ λιγότερο vcore. 1.35 ήθελε με την asrock για τα 5ghz και με την asus είναι σταθερός με 1.30. Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι μετά από επικοινωνία που είχα με το support της asrock και αναφέροντας τους τα προβλήματα που αντιμετώπιζα, νcore που βάραγε όσο ήθελε ανεξαρτήτως αν έπαιζα offset η fixed και πολλά crash με xmp on  μου είπαν μου είπαν να τον τρέχω στοκ τον επεξεργαστή 😄😄 

προς θεού δεν σου λέω να αλλάξεις μητρική      αλλά αν ψάξεις λίγο στο net θα δεις ότι αρκετος κόσμος που έχει αυτές τις 2 mobo αντιμετωπίζει θεματάκια 

Θα δω αν αλλάξει τίποτα με την νέα ψύχτρα.

Και με τη δικιά σου τι έκανες; RMA;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Έχει πολύ δυνατά vrm. Έχει κάνει και βιντεάκι ο buildzoid πάνω σε αυτήν με ανάλυση. ( μάλιστα την έχει σε δικό του build με 9900κ )

Θα δω αν αλλάξει τίποτα με την νέα ψύχτρα.

Και με τη δικιά σου τι έκανες; RMA;

Όχι δεν δεχότανε Rma όταν μιλάγαμε για oc καταστάσεις αφού έτρεχε στοκ μια χαρά δεν υπήρχε περίπτωση αντικατάστασης αυτό μου είπαν και στο κατάστημα που την πήρα αλλά και το support της asrock, εξάλλου το πρόβλημα το είχαν τα bios, την έδωσα σε ένα παλικάρι που δεν τον ενδιέφερε το oc και πήγα στην asus. Πάντως με την h 110 θα δεις μεγάλη διαφορά είναι κτήνος εφάμιλλη της x62

Επεξ/σία από FORIS78
  • Like 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Κάνε ένα cmos.... Άφησε μνήμες απείραχτες όπως είναι από Bios default και δώσε fixed ρευματακι στον cpu... Μετράνε αρκετά τα temps τώρα το καλοκαίρι σε stability...Δες στα 4.8ghz αν είσαι σταθερός με 1.2v.....μονο ρευματακι πείραξε και Llc1..... τίποτα άλλο.... 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το δοκίμασα Μπάμπη και με default. 2133 ram.

1.2 δε περνάει καν το 2ο πέρασμα του IBT. Αν είχα τα έξτρα χρήματα θα παραγγελνα 2η μητρική ίδια να δω από περιέργεια. 

Θα δούμε αύριο που θα βάλω τη ψυχτρα την άλλη.

Δε πάω για τα 5 εκεί στα 4.8 με όσο λιγότερο ρεύμα προσπαθώ.

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ περίεργο.... Vrm temps πόσο είναι? Πάντως 77 βαθμούς σε κάποια Cores με αυτό το vcore στα 4.8ghz  είναι αρκετά πολλοί bro για delid cpu.... 

Επεξ/σία από BabisTs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Ryzenlake είπε

Μητρική? Llc το έχεις βάλει σωστά? Cache το αφήνεις auto? Μου φαίνεται πάρα πολύ το 1.2, και γω σε μέτριο chipaki έκατσα αλλά βγάζει 4.7 με 1.14

Λαχεία είναι αυτά εμένα θέλει 1.17-1.18 για 4.7.

2 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Καλά 1440p και 4K λίγο πολύ είναι υποχρεωτικό να παίξεις με τα settings, ότι κάρτα και να έχεις. Σε κάθε παιχνίδι υπάρχουν ρυθμίσεις που ανεβάζουν ασύμμετρα το κόστος σε σχέση με το οπτικό αποτέλεσμα. Είτε είναι τα hairworks, είτε είναι το fog και τα clouds στο odyssey, είτε το volumetric fog στο MHW. Για αυτό υπάρχουν tweak guides αν δεν έχεις όρεξη από μόνος σου να πειραματιστείς και να το ψάξεις. Και πλέον δε χρειάζεσαι 800 ευρώ κάρτα για 1440p/60. και μια 2060/5700 τη παλεύει.

Επεξ/σία από ilos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, ilos είπε

Λαχεία είναι αυτά εμένα θέλει 1.17-1.18 για 4.7.

Καλά 1440p και 4K λίγο πολύ είναι υποχρεωτικό να παίξεις με τα settings, ότι κάρτα και να έχεις. Σε κάθε παιχνίδι υπάρχουν ρυθμίσεις που ανεβάζουν ασύμμετρα το κόστος σε σχέση με το οπτικό αποτέλεσμα. Είτε είναι τα hairworks, είτε είναι το fog και τα clouds στο odyssey, είτε το volumetric fog στο MHW. Για αυτό υπάρχουν tweak guides αν δεν έχεις όρεξη από μόνος σου να πειραματιστείς και να το ψάξεις. Και πλέον δε χρειάζεσαι 800 ευρώ κάρτα για 1440p/60. και μια 2060/5700 τη παλεύει.

Η πολύ απλά το αφήνεις μετά default settings του παιχνιδιού ,που ανάλογα με το hardware που έχεις σου επιλέγει το best visual/performance ;)

Γενικά στο μόνο παιχνίδι που έχω δει η gtx 1080 να δυσκολευεται να κρατήσει 60fps στα 1440π είναι το assasins Creed oddyssey με ultra settings

Επεξ/σία από nikos5800
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Ποια είναι αυτά τα τελευταία games που δεν κρατάει 60fps με ultra settings στα 1440π? Μπορείς να μου πεις ?

Κάτι resident evil 2 remake,rage 2,shadow of the tomb raider,devil may cry 5,metro Exodus , σε όλα έχω πάνω από 60fps στα 1440π ultra settings 

Επεξ/σία από nikos5800
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

Η πολύ απλά το αφήνεις μετά default settings του παιχνιδιού ,που ανάλογα με το hardware που έχεις σου επιλέγει το best visual/performance ;)

Γενικά στο μόνο παιχνίδι που έχω δει η gtx 1080 να δυσκολευεται να κρατήσει 60fps στα 1440π είναι το assasins Creed oddyssey με ultra settings

Ποια 1440p/60 με ultra με την 1080, τρολάρεις και εσύ🤣

Εδώ very high και αγκομαχάει στα minimum.

Capture.jpg

Και αυτά με 9900k στα 5 Ghz. Με τον 8600k μου στα 4.7 στα ~35-40 έπαιζε μπάλα στα 1% lows και με τον 1600 στα 3.8 που δοκίμασα παλιότερα με τα βίας στα 30.😂 Το παιχνίδι είναι κυριολεκτικά ένα unoptimized σκουπίδι, ακόμα και στα 720p έχεις ντρόπες κάτω από 60 με 1080ti. Αλλά είναι και ένα ωραίο αφήγημα για στρουμφίτες/nvidiots και άλλα φανταράκια για να πεταχτούν και να πούνε το χωρατά τους. Καλά μας κάνει η nubisoft. Το επόμενο παρακαλώ να το βγάλουν με 2 στρώσεις denuvo και VMProtect και να το περάσουν και με αστάρι πρώτα. Μπεεεεεε

Επεξ/σία από ilos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...