Arkin Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 2 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε Οκ. Noted Πάντως πληροφοριακά παρατηρώ τελευταία πολλά παιχνίδια ( σε single player) να τρέχουν ομαλότερα σε SSD παρά ΗDD ( ενώ μέχρι πρότινος μόνο τα multiplayer γέμιζαν τους SSD ) Κυριως στο loading βοηθαει ενας ssd απο εναν hdd. Στα υπολοιπα μονο σε καποια open world που εχουν βαρια textures και χρειαζονται φορτωμα οσο παιζουμε το παιχνιδι θα βοηθησει λιγο παραπανω ενας ssd. Σκεψου οτι το loading σημαινει φορτωμα του παιχνιδιου στις ram. Παιχνιδια με μεγαλου ογκου textures οπως ειναι τα τελευταια open world θα τρεξουν λιγο καλυτερα σε εναν ssd. Δεν ειναι ο κανονας ομως.
ilos Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 5 ώρες πριν, Stamer είπε Το είχα παίξει ανετότατα σε 4670k και 980ti σε 1080 (όπως και το odyssey, μου είχε κάνει ελάχιστα stutter). Γενικά από τα AC δεν είχα ποτέ παράπονο. Δεν έχω εμβαθίνει τι και πως αλλά παραξενεύομαι που διαβάζω πολύ κράξιμο για το optimization τους. Κλασική περίπτωση τι θεωρεί αποδεκτό performance ο κάθε άνθρωπος και το πόσο υποκειμενικό είναι. Εγώ πχ δεν έχω high refresh monitor αλλά θέλω τα frametimes μου να είναι σταθερά, δηλαδή τα min μου να πέφτουν πολύ σπάνια κάτω από 75 fps που είναι το refresh rate. Το αν ένα game χρησιμοποιεί 4,6,8,12,16 threads για να το επιτύχει μου είναι παντελώς αδιάφορο. Το αμέσως επόμενο που κοιτάω είναι αν ένα game καταναλώνει αδικαιολόγητα cpu πόρους και λειτουργεί σαν power virus ή χρειάζεται παραπάνω gpu power από ότι δικαιολογεί το οπτικό αποτέλεσμα. Αυτά είναι σημάδια συνήθως ενός κακού port ή μιας outdated/προβληματικής game engine. Το odyssey παίρνει 10 με τόνο σε όλα αυτά.😁 Και τρελό cpu usage κάνει και το οπτικό αποτέλεσμα πολλές φορές δε δικαιολογεί πόσο δυνατή κάρτα γραφικών χρειάζεται (σε σχέση με άλλα games όπως το Metro Exodus) και τα frametimes είναι rollercoaster και είναι αδύνατο να κρατηθούν κοντά στα 75fps σε 1080p/high με τον 8600k στα 4.7 και μια 1080. Για 1440p κιόλας θα χρειαστείς τουλάχιστον 1080ti και λίγο λέω, αν θες να παίξεις σε high settings. Εσύ το ευχαριστήθηκες με τον 4670k και την 980ti. Εμένα και με το adaptive sync ενεργοποιημένο για να μη "νιώθω" τις ντρόπες μου φαινόταν σαν να παίζω σε κονσόλα ώρες ώρες. Είναι πως έχει συνηθίσει ο καθένας. Άλλα games με denuvo όπως το monster hunter world σε αντιπαράθεση που όλοι το κράζουμε πόσο βαρύ port είναι και αυτό, δε πέφτουν κάτω από 75 fps ποτέ όλα τέρμα και με τα high resolutiuon textures enabled (με volumetric rendering off βέβαια) σε 1440p ακόμα και με πιο ταπεινά cpu όπως ο 1600. Η μόνη περίπτωση που θα έχεις ντρόπες είναι μόνο όταν η Kushala σπαμάρει Tornadoes σε όλο το map. Εκεί δε σε σώνει τίποτα.😎 Open world games όπως το witcher 3 ή το gta 5 έχουν ντρόπες αλλά ήδη τρέχουν τόσο καλά που και να ντροπάρουν στα 90-100 fps δε νοιάζει κάποιον με 75 hz monitor. Είναι βέβαια παλιότερα games από το odyssey, αλλά ειδικά το witcher 3 δεν απέχει και πολύ όσο αφορά το οπτικό αποτέλεσμα. Θέλω να πω πως οπωσδήποτε πρέπει να αλλάξει game engine η ubisoft γιατί αυτή τη στιγμή ενώ καταναλώνει πόρους το odyssey για το x,y λόγο αυτό δεν αποτυπώνεται στο performance. 2
Acmilangr2 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 14 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε Το Odyssey δεν έχει stutters με σωστό CPU, το BF V ναι γιατί δεν ξέρει η DICE να προγραμματίζει. Δεν ξέρει να προγραμματίζει η DICE για τους cpu αλλά δεν σε είδα να λες το ίδιο όταν σε κάποια παιχνίδια η 2080ti δεν κρατάει 60fps.... 1
intelrisen Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 14 ώρες πριν, leros2004 είπε Ξέπεσε και η Ferrari ..... η ιντελ κατεβαζει τις τιμες γιατι θα ερθουν νεοι επεξεργαστες συντομα. οποτε κανει μια διορθωση τιμων, παντα το εκανε αυτο.
ZELOMOTH Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 3 ώρες πριν, intelrisen είπε η ιντελ κατεβαζει τις τιμες γιατι θα ερθουν νεοι επεξεργαστες συντομα. οποτε κανει μια διορθωση τιμων, παντα το εκανε αυτο. Η ιντελ κάνει ο,τι να΄ναι γιατί βρίσκεται σε τρικυμία.. Και μόνο που μια τέτοια εταιρία δισ/μυρίων κατάφερε απο το τόσο άρμεγμα και τις τόσο σκληρές πολιτικές της(για την μέγιστη κονόμα) να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και να βιάζεται(σεξ αχαλίνωτο) απο μια μικρο εταιριούλα σε σχέση με αυτήν(amd), αυτό εγω το θεωρώ κατάντια.. Πάρε ενα παράδειγμα που δείχνει τόσο όμορφα μα και συνάμα τόσο σκληρά την τρικυμία αλλά και το άρμεγμα των τόσων ετών: https://www.skroutz.gr/s/10787131/Intel-Core-i5-7400-Box.html Κοίτα 4 πυρήνες αρμέγματος https://www.skroutz.gr/s/18604708/Intel-Core-i3-9100F-Box.html Κι εδω 4 πυρήνες πανικού Βοήθειά σου👍🤑🤣 3
pirmen56 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, ilos είπε Θέλω να πω πως οπωσδήποτε πρέπει να αλλάξει game engine η ubisoft γιατί αυτή τη στιγμή ενώ καταναλώνει πόρους το odyssey για το x,y λόγο αυτό δεν αποτυπώνεται στο performance. Κανένα άλλο game δεν έχει τους χάρτες, την πολυπλοκότητα και την απουσία loading screens των AC ώστε να κρίνεις. Δηλαδή τι να έκαναν; Να κάθονταν να γράψουν νέο engine από το μηδέν ειδικά για το pc; Για game τέτοιου εύρους; Αδύνατο. Απαίτηση για 75 καρέ min εδώ σημαίνει οπωσδήποτε 8700Κ. Στα γραφικά υπάρχει ένα point. Μην ξεχνάμε όμως ότι τώρα που οι 1060 έγιναν low end κάρτες κυκλοφόρησαν games με γραφικά διετίας που απαιτούν πια GTX 1070(1660Ti) το λιγότερο για να κρατήσουν 60άρι σε 1080p. Μην ψάχνεις να βρεις δίκαιες απαιτήσεις στο pc. edit: Το witcher 3 είναι "χάρτινο". Μέτριας ποιότητας old gen φωτισμός με pseudo volumetric lighting, post proc εφέ και χωρίς GI(αν είχε ήταν της πλάκας γιατί δεν κατάλαβα τίποτα). Μόνο τα textures και το HBAO+ έδιναν λίγο βάθος και το έσωζαν. Απλά ο κόσμος θυμάται την E3 που πλησίαζε το CGI. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2019 από pirmen56 1
_Theo_ Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 12 ώρες πριν, 7nisiotis είπε Οκ. Noted Πάντως πληροφοριακά παρατηρώ τελευταία πολλά παιχνίδια ( σε single player) να τρέχουν ομαλότερα σε SSD παρά ΗDD ( ενώ μέχρι πρότινος μόνο τα multiplayer γέμιζαν τους SSD ως επί των πλείστων λόγω των γρηγορότερων χρόνων φόρτισης των mp πιστών ) Είναι τεράστια η διαφορά SSD και HDD σε όλα τα επίπεδα, είναι γνωστό αυτό. Το μοναδικό μειονέκτημα είναι η αντοχή τους, δεν μπορείς δηλαδή να γράψεις και να διαγράψεις τόσα πολλά δεδομένα όσα στους HDD. Είχα έναν HDD Toshiba 1TB και τον έβγαλα, θα τον πουλήσω. Δεν υπάρχει πλέον λόγος να χρησιμοποιείς απαρχαιωμένη τεχνολογία. Όσον αφορά τα σημαντικά δεδομένα μπορείς να τα αποθηκεύσεις σε ένα οποιοδήποτε USB 3.0 εξωτερικό δίσκο. Πραγματικά δεν βρίσκω λόγο να χρησιμοποιεί κάποιος HDD, ειδικά αν είναι gamer. 2
Arkin Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 39 λεπτά πριν, _Theo_ είπε Είναι τεράστια η διαφορά SSD και HDD σε όλα τα επίπεδα, είναι γνωστό αυτό. Το μοναδικό μειονέκτημα είναι η αντοχή τους, δεν μπορείς δηλαδή να γράψεις και να διαγράψεις τόσα πολλά δεδομένα όσα στους HDD. Είχα έναν HDD Toshiba 1TB και τον έβγαλα, θα τον πουλήσω. Δεν υπάρχει πλέον λόγος να χρησιμοποιείς απαρχαιωμένη τεχνολογία. Όσον αφορά τα σημαντικά δεδομένα μπορείς να τα αποθηκεύσεις σε ένα οποιοδήποτε USB 3.0 εξωτερικό δίσκο. Πραγματικά δεν βρίσκω λόγο να χρησιμοποιεί κάποιος HDD, ειδικά αν είναι gamer. HDD μονο για μεγαλα αρχεια και εννοειται οχι μεσα στο pc αλλα καπου μακρια απο αυτο για να εχουμε την ησυχια μας. SSD/NVME πρεπει να κυριαρχουν στα περισσοτερα νεα builds εδω και 2-3 χρονια. Ειδικα τωρα που επεσαν τοσο οι τιμες δεν υπαρει δικαιολογια.
Stamer Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 8 λεπτά πριν, Arkin είπε HDD μονο για μεγαλα αρχεια και εννοειται οχι μεσα στο pc αλλα καπου μακρια απο αυτο για να εχουμε την ησυχια μας. SSD/NVME πρεπει να κυριαρχουν στα περισσοτερα νεα builds εδω και 2-3 χρονια. Ειδικα τωρα που επεσαν τοσο οι τιμες δεν υπαρει δικαιολογια. Τώρα θυμήθηκα που είχες γράψει οτι τον είχες μακριά τον hdd... Πέρα από τις ταχύτητες γιατί όμως? Δεν μπορώ να πω οτι είχα θόρυβο από τους hdd ποτέ.
Arkin Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, Stamer είπε Τώρα θυμήθηκα που είχες γράψει οτι τον είχες μακριά τον hdd... Πέρα από τις ταχύτητες γιατί όμως? Δεν μπορώ να πω οτι είχα θόρυβο από τους hdd ποτέ. 10μετρο καλωδιο και τον εχω στειλει μεσα σε ντουλαπι πανω σε docking station να μην τον ακουω καθολου. Ενας toshiba 1ΤΒ ειναι και με ενοχλουσε αρκετα ο θορυβος. Οταν εχεις απολυτη ησυχια ακομα και ο θορυβος ενος hdd στα 34-35db συνεχεια ενοχλει αρκετα. Ο υπολογιστης παιζει στα 27db σταθερα και στα 32-33 εν ωρα gaming. Καθε 3db διπλασιαζετε η ενταση να φανταστεις. 1
Stamer Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 3 λεπτά πριν, Arkin είπε 10μετρο καλωδιο και τον εχω στειλει μεσα σε ντουλαπι πανω σε docking station LOL απλά 😂
Arkin Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Μόλις τώρα, Stamer είπε LOL απλά 😂 Αστα. ssd+2nvme πανω και τελος.
_Theo_ Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 16 λεπτά πριν, Stamer είπε Τώρα θυμήθηκα που είχες γράψει οτι τον είχες μακριά τον hdd... Πέρα από τις ταχύτητες γιατί όμως? Δεν μπορώ να πω οτι είχα θόρυβο από τους hdd ποτέ. Κάνουν θόρυβο οι μηχανικοί. Ακόμα και αν τους ρυθμίσεις μέσα από τα Windows ή κάποιο τρίτο πρόγραμμα να μην κάνουν εξοικονόμιση ενέργειας, τίθενται σε κατάσταση Stand By όταν δεν υπάρχει δραστηριότητα και μόλις ξυπνήσουν κάνουν ένα "τσακ τσακ". Τουλάχιστον αυτό έκανε ο Toshiba 1 TB που είχα. Οπότε SSD και άντε γεια...
ZELOMOTH Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 12 λεπτά πριν, _Theo_ είπε Κάνουν θόρυβο οι μηχανικοί. Ακόμα και αν τους ρυθμίσεις μέσα από τα Windows ή κάποιο τρίτο πρόγραμμα να μην κάνουν εξοικονόμιση ενέργειας, τίθενται σε κατάσταση Stand By όταν δεν υπάρχει δραστηριότητα και μόλις ξυπνήσουν κάνουν ένα "τσακ τσακ". Τουλάχιστον αυτό έκανε ο Toshiba 1 TB που είχα. Οπότε SSD και άντε γεια... Ε ναι λογικά είναι η στιγμή που ξεπαρκάρουν οι κεφαλές απο το stand by και κάνουν το τσακ τσακ που λες κι εσυ.. 1
Stamer Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, ZELOMOTH είπε Ε ναι λογικά είναι η στιγμή που ξεπαρκάρουν οι κεφαλές απο το stand by και κάνουν το τσακ τσακ που λες κι εσυ.. Βασικά κανουν.. "κριτς κριτς" 😛 Πέρα από την πλάκα είναι και θέμα κουτιού μάλλον γιατί όντως εγώ δεν τους άκουγα (είχα και 2 πάνω για κάποια χρόνια).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα