Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Και ομως το προβλημα τιμης στην mainstream κατηγορια ειναι,εκει δηλαδη που ειναι η μεγαλυτερη μεριδα κοσμου που ενδιαφερεται για αυτους.

Δεν γινεται εν ετη 2019 να σου χρεωνει για 8πυρηνες κοντα 400ευρω, και σε επεξεργαστες ανω των 350ευρω να κοβει threads οπως στον 9700κ.

Τι καραγκιοζιλικια ειναι αυτα με τα κομμενα threads και γιατι συνεχιζονται μεχρι και σημερα?

Εδω μου κυκλοφορησε τους ιδιους επεξεργαστες χωρις γραφικα και αυτοι κοστιζουν ακριβοτερα απο αυτους που ειναι με γραφικα.

Γενικα ειναι αρκετα που εχει κανει η ιδια η εταιρεια που ειναι για κλωτσιες και καποια στιγμη πρεπει να παρει το μνμ οτι κυριολεκτικα το παρακανε.

Για να μην αναφερω τους 4/6core χωρις λογο υπαρξης επεξεργαστες στην μεγαλη πλατφορμα https://www.skroutz.gr/c/32/cpu-epeksergastes/f/751755/2066.html?o=socket+2066&order_by=pricevat&order_dir=asc

Το πιο αστειο μαλιστα ειναι οτι ολοκληρη Intel και με τιμες στα υψη,βγαινει και σου λεει οτι εχει προβλημα παραγωγης στους καφεδες.

Ποια,η intel.

Συμφωνω οτι το εχει παρακανει σε πολλα θεματα αλλα χωρις να θελω να την δικαιολογησω παιζονται αρκετα στις εταιριες. Ακομα και η κομενη υποστηριξη που εχει στα socket μπορει να προερχεται απο την πιεση των κατασκευαστων ωστε να αγοραζονται νεα motherboard οταν εχεις τοσο μεγαλο μεριδιο αγορας. Ειδαμε τωρα τι κανει και η amd με την τιμη των x570. Επιμενω ομως οτι επρεπε να ειχε εξελιξει πολυ περισσοτερο το ipc ολα αυτα τα χρονια και ας εμενε με 4/6 core στην mainstream κατηγορια...

Επεξ/σία από mtifosi
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε

Το Odyssey δεν έχει stutters με σωστό CPU, το BF V ναι γιατί δεν ξέρει η DICE να προγραμματίζει.

Μηδενικο stutter το odyssey με 6/12 cpu οπως και το origins. Τα BF1 BF5 δεν ειναι οτι εχουν stutters αλλα δεν ειναι τοσο smooth η κινηση. Θεμα της frost λογικα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Odyssey δεν έχει stutters με σωστό CPU, το BF V ναι γιατί δεν ξέρει η DICE να προγραμματίζει.

Με τον 8700Κ έτρεχε οκ; Γιατί θέλω να παίξω το Origins

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, 7nisiotis είπε

Το origins ειναι απολυτα smooth με τον 8700k. Οπως και το odyssey αυτο ειναι περισσοτερο gpu bound.

• Like 1
Δημοσ.

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, mtifosi είπε

Συμφωνω οτι το εχει παρακανει σε πολλα θεματα αλλα χωρις να θελω να την δικαιολογησω παιζονται αρκετα στις εταιριες. Ακομα και η κομενη υποστηριξη που εχει στα socket μπορει να προερχεται απο την πιεση των κατασκευαστων ωστε να αγοραζονται νεα motherboard οταν εχεις τοσο μεγαλο μεριδιο αγορας. Ειδαμε τωρα τι κανει και η amd με την τιμη των x570. Επιμενω ομως οτι επρεπε να ειχε εξελιξει πολυ περισσοτερο το ipc ολα αυτα τα χρονια και ας εμενε με 4/6 core στην mainstream κατηγορια...

Το οτι μπορει να εχει πιεσεις απο αλλους κατασκευαστες αυτο ειναι αληθεια και το ειχα αναφερει και πιο παλια οτι οντως παιζονται πολλα αλλα απο 3ους.

Αλλα εγω της ριχνω το κραξιμο σε αυτα που φταιει η ιδια οπως

• τους κουτσουρεμενους σε threads επεξεργαστες που τους χρεωνει χρυσαφι.Αλλαξε και τις ονομασιες επιτηδες με αποτελεσμα πλεον ακομα και οι I7 να ειναι κουτσουρεμενοι.
  • τους επεξεργαστες χωρις γραφικα που κοστιζουν περισσοτερο απο αυτους με γραφικα
  • Την τελειως σαπια ψυκτρα που εδινε παλιοτερα(ουτε της Amd ειναι υπερπαραγωγη οι ψυκτρες αλλα τουλαχιστον κανουν την δουλεια τους μεχρι να παρεις μια ψυκτρα αλλου).Φαντασου που λεμε παλι καλα που δεν δινει ψυκτρα στους ξεκλειδωτους επεξεργαστες,παρολο που τους χρεωνει χρυσαφι.
  • Την τραγικη ποικιλια/εναλλακτικες στους επεξεργαστες(1 μονο 6πυρηνος και 8πυρηνος με κανονικα threads)με αποτελεσμα και τραγικες τιμες για τους λιγους enthusiasts.
  • Στα meltdown και spectre που απο τοτε που πρωτο εγιναν γνωστα στο κοινο,μας εχουν ζαλισει το κεφαλι(και η Amd εχει ευπαθειες αλλα λιγοτερες)κυριως σε Intel μερια.

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

δεν έχεις θέμα με 8700Κ bro.....

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mtifosi είπε

Ε δεν το λες stutter αυτό, απλά δεν είναι τόσο ομαλό το πανάρισμα. Stutters είναι τα 0.5 sec freezes, τέτοια δεν έχει.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, mtifosi είπε

Το λαθος της intel ειναι οτι εμεινε για χρονια στασιμη στο ipc και οχι οτι δεν εφερε πολλους πυρηνες. Ειδαμε και τα games που και καλα αξιοποιουνε πολλους πυρηνες(BFV, AC Odyssey) μεσα στο stuttering ειναι. H amd κινηθηκε εξυπνα και καλα εκανε. με τη μεθοδο που κολλαει πυρηνες στους επεξεργαστες εφερε το θεμα στα πολλα cores που για την πλειοψηφια απλα καθονται. Ετσι μπηκε και η intel στο να αυξανει πυρηνες λες και μονο αυτο ειναι εξελιξη... Το μεγαλο θεμα για την intel ειναι στους πολλους πυρηνες καθως ειναι πανακριβοι οι επεξεργαστες της ενω στην mainstream κατηγορια με μια μειωση τιμων θα στεκεται πολυ καλυτερα.

Το λάθος τους ήταν η επιμονή τους στα 10nm. Τους πήγε πίσω και με βάση το δικό τους πλάνο, ασχέτως του ανταγωνισμού με AMD. Από αυτό κρίθηκε και η καθυστέρηση στο arch.

Τα AC γενικά δεν έχουν θέμα με stutter αν έχεις Vsync και SSD. Έχω δει όμως frame drops(σε λίγα σημεία) και με 8700Κ που είτε οφείλονται στα draw calls είτε σε bottleneck από τον σκληρό. Όταν κινείσαι κυκλικά μέσα σε περιοχή που έχει ήδη φορτώσει δεν υπάρχει το παραμικρό θέμα.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Το είχα παίξει ανετότατα σε 4670k και 980ti σε 1080 (όπως και το odyssey, μου είχε κάνει ελάχιστα stutter). Γενικά από τα AC δεν είχα ποτέ παράπονο. Δεν έχω εμβαθίνει τι και πως αλλά παραξενεύομαι που διαβάζω πολύ κράξιμο για το optimization τους.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Το λάθος τους ήταν η επιμονή τους στα 10nm. Τους πήγε πίσω και με βάση το δικό τους πλάνο, ασχέτως του ανταγωνισμού με AMD. Από αυτό κρίθηκε και η καθυστέρηση στο arch.

Τα AC γενικά δεν έχουν θέμα με stutter αν έχεις Vsync και SSD. Έχω δει όμως frame drops(σε λίγα σημεία) και με 8700Κ που είτε οφείλονται στα draw calls είτε σε bottleneck από τον σκληρό. Όταν κινείσαι κυκλικά μέσα σε περιοχή που έχει ήδη φορτώσει δεν υπάρχει το παραμικρό θέμα.

Χμ

Κάτσε να έρθει η κάρτα ( 1660Τι ) και θα το δοκιμάσω.

Χωρίς vsync φυσικά + ssd installed

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Χμ

Κάτσε να έρθει η κάρτα ( 1660Τι ) και θα το δοκιμάσω.

Χωρίς vsync φυσικά + ssd installed

Είναι μια χαρά το σύστημα. Μόνο τα clouds να ρίξεις ένα με δύο επίπεδα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Είναι μια χαρά το σύστημα. Μόνο τα clouds να ρίξεις ένα με δύο επίπεδα.

Οκ. Noted

Πάντως πληροφοριακά παρατηρώ τελευταία πολλά παιχνίδια ( σε single player) να τρέχουν ομαλότερα σε SSD παρά ΗDD ( ενώ μέχρι πρότινος μόνο τα multiplayer γέμιζαν τους SSD ως επί των πλείστων λόγω των γρηγορότερων χρόνων φόρτισης των mp πιστών )

Επεξ/σία από 7nisiotis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...