noFEARgr Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Το 60% πάνω σε ταχύτητες σε nvme το έχεις δει ; Κανένας που ξέρει από τα βασικά της τεχνολογίας δεν πίστεψε ότι θα έχει διαφορά σε gaming το 4 από το 3
Stamer Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 4 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε Aσε τους AMD στην άκρη. Έχει 100€ πάνω απο τον 9400. Δηλαδή 66% ακριβότερος. Εξηνταέξι!! Και τι σου δίνει? Τίποτα, απλά είναι unlocked. Αντίστοιχα ας πουμε, αν το έκανε αυτό στους i7, ο 8700k θα έπρεπε να κοστίζει 500€ με τιμή βάσης του 8700 τα ~300! Άρρωστα πράματα. Για το αρκετά καλύτερος στα παιχνίδια, μη το πιάσουμε. Γνωστός κάτοχος του στο forum ντρεπόταν να ανεβάσει benchmarks απέναντι στον 2700x του spartan γιατί ηταν 30% πίσω Γενικά τα benchmark που βλέπουμε πρέπει να ξέρουμε και να τα "διαβάζουμε". Σίγουρα αν ρίχνουμε αναλύσεις και βάζουμε πάνω τέρατα κάρτες γραφικών τότε ναι, βγάζει μεγαλύτερα averages σε κάποια παιχνίδια. Αλλά βγάζει μεγαλύτερα averages γιατί βγάζει μεγαλύτερα maximum λόγω μεγάλου headroom από κάρτα / ανάλυση. Τώρα το πόση σημασία έχει το να έχεις maximum 250 αντί για 200 το αφήνω στην κρίση σου. Για παράδειγμα στο crysis 3 βγάζει τα ίδια average με 2700x, αλλα έχει κάπου 40% μικρότερα minimum (100 vs ~140). Στο test του HWunboxed ας πούμε στο AC origins τον εχει πάνω από 2700x. Μετα όμως συνηδειτοποιείς πώς κάνει τα run στην αρχική πόλη που είναι ελαφρία, εξού και τα νουμέρα. Τα παιδιά εδώ που τρέξανε το in game bench, ο 2700x έβγαζε 112 και ο 8600k στα 5ghz 90!! Έχει και ενσωματωμένα γραφικά (όχι ότι πρέπει να τα χρεώσει 100 ευρώ περισσότερο από τον 9400. Δεν έχω συγκρίνει προσωπικά (ούτε θα το εκανα) με τον 2700 ή άλλες CPU. Απλά τα περισσότερα σοβαρά sites/forum, τον 9600 δίνουν αρκετά πιο μπροστά. Εγώ είμαι ο τελευταίος που θα ασχοληθω με "απόλυτα" νούμερα. Αν με ρωτήσεις, θα σου πω ίδιοι είναι (για παιχνίδια). Γενικά εννοείται ότι η intel υπερκοστολογει απλά θεωρώ ότι όσο να ναι σου δίνει και άλλες επιλογές. Προσωπικά αυτόν που θεωρώ λιγότερο vfm μακράν είναι ο 9900!
Ryzenlake Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 9 λεπτά πριν, intelrisen είπε μετα τους πυρηνες που καθονται θα εχουμε και pci-e 4 να καθεται. το αστειο της υποθεσης ειναι που ο 9600κ στα ιδια ή και μπροστα με τον 3800χ και καποιοι λενε οτι δεν εχει μελλον η ιντελ ναι αυτος που δε μπορει να φορτωσει τα ταμπς και κουραζεται. https://www.legitreviews.com/intel-shows-pci-express-4-0-means-nothing-for-gamers_212350 Eδώ 12 threads που κάθονται. Τίποτα άλλο στο background, το cpu μεταξύ 77 και 95% σε όλο το game. Τώρα ναι, ok, αν παίζεις starcraft, μαζί σου. Αλλά αν παίζεις starcraft αδερφέ, και ο 9600k πυρήνες που κάθονται έχει. 7350k πάρε και κλείσε και το HT (μιας και σε 1 πυρήνα τρέχει το game) για ανεβάσεις κλόκια. Για μέχρι εκεί είσαι. Μόλις τώρα, Stamer είπε Έχει και ενσωματωμένα γραφικά (όχι ότι πρέπει να τα χρεώσει 100 ευρώ περισσότερο από τον 9400. Δεν έχω συγκρίνει προσωπικά (ούτε θα το εκανα) με τον 2700 ή άλλες CPU. Απλά τα περισσότερα σοβαρά sites/forum, τον 9600 δίνουν αρκετά πιο μπροστά. Εγώ είμαι ο τελευταίος που θα ασχοληθω με "απόλυτα" νούμερα. Αν με ρωτήσεις, θα σου πω ίδιοι είναι (για παιχνίδια). Γενικά εννοείται ότι η intel υπερκοστολογει απλά θεωρώ ότι όσο να ναι σου δίνει και άλλες επιλογές. Προσωπικά αυτόν που θεωρώ λιγότερο vfm μακράν είναι ο 9900! 9400f και 9600kf, και οι 2 χωρίς γραφικά είναι. Τεσπά και γώ δεν θέλω να μπλέξω με vs, απλά τα benchmark θέλουν και ένα επίπεδο από τον αναγνώστη για να καταλάβει τι βλέπει. Δεν το λέω σε εσένα, στους γνωστούς του forum αναφέρομαι.
Stamer Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 2 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε Eδώ 12 threads που κάθονται. Τίποτα άλλο στο background, το cpu μεταξύ 77 και 95% σε όλο το game. Τώρα ναι, ok, αν παίζεις starcraft, μαζί σου. Αλλά αν παίζεις starcraft αδερφέ, και ο 9600k πυρήνες που κάθονται έχει. 7350k πάρε και κλείσε και το HT (μιας και σε 1 πυρήνα τρέχει το game) για ανεβάσεις κλόκια. Για μέχρι εκεί είσαι. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου 9400f και 9600kf, και οι 2 χωρίς γραφικά είναι. Τεσπά και γώ δεν θέλω να μπλέξω με vs, απλά τα benchmark θέλουν και ένα επίπεδο από τον αναγνώστη για να καταλάβει τι βλέπει. Δεν το λέω σε εσένα, στους γνωστούς του forum αναφέρομαι. Το ξερω, κουβέντα κάνουμε. Για τον 9600k λέω, έχει γραφικά πάνω αυτός. Φαν δεν είμαι κανενός. Ελπίζω να ταλαιπωρεί συνέχεια η μία εταιρεία την άλλη γιατί προς όφελος μας είναι.
Fulgore Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 18 λεπτά πριν, Stamer είπε Γιατί τι έχει αυτός? Αν δεν κάνω λάθος έχει παρόμοια τιμη με 2700x και είναι αρκετά καλύτερος σε παιχνίδια. Στον δίνει γι'αυτό το λόγο. Αν είναι future proof λόγω cores? Για 3 χρόνια σίγουρα αρκετός θα είναι πιστεύω. Το προβλημα ξερεις ποιο ειναι στην πραξη?Οτι αν δεν εχεις αναλογες καρτες γραφικων(στα benchmarks αν δεις 1080ti και πανω χρησιμοποιουν ολως τυχαιως) για να φανουν αυτες οι διαφορες του τυπου''ειναι καλυτερος'',στις καρτες γραφικων τυπου gtx 1060 και rx 570-580 που εχει η πλειοψηφια του κοσμου,και οι 2 cpu ειναι στα ιδια πανω κατω.Ειδικα δε αν ανεβει καποιος αναλυση. Και στον 2700x αγοραζεις ξεκλειδωτο 8πυρηνο με δικη του ψυκτρα(ενω ο 9600 θελει αλλα 35ευρω τουλαχιστον για μια τυπικη αεροψυξη τυπου 212χ),εισαι πιο περιορισμενος σε μητρικες(δειτε Z390 φθηνοτερες μητρικες σε σχεση με x470 μητρικες. Α και για τους λιγους καμμενους των forum,η x470 μητρικη θα σηκωνει μεχρι και 12πυρηνο.Οι αντιστοιχες z390 θα σηκωνουν μεχρι 8πυρηνο. Με λιγα λογια παιρνεις στην περιπτωση της Intel στα ιδια περιπου χρηματα λιγοτερα απο οτι στην αλλη περιπτωση. Αυτο δεν λεγεται ανταγωνισμος προς οφελος μας. Τωρα ναι ο 9600κ για την μειοψηφια που παιζει esports παιχνιδια σε 240hz monitor με καρτες επιπεδου 1080ti και πανω ξερω γω,ναι ειναι λουκουμι.\ Btw τα παραπανω δεν τα γραφω για να ξεκινησω vs μεταξυ intel και Amd,απλα για να τονισω οτι καλως ή κακως η Intel ενω ανεκαθεν προσεφερε λιγοτερα για τα πολλα χρηματα που ζητουσε,πλεον φτασαμε σε ενα σημειο που αυτο το πραγμα γιγαντωθηκε. Και δυστηχως για να δουμε πραγματικα ανταγωνιστικα προιοντα σε ποικιλια και τιμες απο την Intel,ενας ειναι ο τροπος οπως αναφερθηκε πιο πισω. Να πεσουν μεγαλες σφαλιαρες στις πωλησεις.
intelrisen Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Στις 9/6/2019 στις 8:38 ΜΜ, Dr_73 είπε Πλεονέκτημα των ryzen ΘΑ ΕΙΝΑΙ , αν όταν βγει η νέα γενιά, παίζουν σετάκια 2600+b450 στα 160-170 ευρώ ΤΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ. Αυτό ναι . Κανείς δεν το αναφέρει . Όλοι λένε ... τρίχες. Ναι , αλλά αν παίζει ο άλλος game , όταν η γκόμενά του σερφάρει στο ίδιο pc με 60 tabs ανοιχτά και ταυτόχρονα ο μικρός του αδελφός βλέπει στο ίδιο pc πάντα, τον μπομπ σφουγκαράκη σε 4Κ ; Τότε δεν πιάνει μία ο 8600Κ. Ρεαλιστικά σενάρια, όσο ρεαλιστές είναι και οι ερυθροί fanboys. ανοιξα 50 σε firefox ετσι για τον χαβαλε με ραδιο, αλλα 5youtube να φορτωνουν μουσικη μαζι με wot και ο επεξεργαστης επαιξε απο 0,8-2,5 και πηγε τερμα οσο επαιζα την πιστα. γεμισε απο 10-30 % τα 6 threads και μετα μου ειπε μ.....α σε εχω για τα α........α μου, ειμαι πολυ γρηγορος. τωρα αν αλλοι γεμιζουνε τζαμπα τα threads πρεπει να ψαχτουνε.
Stamer Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 2 λεπτά πριν, Fulgore είπε Το προβλημα ξερεις ποιο ειναι στην πραξη?Οτι αν δεν εχεις αναλογες καρτες γραφικων(στα benchmarks αν δεις 1080ti και πανω χρησιμοποιουν ολως τυχαιως) για να φανουν αυτες οι διαφορες του τυπου''ειναι καλυτερος'',στις καρτες γραφικων τυπου gtx 1060 και rx 570-580 που εχει η πλειοψηφια του κοσμου,και οι 2 cpu ειναι στα ιδια πανω κατω.Ειδικα δε αν ανεβει καποιος αναλυση. Και στον 2700x αγοραζεις ξεκλειδωτο 8πυρηνο με δικη του ψυκτρα(ενω ο 9600 θελει αλλα 35ευρω τουλαχιστον για μια τυπικη αεροψυξη τυπου 212χ),εισαι πιο περιορισμενος σε μητρικες(δειτε Z390 φθηνοτερες μητρικες σε σχεση με x470 μητρικες. Α και για τους λιγους καμμενους των forum,η x470 μητρικη θα σηκωνει μεχρι και 12πυρηνο.Οι αντιστοιχες z390 θα σηκωνουν μεχρι 8πυρηνο. Με λιγα λογια παιρνεις στην περιπτωση της Intel στα ιδια περιπου χρηματα λιγοτερα απο οτι στην αλλη περιπτωση. Αυτο δεν λεγεται ανταγωνισμος προς οφελος μας. Τωρα ναι ο 9600κ για την μειοψηφια που παιζει esports παιχνιδια σε 240hz monitor με καρτες επιπεδου 1080ti και πανω ξερω γω,ναι ειναι λουκουμι.\ Btw τα παραπανω δεν τα γραφω για να ξεκινησω vs μεταξυ intel και Amd,απλα για να τονισω οτι καλως ή κακως η Intel ενω ανεκαθεν προσεφερε λιγοτερα για τα πολλα χρηματα που ζητουσε,πλεον φτασαμε σε ενα σημειο που αυτο το πραγμα γιγαντωθηκε. Και δυστηχως για να δουμε πραγματικα ανταγωνιστικα προιοντα σε ποικιλια και τιμες απο την Intel,ενας ειναι ο τροπος οπως αναφερθηκε πιο πισω. Να πεσουν μεγαλες σφαλιαρες στις πωλησεις. Καταρχήν, νομίζω θα πέσουν οι σφαλιάρες αργά ή γρήγορα γιατί η amd δείχνει να μπορεί και το εύχομαι! Όσο αφορά ότι εν τέλει ο 9600k είναι ακριβότερος λόγω ψυκτρας, κάνα 10ευρω πιο ακριβός θα βγει απλά. Μην παίζουμε με τέτοια ποσά (άλλωστε κάποιος πρέπει να είναι πάντα λίγο πολύ ακριβότερος). Και ξαναλέω γιατί μπερδεύεστε... ΔΕΝ συγκρίνω, απλά λέω ότι δίνει και η intel επιλογές χωρίς να την κάνεις χρυσή οπωσδήποτε. Δηλαδή δεν κάθεται ντίβα μόνο σε 500ευρα.
Ryzenlake Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, Fulgore είπε Το προβλημα ξερεις ποιο ειναι στην πραξη?Οτι αν δεν εχεις αναλογες καρτες γραφικων(στα benchmarks αν δεις 1080ti και πανω χρησιμοποιουν ολως τυχαιως) για να φανουν αυτες οι διαφορες του τυπου''ειναι καλυτερος'',στις καρτες γραφικων τυπου gtx 1060 και rx 570-580 που εχει η πλειοψηφια του κοσμου,και οι 2 cpu ειναι στα ιδια πανω κατω.Ειδικα δε αν ανεβει καποιος αναλυση. Παντώς ξαναλέω, έχουν γιγαντωθεί τα λεγομένα low resolution / τέρατα κάρτες γραφικών benchmarks και αγνοούμε τα GPU bound benchmark γιατί νομίζουμε οτι δεν προσφέρουν τίποτα. Πράγμα στο οποίο διαφωνώ. Τα gpu bound benchmark ουσιαστικά εξαφανίζουν την επιρροή των maximum frames από τα averages, οπότε ξεβρακώνεις τα lows, τα οποία πλέον παίζουν σημαντικότερο ρόλο στα averages. Για παράδειγμα στο launch των 1st gen Ryzen το Paul's Hardware έτρεξε τα benchmark με 1070, και έδειχνε τον 1600 πάνω από 7600k. Πολλοί στα comments αναρωτιότνυοσαν γιατί, αφού με χειρότερη κάρτα θεωρητικά το πολύ να ερχόντουσαν στα ίσα λόγω μπουκαλιού. Eμ, γιατί εξαφανίστηκαν τα maximums στο θεό... 4 λεπτά πριν, intelrisen είπε ανοιξα 50 σε firefox ετσι για τον χαβαλε με ραδιο, αλλα 5youtube να φορτωνουν μουσικη μαζι με wot και ο επεξεργαστης επαιξε απο 0,8-2,5 και πηγε τερμα οσο επαιζα την πιστα. γεμισε απο 10-30 % τα 6 threads και μετα μου ειπε μ.....α σε εχω για τα α........α μου, ειμαι πολυ γρηγορος. τωρα αν αλλοι γεμιζουνε τζαμπα τα threads πρεπει να ψαχτουνε. Με τον εαυτό σου διαφωνείς εσύ ε 😛 Σου βάλα από πάνω SS από το game, ΜΟΝΟ το game, από 77 εως 95% ο επεξεργαστής...σε ULTRA settings. Τώρα είπαμε, αν παίζεις starcraft η έχεις το PC για κονσόλα, τότε και ο 9600k τραβηγμένος είναι. 7350k και πολύ σου είναι
Fulgore Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Stamer είπε άλλωστε κάποιος πρέπει να είναι πάντα λίγο πολύ ακριβότερος Ισχυει αλλα υπαρχει μια διαφορα σε αυτο. 1)Οποιος θελει να γλυτωσει χρηματα,υπαρχει και ο φθηνοτερος R7 2700 που εκει η διαφορα μεγαλωνει 2)Το θεμα ειναι οτι και με ψυκτρα των 30ευρω πχ την 212x,δεν ειναι οτι θα ειναι ανετος ο 9600κ για overclock. Για stock και ελαφρυ overclock δεν θα εχει θεμα,αλλα για παραπανω δεν ειναι η ψυκτρα αυτη. Και αν καποιος δωσει κοντα 300ευρω για 9600κ+ψυκτρα για να τον εχει stock,τοτε κατι κανει λαθος. Αν ηταν αρκετες τοσο φθηνες ψυκτρες για overclock,θα ειχαν κλεισει ολες οι αλλες εταιρειες που βγαζουν ακριβοτερες ψυκτρες. Τελος το ξαναλεω,δεν με πειραζει το οτι η Intel βαραει στο κεφαλι τις τιμες σε επεξεργαστες τυπου 8700κ και 9900κ. Αυτο που με πειραζει(οπως και πολλους αλλους φυσικα)ειναι οτι δεν προσφερει φθηνοτερες προτασεις(χωρις κομμενο Ht)στην αγορα. Αυτο ισχυε απο παλιες εποχες που δεν υπηρχε φθηνοτερη εναλλακτικη σε 4c/8t απο τους i7 γιατι...intel. Μιλαμε για την mainstream κατηγορια του κοσμου,ειναι δυνατον ο φθηνοτερος 6c/12t να κοστιζει 300+ευρω και να ειναι και κλειδωμενος? Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2019 από Fulgore
Stamer Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Αυτό που χρειάζεται είναι μια πρόταση της amd που να είναι αδιαμφισβήτητα καλύτερες οι cpu της χωρίς "μα μου" και "ναι αλλά" για να καταλάβει η intel τι εστί βερίκοκο. Ελπίζω να το δούμε σύντομα στους 3000.
intelrisen Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε Παντώς ξαναλέω, έχουν γιγαντωθεί τα λεγομένα low resolution / τέρατα κάρτες γραφικών benchmarks και αγνοούμε τα GPU bound benchmark γιατί νομίζουμε οτι δεν προσφέρουν τίποτα. Πράγμα στο οποίο διαφωνώ. Τα gpu bound benchmark ουσιαστικά εξαφανίζουν την επιρροή των maximum frames από τα averages, οπότε ξεβρακώνεις τα lows, τα οποία πλέον παίζουν σημαντικότερο ρόλο στα averages. Για παράδειγμα στο launch των 1st gen Ryzen το Paul's Hardware έτρεξε τα benchmark με 1070, και έδειχνε τον 1600 πάνω από 7600k. Πολλοί στα comments αναρωτιότνυοσαν γιατί, αφού με χειρότερη κάρτα θεωρητικά το πολύ να ερχόντουσαν στα ίσα λόγω μπουκαλιού. Eμ, γιατί εξαφανίστηκαν τα maximums στο θεό... Με τον εαυτό σου διαφωνείς εσύ ε 😛 Σου βάλα από πάνω SS από το game, ΜΟΝΟ το game, από 77 εως 95% ο επεξεργαστής...σε ULTRA settings. Τώρα είπαμε, αν παίζεις starcraft η έχεις το PC για κονσόλα, τότε και ο 9600k τραβηγμένος είναι. 7350k και πολύ σου είναι τωρα εσενα περιμενεςι να σε παρει καποιος στα σοβαρα που γραφεις για undervoltage σε τρατζιστορ? εχει αποδειχτει οτι ο ο 1600/2600 ειναι για καμια 2070. απο εκει και πανω θελεις ιντελ. περιμενω συγκριση των αντικειμενικων του 9600κ με τον 3900χ . 30 λεπτά πριν, Fulgore είπε Το προβλημα ξερεις ποιο ειναι στην πραξη?Οτι αν δεν εχεις αναλογες καρτες γραφικων(στα benchmarks αν δεις 1080ti και πανω χρησιμοποιουν ολως τυχαιως) για να φανουν αυτες οι διαφορες του τυπου''ειναι καλυτερος'',στις καρτες γραφικων τυπου gtx 1060 και rx 570-580 που εχει η πλειοψηφια του κοσμου,και οι 2 cpu ειναι στα ιδια πανω κατω.Ειδικα δε αν ανεβει καποιος αναλυση. Και στον 2700x αγοραζεις ξεκλειδωτο 8πυρηνο με δικη του ψυκτρα(ενω ο 9600 θελει αλλα 35ευρω τουλαχιστον για μια τυπικη αεροψυξη τυπου 212χ),εισαι πιο περιορισμενος σε μητρικες(δειτε Z390 φθηνοτερες μητρικες σε σχεση με x470 μητρικες. Α και για τους λιγους καμμενους των forum,η x470 μητρικη θα σηκωνει μεχρι και 12πυρηνο.Οι αντιστοιχες z390 θα σηκωνουν μεχρι 8πυρηνο. Με λιγα λογια παιρνεις στην περιπτωση της Intel στα ιδια περιπου χρηματα λιγοτερα απο οτι στην αλλη περιπτωση. Αυτο δεν λεγεται ανταγωνισμος προς οφελος μας. Τωρα ναι ο 9600κ για την μειοψηφια που παιζει esports παιχνιδια σε 240hz monitor με καρτες επιπεδου 1080ti και πανω ξερω γω,ναι ειναι λουκουμι.\ Btw τα παραπανω δεν τα γραφω για να ξεκινησω vs μεταξυ intel και Amd,απλα για να τονισω οτι καλως ή κακως η Intel ενω ανεκαθεν προσεφερε λιγοτερα για τα πολλα χρηματα που ζητουσε,πλεον φτασαμε σε ενα σημειο που αυτο το πραγμα γιγαντωθηκε. Και δυστηχως για να δουμε πραγματικα ανταγωνιστικα προιοντα σε ποικιλια και τιμες απο την Intel,ενας ειναι ο τροπος οπως αναφερθηκε πιο πισω. Να πεσουν μεγαλες σφαλιαρες στις πωλησεις. στην ιντελ παντα πληρωνεις την ποιοτητα. αν θελεις τσιπακια που να θελουν διπλασιο voltage για να παιξουν ουτε καν στα ιδια ghz τοτε το προβλημα ειναι της amd και στην tsmc φυσικα. δες τωρα τα νεα τσιπακια. Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2019 από intelrisen
Ryzenlake Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, intelrisen είπε τωρα εσενα περιμενεςι να σε παρει καποιος στα σοβαρα που γραφεις για undervoltage σε τρατζιστορ? εχει αποδειχτει οτι ο ο 1600/2600 ειναι για καμια 207. απο εκει και πανω θελεις ιντελ. περιμενω συγκριση των αντικειμενικων του 9600κ με τον 3900χ . Ε ναι, δεν σηκωνουν undervoltage τα transistor. Απτο κεφαλι μου τα βγαζω, τι να λεμε. Ο πρώτος είμαι Δηλαδη αμα πάρω 1080ti να στραφώ σε Intel? Ο 8350k κάνει? Η δεν είναι Intel αυτός? Υπάρχει Intel στα 130€ που κάνει ο 2600 και σηκώνει πάνω απο 2070? Τα πράγματα απλά, τα είδαμε προχτές με το bench του hwunboxed. Όποιος προτίμησε τους i5 kb έναντι του 1600 ήταν άξιος της μοίρας του και έφαγε τα μούτρα του. Όποιος προτιμήσει / προτίμησε 9600 έναντι 2700 πάλι μετωπική με παγόβουνο θα φάει, εκτός αν παίζει CS go βέβαια. Tα είδαμε τα bench εδώ στο forum, ο πρώην κάτοχος του 8600k @ 5ghz έφαγε παγωτό από 2700 και καπάκια τον έστειλε στα αζήτητα O 9600k θα συγκριθεί βάση τιμής, άρα με 3600 / 3600x. 13 λεπτά πριν, intelrisen είπε στην ιντελ παντα πληρωνεις την ποιοτητα. αν θελεις τσιπακια που να θελουν διπλασιο voltage για να παιξουν ουτε καν στα ιδια ghz τοτε το προβλημα ειναι της amd και στην tsmc φυσικα. δες τωρα τα νεα τσιπακια. Δυστηχώς δεν έβγαλα φωτογραφία κατά το delid να δείς ποιότητα Aλλά θα βρείς από άλλους στο Internet, ΑΑ ποιότητα φλατζόκολλας. Πάντως τα cores που κάθονται, σε έβγαλα λάθος και έκανες γαργάρες. Εμετός έχει καταντήσει η κατάσταση, όταν σε βγάζουν λάθος πες ναι είμαι λάθος, τι πηδάς από θέμα σε θέμα? Να , πάρε και άλλο ένα με τα cores να κάθονται Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2019 από Ryzenlake
intelrisen Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 τα πραγματα ειναι πολυ απλα 3800χ ιδιος και κατω απο 9600κ. τα ιδια γινονται και στην σερβερ αγορα. 48 πυρηνες ματσαρουν ακριβως με 64 σε συγκεκριμενη εργασια που παρουσιασε η ιδια η amd. μετα απο αυτο δε χρειαζεται να καταλαβεις γιατι βλεπεις 90% στον σαπιο-επεξεργστη σου.
Ryzenlake Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, intelrisen είπε τα πραγματα ειναι πολυ απλα 3800χ ιδιος και κατω απο 9600κ. τα ιδια γινονται και στην σερβερ αγορα. 48 πυρηνες ματσαρουν ακριβως με 64 σε συγκεκριμενη εργασια που παρουσιασε η ιδια η amd. μετα απο αυτο δε χρειαζεται να καταλαβεις γιατι βλεπεις 90% στον σαπιο-επεξεργστη σου. 8700k έχω. Πριν λίγο δεν έλεγες για ποιότητες Intel κτλπα? Εγώ συμφώνω, πλέον σάπιος ο 8700k, έρχονται οι κόκκινοι διάβολοι με cores που προκαλούν ίλιγγο Εγω συμφωνώ, core με core μέχρι σήμερα είναι μπροστά η Intel. Λιγό πολύ, δεν έχει σημασία, είναι μπροστά. Αλλα τι με νοιάζει και τι να το κάνω το core με core όταν ο ένας πουλάει το thread 10€ (R7 1700) και ο άλλος 40€ (8600k). Core με core συγκρίσεις έχουν νόημα όταν και οι τιμές είναι ίδιες. Άλλιως χέστηκα αν η AMD θέλει 30 cores για να πιάσει Χ απόδοση και ο Intel 5, όταν ο AMD είναι φτηνότερος. Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2019 από Ryzenlake 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα