Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

6 μήνες μετά τον 1700 βγήκε ο 8700Κ. Τότε ο 1700 είχε κοντά στα 300€.

Τώρα θα πάνε κάποιοι στον 3700X με περισσότερα λεφτά από τη διαφορά 1700-8700Κ για να έχουν παραπλήσιες gaming επιδόσεις, στην καλύτερη(αν ισχύουν βέβαια τα leaks). Γιατί ο 8700Κ έριχνε μέχρι και πάνω από 30% σε 7700Κ και 1700 σε games τύπου Origins. 

Το upgrade path δεν φαίνεται να τους ωφελεί οικονομικά. Εκεί θέλω να καταλήξω. Όσο για τη γενιά των 7ΧΧΧ ήταν μια σφήνα που κράτησε μόλις 9 μήνες και θα πήγαινε το πολύ 12 γιατί ο 8700Κ ήταν στα σχέδια και χωρίς AMD.

Δεν το θυμάσαι φαίνεται. Αναφέρομαι σε δικές μας δοκιμές με τον Strawman. Οχι σε γραφήματα από το  πουθενά που ανεβάζουν οι youtubers.

Όποιος πήρε 1700, δε νομίζω να τον πήρε κυρίως για gaming. Ήταν ασύμφορος τόσο σε σχέση με τον 1600 όσο και με τους CL αργότερα. Αν τον αγόρασε καθαρά για gaming cpu, ειδικά αφού βγήκαν και οι CL είναι ατυχής επιλογή. Εγώ προσωπικά μόνο σε 1 άτομο πρότεινα 1700 για gaming αντί για 7700κ γιατί ήθελε να στριμάρει από το ίδιο pc χωρίς nvenc, και σε αυτό το σενάριο θα ντρόπαρε frames ο 7700k γιατί θα "μπούκωνε".

Και όταν βγήκε ο 8700k δε θυμάσαι καλά πάλι 50+ ευρώ ακριβότερος ήταν από τον 1700 + όσο δώσεις για ψύκτρα και ήταν και πάλι χειρότερος σε MT workloads όπως blender κλπ. Τέσπα κάθε εταιρία έχει τα υπέρ και τα κατά της μη λέμε συνέχεια τα ίδια.

Όσο για το upgrade path τρολάρεις τώρα.Στους μεν KL δεν είχες καν (dead platform) στους δε CL αν λιμπίστικες τα κουρκουμπίνια για μητρική δε μπαίνει 9900k χωρίς να throttlάρει το καλοκαίρι για σοβαρά workloads. Οι CL ήταν στα σχέδια για 2018 και με νέο socket το ξέρεις πολύ καλά, αλλά προφανώς δε τους έπαιρνε να το καθυστερήσουν άλλο και καλά κάναν και τους ράσαραν.

Όσο για το ACO ναι τρέχει καλύτερα στα minimum στον 8600k μου, αλλά και πάλι είναι τόσο κακογραμμένο game που σου σπάει τα νεύρα. Δηλαδή μη νομίζεις ότι και με τον 8600k θα εξαφανιστούν εντελώς τα spikes.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Μες το μήνα μάλλον θα έρθει μια corsair h110 από έναν καλό φίλο και θα δοκιμάσω πάλι. Το άφησα 4.7 1.20 τώρα. Δε ξέρω, δε μπορώ να καταλάβω πώς αλλάζει λόγω του καιρού/ ζέστης η σταθερότητα του oc. Έχω μπερδευτεί

παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η εξωτερική θερμοκρασία σε stability  cache / core / memory oc......δεν την έχω δουλέψει την h110 αλλά πιστεύω θα δείς διαφορά και σε απόδοση stability του rig αλλά και σε temps

Επεξ/σία από BabisTs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι πολύ καλή η h 110 την έχω στο pc , έχει παρόμοιες επιδόσεις με την nzxt x62 το μόνο αρνητικό της είναι τα εργοστασιακά fans που κάνουν πολύ θόρυβο, αλλά άμα γίνει delid στον επεξεργαστή τα δουλεύεις και σε χαμηλές στροφές. Το δικό μου με 900στροφες τα φάνς 4.9  ghz με 1.23 Vc δεν περνάει τους 67 βαθμούς με όλα τα στρες τεστ, το προηγούμενο 8700κ που είχα ήταν es και παρόλο που ήταν και delid και με custom copper ihs έφευγε πάνω από τους 80 βαθμούς. 

Επεξ/σία από FORIS78
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Τα φανάκια σκέφτομαι να τα αλλάξω οικονομικά με τα συγκεκριμένα

https://www.skroutz.gr/s/16754316/Arctic-P14-PWM-PST.html#reviews

Αυτά είναι 140άρια.

Αν εννοείς τα φανάκια της H100, μη το κάνεις. Δεν κάνουν θόρυβο γιατί είναι θορυβώδη αλλά γιατί φτάνουν 2200 στροφές αν θυμάμαι καλά. Δεν υπάρχει ανεμιστηράκι που σε αυτές τις στροφές δνε κάνει θόρυβο.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Τα φανάκια σκέφτομαι να τα αλλάξω οικονομικά με τα συγκεκριμένα

https://www.skroutz.gr/s/16754316/Arctic-P14-PWM-PST.html#reviews

εγώ έχω βάλει αυτά εδώ και είναι τελείως αθόρυβα σε σχέση με τα εργοστασιακά

https://www.skroutz.gr/s/9470955/Corsair-ML140-140mm-Twin-Pack.html#specs

αν θα τα αλλαξεις θα χρειαστείς static pressure και οχι airflow fans

• Thanks 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Stamer είπε

Για που τα θες? Για το ψυγείο?

yeap.

6 λεπτά πριν, FORIS78 είπε

εγώ έχω βάλει αυτά εδώ και είναι τελείως αθόρυβα σε σχέση με τα εργοστασιακά

https://www.skroutz.gr/s/9470955/Corsair-ML140-140mm-Twin-Pack.html#specs

αν θα τα αλλαξεις θα χρειαστείς static pressure και οχι airflow fans

static pressure "διαφημίζονται" και αυτά πάντως. Αλλη κατηγορία βέβαια. Θα τη βάλω πάνω με τα στοκ και βλέπουμε αρχικά

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, 7nisiotis είπε

yeap.

Ε όχι ρε συ! Κρίμα το ψυγείο. Θέλει όπως σου είπαν high static pressure. Το να πάρεις κάποια καλά ΔΕΝ θα είναι φθηνά αλλά θα ακυρώσεις την καλή/σώστή λειτουργία του ψυγείου. Δεν θα έχει το ψυγείο πάνω τα δικά του?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Stamer είπε

Ε όχι ρε συ! Κρίμα το ψυγείο. Θέλει όπως σου είπαν high static pressure. Το να πάρεις κάποια καλά ΔΕΝ θα είναι φθηνά αλλά θα ακυρώσεις την καλή/σώστή λειτουργία του ψυγείου. Δεν θα έχει το ψυγείο πάνω τα δικά του?

Είχα παλιά μια corsair h100 και έκανε σαν αεροπλάνο σε σχέση με την ησυχία της Arctic Liquid 120 που έχω, απλά επειδή δυστυχώς την έχω στο πίσω μέρος του κουτιού να βγάζει δεν αποδίδει τα μέγιστα ( δυστυχώς δε χωράει επίσης και pull φανάκι και εχω μονο puss ).

Την Η110 θα την τοποθετήσω πάνω να εισάγει αέρα.

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.

αν έχεις χώρο στο κουτί βαλτην μπροστά την h110 

αν την βάλεις επάνω θα έχεις λίγο υψηλότερες θερμοκρασίες ειδικά όταν παίζεις και κανένα game όλος ο ζεστός αέρας από την gpu θα πηγαίνει στο ψυγείο

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Είχα παλιά μια corsair h100 και έκανε σαν αεροπλάνο σε σχέση με την ησυχία της Arctic Liquid 120 που έχω, απλά επειδή δυστυχώς την έχω στο πίσω μέρος του κουτιού να βγάζει δεν αποδίδει τα μέγιστα ( δυστυχώς δε χωράει επίσης και pull φανάκι και εχω μονο puss ).

Απλά λέω οτι εφόσον έχει τους δικούς της ανεμιστήρες δεν χρειάζεται να αγοράσεις άλλους. Ο θόρυβος ήταν λόγω πολλών στροφών όπως ήδη είπα και άλλοι. Οποιοδήποτε ανεμιστηράκι θα έκανε έτσι (καλά περίπου, αλλά μην αρχίσουμε να κουβεντιάζουμε πως θα χαλάσεις κανα 50ευρω για ανεμιστήρες και μόνο). Ο σκόπος είναι να παίζουν όσο το δυνατόν με λιγότερες στροφές. Βάλε την πάνω όπως είπες και παίξε με τις ρυθμίσεις των ανεμιστήρων για να κρατιούνται χαμηλά. Προφανώς τώρα με τέτοια ζέστη πάντα θα υπάρχουν "θέματα" θερμοκρασιών.

Αν έχεις την δυνατότητα να την βάλεις μπροστά και να τραβάει καλά αέρα, συμφωνώ με foris78

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Μαν ρύθμισε τα φανς χειροκίνητα. Ο λόγος που κάνουν σαν αεροπλάνο είναι γιατί στο default balanced mode στους 60C βαράνε 100% fan speed. Είναι φτιαγμένοι για...Ryzen και όχι για Intel, μιας και τα Intel βαράνε 70αρια + στο τσακίρ κέφι.

Γενικά όλα τα high end fans πάνω κάτω ίδια απόδοση έχουν, με ένα +-10%. Όσο περισσότερο θόρυβο κάνουν τόσο πιο πολύ αέρα σπρώχνουν. Αν μπείς στο site της Corsair ας πούμε και συγκρίνεις τα fans θα δείς οτι οι επιδόσεις όλων των σειρών βασίζονται στις στροφές τους εντός +-10%.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, FORIS78 είπε

αν έχεις χώρο στο κουτί βαλτην μπροστά την h110 

αν την βάλεις επάνω θα έχεις λίγο υψηλότερες θερμοκρασίες ειδικά όταν παίζεις και κανένα game όλος ο ζεστός αέρας από την gpu θα πηγαίνει στο ψυγείο

Εχω περίεργο κουτί  ( Fractal Core 500 )

Δημοσ.
Μόλις τώρα, 7nisiotis είπε

Εχω περίεργο κουτί  ( Fractal Core 500 )

το καλύτερο που έχεις να κανείς παντός αν έχεις σκοπό να τον κρατήσεις τον 8700k είναι ξεκαπάκωμα και lm, μετα δεν θέλει  ούτε υδροψυξη

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...