Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ilos είπε

O κάτοχος 7500/7600k τι επιλογές έχει? Να ξέρω να πάω και εγώ εκεί που μοιράζουν 1000ρικά.

Ποιος κάτοχος? Αυτός που άκουσε τους πανεπιστήμονες των youtube benchmark με τα γράφηματα? Αυτός που πήρε μητρική με 30€ και 2133 μνήμες με 12 φανάκια να βαράνε VRM? Ου, πολλές επιλόγες. 7700k πάνω σε μητρική με 1 vrm και μνήμες με συχνότητες που προκαλούν ίλιγγο. Σφαίρα θα πάνε :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε

@BabisTs Μπάμπη εσύ παίζεις με fix Vcore έτσι; Μπορείς να μου πεις ρυθμίσεις που άλλαξες στο BIOS γιατί ακόμη δυσκολεύομαι να βρω τι πρέπει να αλλάξω για να κλοκάρω;

Ευχαριστω εκ των προτέρων 

Εννοείται με ρεύμα στο 1,29v και llc turbo (μην το βάζεις σε καμία σκάλα από τις δύο πιο παραπάνω που έχει....aka  extreme & ultra extreme) ..........κάτω από 1,3v δεν βλέπω το όφελος να παίξεις με offset ,εκτός αν κοιτάς καταναλώσεις......Για πες ρυθμίσεις που βάζεις?

Επεξ/σία από BabisTs
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, BabisTs είπε

Εννοείται με 1,29v καρφί και llc turbo..........κάτω από 1,3v δεν βλέπω το όφελος να παίξεις με offset ,εκτός αν κοιτάς καταναλώσεις......Για πές ρυθμίσεις που βάζεις?

Kαι στην gaming 7 το turbo είναι η χρυσή τομή να μένει σταθερό το vcore, αλλά υπόψιν αλλάζει λίγο με τα bios updates. Στο F4 το 1.15 με LLC turbo γίνοταν 1.14 σε load, στο F11 γινόταν ~1.16.

Max voltage για 24/7 να μείνω κάτω από 1.35 φαντάζομαι? 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ryzenlake είπε

Kαι στην gaming 7 το turbo είναι η χρυσή τομή να μένει σταθερό το vcore, αλλά υπόψιν αλλάζει λίγο με τα bios updates. Στο F4 το 1.15 με LLC turbo γίνοταν 1.14 σε load, στο F11 γινόταν ~1.16.

Max voltage για 24/7 να μείνω κάτω από 1.35 φαντάζομαι? 

κάτω από 1,35v είναι καλά πιστεύω......εγώ προτιμώ το 1,3v βέβαια......

• Like 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Εννοείται με ρεύμα στο 1,29v και llc turbo (μην το βάζεις σε καμία σκάλα από τις δύο πιο παραπάνω που έχει....aka  extreme & ultra extreme) ..........κάτω από 1,3v δεν βλέπω το όφελος να παίξεις με offset ,εκτός αν κοιτάς καταναλώσεις......Για πες ρυθμίσεις που βάζεις?

Έβαζα fix Vcore και multiplier όπως στην Χ Hero αλλά μάλλον δεν έχει καμία σχέση εδώ γιατι και στα 1.3 τρώω μπλε με το που μπω στα Win :P 

Γενικα στην Χ Herο ήμουν σταθερός στα 1.24 @ 4.9 και την έψαχνα για τα 5  

Δημοσ.
2 ώρες πριν, BabisTs είπε

Με 28 βαθμούς δωματίου παρακαλώ...OCCT passed...μιλάμε για πολύ ζέστη εδώ πέρα σήμερα (ότι γύρισα από μπανάκι).........βγάζω και realbench stress test και ibt 10 run very high.......

Χωρίς τίτλο.png

αλλαγή location fixed

α)είναι ελαφρώς καλύτερη σε ποιότητα από taichi και σαν πιο ακριβή η master...

β) θα μπορούσε να ήταν και φτηνότερη

γ)θέλει τρελή εξοικοίωση....ακόμα μαθαίνω να φανταστείς

δ)το δυνατό της σημείο

στ)το ίδιο σταθερή σαν την taichi,αλλά πιο δροσερή......

Κομμάτι διαμάντι 

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε

Έβαζα fix Vcore και multiplier όπως στην Χ Hero αλλά μάλλον δεν έχει καμία σχέση εδώ γιατι και στα 1.3 τρώω μπλε με το που μπω στα Win :P 

Γενικα στην Χ Herο ήμουν σταθερός στα 1.24 @ 4.9 και την έψαχνα για τα 5  

llc βάζεις ή το έχεις στο auto?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

5 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Auto όλα τα αλλά για αυτό ρωτάω τι ρυθμίσεις να περάσω ακριβώς :P

το δυνατό χαρτί αυτής της μητρικής είναι το overclocking.......για αρχή κάνε disable το enchanced multi-core perfomance και  βάλε llc turbo ....κάρφωσε 1,3vcore  και δώσε για ταλιράκι 5,0ghz με auto την cache .....μνήμες άστες στα 2133mhz όπως είναι stock από bios ...ούτε xmp ούτε τίποτα......βάλε αυτά για αρχή και πες μου.....

Επεξ/σία από BabisTs
Δημοσ.
15 ώρες πριν, ilos είπε

Ίσως οι georgiou,dr73,jamesrod κ.α. να φανταζόντουσαν ότι στο μέλλον τα παιχνίδια θα είναι όπως το stacraft, το csgo κλπ. Εκεί ναι αν είναι όπως το farcry new dawn χρειάζεσαι όσο το δυνατόν καλύτερο STP και latency και αδιαφορείς για όλα τα υπόλοιπα. Αν ήταν έτσι τα πράγματα θα παίρναμε όλοι έναν 7350k και θα γλιτώναμε ένα σωρό λεφτά. Η πραγματικότητα ήταν όμως ότι ήδη οι 4c/4t "μπούκωναν" από το 2016 και το έβλεπα στον 2500k μου που κράτησε 5ετία, συν το γεγονός ότι έχουμε χτυπήσει "τοίχο" με το πόσο μπορούμε να πάρουμε πλέον από ipc και ρολόγια σε STP από εποχή skylake. Το να δώσεις λοιπόν 200 και 250 ευρώ το 2017 για 4c/4t για μένα ήταν η πιο ατυχής αγορά, και το gaming είναι το λιγότερο που θα την πλήρωνες την νύφη, Η θα περίμενες για τους CL, ή αν όπως εγώ το χρειαζόσουν άμεσα εκείνη τη περίοδο θα γινόσουν early adopter στους 1st gen zen. Σίγουρα η πρώτη γενιά ήταν ανώριμη σε σχέση με τη δεύτερη. Σίγουρα υπολείπεται στο gaming σε σχέση με τους ξεκλείδωτους CL, όπως και η δεύτερη. Παρόλα αυτά έπαίρνες ένα σύγχρονο cpu, σε σχέση με τους KL χωρίς τις παθογένειες που διατηρούσε τόσο καιρό η intel με τις anti-consumer practices.

προσωπικα εγω δεν εχω προτεινει ποτε 7600κ ποσο μαλλον 7500.  αλλα και στο video του μουσια στο dx11 ο 1600 τρωει το ξυλο της αρκουδας απο τον 7600κ.  οποτε ασκοπη η συγκριση. 8600κ φυσικα και θα προτεινω γιατι ειναι κλασης ανωτερος επεξεργαστης απο τον 1600/2600 κλπ. τωρα εγω θα ξαναπω οτι αλλοι ψαχνουν τα χαμενα frames με τις μνημες και παλευουν σαν τους ινδιανους με τα τοξα. οποτε μη συνεχιζεται να παιζεται με τα λεφτα των αλλων και να τους καταστρεφεται και μετα να τους λετε..... ε δε πειραζει βγαινει φετος ο 3600χ του χρονου ο 4800χ κλπ και η amd προσφερει υποστηριξη και η ιντελ οχι. πεστε τους ξεκαθαρα οτι σε μητρικη των 110 ευρω κουμπωνεις πανω 8700κ, 9700κ, 9900κ και παιζεις στοκ για πλακα με μνημες 2666. να θυμησουμε οτι την εποχη που τα προτεινατε οι μνημες ηταν στον θεο και για να παρεις καλες μνημες 8gb ηθελες πανω απο 150 ευρω για να παιξει το σαπακι επεξεργαστης.. :lol: μετα βγαινει ο αλλος και λεει αμπλαουμπλες οτι και καλα δε μπορει να τρεξει παιχνιδι ο 8600κ αν εχεις μερικα tabs ανοικτα λεει επειδη ειναι ασχετος. μαθε λοιπον οτι ο επεξεργαστης οταν εχεις ανοιχτα τα tabs δεν ασχολειται καν καραμητρο και θα δωσει εντολη το λειτουργικο για διακοπη αν χρειαστει να γινει refresh στην σελιδα, οπως κανουν μερικες ή σου ερθει κανα email και εχεις αφησει ανοιχτο τον λογαριασμο σου.

19 ώρες πριν, Crus είπε

Ήμουν έτοιμος να το ποστάρω επειδή διάβασα πριν τα ποστς.

Προχωράμε μπροστά, η τεχνολογία εξελίσεται και όντως οι 4 πυρήνες σε λίγα χρόνια δεν θα κάνουν για AAA games. Πολλά συστήματα στημένα σε 4,6 και 7ης γεννιάς Intel θα ξεπεραστούν αρκετά συντομότερα από ότι υπολογίζαμε πριν 2 χρόνια.

Όσοι θυμούνται κάτι παρόμοιο συνέβη και παλαιότερα όταν ξεπεράσαμε τον "πόλεμο" για τα ghz και πήγαμε από μονοπήρυνα συστήματα και υψηλούς χρονισμούς σε 2πύρηνα και 4πύρηνα με επιλογές HT-SMT. Εκεί και λόγω έλλειψης ανταγωνισμού από το 2009 και μετά από την AMD ξαναγυρίσαμε στο stagnation που κράτησε σχεδόν 10 χρόνια. Η Intel ανέβαζε 2-4% το IPC (ανάλογα την γεννιά) και 100-200mhz τα ρολόγια και μας ξεζούμιζε σαν αγελάδες.

Ελπίζω μονάχα οι game developers να χρησιμοποιήσουν αυτή την ανάγκη για παραπάνω πυρήνες (αντί για υψηλά χρονισμένα ρολόγια) σωστά και να έχουμε επι της ουσίας βελτιώσεις στα γραφικά και στο πως τρέχουν τα παιχνίδια. Δεν γίνεται π.χ. εν έτη 2019 οι μισοί ΑΑΑ τίτλοι (ACO, SOTR etc) να χρειάζονται hardware 1500+ ευρώ για να πιάσουν 60+ frames σταθερά σε ανάλυση 1440p και πάνω και να βλέπεις CPU utilization στο 60% ακόμα και με RTX 2080 ti.

Δεν ισχύει αυτό που λες με τις ασυμβατότητες ότι λύθηκαν τόσο αργά. Εγώ που έστησα το PC με Ryzen 1600, μια τσίπικη Β350 (PC mate) και 3200 G.skill μνήμες (Hynix-M) τον Αύγουστο του 2017, έπαιζα σταθερότατα στα 3200 με XMP profile και 1.3v χωρίς να κάνω τίποτα παραπάνω. Ειλικρινά πέραν ενός bios update που έκανα με το που έστησα το μηχάνημα, δεν χρειάστηκε καν να πειράξω ή κάνω update ξανά μέχρι που έβαλα τον 2700x...

Τα περισσότερα προβλήματα τα αντιμετώπισαν όσοι έπαιζαν με Asrock και Gigabyte λόγω της κακής UEFI υλοποίησης που έχουν, είτε άνθρωποι που είχαν συνηθίσει να κλοκάρουν τις μνήμες τους σε Intel μηχανήματα σε 3400+ Mhz και περίμεναν το ίδιο και στους Ryzen. Το θέμα είναι ότι οι Ryzen ήταν νέα αρχιτεκτονική ενώ οι Core i είναι -με βελτιώσεις- μια αρχιτεκτονική 10ετίας. Σίγουρα η Ryzen + ήταν ακόμα πιο optimized και τώρα οι Ryzen 2 θα είναι ακόμα περισσότερο.

Θα πρέπει να σκεφτείς ότι οι Ryzen όντας μια νέα εντελώς αρχιτεκτονική χρεάζεται χρόνο για να γίνει optimized σε επίπεδο software-hardware. Το ίδιο είχε συμβεί και με τους πρώτους Core της Intel αλλά και τους AMD 64 και πάει λέγοντας. Το ίδιο θα συμβεί όταν θα έχουμε και τα πρώτα 3D stack SoC στο μέλλον.

οι core και οι i7 επαιζαν απο την πρωτη μερα λογο αποδοσης αρχιτεκτονικης. νεα αρχιτεκτονικη θεωρειται οταν αλλαζεις εστω και ενα μερος στον επεξεργαστη.  αυτα που λες δεν ισχυουν και δε ξερω που τα εχεις μαθει αλλα τα εχεις μαθει λαθος. η ιντελ ανα μια/δυο σεζον αλλαζε αρχιτεκτονικη, οπως και η amd. απο day one οι core εριχναν φαπες στους fx/phenom, πραγμα που εδειξε οτι η ιντελ ασχοληθηκε σοβαρα μετα το αποτυχημενο πειραμα με τον πεντιουμ 4 και στην amd εμειναν τα 64 bit που ηταν παντελως αχρηστα.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, BabisTs είπε

το δυνατό χαρτί αυτής της μητρικής είναι το overclocking.......για αρχή κάνε disable το enchanced multi-core perfomance και  βάλε llc turbo ....κάρφωσε 1,3vcore  και δώσε για ταλιράκι 5,0ghz με auto την cache .....μνήμες άστες στα 2133mhz όπως είναι stock από bios ...ούτε xmp ούτε τίποτα......βάλε αυτά για αρχή και πες μου.....

Θα το κάνω και με την πρώτη ευκαιρία θα επανέλθω 

• Like 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, james rod είπε

να θυμησουμε οτι την εποχη που τα προτεινατε οι μνημες ηταν στον θεο και για να παρεις καλες μνημες 8gb ηθελες πανω απο 150 ευρω για να παιξει το σαπακι επεξεργαστης..

Τις υπόλοιπες αρλούμπες βαριέμαι να τις σχολιάσω, αλλά σε αυτή δεν μπορώ παρά να ξύσω το κεφάλι μου. Βαλτοί είστε? Trollarete? Ποιές μνήμες 8 gb 150€ βρε γιόκα μου? 16gb 160€ είχαν οι ripjaws 3200c16 όταν οι τιμές στις μνήμες φτάσανε ταβανί. 8€ ποιο φτηνές ήταν οι 2666 που προτείνεις. Δηλαδή τι πίνετε και δεν μας δίνετε.

Σαν τον άλλο τον dr73 που διατυμπανίζει γύρω γύρω ότι θέλουν 200€ μητρική οι ryzen γιατί τέτοιες έχουν οσοί τους πήραν στο forum, ενώ τα intel δουλεύουν σε 50€ μητρικές με 2133 μνήμες. Δεν βλέπει όμως πως και μεις με Intel έχουμε τις φτήνες 4000+ μνήμες και mobo 250+. Eκεί εθελοτυφλεί :P 

Δημοσ.
16 ώρες πριν, BabisTs είπε

Με 28 βαθμούς δωματίου παρακαλώ...OCCT passed...μιλάμε για πολύ ζέστη εδώ πέρα σήμερα (ότι γύρισα από μπανάκι).........βγάζω και realbench stress test και ibt 10 run very high.......

Χωρίς τίτλο.png

αλλαγή location fixed

α)είναι ελαφρώς καλύτερη σε ποιότητα από taichi και σαν πιο ακριβή η master...

β) θα μπορούσε να ήταν και φτηνότερη

γ)θέλει τρελή εξοικοίωση....ακόμα μαθαίνω να φανταστείς

δ)το δυνατό της σημείο

στ)το ίδιο σταθερή σαν την taichi,αλλά πιο δροσερή......

Επί της ευκαιρίας έτρεξα και γω :Large / Small data set από 1.19 που ήμουν στα 4.7 έβγαλε στο λεπτό χιλιάδες error ( δεν ειχα κόλλημα σε παιχνιδια, ενα - 2 κρασαρισματα σπάνια στο μετρο )

Τελικά πέρασε μισή ώρα το καθένα με 1.25 στα 4.7 και 1.28 στα 4.8GHz

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Επί της ευκαιρίας έτρεξα και γω :Large / Small data set από 1.19 που ήμουν στα 4.7 έβγαλε στο λεπτό χιλιάδες error ( δεν ειχα κόλλημα σε παιχνιδια, ενα - 2 κρασαρισματα σπάνια στο μετρο )

Τελικά πέρασε μισή ώρα το καθένα με 1.25 στα 4.7 και 1.28 στα 4.8GHz

Παρα πολλά τα 1.25 για 4.7. LLC πως το έχεις? 

PS1. Δοκίμασε να κατεβάσεις cache στα 4.4, είναι αρκετά πιο light έτσι.

Επεξ/σία από Ryzenlake
  • Like 1
Δημοσ.

Μιας και αναφερθηκατε στις ram τελη του 2017 οι 3200cl16 ripjaw ειχαν χαμηλοτερη τιμη τα 203 ευρω. Οι 3200cl14 trident επαιζαν στα 240. Αυτη τη στιγμη ειναι η καλυτερη εποχη για αγορα ram και αναμενετε να πεσουν αρκετα ακομα. 103 ευρω εχουν οι rgb trident 3200cl16 οταν ειχα δωσει 241 πριν 1.5 χρονο. SSD/Ram σημειωσαν τεραστια πτωση επειτα απο οταν ανοιξαν μερικα εργοστασια παραγωγης nand.

Screenshot-1.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...