Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε

Σημερα εφτασε και το delid tool. Το cache στα 4.7 δινει τιποτα? 4.4 το εχω, πιο πανω θελει πολυ V για να στρωσει. Ακομα και μετα το delid σκεφτομαι να το αφησω 4.7 / 4.4 με 1.14V, δεν ξερω, τα 5 στα 1.25+ μου φαινονται βαρια. Αμα ειχα το CPU σου να τα πιανει με σχεδον stock ρευματα κομπλε 😜

όταν κάνεις delid θα καταλάβεις ότι δεν νοιώθει θερμοκρασιακά ο 8700Κ......φτάστον ταλιράκι τον cpu και άνετα θα είσαι με κάτω από 1,3vcore  ....

• Like 1
  • Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

Δινει 1.5volts στο default? Σιγά μην δίνει 15volts , που το είδες αυτό ??? Γιατί ο Ι7 8700Κ δεν έχει πρόβλημα κανένα δοκιμασμένο (defaults)

Ναι φίλε μου μιας και ήμουν άσχετος με θέμα oc όταν είδα για πρώτη φορά τα ρεύματα και έκανα stress test είδα ότι τον δούλευε με 1.5V. και στις 2 συχνότητες ( 4.6 και 5.1) .

Τώρα που πείραξα μόνο τα ρεύματα χειροκίνητα το έβαλα 1.280 και είναι σταθερό χωρίς να έχει καταστεί και φυσικά πλέον δεν έχω μεγάλες θερμοκρασίες.

Να κάνω τώρα και μια χαζή ερώτηση. 

Αξίζει από 4.6 να τον πάω στα 5 ; 

Επεξ/σία από Twoface
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, Twoface είπε

Ναι φίλε μου μιας και ήμουν άσχετος με θέμα oc όταν είδα για πρώτη φορά τα ρεύματα και έκανα stress test είδα ότι τον δούλευε με 1.5V. και στις 2 συχνότητες ( 4.6 και 5.1) .

Τώρα που πείραξα μόνο τα ρεύματα χειροκίνητα το έβαλα 1.280 και είναι σταθερό χωρίς να έχει καταστεί και φυσικά πλέον δεν έχω μεγάλες θερμοκρασίες.

Να κάνω τώρα και μια χαζή ερώτηση. 

Αξίζει από 4.6 να τον πάω στα 5 ; 

ΑΑΑΑ , μάλιστα. Πράγματι πολλές με "παλιο" BIOS κάνουν στα default λάθος ρυθμίσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι η μητρική δεν μπορεί.

ΟΛΕΣ ακόμη και οι πάμθηνες των 80ευρώ  (με Ζ370 & Ζ390 )τους Ι7 9700Κ τους έχουν ΑΝΕΤΑ.

Οπότε μην παραπληροφορήτε , BIOS update αν πέσετε σε παλιό κομμάτι.

ΥΓ

Τώρα αν αξίζει από τα 4.6 σε 5.0? Εξαρτάται , αν γουστάρεις να ξεζουμίσεις και να ανεβάσεις 2-3% ποιο πάνω τα ΜΙΝ frames στα παιχνίδια αξίζει. Αλλιώς  εκτός παιχνιδιών δεν θα δεις αισθητή διαφορά. 

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για οποιον παιζει apex legends

[PC ONLY] CRASHES SPECIFIC TO INTEL CPUs

We investigated the crash reports from many people who were crashing frequently and found that Intel CPUs sometimes were not executing the instructions properly in one particular function. A common example was an instruction that only reads a register crashed on writing to invalid memory. With the help of many forum users, we found that lowering the clock speed always fixed the crashes, even if the CPU wasn’t overclocked or overheating. Thanks everyone, with a big shout out to Falkentyne, TEZZ0FIN0, JorPorCorTTV and MrDakk!

This has been by far the most commonly reported PC crash over the last month or so and we’ve notified Intel about the issue. In the meantime, we’ve put a workaround in this patch to avoid the crashing at your original clock speeds just by changing the instructions used by that one function. Please continue to send your crash logs to our forums so we can analyze and fix any issues you encounter!

#intel, gaming, butmyfpsm8!

By far the most commonly reported PC crash!!!

Περιμένω τον dr73 και την λοιπή ομάδα (jgeorgiou, αγιο δισκοποτηρο) να μεταφέρει τα νέα στους επιδόξους νέους PC builders στο "Νέα συστήματα και αναβαθμίσεις" όπως κάνανε τόσες και τόσες φορές όταν οι ρόλοι ήταν ανάποδα. Τι, δεν θα το κάνουν? Μα γιατί το λέτε αυτό?

6 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

ΑΑΑΑ , μάλιστα. Πράγματι πολλές με "παλιο" BIOS κάνουν στα default λάθος ρυθμίσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι η μητρική δεν μπορεί.

ΟΛΕΣ ακόμη και οι πάμθηνες των 80ευρώ  (με Ζ370 & Ζ390 )τους Ι7 9700Κ τους έχουν ΑΝΕΤΑ.

Οπότε μην παραπληροφορήτε , BIOS update αν πέσετε σε παλιό κομμάτι.

Εμεις παραπληροφορούμε αγαπητέ ή εσύ που χωρίς να διαβάσεις καν τι έγραψε τον διαβεβαίωσες πως όλα είναι okay? 

Επίσης άνετα δεν τους έχει. Άνετα σημαίνει ανεξαρτητός ambient και workload θα το αφήσω να τρέχει για 3 μέρες συνεχόμενα και δεν θα γυρίσω να βρώ τα VRM να κάνουν βεγγαλικά (έστω και σε stock ρεύματα). Ε δεν ισχύει αυτό στις μητρικές των 80€ που λές. H συγκεκριμένη του φίλου σε 8700k stock (δηλαδή 4.3ghz all core, δηλαδή πιό κάτω απο 9700k) θα βαρέσει 85+ στα VRM σε blender. 

Επεξ/σία από Ryzenlake
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Το Apex; Ψιλοπεθανε

Παίζει να είναι στα TOP 3 games όσον αφορά τους ενεργούς παίχτες ρε man...πρώτο LOL, 2ο fortnite, ε λογικά μετά έρχεται το apex.

Δημοσ.

Πότε; πριν 4 μήνες ήταν.

Η σαπουνόπερα της ατομικιστικής και εγωιστικής μπλεμπας οι οπαδισμοί και οι πάσης φύσεως ιδεολογικές συγκρούσεις. Πάντως.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε

θα βαρέσει 85+ στα VRM σε blender. 

Παίζεις apex legends ;;; Αλήθεια, για να ξέρουμε !

Το blender , ειλικρινά , τι ποσοστό χρηστών pc πιστεύεις ότι το χρησιμοποιεί ΣΟΒΑΡΑ ;;;;

Συγκριτικά με το ... gta v , θεωρείς ότι έχει το ίδιο ... ποσοστό χρήσης ;;;

(Να ξέρω αν είναι , να σε βάλω στη λίστα , δίπλα με άλλα ... λαμπρά παληκάρια ). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε

Απόκρυψη περιεχομένων

[PC ONLY] CRASHES SPECIFIC TO INTEL CPUs

We investigated the crash reports from many people who were crashing frequently and found that Intel CPUs sometimes were not executing the instructions properly in one particular function. A common example was an instruction that only reads a register crashed on writing to invalid memory. With the help of many forum users, we found that lowering the clock speed always fixed the crashes, even if the CPU wasn’t overclocked or overheating. Thanks everyone, with a big shout out to Falkentyne, TEZZ0FIN0, JorPorCorTTV and MrDakk!

This has been by far the most commonly reported PC crash over the last month or so and we’ve notified Intel about the issue. In the meantime, we’ve put a workaround in this patch to avoid the crashing at your original clock speeds just by changing the instructions used by that one function. Please continue to send your crash logs to our forums so we can analyze and fix any issues you encounter!

#intel, gaming, butmyfpsm8!

By far the most commonly reported PC crash!!!

Περιμένω τον dr73 και την λοιπή ομάδα (jgeorgiou, αγιο δισκοποτηρο) να μεταφέρει τα νέα στους επιδόξους νέους PC builders στο "Νέα συστήματα και αναβαθμίσεις" όπως κάνανε τόσες και τόσες φορές όταν οι ρόλοι ήταν ανάποδα. Τι, δεν θα το κάνουν? Μα γιατί το λέτε αυτό?

Εμεις παραπληροφορούμε αγαπητέ ή εσύ που χωρίς να διαβάσεις καν τι έγραψε τον διαβεβαίωσες πως όλα είναι okay? 

Επίσης άνετα δεν τους έχει. Άνετα σημαίνει ανεξαρτητός ambient και workload θα το αφήσω να τρέχει για 3 μέρες συνεχόμενα και δεν θα γυρίσω να βρώ τα VRM να κάνουν βεγγαλικά (έστω και σε stock ρεύματα). Ε δεν ισχύει αυτό στις μητρικές των 80€ που λές. H συγκεκριμένη του φίλου σε 8700k stock (δηλαδή 4.3ghz all core, δηλαδή πιό κάτω απο 9700k) θα βαρέσει 85+ στα VRM σε blender. 

Κακώς υποθέτεις κακώς συμπεραίνεις.  Αν είσαι Αθήνα έλα να σου δείξω Ι7 8700Κ να παίζουν defaults 24/7 σε μητρική Ζ370 που στο σκρουτζ έχει πέριξ των 80ευρώ. Μην παρασύρεσαι από τις προκαταλήψεις σου. Τα 95 watt TDP που μπορεί να φτάσει στιγμιαία μέχρι και τα 150W σε ακραίες περιπτώσεις τα έχουν ΑΝΕΤΑ. Το πρόβλημα ξεκινά με το o/c που ανεβάζει την κατανάλωση ρεύματος ΕΚΘΕΤΙΚΑ και αν το ανεβάσεις κατα 0.1volts σε έναν ενεργοβόρο επεξεργαστή μπορεί να σημαίνει μέση κατανάλωση 30-40W παραπάνω. Εκεί συμφωνούμε ένα μικρό στο μάτι o/c μπορεί να σου φτάσει μια μητρική με μέτρια vrms στα όρια.

ΥΓ

Να μην πω το αυτονόητο που έπρεπε να έχει περάσει από το μυαλό σου ότι δεν βάζουν ότι VRMs γουστάρουν και έχει θέσει η INTEL ελάχιστες προδιαγραφές.  Στο σκρουτζ τώρα υπάρχει το Gigabyte Z370M DS3H (το απολύτως φθηνότερο) σε πληροφορώ ότι η GIGABYTE σου εγγυάται ότι θα παίξει σωστά και σταθερά o I7 8700K/9700K. Εσυ ως ειδικός μας λες ότι οι κατασκευαστές μητρικών κακώς εγγυώνται και αυτές δεν ξέρουν αλλά εσύ ξέρεις?

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, BabisTs είπε

5.1ghz _4.6ghz cache _με 1.27vcore _llc turbo

Χωρίς τίτλο.png

Σε σχέση με την Ζ370 Taichi παίζεις με λιγότερο ρεύμα νομίζω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Σε σχέση με την Ζ370 Taichi παίζεις με λιγότερο ρεύμα νομίζω;

Ναι... 0.04v λιγότερο σε σχέση με την Taichi....Μένω εδώ για daily και φτιάχνω profile και ένα για 5.2ghz με 1.32v.....κάνει δουλειά η phanteks με 26 βαθμους δωματίου πια....  ίσα ίσα που 70ριζει....

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Κακώς υποθέτεις κακώς συμπεραίνεις.  Αν είσαι Αθήνα έλα να σου δείξω Ι7 8700Κ να παίζουν defaults 24/7 σε μητρική Ζ370 που στο σκρουτζ έχει πέριξ των 80ευρώ. Μην παρασύρεσαι από τις προκαταλήψεις σου.

Έτσι είναι η ... νεολαία. Κι εγώ στα νιάτα μου, στόλιζα στη βιβλιοθήκη τα κουτιά από τις 2 voodoo2  , που επέτρεπαν να παίζεις στην τρελή ανάλυση των 1024Χ768, ενώ με μία, έφτανες μόνο 800Χ600. Μεγαλώνοντας, παύουν να σε εντυπωσιάζουν τα λαμπάκια . 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Παίζεις apex legends ;;; Αλήθεια, για να ξέρουμε !

Το blender , ειλικρινά , τι ποσοστό χρηστών pc πιστεύεις ότι το χρησιμοποιεί ΣΟΒΑΡΑ ;;;;

Συγκριτικά με το ... gta v , θεωρείς ότι έχει το ίδιο ... ποσοστό χρήσης ;;;

(Να ξέρω αν είναι , να σε βάλω στη λίστα , δίπλα με άλλα ... λαμπρά παληκάρια ). 

Ναι παίζω, αλλά έχει σημασία ξερώ γω? Fortnite δεν παίζω ας πούμε,  αμα όμως το fortnite είχε θέμα με τους Intel δεν θα είχε σημασία γιατί δεν παίζω εγώ. Και ας είναι το νο1 παιχνίδι.

Δεν έχει σημασία τι ποσοστό χρηστών χρησιμοποιεί blender. Υπάρχουν άλλα 1002 προγράμματα που φορτώνουν το CPU. Aμα τα μισά απο αυτά τα προγράμματα φέρνουν τα VRM μια ανάσα απο την καταστροφή (σε stock πάντα), ε δεν το λες ΑΝΕΤΑ!

Οκ κατάλαβα, βάλε με στη λίστα, τιμή μου ;) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...