Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, BabisTs είπε

9700Κ έχει bro

Δε βλέπω τη περιγραφή (κινητό)

Και πάλι ποια έκδοση της συγκεκριμένης έχει. Έχει βγει και 2η γι αυτό το λέω.

Δημοσ.

Καλά και εγώ από κινητό είμαι, απλά έχει ποσταρει πιο πίσω ο συγκεκριμένος ένα cpu-z.... Έχει τόσο αδύναμα vrm η συγκεκριμένη ακόμα και για 9700Κ?

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Καλά και εγώ από κινητό είμαι, απλά έχει ποσταρει πιο πίσω ο συγκεκριμένος ένα cpu-z.... Έχει τόσο αδύναμα vrm η συγκεκριμένη ακόμα και για 9700Κ?

Aν εχει την 1η εκδοση ουτε για 9600k δεν κανει :P 

Δεν ειναι μονο τα vrm's, εχουν  θεμα τα thermal pads που δεν πατανε με τα VRM's. Στο 1.3+ volts που λεει οτι δουλευει ανετα το κοβω να φτανουν 120+ βαθμους. Γενικα ειναι μαλλον η χειροτερη μητρικη σε z370.

• Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Ryzenlake είπε

Aν εχει την 1η εκδοση ουτε για 9600k δεν κανει :P 

Δεν ειναι μονο τα vrm's, εχουν  θεμα τα thermal pads που δεν πατανε με τα VRM's. Στο 1.3+ volts που λεει οτι δουλευει ανετα το κοβω να φτανουν 120+ βαθμους. Γενικα ειναι μαλλον η χειροτερη μητρικη σε z370.

Η συγκεκριμένη λειτουργεί ΑΝΕΤΑ με Ι7 9700Κ που λειτουργεί default.

Αν κάποιος θέλει manual-overclock να ψαξεί περισσότερο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

Η συγκεκριμένη λειτουργεί ΑΝΕΤΑ με Ι7 9700Κ που λειτουργεί default.

Αν κάποιος θέλει manual-overclock να ψαξεί περισσότερο.

Αφου στο default σου λεει δινει 1.5 volt...για πάνω απο 1.2 δεν κανει η μητρικη, αν εχει την rev1

Δημοσ.

Η AORUS Ultra Gaming και η Rev 1 και 2 ειναι άθλιες. Σε καμία περίπτωση δε θα έπρεπε να προταθεί στο παλικάρι να κλοκάρει πάνω της. Καλύτερα να αλλάξει μητρική. Να πάει σε μια Pro ή Elite ανάλογα το μπάτζετ του. 

• Like 2
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Η AORUS Ultra Gaming και η Rev 1 και 2 ειναι άθλιες. Σε καμία περίπτωση δε θα έπρεπε να προταθεί στο παλικάρι να κλοκάρει πάνω της. Καλύτερα να αλλάξει μητρική. Να πάει σε μια Pro ή Elite ανάλογα το μπάτζετ του. 

Με φανακι στα VRM και να κρατησει το MCE on, δεν γίνεται;

Το βρίσκω τσάμπα χρήματα να αλλάζει μητρική για 200MHz

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Με φανακι στα VRM και να κρατησει το MCE on, δεν γίνεται;

Το βρίσκω τσάμπα χρήματα να αλλάζει μητρική για 200MHz

Kαλα δεν χρειαζεται μητρικη. Ας το αφησει 1.15-1.2 σε 4.7 all cores. Αμα δεν τρεχει τπτ AVX και λοιπα ολα καλα θα πανε (ευχομαι :P )

Δημοσ.

Παιδιά γνωρίζει κανείς settings για να κάνω undervolt τον 9900K; Μέχρι τώρα έχω πειράξει ΜΟΝΟ το Vcore και το Load Line Calibration. Στο BIOS γράφει AUTO και δίπλα τη default τιμή 1.2v όπου σε καμία περίπτωση δε θα τη δείς πουθενά αφού στα AUTO Vcore σε stress test βλέπω load Vcore 1.33v και peaks 1.36v με turbo boost AUTO όλοι οι πυρήνες 4.7Ghz, για θερμοκρασίες αφήστε... οι 90c είναι μέσα σε δευτερόλεπτα! Ωστόσο σε idle είναι περίπου 0.6v και 800Mhz. Μέχρι τώρα με manual Vcore  1.175v και LLC: Turbo (lvl 6) έχω πετύχει πολύ καλές θερμοκρασίες Prime aida realbench κτλ δε ξεπερνάει τους 73c!!! Βλέπω Vdroop  μέχρι 1.152v, σε load είναι 1.164v και σε idle 1.188v. Είναι σταθερό μέχρι στιγμής. Επίσης επειδή το Vcore είναι manual είναι σταθερό σε όλες τις φάσεις είτε load είτε idle το μόνο που πέφτει είναι είναι το multiplier όλα τα settings εξοικονόμησης ενέργειας είναι στο AUTO. Είναι κακό για τον επεξεργαστή-μητρική μακροπρόθεσμα το σταθερό Vcore 1.188v; Επίσης χρειάζεται να πειράξω κάποια άλλη ρύθμιση, ή είναι οκ μόνο με αυτά τα δύο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λόγο χρόνου δεν έχω ασχοληθεί ακόμα πάντως να κάνω OC να δώ πως ανταποκρίνεται. 
Μέχρι στιγμής πάντως στο 4.6 με 1.280V παίζει άψογα και δεν έχει κρασάρει. 

Πάντως στον φίλο πιο πάνω στο auto μου έδινε την επιλογή να το τρέξω και 5.1 τον επεξεργαστή και όντως τον είχα δοκιμάσει και έτρεχε καλά απλά είχε δώσει παραπάνω ρεύμα όπως και στα 4.6 στις AUTO ρυθμίσεις. 

Κράσαρε το PC όταν στα 4.6 έβαλα ρεύμα 1.2 ξερώ 

Επεξ/σία από Twoface
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σετάρωντας σιγά-σιγά...βλέπουμε τα 5.0ghz _4.7ghz cache _με 1.22vcore _llc turbo / ram στα 3600mhz/cl15 ( custom subs )

μπράβο στην gigabyte για την πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει...Φυσιολογικά θα πιέσουμε για 5,1-5,2ghz για daily.......

1.png

Χωρίς τίτλο.png

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, Ryzenlake είπε

Αφου στο default σου λεει δινει 1.5 volt...για πάνω απο 1.2 δεν κανει η μητρικη, αν εχει την rev1

Δινει 1.5volts στο default? Σιγά μην δίνει 15volts , που το είδες αυτό ??? Γιατί ο Ι7 8700Κ δεν έχει πρόβλημα κανένα δοκιμασμένο (defaults)

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

Δινει 1.5volts στο default? Σιγά μην δίνει 15volts , που το είδες αυτό ??? Γιατί ο Ι7 8700Κ δεν έχει πρόβλημα κανένα δοκιμασμένο (defaults)

Ρε man τα μνματα τα διαβαζεις? Σου λεει τα εχει auto και δινει 1.5 volt. Εκτος αν εκανε OC με auto ρευματα, ξερω γω.

2 ώρες πριν, BabisTs είπε

Σετάρωντας σιγά-σιγά...βλέπουμε τα 5.0ghz _4.7ghz cache _με 1.22vcore _llc turbo / ram στα 3600mhz/cl15 ( custom subs )

μπράβο στην gigabyte για την πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει...Φυσιολογικά θα πιέσουμε για 5,1-5,2ghz για daily.......

Καλα το CPU σου ειναι αρρωστο ομως.

Για μνημες δοκιμασα 3600c14,T1 ψιλοαδυνατον να ειναι stable. 3866c16 μια απο τα ιδια. Εκατσα στα 4000c17 με ελαφρως πειραγμενα subs. 

Σημερα εφτασε και το delid tool. Το cache στα 4.7 δινει τιποτα? 4.4 το εχω, πιο πανω θελει πολυ V για να στρωσει. Ακομα και μετα το delid σκεφτομαι να το αφησω 4.7 / 4.4 με 1.14V, δεν ξερω, τα 5 στα 1.25+ μου φαινονται βαρια. Αμα ειχα το CPU σου να τα πιανει με σχεδον stock ρευματα κομπλε 😜

Επεξ/σία από Ryzenlake
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...