Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Αμπλαουμπλας είπε

Oλες αυτες οι εταιρειες εχουν καλο support. Η steelseries μου στειλε mouse απλα με φωτο του παλιου :P Και η Intel γενικα εχει καλο support, και σου στελνει καινουργιο cpu εντος βδομαδας.

Και η steel ειναι εξαιρετικη ναι σκεφτομαι σοβαρα για το steeseries pro ακουστικα στα 280 αλλα βλεπω ειχαν πεσει στα 200 και λεω ας περιμενω να ξανα πεσουν. Για την intel δεν ακουω τα καλυτερα θελουν χιλιες αποδειξεις για να κανουν refund η να στειλουν αλλο.

1 λεπτό πριν, thetiesthatbind είπε

Εγώ το έχω συναντήσει στην Corsair για παρόμοιους λόγους. Για καλωδια κομμένα, για βίδες χαμένες, σε 7-10 μέρες τα είχα με DHL δωρεάν. Λες να ζητήσω και εγώ ένα εφεδρικό τζαμί ή πλαϊνό καπάκι που το πάτησα και το στραβωσα και πάλευα να το ισιωσω; 😂 Τζαμί τι τους είπες και έστειλαν να τους ρωτήσω αν γίνεται! 

Γιατι σου λέει το Σκρουτζομαγαζο, εγώ σε καλπτω για 2 έτη όπως είναι η υποχρεωτική εγγύηση. Μετά είσαι μόνος (μιλάς απευθείας με κορσερ). Σε κουτί κορσερ μου σπάσε το κλιπακι το ένα που το έπιανε και μου είπαν να στείλουν καινούργιο αλλά δεν το έκανα, πούλησα το κουτί απλά. 

Και η ΑΜΔ και χωρίς απόδειξη, αλλά η Ιντελ δε μου απαντούσε στα μέιλ... μέρα με τη νύχτα μεγάλη απογοήτευση...

Εχω τροφοδοτικο corsair με 10 χρονια εγγυηση ελπιζω να μην το χρειαστω. Για το τζαμι τους ειπα οτι εχει κατι γρατζουνιες εστειλα μια φωτογραφια το κουτι μου να φαινεται και η nzxt ψυκτρα δεν ζητησαν τιμολογιο εκει και σε 2 βδομαδες ειχα δευτερο τζαμι. Ακομα καθεται γιατι το αλλο δεν εχει γρατζουνια αλλα λεω σε περιπτωση που σπασει να εχω εφεδρικο. Υποδειγματικο support.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Αμπλαουμπλας είπε

ΜΑΚΡΙΑ! Εχω τα arctis 5, γενικα τα gaming ακουστικα δεν λενε. Παρε ενα καλο ζευγαρι ακουστικα για μουσικη, μακραν καλυτερα. Ειδικα στα λεφτα που κοιτας, shure se425

Λιγο offtopic αλλα διαβαζω τα καλυτερα για τα συγκεκριμενα. Τα θελω για ταινιες/παιχνιδια κυριως για μουσικη εχω αλλα κρατανε 30 ωρες μπαταρια. 

https://www.rtings.com/headphones/reviews/steelseries/arctis-pro-wireless

Δημοσ.
Μόλις τώρα, thetiesthatbind είπε

Καλά έκανες! Θα τους ρωτήσω από περιεργια! Δε ξέρω μόνο αν σου καλύπτουν ζημιά στο υπόλοιπο σύστημα όπως η Κορσερ

Δεν γνωριζω και ελπιζω να μην το διαπιστωσω. Μεγαλη περιεργεια εχω αν χαλασει καμια gpu στο τελος της τριετιας τι θα μου δωσουν μιας και η 1070ti σταματησε να παραγετε εδω και μηνες. 

Δημοσ.

Εταιρία; Η EVGA κρατάει πάντα στοκ για αντικαταστάσεις αλλιώς πάει στην επόμενη ή ίδιας επιδόσεων, συνήθως πάει στην επόμενη άρα, 2080 (αν ήταν 1080) θεωρώ, δεν έχω εμπειρία, δε θέλω αν ξέρω 😂

Για ακουστικά HyperX FLight σε wireless! 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, thetiesthatbind είπε

Εταιρία; Η EVGA κρατάει πάντα στοκ για αντικαταστάσεις αλλιώς πάει στην επόμενη ή ίδιας επιδόσεων, συνήθως πάει στην επόμενη άρα, 2080 (αν ήταν 1080) θεωρώ, δεν έχω εμπειρία, δε θέλω αν ξέρω 😂

Για ακουστικά HyperX FLight σε wireless! 

Σου στελνω πμ γιατι θα μας μαλωσουν για το OT.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dr_73 είπε

Τον 7400 , κανείς ποτέ δεν τον είχε αναφέρει . Αναφέραν πολλοί τον i5 7600 non k , την εποχή κυκλοφορίας των ryzen , όταν τα 16gb στα 3000 που ήθελαν οι ryzen έκαναν 280 ευρώ και τα αντίστοιχα στα 2400 για τον 7600 έκαναν 100 ευρώ λιγότερα. Επίσης ο 7600 έπαιζε με μαμά ψύκτρα και μητρική b250 των 60 ευρώ , ενώ στους ryzen έβαζαν κάτι πάμθηνες noctua u12a και μητρικές taichi ultimate , rog croshair hero κτλ κτλ κτλ. Ο ryzen δηλαδή, είχε κόστος +150 ευρώ ευρώ στη μητρική , +120 ευρώ ψύκτρα και +100 ευρώ στις μνήμες.

Τι διάολο σε παράλληλο σύμπαν ζείτε? Πότε πήγαν hynix afr/mfr 16 gb 3000c16 280 ευρώ? Καλά καλά οι flarex 3200c14 δεν είχαν τόσο στα τσακίρ κέφια.🤩 Τις δικές μου 140 ευρώ τις πήρα και πλέον έχουν 80 στο skroutz. Για τα υπόλοιπα δε χρειάζεται να σχολιάσω είχα 2500k oc στα 4,5 και ξέρω μέχρι που πάνε τα 4c/4t με χαμηλές μνήμες κιόλας. Μέχρι το 2016-2017 πάντως καλά ήταν.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, ilos είπε

Τι διάολο σε παράλληλο σύμπαν ζείτε? Πότε πήγαν hynix afr/mfr 16 gb 3000c16 280 ευρώ? Καλά καλά οι flarex 3200c14 δεν είχαν τόσο στα τσακίρ κέφια.🤩 Τις δικές μου 140 ευρώ τις πήρα και πλέον έχουν 80 στο skroutz. Για τα υπόλοιπα δε χρειάζεται να σχολιάσω είχα 2500k oc στα 4,5 και ξέρω μέχρι που πάνε τα 4c/4t με χαμηλές μνήμες κιόλας. Μέχρι το 2016-2017 πάντως καλά ήταν.

γτ δεν ηξερες εσυ οτι ο 1600 αν δεν το εβαζες σε Taichi η ch6 εβγαινε απο το case και ετρεχε? Γιαυτο χρειαζοταν και noctua u12a για να το καπακωνει να μην μπορει να την κανει...

• Like 2
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

γτ δεν ηξερες εσυ οτι ο 1600 αν δεν το εβαζες σε Taichi η ch6 εβγαινε απο το case και ετρεχε? Γιαυτο χρειαζοταν και noctua u12a για να το καπακωνει να μην μπορει να την κανει...

Moυ βγηκε ο φραπες απτη μυτη μαν...

Δημοσ.
20 ώρες πριν, BabisTs είπε

Ο imc δεν ψήνεται από mhz ποτέ, αλλά μόνο από τα αυξημένα vccio and vccsa (άστα daily 1.25+ v.  και πάνω και θα δεις φτύσιμο του Imc ακόμα και στα 3000mhz).... Αυτό εγκυκλοπαιδικα και μόνο το αναφέρω προς αποφυγή παρεξηγήσεων εδώ μέσα από συμφορουμιτες από πράγματα που ακούνε εδώ μέσα. 

Δεν ειναι έγκυρο για παράδειγμα αυτό.... APEX μητρική και daily χρήση δεν την παίρνει κάποιος χρήστης.... Και δεύτερο και κυριότερο 4900mhz και cl18 μια χαρά timmings είναι, αλλά από μόνα τους δεν λένε και κάτι.... Ας δώσει και τα σημαντικά vdimm / vccio and vccsa να σου πω σε πόσο καιρό θα πάρει τα dimmakia στο χέρι λόγω υψηλού vdimm ή αν πιο γρήγορα θα φτύσει ο Imc στραγάλια λόγω των υψηλών  vccio &  vccsa! Απλά τα 35ns δεν στέκουν σε daily χρονισμούς.... 

Ο imc "ψήνεται" αν τρέχεις καθημερινά, έστω και σε μέτρια χρήση(π.χ games), τις μνήμες πάνω από τα 3800Mhz περίπου γιατί απλά κανένα σύγχρονο cpu δεν μπορεί να είναι stable χωρίς αρκετό overvoltage πάνω σε αυτά που λες.

Οι μνήμες που πιάνουν τα 4000Mhz+ είναι ποιοτικά τεμάχια. Δηλαδή, αν τις τρέξεις χαμηλότερα στα 3200 π.χ. μπορείς να σφίξεις timings πολύ περισσότερο από φθηνές μνήμες των 3200. Πόσω μάλλον αυτές που έβγαιναν πριν 3 χρόνια. Γιατί και η ποιότητα των dimms βελτιώνεται διαχρονικά λόγω βελτιώσεων στο process. Αν δοκίμαζες να τρέξεις τις δικές σου λ.χ. στα 3800 που τα κρατάει με λίγο ζόρι ένας imc θα έβλεπες πιθανότατα καλύτερο latency. Τουλάχιστον σε μένα αυτό συνέβη όταν δοκίμασα στα 3.000 Mhz με τα σφικτοτερα δυνατά timings, αντί για 3200 που είναι το επίσημο.

• Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Ο imc "ψήνεται" αν τρέχεις καθημερινά, έστω και σε μέτρια χρήση(π.χ games), τις μνήμες πάνω από τα 3800Mhz περίπου γιατί απλά κανένα σύγχρονο cpu δεν μπορεί να είναι stable χωρίς αρκετό overvoltage πάνω σε αυτά που λες.

Οι μνήμες που πιάνουν τα 4000Mhz+ είναι ποιοτικά τεμάχια. Δηλαδή, αν τις τρέξεις χαμηλότερα στα 3200 π.χ. μπορείς να σφίξεις timings πολύ περισσότερο από φθηνές μνήμες των 3200. Πόσω μάλλον αυτές που έβγαιναν πριν 3 χρόνια. Γιατί και η ποιότητα των dimms βελτιώνεται διαχρονικά λόγω βελτιώσεων στο process. Αν δοκίμαζες να τρέξεις τις δικές σου λ.χ. στα 3800 που τα κρατάει με λίγο ζόρι ένας imc θα έβλεπες πιθανότατα καλύτερο latency. Τουλάχιστον σε μένα αυτό συνέβη όταν δοκίμασα στα 3.000 Mhz με τα σφικτοτερα δυνατά timings, αντί για 3200 που είναι το επίσημο.

Δεν ισχύει ρε συ αυτό που λες στο είπα και πιο πίσω ένα κιτ 3200cl14 και ένα κιτ 4000c17 ας πούμε στα 3200mhz το ίδιο σφίξιμο θα παίρνει στα timings πάνω κατω, το βλέπεις πολύ λάθος, είναι ποιοτικά τεμάχια απλά γτ μπορούν να τρέξουν σε μεγαλύτερα mhz. Δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου έχω ψάξει αρκετά για αυτά που λέω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Δεν ισχύει ρε συ αυτό που λες στο είπα και πιο πίσω ένα κιτ 3200cl14 και ένα κιτ 4000c17 ας πούμε στα 3200mhz το ίδιο σφίξιμο θα παίρνει στα timings πάνω κατω, το βλέπεις πολύ λάθος, είναι ποιοτικά τεμάχια απλά γτ μπορούν να τρέξουν σε μεγαλύτερα mhz. Δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου έχω ψάξει αρκετά για αυτά που λέω.

Οι μνήμες που έχω είναι rated για 16-18-38 και με ελάχιστο ov(1,36 αντί για 1,35) τις τρέχω χωρίς σφάλματα σε 14-16-34. Αρκετή διαφορά που είναι προφανώς θέμα κομματιού.

υ.γ.: Επειδή το latency βελτιώνεται με το ram speed και χειροτερεύει με την άνοδο των timings σε τελική ανάλυση το latency που θα πετύχεις είναι θέμα ποιότητας του dimm.

Δηλαδή τα 37ns που βλέπεις σε ram των 4800Mhz θα μπορούσες να τα πετύχεις και σε κατώτερες ταχύτητες με το ανάλογο σφίξιμο στα timings. Δεν αποκλείεται να το βελτίωνες και λίγο.

Επεξ/σία από pirmen56
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Οι μνήμες που έχω είναι rated για 16-18-38 και με ελάχιστο ov(1,36 αντί για 1,35) τις τρέχω χωρίς σφάλματα σε 14-16-34. Αρκετή διαφορά που είναι προφανώς θέμα κομματιού.

υ.γ.: Επειδή το latency βελτιώνεται με το ram speed και χειροτερεύει με την άνοδο των timings σε τελική ανάλυση το latency που θα πετύχεις είναι θέμα ποιότητας του dimm.

Δηλαδή τα 37ns που βλέπεις σε ram των 4800Mhz θα μπορούσες να τα πετύχεις και σε κατώτερες ταχύτητες με το ανάλογο σφίξιμο στα timings. Δεν αποκλείεται να το βελτίωνες και λίγο.

Ναι αλλα αυτα που γραφεις τωρα δεν εχουν σχεση με το παραπανω που λες. Σκεφτεσαι μονο το latency αλλα ξεχνας το bandwidth και κακως ,πιο πισω εβαλες ενα bench με 2666cl11 ,(ας βαλω στην ακρη το οτι δεν ξερουμε κατα ποσο ειναι stable και ποση ταση εχει φαει το κιτ για να παιξει με 11αρι και οτι αλλο εχει βαλει ο τυπος)  εχει γυρω στα 40000mb/s bandwidth ,με 4800mhz και το ιδιο latency θα εχεις καμια 65000αρια Mb/s. Με λιγα λογια κρατωντας το ιδιο Latency εχεις τρομερα μεγαλυτερο bandwidth ,αυτο ειναι και το ζητουμενο απο ενα καλο κιτ οχι απλα να εχεις χαμηλο Latency.

Επισης το να κατεβαζεις τα αρχικα timings ειναι μιση δουλεια για την αποδοση που μπορεις να κερδισεις.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
Δημοσ.
21 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Eχεις ασχοληθει ποτε με Harware? με Overclocking? ξερεις να διαβαζεις τι γραφει το cpuz ,τι ειναι το ht το smt ?

ακομα δεν εμαθες οτι smt/ht ειναι το ιδιο πραγμα και μιλας για hw? :lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...