Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Επειδή σε συμπαθώ κατα΄βαθος

α) Σε έχω ρωτήσει πολλές φορές να μου πεις σε ποιο μνμ έχω προτείνει τον 7400 και πάντα το καταπίνεις. Αν έχω αναφερθεί ποτέ στον Ι5 7400 είναι ως παράδειγμα προς αποφυγή λόγω χαμηλού single core speed. Επίσης από τότε σου είχα πει , φέρε τον R1600 να τον βάλουμε δίπλα σε έναν Ι5 7500 με την ποιο φθηνή μνήμη/μητρική που θα στοιχίσει 100ευρώ λιγότερα από το σετάκι του R1600 και εκεί έκανες πίσω.

β) Φίλε μου η CPU σου έχει υποστεί degrade και ξέρεις καλά γιατί το έπαθε. ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΣΑΙ από την εγγύηση.

Που μου ειπες μωρε και εκανα πισω? Φαντασματα βλεπεις? Εγω ανεβασα και bench απο τον 1600 στο ACO. Εκει βρισκεται ακομα, ανεβασε και εσυ ενα με τον 7500 να κλαψουμε.

Η cpu απο τι επαθε degrade, απο τα 1.15v? lol, αλλος tech guru μας βρηκε. Για πες, απο τι το επαθε

Εδω εισαι, με 2666 μνημες στα 3.6 το CPU. Φτιαξε συστημα με 7500 με 100€ λιγοτερα και τρεξτο να γελασουν και οι καρεκλες. Θα περιμενω ;) O pirmen παντως εστησε 6600k στα 4.7 με 3000μνημες, δηλαδη συστημα με ~+200€. Εσυ με τον 7500 και τις 2133 μνημες λες θα τα καταφερεις. Ιδου η Ροδος φιλε

Επεξ/σία από Αμπλαουμπλας
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Αμπλαουμπλας είπε

Eχω για 3*360 :P Προτιμω 280 να πω την αληθεια γιατι ειναι ελαχιστα μικροτερο το radiator αλλα οι 140 ανεμιστηρες μετρανε, αλλα δεν ξερω κιολας. Η x62 δεν ειναι 360 νομιζω, 280 ειναι

Ναι μπερδευτηκα για 280 AIO προτεινα την x62 και οχι την 150i μιας και ειναι 360 αλλα την 115i

https://www.skroutz.gr/s/17311660/Corsair-Hydro-Series-H115i-RGB-Platinum.html

Για 360 

https://www.skroutz.gr/s/13737418/Corsair-H150i-Pro-RGB.html

https://www.skroutz.gr/s/14310869/NZXT-Kraken-X72.html

https://www.skroutz.gr/s/11924390/Fractal-Design-Celsius-S36.html

Το CFM ειναι πιο μεγαλο στους 140 ανεμιστηρες αλλα οι τρεις 120αριδες στο συνολο δινουν περισσοτερο αερα στα ιδια rpm. Η ΝΖΧΤ για μενα εχει το καλυτερο support τους εστειλα πριν κανα μηνα ουτε σαν να ακουω λιγο παραπανω θορυβο απο τους ανεμιστηρες της AIO με ζητησαν τιμολογιο και εστειλα αμεσα απο Αμερικη 2 νεους 140mm ανεμιστηρες. Πληρωνεις και την εγγυηση 6 χρονων δηλαδη. 

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Επειδή σε συμπαθώ κατα΄βαθος

α) Σε έχω ρωτήσει πολλές φορές να μου πεις σε ποιο μνμ έχω προτείνει τον 7400 και πάντα το καταπίνεις. Αν έχω αναφερθεί ποτέ στον Ι5 7400 είναι ως παράδειγμα προς αποφυγή λόγω χαμηλού single core speed.

Τον 7400 , κανείς ποτέ δεν τον είχε αναφέρει . Αναφέραν πολλοί τον i5 7600 non k , την εποχή κυκλοφορίας των ryzen , όταν τα 16gb στα 3000 που ήθελαν οι ryzen έκαναν 280 ευρώ και τα αντίστοιχα στα 2400 για τον 7600 έκαναν 100 ευρώ λιγότερα. Επίσης ο 7600 έπαιζε με μαμά ψύκτρα και μητρική b250 των 60 ευρώ , ενώ στους ryzen έβαζαν κάτι πάμθηνες noctua u12a και μητρικές taichi ultimate , rog croshair hero κτλ κτλ κτλ. Ο ryzen δηλαδή, είχε κόστος +150 ευρώ ευρώ στη μητρική , +120 ευρώ ψύκτρα και +100 ευρώ στις μνήμες.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

β) Φίλε μου η CPU σου έχει υποστεί degrade και ξέρεις καλά γιατί το έπαθε. ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΣΑΙ από την εγγύηση. Προσωπικά έχω δείξει σε πολλούς τεχνικούς (με πλήρωσαν γι'αυτό) τα βήματα για να τσεκάρεις αν ένα cpu έχει υποστεί degrade λόγω άτσαλου o/c 

Degrade παντως δεν παθαινουν ετσι ευκολα τα cpu. Εκτος αν εδωσε τιποτα 1.45volt για ωρα. 1.29 εδινα για 1 χρονο 24/7 και δεν επαθε τιποτα στα ιδια volt με την πρωτη μερα παιζω για καθε συχνοτητα.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Αμπλαουμπλας είπε

Που μου ειπες μωρε και εκανα πισω? Φαντασματα βλεπεις? Εγω ανεβασα και bench απο τον 1600 στο ACO. Εκει βρισκεται ακομα, ανεβασε και εσυ ενα με τον 7500 να κλαψουμε.

Η cpu απο τι επαθε degrade, απο τα 1.15v? lol, αλλος tech guru μας βρηκε. Για πες, απο τι το επαθε

Εδω εισαι, με 2666 μνημες στα 3.6 το CPU. Φτιαξε συστημα με 7500 με 100€ λιγοτερα και τρεξτο να γελασουν και οι καρεκλες. Θα περιμενω ;) O pirmen παντως εστησε 6600k στα 4.7 με 3000μνημες, δηλαδη συστημα με ~+200€. Εσυ με τον 7500 και τις 2133 μνημες λες θα τα καταφερεις. Ιδου η Ροδος φιλε

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

τότε (μόλις είχαν βγει οι RYZEN & πριν βγει η 8η γενιά) οι μητρικές των RYZEN ήταν ακριβές (δεν υπήρχαν καθόλου φθηνά μοντέλα) και ο R1600 ήταν ακριβότερος. Η διαφορά ήταν γύρω στο 100ρικο για το σετ cpu-ram-m/b

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Arkin είπε

Ναι μπερδευτηκα για 280 AIO προτεινα την x62 και οχι την 150i μιας και ειναι 360 αλλα την 115i

https://www.skroutz.gr/s/17311660/Corsair-Hydro-Series-H115i-RGB-Platinum.html

Για 360 

https://www.skroutz.gr/s/13737418/Corsair-H150i-Pro-RGB.html

https://www.skroutz.gr/s/14310869/NZXT-Kraken-X72.html

https://www.skroutz.gr/s/11924390/Fractal-Design-Celsius-S36.html

Το CFM ειναι πιο μεγαλο στους 140 ανεμιστηρες αλλα οι τρεις 120αριδες στο συνολο δινουν περισσοτερο αερα στα ιδια rpm. Η ΝΖΧΤ για μενα εχει το καλυτερο support τους εστειλα πριν κανα μηνα ουτε σαν να ακουω λιγο παραπανω θορυβο απο τους ανεμιστηρες της AIO με ζητησαν τιμολογιο και εστειλα αμεσα απο Αμερικη 2 νεους 140mm ανεμιστηρες. Πληρωνεις και την εγγυηση 6 χρονων δηλαδη. 

Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για την Corsair, μόνο ο ένας χρόνος εγγύησης είναι το -. Επίσης η Corsair σε περίπτωση διαρροής καλύπτει ο,τι hardware έπαθε ζημιά και η καινούργια σειρά Platinum νομίζω είναι πάνω από την ΝΖΧΤ

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Τον 7400 , κανείς ποτέ δεν τον είχε αναφέρει . Αναφέραν πολλοί τον i5 7600 non k , την εποχή κυκλοφορίας των ryzen , όταν τα 16gb στα 3000 που ήθελαν οι ryzen έκαναν 280 ευρώ και τα αντίστοιχα στα 2400 για τον 7600 έκαναν 100 ευρώ λιγότερα. Επίσης ο 7600 έπαιζε με μαμά ψύκτρα και μητρική b250 των 60 ευρώ , ενώ στους ryzen έβαζαν κάτι πάμθηνες noctua u12a και μητρικές taichi ultimate , rog croshair hero κτλ κτλ κτλ. Ο ryzen δηλαδή, είχε κόστος +150 ευρώ ευρώ στη μητρική , +120 ευρώ ψύκτρα και +100 ευρώ στις μνήμες.

Σε ολα λαθος. 7500 προτεινε κατ'επαναληψην ο jgeorgiou. Αλλωστε, αυτος επαιζε στην τιμη του 1600. Ο 7600 που λες ηταν λιγο πιο ακριβος. Ο 1600 με την stock ψυκτρα δηλαδη δεν επαιζε? :P 

Ρε ολο θεωριες ειστε, εγω εκει το ανεβασα το bench, ανεβασε και ο pirmen το δικο του. Για να φτασει λοιπον τον 1600 που ηταν στα 3.6 ghz (που παει με stock ψυκτρα και την φτηνοτερη μητρικη) και 2666 μνημες χρειαστηκε z mobo, oc στα 4.7ghz και 3000 μνημες. Ας μπει να επιβεβαιωσει. Αμα εχετε bench ανεβαστε τα και σεις

Eν παση περιπτωση, και οι ryzen και οι intel με τις μνημες που προτεινεις σκατα πανε αμφοτεροι. Δεν υπαρχουν μνημες που ηθελαν οι Ryzen και μνημες που θελαν οι Intel. Αλλα οπως και να χει οταν μιλαμε για entry level builds με 1060 καμμια διαφορα δεν παιζουν οι μνημες. 

14 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

τότε (μόλις είχαν βγει οι RYZEN & πριν βγει η 8η γενιά) οι μητρικές των RYZEN ήταν ακριβές (δεν υπήρχαν καθόλου φθηνά μοντέλα) και ο R1600 ήταν ακριβότερος. Η διαφορά ήταν γύρω στο 100ρικο για το σετ cpu-ram-m/b

80 ειχε η pro4 καπου τον Ιουνιο. Τοτε ειχαν βγει και οι R5. 

Δεν εχει σημασια, η ουσια συνοψιζεται στα 3 εξης ερωτηματα

1) Στα 550 τον σκοτωσα τον 1600 η λες αρλουμπες?

2) Αν ειχα αγορασει το αντιστοιχο κοστους i5 που προτεινες εσυ θα με ικανοποιουσε και δεν θα το αλλαζα?

3) Θα ανεβασεις test με τους i5 που προτεινεις με 100€ φτηνοτερο build που να ειναι πανω απο τον 1600 μου στα 3.6 ghz με 2666 μνημες?!? 

Να το ξαναεπαναλαβω. Ο pirmen για να με περασει ΕΛΑΧΙΣΤΑ ετρεξε στα 4.7ghz με 3000ram σε Z mobo. Να σας εδω εσας με τα φτηνιαρικα mobo σε locked cpu με 2133 ram που θα πατε. Θα γελασει ο κοσμος. Kαι χεσε με μενα. Ρωτα τον pirmen αν αυτα τα 7500 με 2133 μνημες ερχονται εστω κοντα στο run που ανεβασα... 

17 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Τον 7400 , κανείς ποτέ δεν τον είχε αναφέρει . Αναφέραν πολλοί τον i5 7600 non k , την εποχή κυκλοφορίας των ryzen , όταν τα 16gb στα 3000 που ήθελαν οι ryzen έκαναν 280 ευρώ και τα αντίστοιχα στα 2400 για τον 7600 έκαναν 100 ευρώ λιγότερα. 

Τωρα το ειδα αυτο. Οσο και να ψαξεις δεν θα βρεις μνημες στα 3000 που να κανουν 280€. Απτο κεφαλι σου τα βγαζεις. Εγω πηρα τις ακριβοτερες 3200c16 με rgb φρου φρου και αρωματα στα 170€. Εβρισκα και στα ~130-140 χωρις rgb. Και μιλαω για την περιοδο που οι ram ηταν στον θεο. Τα 280 δεν ξερω που τα ειδες, ειλικρινα δηλαδη...ημαρτον τι αλλη μαλακια θα γεννησει το κεφαλι τους. Οποτε εσυ με τα -100€ επαιρνες 16gb ram στα 30-40€. ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΥΡΩ!! Νταξει, με πεισες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

16GB Vengeance LED 3000C15, πριν από 1 χρόνο περίπου και ίσως λίγο λιγότερο 200€...εγώ 

Βασικα τωρα που το σκεφτομαι , εχω 8700k. Παω να τρεξω simulated 7500 με 2133 ram. Θα ανεβασω αποτελεσματα. Ετοιμαστειτε να κλαψουμε 😛 

Nα τον βαλω 3.6 all cores? 

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για την Corsair, μόνο ο ένας χρόνος εγγύησης είναι το -. Επίσης η Corsair σε περίπτωση διαρροής καλύπτει ο,τι hardware έπαθε ζημιά και η καινούργια σειρά Platinum νομίζω είναι πάνω από την ΝΖΧΤ

5 χρονια δεν ηταν για τις corsair?

Γιατι λενε 2 εδω?

https://www.multicopter.gr/product/9274/iy-perifereiakaeksartimata-iyysyksicorsair-hydro-series-h150i-pro-rgb-cw-9060031-ww-pliromi-kai-se-eos-36-doseis!!!-/

Η ΝΖΧΤ εχει 6 χρονια. Σκεψου οτι απλα με ενα ticket που τους ειπα οτι ακουγονται λιγο παραπανω οι ανεμιστηρες εστειλαν 2 καινουργιους μονο το τιμολογιο ζητησαν να δουν ημερομηνια αγορας. Και στο κουτι εστειλαν νεο τζαμι αμεσα λεω αν σπασει ενα να εχω εφεδρικο. Δεν συναντησα αλλου τετοιο support. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Γιατι λενε 2 εδω?

https://www.multicopter.gr/product/9274/iy-perifereiakaeksartimata-iyysyksicorsair-hydro-series-h150i-pro-rgb-cw-9060031-ww-pliromi-kai-se-eos-36-doseis!!!-/

Η ΝΖΧΤ εχει 6 χρονια. Σκεψου οτι απλα με ενα ticket που τους ειπα οτι ακουγονται λιγο παραπανω οι ανεμιστηρες εστειλαν 2 καινουργιους μονο το τιμολογιο ζητησαν να δουν ημερομηνια αγορας. Και στο κουτι εστειλαν νεο τζαμι αμεσα λεω αν σπασει ενα να εχω εφεδρικο. Δεν συναντησα αλλου τετοιο support. 

Oλες αυτες οι εταιρειες εχουν καλο support. Η steelseries μου στειλε mouse απλα με φωτο του παλιου :P Και η Intel γενικα εχει καλο support, και σου στελνει καινουργιο cpu εντος βδομαδας.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Arkin είπε

Γιατι λενε 2 εδω?

Εγώ το έχω συναντήσει στην Corsair για παρόμοιους λόγους. Για καλωδια κομμένα, για βίδες χαμένες, σε 7-10 μέρες τα είχα με DHL δωρεάν. Λες να ζητήσω και εγώ ένα εφεδρικό τζαμί ή πλαϊνό καπάκι που το πάτησα και το στραβωσα και πάλευα να το ισιωσω; 😂 Τζαμί τι τους είπες και έστειλαν να τους ρωτήσω αν γίνεται! 

Γιατι σου λέει το Σκρουτζομαγαζο, εγώ σε καλπτω για 2 έτη όπως είναι η υποχρεωτική εγγύηση. Μετά είσαι μόνος (μιλάς απευθείας με κορσερ). Σε κουτί κορσερ μου σπάσε το κλιπακι το ένα που το έπιανε και μου είπαν να στείλουν καινούργιο αλλά δεν το έκανα, πούλησα το κουτί απλά. 

1 λεπτό πριν, Αμπλαουμπλας είπε

Oλες αυτες οι εταιρειες εχουν καλο support. Η steelseries μου στειλε mouse απλα με φωτο του παλιου :P Και η Intel γενικα εχει καλο support, και σου στελνει καινουργιο cpu εντος βδομαδας.

Και η ΑΜΔ και χωρίς απόδειξη, αλλά η Ιντελ δε μου απαντούσε στα μέιλ... μέρα με τη νύχτα μεγάλη απογοήτευση...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...