ilos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 4 ώρες πριν, _Theo_ είπε Ας αναστήσω το θέμα...Ερώτηση: Επειδή παρατήρησα ότι η μητρική έδινε υπερβολική τάση στον CPU (1.2+ volt) πήγα στο BIOS και στην επιλογή "AC/DC Load Line Calibration" επέλεξα το " Power Saving". Εκτός του ότι μειώθηκε η θερμοκρασία στα VRM, CPU και Socket κατά 3 βαθμούς το λιγότερο, υπάρχει περίπτωση να έχω κάποια αρνητική επίπτωση; Πχ να μειωθούν οι επιδόσεις του CPU στις διάφορες εφαρμογές ;; Γνωρίζει κάποιος ;; Τώρα θα έχεις περισσότερο vdroop. 1
_Theo_ Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, ilos είπε Τώρα θα έχεις περισσότερο vdroop. Επειδή δεν το κατέχω το θέμα, είναι κακό αυτό; Με OC δεν ασχολούμαι και ούτε σκοπεύω να ασχοληθώ, μιας και ο CPU είναι locked έτσι κι αλλιώς.
Zaknafein Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Στις 5/3/2020 στις 8:02 ΜΜ, _Theo_ είπε Επειδή δεν το κατέχω το θέμα, είναι κακό αυτό; Με OC δεν ασχολούμαι και ούτε σκοπεύω να ασχοληθώ, μιας και ο CPU είναι locked έτσι κι αλλιώς. Όχι, δεν είναι κακό, ίσα ίσα που το vdroop ευνοεί την μακροημέρευση της CPU, καθότι προστατεύει από την υπέρταση κατά τις απότομες αλλαγές φορτίου. Συχνά οδηγεί σε αστάθειες όταν υπάρχει OC, γι'αυτό υπάρχει ως επιλογή το LLC. 1
_Theo_ Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 8 ώρες πριν, Zaknafein είπε Όχι, δεν είναι κακό, ίσα ίσα που το vdroop ευνοεί την μακροημέρευση της CPU, καθότι προστατεύει από την υπέρταση κατά τις απότομες αλλαγές φορτίου. Συχνά οδηγεί σε αστάθειες όταν υπάρχει OC, γι'αυτό υπάρχει ως επιλογή το LLC. Άρα να το αφήσω στο "Power Saving" και όχι στο "Auto" μιας και αφού δεν μπορεί να γίνει OC μόνο κέρδος θα έχω... Ευχαριστώ!!
7nisiotis Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Σας φαίνονται νορμαλ οι θερμοκρασίες σε OCCT - small data - 1 ώρα loopα? ή έχει χάσει απόδοση η υδρόψυξη μου; Ψύχτρα -> Corsair H110 x2 arctic p14 ( 280mm AIO ) CPU -> 8700K , στα 4.8, με 1.24 vcore LLC2 -FIXED ( cache 4.4 ) // paste noctua h1 // Θερμοκρασία δωματίου -> 24 C
Psycho_Warhead Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Βάλε το νέο OCCT με AVX 2 να δεις που θα πάνε τα temps
LfcYNWA Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Υπάρχει καλύτερος επεξεργαστής στα λεφτά του; Σε single threaded performance είναι μίλια μακρυά από τον Ryzen 3600x και σε multithreaded performance στα ίδια επίπεδα με τον i7 8700! 1 1
akoinonitos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 6 hours ago, LfcYNWA said: Υπάρχει καλύτερος επεξεργαστής στα λεφτά του; Σε single threaded performance είναι μίλια μακρυά από τον Ryzen 3600x και σε multithreaded performance στα ίδια επίπεδα με τον i7 8700! Το single thread performance σε πια εφαρμογή είναι μίλια μακριά?
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 25 λεπτά πριν, LfcYNWA είπε σε multithreaded performance στα ίδια επίπεδα με τον i7 8700! Όντως; Δύσκολο μου φαίνεται με κομμένα threads..
LfcYNWA Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 11 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Το single thread performance σε πια εφαρμογή είναι μίλια μακριά? SPEED RANK: 18th / 1256 vs SPEED RANK: 71st / 1256 8 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Όντως; Δύσκολο μου φαίνεται με κομμένα threads.. Γιάννη εδώ @akoinonitos επειδή οι γνώσεις σου είναι γνώστες στο forum θα ήθελα την άποψη σου για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή. Όσες κριτικές έχω διαβάσει είναι πολύ θετικές και απορώ πως μου διέφυγε τον περασμένο Ιανουάριο όταν ξεκινούσα να χτίζω. Όταν τον ανακάλυψα πριν 1 μήνα σχεδόν ξενέρωσα εντελώς. Ο ντόρος και οι φανφαρονισμοί σχετικά με τους ryzen λειτούργησαν εντελώς αρνητικά σε βαθμό που δεν γνώριζα την ύπαρξη και τις τρομερές δυνατότητες του συγκεκριμένου επεξεργαστή. Αν έχτιζα τώρα θα έχτιζα πάνω σε αυτόν σίγουρα. 1
akoinonitos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, LfcYNWA είπε SPEED RANK: 18th / 1256 vs SPEED RANK: 71st / 1256 Γιάννη εδώ @akoinonitos επειδή οι γνώσεις σου είναι γνώστες στο forum θα ήθελα την άποψη σου για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή. Όσες κριτικές έχω διαβάσει είναι πολύ θετικές και απορώ πως μου διέφυγε τον περασμένο Ιανουάριο όταν ξεκινούσα να χτίζω. Όταν τον ανακάλυψα πριν 1 μήνα σχεδόν ξενέρωσα εντελώς. Ο ντόρος και οι φανφαρονισμοί σχετικά με τους ryzen λειτούργησαν εντελώς αρνητικά σε βαθμό που δεν γνώριζα την ύπαρξη και τις τρομερές δυνατότητες του συγκεκριμένου επεξεργαστή. Αν έχτιζα τώρα θα έχτιζα πάνω σε αυτόν σίγουρα. Πατα 3600x review στο google ,δες review του 3600x και σύγκρινε τα νούμερα του σε όλες τις εφαρμογές σε σχέση με το 9600k. Μετά θα καταλάβεις ότι το userbenchmark είναι για τα σκουπίδια. O 9600k στέκεται καλά μόνο στο gaming πουθενά αλλού αν και τα 6 μόνο threads τον καθιστούν όχι και τόσο καλό deal overall Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2020 από akoinonitos 1 1
LfcYNWA Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε Πατα 3600x review στο google ,δες review του 3600x και σύγκρινε τα νούμερα του σε όλες τις εφαρμογές σε σχέση με το 9600k. Μετά θα καταλάβεις ότι το userbenchmark είναι για τα σκουπίδια. O 9600k στέκεται καλά μόνο στο gaming πουθενά αλλού αν και τα 6 μόνο threads τον όχι και τόσο καλό deal overall Δηλαδή η ανωτερότητα του i5-9600KF αφορά μόνο το gaming? Για workstation, editing, rendering, streaming κλπ o 2700x που κατέληξα, σε τι επίπεδο βρίσκεται συγκριτικά με τον i5-9600KF; ? 1
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 2 λεπτά πριν, LfcYNWA είπε Δηλαδή η ανωτερότητα του i5-9600KF αφορά μόνο το gaming? Για workstation, editing, rendering, streaming κλπ o 2700x που κατέληξα, σε τι επίπεδο βρίσκεται συγκριτικά με τον i5-9600KF; ? Ε πολύ πιο πάνω με +2 cores/+10 threads..
LfcYNWA Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 2 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Userbenchmark lol.. Στο linustechtips άκουσα πρώτη φορά για τον i5-9600KF μάλιστα σε άσχετη συζήτηση για τον 3600x. Μέτα κοίταξα αρκετά reviews και μου φάνηκε πολύ δυνατός επεξεργαστής. Το Userbenchmark είναι τόσο ανυπόληπτο; Δεν είσαι ο πρώτος που το λέει. Και σε αρκετά ξένα forums έχουν αρνητικότατη άποψη και μάλιστα αρκετοί. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα