Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ilos είπε

Tbh και με τον 3600 θα αγοράσεις ψύκτρα όταν έρθει το καλοκαιράκι - wraith stealth ftl. Εδώ η prism και μου σπάει μπάλες με τα spin up /spin down της.

ναι αλλά στη μια περίπτωση έχεις ένα μη λειτουργικό προϊόν που χρειάζεται κάποιο εξτρα εξάρτημα, στην άλλη ενα προιον χωρίς κανένα περιορισμό .... 

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Αυτή τη στιγμή ο μόνος Intel που αξίζει είναι ο 9900Κ

στα 400€ μια χαρά θα ήταν...στα 500€ που βρίσκεται ,για κανέναν λόγο δεν αξίζει.....

10 λεπτά πριν, Crus είπε

Τι έρχεται με την αλλαγή του χρόνου; 

οι ίδιοι επεξεργαστές (14++++) θα έρθουν αλλά με άλλο όνομα (10000series) και άλλο socket ...και λίγο ισχυρότερα stock ρολόγια.....απλά θα προσθέσει και 10c/20t η intel στην παρέα τους....

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Crus είπε

Τι έρχεται με την αλλαγή του χρόνου; 

2020 Q1 θα ερθουν οι 10th gen desktop της intel και οπως φαινεται ολοι οι i5/i7 θα εχουν ενεργοποιημενο το HT σε αντιθεση με τωρα που το βρισκεις μονο στο πιο ακριβο μοντελο, λογικα και οι τιμες θα προσαρμοστουν σε σχεση με το τι προσφερει ο ανταγωνισμος, με το κυριοτερο που ενδιαφερει την mainstream αγορα ειναι να βρισκεις στα ~250 εναν 6/12 και στα ~350 εναν 8/16.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Razor333 είπε

2020 Q1 θα ερθουν οι 10th gen desktop της intel και οπως φαινεται ολοι οι i5/i7 θα εχουν ενεργοποιημενο το HT σε αντιθεση με τωρα που το βρισκεις μονο στο πιο ακριβο μοντελο, λογικα και οι τιμες θα προσαρμοστουν σε σχεση με το τι προσφερει ο ανταγωνισμος, με το κυριοτερο που ενδιαφερει την mainstream αγορα ειναι να βρισκεις στα ~250 εναν 6/12 και στα ~350 εναν 8/16.

Να την πω εγώ την βλακεία μου? Γιατί δεν πάει τον 8700k στα 250 να τελειωνουμε? Ούτε νέες γενιές ούτε τίποτα. Πρεστίζ επειδή λέγεται i7 δεν θέλει να χαλάσει το όνομα του ακριβού ας πούμε? 

Δημοσ.

Για μενα το προφανες για την επομενη χρονια ειναι να κρατησει την υπαρχουσα σειρα 9 με κομμενες τιμες κατα 15-20% τουλαχιστον σε ολα τα chip και να αφησει την 10 series με τα ηλιθια ονοματα μονο για τα laptop. Πως να παει σε νεο socket με αποδοση που δεν ανεβαινει παραπανω οταν οι αλλοι σου δινουν επιλογη αναβαθμισης απο ryzen 5 1400 σε 3900x κρατωντας την ιδια μητρικη και μνημες? Ειναι σαν να πηγαινεις απο i7 2600K σε i9 9900K με ενα βαλε-βγαλε.

Και απο εκει που 10 χρονια τωρα πραγματικα κραταει τα σκηπτρα σε gaming και energy efficiency, πλεον o μονος που κανει καλη επιλογη με Intel ειναι οποιος αναβαθμιζει και δε μπορει να πουλησει τη μητρικη/μνημες να χτισει συστημα απο την αρχη ή οποιος ξερει οτι θα παιζει αποκλειστικα competitive παιχνιδια σε 1080p με καρτα 2080ti. Σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση πετιουνται λεφτα που ειναι σημαντικο μερος του συνολικου ποσου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα γρήγορα 2 λόγοι:

α) Κόστος παραγωγής

β) ΟΕΜ συμφωνίες... δεν την απασχολεί να συμπιέσει τιμές όταν το μεγαλύτερο μέρος των επεξεργαστών της φεύγει σε OEM deals, που βρέξει χιονίσει θα ψωνίσουν απο αυτή 

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 2
Δημοσ.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι 10nm CPU για desktop δεν θα δούμε το 2020.

Επισης να ξεκαθαρίσουμε ότι η 14nm +++ αρχιτεκτονική της Intel είναι αυτή την στιγμή maxed out από πλευράς ipc, clocks, cores κλπ.

Σίγουρα μπορεί να "κατεβασει" από την HEDT σειρά της κάνα 10πυρηνο στο mainstream, να ανεβάσει λίγο τα ρολόγια στα 4.7-4.8 all core και να το πλασάρει σαν refresh. Βέβαια αν γίνει αυτό θα μιλάμε για επεξεργαστές όπου στην i9 interation τους θα θέλουν minimum 360 aio η custom loop και θα καίνε σε avx σενάρια 300+ watt. 

Συνεπώς στην καλύτερη περίπτωση οι i7 θα είναι οι σημερινοί 9900k, οι 9700k θα πάνε πιο κάτω και πάει λέγοντας. 

Και όλα αυτά γιατί φοβάται τα πει πως από αύριο το πρωί ο 9700k θα πρέπει να παει στα 250 ευρώ για να έχει νόημα, ενώ ο αντίστοιχα ο 9900k στα 400;

Δυστυχώς και το εννοώ η Intel έχει κάνει ένα σωρό κακές επιλογές την τελευταία 5ετια, σταμάτησε το innovation και όχι απλά δεν είναι ανταγωνιστικη πουθενά αλλά πλέον μένει πίσω.

Και ολα αυτά ενώ τα 10mm από ότι φαίνεται θα πρέπει να πάνε τουλάχιστον στα 10nm+ για να βγάλουν άξιο αντικατάστατη και αυτό πάλι δεν είναι σίγουρο..

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Αν δει κανείς σήμερα στο σκρουτζ , ο i5 9600KF είναι 2 ευρώ φθηνότερος από το ryzen 3600 .

Τι να το κάνεις ? Είπαμε μονο amd και μόνο amazon Γερμανίας ...

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Τι να το κάνεις ? Είπαμε μονο amd και μόνο amazon Γερμανίας ...

Γιατι μονο Amazon γερμανιας? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, oceanborngr είπε

οι αλλοι σου δινουν επιλογη αναβαθμισης απο ryzen 3 1200 σε 3900x 3950x κρατωντας την ιδια μητρικη και μνημες?

Fixed :P

Και οχι μονο αυτο αλλα ο 16πυρηνος 3950x,μπαινει μεχρι και σε μητρικες των 90-100ευρω(b450),ενω ο 9900κ στις φθηνοτερες Z390 κιολας μητρικες των 110+ευρω,μονο για stock κανει και αν τον ζοριζεις σε ρολογια,αστα να πανε.

Σε καμια περιπτωση δεν ειναι κακος επεξεργαστης ο 9900κ προφανως οπως κακος επεξεργαστης δεν ηταν και ο 8700κ ή ακομα και ο 7700κ πιο πριν.

Οι επιλογες της Intel(ειδικα στην τιμολογηση και υποστηριξη)ειναι απλα για γελια.

Και οπως λενε και καποια σχολια κατω απο το προσφατο review του 3950x 

Can't believe 3 years ago the best mainstream processor was a 4 core 8 thread 7700k, now we have 16 core from AMD.

Και βεβαια μεχρι και το φθινοπωρο του 2017(κοινως πριν 2χρονια)ο 7700κ ηταν τσιπακι των 300+ευρω.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ryzenlake είπε

Να την πω εγώ την βλακεία μου? Γιατί δεν πάει τον 8700k στα 250 να τελειωνουμε? Ούτε νέες γενιές ούτε τίποτα. Πρεστίζ επειδή λέγεται i7 δεν θέλει να χαλάσει το όνομα του ακριβού ας πούμε? 

Άλλο 250€ new όμως, πολλοί δεν αγοράζουν μεταχειρισμένα. Για το όνομα από την στιγμή που το 6/12 καθιερώνεται και από την Intel στην mainstream κατηγορία του 200αρικου, θα είναι πλέον i5, αλλά ποιος νοιάζεται κιόλας επιδόσεις να έχει.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ryzenlake είπε

Γιατι πως θα σου πουλησει τους νεωτερους του χρονου?

Ειδες πχ τι γραφτηκε στο εδω θεμα για τον i3 με τα 8threads?Τον καναμε I7,επειδη επεσε ξενερα με τα κομμενα threads.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια ερώτηση σαν απορία για να μην ανοίγω θέμα. Περί συμβατότητας:

εχω εναν i7-8700 στην aorus Z390 I Pro WiFi (ITX) και το θέμα μου είναι ο NVMe δίσκος μου δεν παίζει στην δεύτερη m.2 γιατί δεν υποστηρίζει SSD Nvme η πίσω.. το οποίο δεν το γνώριζα. Ο δίσκος είναι ο WD Black SN750. Και χρειάζομαι την δεύτερη υποδοχή για το λειτουργικό διότι μπροστά χρησιμοποιώ -άλλη- κάρτα ασυρμάτου δικτύου..

ισχύει; Γνωρίζετε αν διορθώνεται αυτό μελλοντικά με Bios update;

update: στο support της Gigabyte ρώτησα και είπανε θέμα συμβατότητας αφού ο δίσκος θα πρεπε να λειτουργεί κανονικά και στις δυο. Όμως ρώτησα και από εκεί που την αγόρασα και μου είπε ο τεχνικός οτι δεν  ειναι η πίσω για NVMe..

Πουθενά σε κάποιο manual δεν υπάρχει ολοκληρωμένη διευκρίνιση για τις m.2. Έχουν τις ίδιες προδιαγραφές και οι δυο.

Επεξ/σία από qrstuv
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο αγγλικό εγχειρίδιο, στη σελίδα 7 αναφέρει ξεκάθαρα ότι και η πίσω θύρα δέχεται PCIe SSD.

Αναφορά σε κείμενο

1 x M.2 connector on the back of the motherboard (Socket 3, M key, type 2260/2280 SATA and PCIe x4/x2 SSD support)

Αν είναι όντως θέμα συμβατότητας είναι μεγάλη ατυχία.

Επεξ/σία από BadBoy

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...