Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

Δεν κατάλαβες, οι διαφορές σε Gaming μεταξύ του Ryzen 4xxx με 16C 32T και του Intel 10C 20T θα είναι κάτω από το 3-5% στα 1080p , αλλά σε όλα τα υπόλοιπα (ΜΤ, Power Consumption κλπ κλπ) θα χάνει κατά κράτος ο Intel

ΑΑΑ , η 3η γενιά RYZEN δεν είναι ποιο γρήγορη ήδη στο gaming? Μάλλον είσαι μισθοφόρος της intel για να λες τέτοιες ανακρίβειες.

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
24 minutes ago, jgeorgiou said:

ΑΑΑ , η 3η γενιά RYZEN δεν είναι ποιο γρήγορη ήδη στο gaming? Μάλλον είσαι μισθοφόρος της intel για να λες τέτοιες ανακρίβειες.

Δεν είναι. Και χ€στήκαμε να γίνει, ας δίνει το competitive online μπαγλαμαδάκι 500€ για cpu για games σε 1080p high refresh... 'Η για να το θέσω καλύτερα, δε θα ήθελα να γίνει, γιατί μετά θα τους πληρώνω χρυσάφι. Καμία εταιρεία δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Είδαμε και τις τιμές των Athlon 64 X2 / Athlon FX όταν η AMD "το είχε"... ;) 

• Like 1
Δημοσ.

Η επόμενη γενιά Ryzen (4000) θα είναι η τελευταία στο υπάρχον σοκετ. Ίσως ετοιμάζουν δυνάμεις και πόρους για AM5 next gen PCIE 5 + DDR5

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε

Εξαρτάται τη συγκρινείς και σε τι παιχνίδια. Σε απόλυτες επιδόσεις προφανώς δεν είναι, μιας και ο 9900k είναι ο απόλυτος gaming CPU. Άπλα κοστίζει 500 και αποδίδει 10-15% από εναν 3600 που κοστίζει 200.

• Like 2
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε

Εξαρτάται τη συγκρινείς και σε τι παιχνίδια. Σε απόλυτες επιδόσεις προφανώς δεν είναι, μιας και ο 9900k είναι ο απόλυτος gaming CPU. Άπλα κοστίζει 500 και αποδίδει 10-15% από εναν 3600 που κοστίζει 200.

Καλά τα παραλές. Ο R5 3600 είναι αρκετά κάτω σε σχέση με τον i9-9900k στα παιχνίδια. 10-15% διαφορά έχει πχ με τον i5-8400:

https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-8400-vs-AMD-Ryzen-5-3600/3939vs4040

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Καλά τα παραλές. Ο R5 3600 είναι αρκετά κάτω σε σχέση με τον i9-9900k στα παιχνίδια. 10-15% διαφορά έχει πχ με τον i5-8400:

https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-8400-vs-AMD-Ryzen-5-3600/3939vs4040

Γιατι ο 8400 ποσο πισω είναι από τον 9900k? To hwunboxed που έτρεξε 9900k vs 3600 (με 2080ti σε 1080p) βρήκε 14 fps διαφορα στα average (από τα 169, δηλαδή κάτω απο 10%) και 9 στα minimum (επίσης κάτω απο 10%) σε ultra settings,. Ακόμα και σε medium settings με 2080ti σε 1080p οι διαφορές είναι κάτω του 10% (199 vs 171). Πρέπει να πας σε εντελώς extreme σενάρια για να δεις διαφορές πάνω απο 10% (δηλαδή 360p) και ακόμα και εκεί δεν είμαι σίγουρος αν θα δεις τέτοιες διαφορές. 

Ακόμα και το link που μου βάζεις για να μου δείξεις οτι έχεις δίκιο πάντως η διαφορά μεταξύ 9900k και 3600 είναι 13%. Πως ακριβώς τα παραλέω? Δηλαδή πόσο πάνω είναι ο 9900k και το 15 δεν σου έκανε? 30% ας πουμε? 

Επεξ/σία από Ryzenlake
  • Like 2
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 minutes ago, _Theo_ said:

Ακόμα ο κόσμος δίνει βάση σε αυτά τα άθλια benches; Από εποχής gpureview.com δεν έδινα καμία βάση (holy shiat, υπάρχει ακόμα :D ). Η μόνη χρησιμότητά τους είναι για να βλέπεις specs.

Επεξ/σία από GeorgeMan
  • Like 3
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε

Γιατι ο 8400 ποσο πισω είναι από τον 9900k? To hwunboxed που έτρεξε 9900k vs 3600 (με 2080ti σε 1080p) βρήκε 14 fps διαφορα στα average (από τα 169, δηλαδή κάτω απο 10%) και 9 στα minimum (επίσης κάτω απο 10%) σε ultra settings,. Ακόμα και σε medium settings με 2080ti σε 1080p οι διαφορές είναι κάτω του 10% (199 vs 171). Πρέπει να πας σε εντελώς extreme σενάρια για να δεις διαφορές πάνω απο 10% (δηλαδή 360p) και ακόμα και εκεί δεν είμαι σίγουρος αν θα δεις τέτοιες διαφορές. 

Ακόμα και το link που μου βάζεις για να μου δείξεις οτι έχεις δίκιο πάντως η διαφορά μεταξύ 9900k και 3600 είναι 13%. Πως ακριβώς τα παραλέω? Δηλαδή πόσο πάνω είναι ο 9900k και το 15 δεν σου έκανε? 30% ας πουμε? 

Το έχετε καταλάβει ότι παραπονιέστε πλέον στα 150+ fps 😂. Πάρτε 240 hz ΤΝ panelάκια δώστε και το χιλιαρικάκι για 9900k και custom loop και αφήστε τους αριστερούς στη μιζέρια τους.

Υ.Γ.1. Ο άλλος ακόμα νομίζει ότι ο ο 8400 είναι διαστημικό cpu. όταν ακόμα και ο 2600 τον έπιανε/ξεπέρναγε με bdies + oc. Εγώ πραγματικά ΘΑΥΜΑΖΩ όποιον μπορεί να καταλάβει διαφορά από CL σε zen 2 με bdies και custom timings.

Υ.Γ.2 Αν ένα game είναι κακογραμμένο/unoptimized δε θα σε σώσει συνήθως το 5/10% καλύτερο STP. Τελευταίο παράδειγμα το Surge 2. Όσες βούτες είχα με την 1080 σε 1440p με τον 1600 είχα και με τον 8600k, έχω και με τον 3700x που το συνεχίζω τώρα. 

Untitled.jpg

Που είναι τα bottlenecks από το σαπάκι τον 100 ευρώ οέο? Mόνο στiς turing από 2080 και πάνω παθαίνει κόκομπλόκο (ίσως και θέμα με drivers) και δεν αποδίδει όσο το απόλυτο gaming cpu.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το βασικό "κόλπο" των βαμμένων κόκκινων είναι ότι χρησιμοποιούν πάντα 3-4-5 παιχνίδια εξαιρέσεις για να στήσουν ένα γενικό συμπέρασμα που τους βολεύει και αγνοούν το 99,9% των παιχνιδιών και το τοπ 10 των δημοφιλών με βάση τις πλατφόρμες.

Κοιτώντας μόνο το τηλεσκόπιο καρφωμένο στην Σελήνη μπορούμε να πείσουμε ακόμη και ότι το σύμπαν είναι φωτεινό. Η περιπτωσιολογία είναι σημάδι αδυναμίας στήριξης της άποψης μας.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Το βασικό "κόλπο" των βαμμένων μπλε είναι ότι χρησιμοποιούν πάντα 3-4-5 παιχνίδια εξαιρέσεις για να στήσουν ένα γενικό συμπέρασμα που τους βολεύει και αγνοούν το 99,9% των παιχνιδιών και το τοπ 10 των δημοφιλών με βάση τις πλατφόρμες.

Κοιτώντας μόνο το τηλεσκόπιο καρφωμένο στην Σελήνη μπορούμε να πείσουμε ακόμη και ότι το σύμπαν είναι φωτεινό. Η περιπτωσιολογία είναι σημάδι αδυναμίας στήριξης της άποψης μας.

fixed. Δε μιλάμε για μπουλντόζες και 1st gen ryzen πλέον.

Και αν παρατηρήσεις όλοι οι βαμμένοι κόκκινοι από πάνω παραδέχονται αυτό το ισχνό 5-10-15% προβάδισμα της intel σε STP. Άλλοι είναι που εθελοτυφλούν ακόμα. Κάποιοι τύποι που στο πρόσφατο παρελθόν στις συνθέσεις πρότειναν 7600κ και χειρότερη gpu για να μη πάει ο κόσμος στα βράχια του 1600...

Capture.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Το βασικό "κόλπο" των βαμμένων κόκκινων είναι ότι χρησιμοποιούν πάντα 3-4-5 παιχνίδια εξαιρέσεις για να στήσουν ένα γενικό συμπέρασμα που τους βολεύει και αγνοούν το 99,9% των παιχνιδιών και το τοπ 10 των δημοφιλών με βάση τις πλατφόρμες.

Ρε συ, το hwunboxed ειχε test με 27 (η 37??) παιχνίδια, και εβγαζε 2600 με 9400 πανί με πανί. Ποια 3-4-5 παιχνίδια μου λες τωρα. Το μοναδικό παιχνίδι που δείχνει σημαντικές διαφορές μεταξυ zen και coffee είναι το farcry. Αυτο, τελος. Σου βαλα απο πάνω hwunboxed review 9900k vs 3600 που είχε κάμποσα παιχνίδια, σου έβαλε και ο ilos άλλα 2, πόσα θες να δεις δηλαδή? Στα περισσότερα παιχνίδια του 2019 που να είναι και AAA παραγωγές (που δηλαδή είναι βαριά και άρα έχει νόημα να μιλάμε για επιδόσεις του hw) οι ryzen είναι μια ανάσα από 9900k. Τώρα αν σε κάποια (farcry) είναι 20% πίσω και σε κάποια άλλα (cs go / rb6) είναι μπροστά δεν αλλάζει το γεγονός. Μέσος όρος σε ισοπύρηνα CPU οι διαφορές είναι max 10%, και ταυτόχρονα οι ryzen είναι και αρκετά φθηνότεροι (από τον αντίστοιχο ισοπύρηνο intel). 

Mιας και αναφέρεις τα most played games, σύμφωνα με το steam, μόνο σε 1 απο αυτά τα πάνε καλύτερα οι Intel (division 2). Στα υπόλοιπα σύμφωνα με τα reviews είναι κόντα, σε άλλα είναι λίγο μπροστά οι AMD (cs go / rbsiege) και σε άλλα λίγο μπροστά η Ιntel (gta V)

Επεξ/σία από Ryzenlake
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ilos είπε

Το έχετε καταλάβει ότι παραπονιέστε πλέον στα 150+ fps 😂. Πάρτε 240 hz ΤΝ panelάκια δώστε και το χιλιαρικάκι για 9900k και custom loop και αφήστε τους αριστερούς στη μιζέρια τους.

Υ.Γ.1. Ο άλλος ακόμα νομίζει ότι ο ο 8400 είναι διαστημικό cpu. όταν ακόμα και ο 2600 τον έπιανε/ξεπέρναγε με bdies + oc. Εγώ πραγματικά ΘΑΥΜΑΖΩ όποιον μπορεί να καταλάβει διαφορά από CL σε zen 2 με bdies και custom timings.

Υ.Γ.2 Αν ένα game είναι κακογραμμένο/unoptimized δε θα σε σώσει συνήθως το 5/10% καλύτερο STP. Τελευταίο παράδειγμα το Surge 2. Όσες βούτες είχα με την 1080 σε 1440p με τον 1600 είχα και με τον 8600k, έχω και με τον 3700x που το συνεχίζω τώρα. Που είναι τα bottlenecks από το σαπάκι τον 100 ευρώ οέο? Mόνο στiς turing από 2080 και πάνω παθαίνει κόκομπλόκο (ίσως και θέμα με drivers) και δεν αποδίδει όσο το απόλυτο gaming cpu.

Δεν είναι ρε, και γω που το σκέφτομαι για 240αρι monitor δεν βλέπω διαφορά που να με πείσει να πάω σε Intel γιατί θα το οδηγεί καλύτερα το monitor. Στη τελική σε όσα games κλειδώνει 240 ο ένας κλειδώνει και ο άλλος, δεν είναι τέτοιες οι διαφορές που ο ένας ξερώ γω θα είναι καρφωμένος στα 240 και ο άλλος 200 να πώ μάλιστα, αξίζει ο Intel. Την διαφορά 6% στα minimum που και πως θα την καταλάβεις πραγματικά δεν ξέρω.

Δημοσ.

Μερικοί είστε τόσο φανατισμένοι με την AMD που επιτίθεστε σε όποιον έχει διαφορετική γνώμη. Μέχρι και την δεύτερη γενιά AMD, η Intel είναι καλύτερη στα games. Τι να κάνουμε τώρα;

Οι υπέρμαχοι της AMD αρχίζουν την καραμέλα "αν κάνω OC, αν βάλω b-dies, αν πειράξω τα timings μπλα μπλα μπλα."  Με αυτό το σκεπτικό και εγώ αν είχα i5-8600k και έκανα ΑΥΤΟΝ σύγκριση με τον 2600(X) που είναι και πιο σωστό, διότι ο πρώτος είναι unlocked θα έστελνα τον δεύτερο για μπουγάτσες ειδικά αν έκανα και OC. Γι αυτόν λοιπόν σταματήστε αυτό το τροπάρι.

Επίσης ποτέ δεν είπα ότι ο i5-8400 είναι gaming king CPU. Αυτό που υποστηρίζω είναι ότι είναι καλύτερος από R5 1600/2600.  Και θα αρχίσουν πάλι κάποια κόκκινα στρουμφάκια να λένε " μα αν τρέχεις AV από πίσω κολλάει και στο BF 5 τα mins είναι χειρότερα γιατί γεμίζουν τα threads κλπ".

Ε λοιπόν και AV έχω τρέξει και στο BF5 δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ" Ειδικά στο BF5 με την νέα κάρτα, τα γραφικά στα Ultra και 1080p ανάλυση το λιγότερο που έχω δει σε καρέ είναι 75 ακριβώς. Πράγμα που σημαίνει ότι με βάση τις ρυθμίσεις και την οθόνη μου είναι απόλυτα playable, δεν έχω δει το παραμικρό κόλλημα. Καλά για Single Player παιχνίδια ούτε λόγος καθώς και εκεί είναι παραπάνω από αρκετός.

Ξαφνικά όλοι γίνανε streamers, encoders και hardcore programmers και θέλουν 12-16-24 threads. Και μόλις τους πεις ότι στα παιχνίδια είναι πίσω η AMD λένε "μα στο Cinebench..." λές και έχουμε το PC για να τρέχουμε CB. 

Το θεωρώ ανοησία ακόμα και να διαφωνήσω περί CPU, αλλά κάποιοι εδώ μέσα είναι τόσο άρρωστοι με την AMD με κάνουν να μην αντέχω στο πειρασμό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...