Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sir ImPeCaBlE είπε

1) Έχει μεγάλη διαφορά. Στο cb έχεις 12 ανεξάρτητα και παρομοίων απαιτήσεων threads. Στο game πρέπει να υπάρξει συγχρονισμός και οι απαιτήσεις κάθε thread έχουν διαφορές. Άρα αν θεωρήσουμε ότι ο 3600 είναι πιο γρήγορος από τον 8700k (τους άλλαξα για να μη με πείτε fanboy :P) αυτό σημαίνει ότι κάποια threads θα τελειώσουν πιο γρήγορα. Άρα κάποιοι πυρήνες θα μείνουν κενοί (ενώ οι άλλοι θα συνεχίσουν να κάνουν δουλειά). Άρα το cpu usage θα πέσει. Στο ACO μπορεί να μη συμβαίνει αυτό ή μπορεί η διαφορά να είναι τόσο μικρή που να μη φαίνεται.

2) Δεν είναι καθόλου προφανές αυτό. Όταν μου λες "δεν υπάρχει" καταλαβαίνω ότι ξέρεις το λόγο που δεν υπάρχει. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν έχω καταλάβει το point της διαφωνίας σας για αυτό και το "3".

3) Άρα λες ότι θα έχει μειωθεί ο χρόνος εκτέλεσης αλλά το ποσοστό χρήσης παραμένει ίδιο. ΟΚ δεκτό αν και δε ξέρω γιατί το συζητάτε (υποθέτω ότι αυτό συζητάτε?).

Wait, σε κάθε σενάριο που γράφεις, αλλάζεις και τη gpu? Πχ και στο "1" θεωρείς ότι ο πιο γρήγορος cpu θα τρέξει με πιο γρήγορη gpu?

Nαι βρε αδελφε, αλλα απο τη στιγμη που το ας το πουμε αποδεκτο fact για χαρη της συζητηση ειναι οτι ο 3600 παει 100% στο ACO, συζηταμε με αυτο το δεδομενο, οτι δηλαδη το ACO ειναι πληρως multithreaded. Δεν υπαρχει περιπτωση με ιδια καρτα γραφικων ο ενας να ειναι 100% και ο αλλος 50 ή 70% ξερω γω. Πανω κατω στο ιδιο usage θα ειναι, γιατι πανω κατω τις ιδιες επιδοσεις εχουν. 

• Like 1
  • Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πάνω που νόμιζα ότι κατάλαβα, με ξαναμπέρδεψες. Γιατί το "ο 3600 πάει 100% στο ACO" συνεπάγεται ότι "το ACO είναι πλήρως multithreaded" (που υποθέτω εννοείς τύπου cb)? Είναι 2 διαφορετικά πράγματα αυτά. 2 διαφορετικές παραδοχές.

Όχι ότι διαφωνώ με το συμπέρασμά σου. Ίδιο core/thread count, παρόμοια συχνότητα και ipc έχουν τα cpu άρα παρόμοιες επιδόσεις και usage θα έχουν. Αλλά από τα σενάρια που κάνεις δε καταλαβαίνω καν πως θες να καταλήξεις σε αυτό.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, sir ImPeCaBlE είπε

Πάνω που νόμιζα ότι κατάλαβα, με ξαναμπέρδεψες. Γιατί το "ο 3600 πάει 100% στο ACO" συνεπάγεται ότι "το ACO είναι πλήρως multithreaded" (που υποθέτω εννοείς τύπου cb)? Είναι 2 διαφορετικά πράγματα αυτά. 2 διαφορετικές παραδοχές.

Όχι ότι διαφωνώ με το συμπέρασμά σου. Ίδιο core/thread count, παρόμοια συχνότητα και ipc έχουν τα cpu άρα παρόμοιες επιδόσεις και usage θα έχουν. Αλλά από τα σενάρια που κάνεις δε καταλαβαίνω καν πως θες να καταλήξεις σε αυτό.

Άμα γεμίζει 100% ο επεξεργαστης, χρησιμοποιεί και τα 12 threads, είναι scalable, multithreaded, αυτό πρέπει να εννοεί.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Άμα γεμίζει 100% ο επεξεργαστης, χρησιμοποιεί και τα 12 threads, είναι scalable, multithreaded, αυτό πρέπει να εννοεί.

Προσωπικά άμα μου πει κάποιος ότι μια εφαρμογή για ένα  χρονικό διάστημα έφτασε ένα 6c/12t cpu στο task manager στο 100% τότε αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αυτή η εφαρμογή έχει τουλάχιστον 12 threads που τουλάχιστον ένα μέρος του κώδικά τους μπορεί να εκτελεστεί ταυτόχρονα και η εφαρμογή χρησιμοποίησε το σύνολο των πόρων (ή οτιδήποτε μετράει το task manager) του συγκεκριμένου cpu σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Συμφωνούμε σε αυτή τη διατύπωση?

Δε ξέρω τι συμπέρασμα βγαίνει.

Δημοσ.

Επειδή το νόημα του τόπικ έχει εκτροχιαστεί λόγω του AMD v Intel e-war σας, να πω ένα ευχαριστώ στον @BabisTs ο οποίος μέσω PM με βοήθησε και πάλι να κλοκάρω τον 9900K μου πάνω στην Z390 Aorus Master. Σε περίπτωση που κάποιος άσχετος/νέος στο OC και στις μητρικές της Gigabyte δεν έχει ιδέα που του πάνε τα τέσσερα και θέλει να έχει μια εικόνα/βάση να ξεκινίσει αφήνω τις ρυθμίσεις που πείραξα παρακάτω σε αυτό το ποστ.

• XMP: Profile 1
  • MultiCore Enchancement -> Disabled
  • All Core Ratio -> 50 
  • CPU Vcore -> 1.25V (ξεκίνησα από 1.29V να τεστάρω)
  • Loadline Calibration -> Turbo
  • Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, thetiesthatbind είπε

Επειδή το νόημα του τόπικ έχει εκτροχιαστεί λόγω του AMD v Intel e-war σας, να πω ένα ευχαριστώ στον @BabisTs ο οποίος μέσω PM με βοήθησε και πάλι να κλοκάρω τον 9900K μου πάνω στην Z390 Aorus Master. Σε περίπτωση που κάποιος άσχετος/νέος στο OC και στις μητρικές της Gigabyte δεν έχει ιδέα που του πάνε τα τέσσερα και θέλει να έχει μια εικόνα/βάση να ξεκινίσει αφήνω τις ρυθμίσεις που πείραξα παρακάτω σε αυτό το ποστ.

• All Core Ratio -> 50 

τέρας .....καλορίζικο και πάλι το νέο rig.......

• Like 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε

• All Core Ratio -> 50 

AVX offset ?

Δημοσ.

avx offset δεν βάζουμε ποτέ....ή τα έχουμε τα ghz ή όχι..... και σε άφησα και σε xmp mode αφού έχεις έχεις χαμηλά vccio (1,05v) and vccsa (1.1v) ......έχεις μπόμπα κομμάτι.....

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/10/2019 στις 2:24 ΜΜ, thetiesthatbind είπε

Επειδή το νόημα του τόπικ έχει εκτροχιαστεί λόγω του AMD v Intel e-war σας,

Δεν ειναι θεμα e war αγαπητε,ειναι πως αλλαξε η αγορα τωρα το καλοκαιρι και πως ολο το ενδιαφερον πλεον(τουλαχιστον μεχρι να αξιωθει η Intel να αλλαξει επιτελους αρχιτεκτονικη απο ddr5 μερια)εχει μεταφερθει στα ρυζια.

Αν δεις για παραδειγμα στα ρυζια οι φθηνοτεροι 6πυρηνοι ειναι οι πιο δημοφιλεστεροι επεξεργαστες,ενω στους καφεδες οι φθηνοτεροι i5 μαλλον λογω των κομμεων threads ηταν στο περιθωριο απο τους περισσοτερους,γιαυτο και κυριως αναφερονται απο τα λιγα ατομα που συμμετεχουν κυριως οι ακριβοτεροι επεξεργαστες.

Οσο για τα του Overclock που αναφερεις,δυστηχως δεν ειναι ενα απλο copy paste και τελειωσαμε,ειδικα αν πιασεις και τις ram.

Ειχαμε αναφερει και παλιοτερα ενα αντιστοιχο με τον 8700κ που ειχε ανεβασει ο γνωστος Der8auer,αλλα δεν υπηρχε ενδιαφερον.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1
Δημοσ.

Απλά έδωσα μια βάση για τους αρχάριους όπως εγώ τι μπορούν να κάνουν tweak. 

Για ΡΑΜ δε μίλησα. Ναι οκ, να υπάρχει ενδιαφέρον για την ΑΜΔ δεν είπα το αντίθετο, αλλά δε γίνεται 3 τοπικ στο ίδιο section να μιλάνε για το ίδιο πράγμα και να τσακώνονται οι ίδιοι για το ποιος την έχει μεγαλύτερη. 

Δημοσ.
Στις 8/10/2019 στις 8:37 ΜΜ, BabisTs είπε

στις gigabyte δεν παίζει ρόλο.....αν δεν το αλλάξεις δεν παίρνει offset ο cpu......

Το έχεις τσεκάρει σε παιχνίδια που χρησιμοποιούν AVX δηλαδή και δεν ρίχνουν τα clocks ;

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...