Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, sir ImPeCaBlE είπε

Lol. Πότε έγινε benchmark το task manager?

Τέσπα, δε το βρίσκω απίθανο να υπάρχει τέτοια εφαρμογή. Δε λέω ότι υπάρχει αλλά δε το βρίσκω απίθανο να υπάρχει.

Κάποιες σκέψεις που έκανα όταν διάβασα τη τελευταία πρόταση (μπορεί λανθασμένες): Αν βγάλουμε εκτός διαφορές στην αρχιτεκτονική τότε μπορεί ο james rod να έχει δίκιο (αφήνω τον 4c/8t εκτός συζήτησης). Πχ είναι πιο πιθανό να βαράει 100% ένας 8700K @4.2Ghz από ότι ένας 8700k @4.7Ghz. Κάνε τη διαφορά μεγαλύτερη (πχ 2Ghz vs 4Ghz) για να φανεί πιο καθαρά. Αν υπολογίσουμε διαφορές στην αρχιτεκτονική τότε λογικά υπάρχουν εφαρμογές που μπορεί να γίνει και το αντίθετο.

Νταξει, γενικα σε εχω μαθει πλεον. Απλα διαφωνεις για να διαφωνεις.

Καταρχας γιατι αφηνεις τον 6700 εκτος? 

Κατα δευτερον, αν ο [email protected] ειναι 100% στα 4.7 ποσο θα ειναι, 96.5? Ναι okay, και τους δυο στο αμην τους λες, δεν εχει καμια πρακτικη διαφορα. Και οχι, δεν ειναι πιο πιθανον να βαραει ο πρωτος 100% και οχι ο 2ος εκτος αν τρωει μπουκαλι απο τη καρτα. Αλλιως για ποιο λογο να μη βαρανε και οι 2 100%???

Κατα τριτον, μιλαμε για ACO, η και γενικα games. Εφοσον μπορει και γεμιζει 12 threads, θα γεμισει 12 threads και στα 2 cpu αν δεν μπουκαλιαζει η καρτα. Θα μου πεις θες μεγαλυτερη καρτα για να 100αρισει ο 8700 (θεωρητικα παντα). Οκ κομπλε, αυτος ομως δεν αναιρει οτι και αυτος παει 100% και το να παει το CPU 100% καμια πρακτικη σημασια δεν εχει ως προς το ποσο γρηγορος ειναι. Δεν ειναι θεμα αν εχει δικιο η αδικο ο james rod (που προφανως δεν εχει), ειναι οτι το ποστ του ειναι απλα εκτος τοπου και χρονου.

Αρα αλλη μια, παει ο 6700 100% στο ACO? Ναι

Παει 100% και ο  8700? Ναι 
Αν θες αποδειξεις να σου βγαλω video απτο PC μου και με τα δυο.
Τωρα το αν θεωρητικα ΙΣΩΣ υπαρχει μια εφαρμογη που παει 100% τον 3600 και οχι τον 8700 δεν ξερω που κολλαει. Φανταζομαι ΙΣΩΣ να υπαρχει και εφαρμογη που κανει το ακριβως αντιθετο. Αρα εχει πρακτικη σημασια? Προφανως οχι. Αρα που ακριβως εχει δικιο ο james rod, ο οποιος μαλιστα μιλησε συγκεκριμενα για το ACO (και προφανως ειναι εντελοπαντελως λαθος μιας και εχω και το παιχνιδι και το CPU για το οποιο μιλαει) δεν ξερω. Συνεχισε εσυ τωρα να διαφωνεις. 

Επεξ/σία από Ryzenlake
  • Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Ryzenlake είπε

Νταξει, γενικα σε εχω μαθει πλεον. Απλα διαφωνεις για να διαφωνεις.

Καταρχας γιατι αφηνεις τον 6700 εκτος? 

Κατα δευτερον, αν ο [email protected] ειναι 100% στα 4.7 ποσο θα ειναι, 96.5? Ναι okay, και τους δυο στο αμην τους λες, δεν εχει καμια πρακτικη διαφορα. Και οχι, δεν ειναι πιο πιθανον να βαραει ο πρωτος 100% και οχι ο 2ος εκτος αν τρωει μπουκαλι απο τη καρτα. Αλλιως για ποιο λογο να μη βαρανε και οι 2 100%???

Κατα τριτον, μιλαμε για ACO, η και γενικα games. Εφοσον μπορει και γεμιζει 12 threads, θα γεμισει 12 threads και στα 2 cpu αν δεν μπουκαλιαζει η καρτα. Θα μου πεις θες μεγαλυτερη καρτα για να 100αρισει ο 8700 (θεωρητικα παντα). Οκ κομπλε, αυτος ομως δεν αναιρει οτι και αυτος παει 100% και το να παει το CPU 100% καμια πρακτικη σημασια δεν εχει ως προς το ποσο γρηγορος ειναι. Δεν ειναι θεμα αν εχει δικιο η αδικο ο james rod (που προφανως δεν εχει), ειναι οτι το ποστ του ειναι απλα εκτος τοπου και χρονου.

Αρα αλλη μια, παει ο 6700 100% στο ACO? Ναι

Παει 100% και ο  8700? Ναι 
Αν θες αποδειξεις να σου βγαλω video απτο PC μου και με τα δυο.
Τωρα το αν θεωρητικα ΙΣΩΣ υπαρχει μια εφαρμογη που παει 100% τον 3600 και οχι τον 8700 δεν ξερω που κολλαει. Φανταζομαι ΙΣΩΣ να υπαρχει και εφαρμογη που κανει το ακριβως αντιθετο. Αρα εχει πρακτικη σημασια? Προφανως οχι. Αρα που ακριβως εχει δικιο ο james rod, ο οποιος μαλιστα μιλησε συγκεκριμενα για το ACO (και προφανως ειναι εντελοπαντελως λαθος μιας και εχω και το παιχνιδι και το CPU για το οποιο μιλαει) δεν ξερω. Συνεχισε εσυ τωρα να διαφωνεις. 

Αρχικά θα πάρω πίσω το " μπορεί ο james rod να έχει δίκιο ". Όντως μιλούσε για ένα συγκεκριμένο σενάριο στο οποίο δε ξέρω τι ισχύει.

That being said, το προηγούμενο post μου είχε στόχο να κλείσει τη συζήτηση όχι να ανοίξει μια (επι προσωπικού μάλιστα). Η αρχική μου διαφωνία ήταν στη σύγκριση που έκανες μεταξύ games και cb. Μου φάνηκε περίεργο και το σχολίασα. Μετά είπες " δεν υπαρχει εφαρμογη που σπρωχνει τον 3600 στο 100% και οχι τους αλλους 2, ειτε game ειτε οτιδηποτε αλλο". Φαντάστηκα ότι δεν έχεις δοκιμάσει όλες τις εφαρμογές και μιλάγαμε σε θεωρητικό επίπεδο οπότε απάντησα αντίστοιχα.

Τώρα τι γίνεται στο ACO (ή τι είναι το ACO) δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα.

Αλλά έτσι απο περιέργεια (πάλι σε θεωρητικό επίπεδο), αν τρέξεις το ACO σε έναν 8700k @10Ghz με αντίστοιχη κάρτα γραφικών για να μην τρώει μπουκάλι, τι ποσοστά χρήσης ανα πυρήνα περιμένεις τα δεις στο task manager?

Επεξ/σία από sir ImPeCaBlE
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, sir ImPeCaBlE είπε

1)Η αρχική μου διαφωνία ήταν στη σύγκριση που έκανες μεταξύ games και cb. Μου φάνηκε περίεργο και το σχολίασα.

2)Μετά είπες " δεν υπαρχει εφαρμογη που σπρωχνει τον 3600 στο 100% και οχι τους αλλους 2, ειτε game ειτε οτιδηποτε αλλο". Φαντάστηκα ότι δεν έχεις δοκιμάσει όλες τις εφαρμογές και μιλάγαμε σε θεωρητικό επίπεδο οπότε απάντησα αντίστοιχα.

Τώρα τι γίνεται στο ACO (ή τι είναι το ACO) δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα.

3)Αλλά έτσι απο περιέργεια (πάλι σε θεωρητικό επίπεδο), αν τρέξεις το ACO σε έναν 8700k @10Ghz με αντίστοιχη κάρτα γραφικών για να μην τρώει μπουκάλι, τι ποσοστά χρήσης ανα πυρήνα περιμένεις τα δεις στο task manager?

1)Eνα game που τερματιζει 12 threads (συμφωνα με τον james rod) δεν εχει ιδιαιτερη διαφορα απο το CB οταν το τρεχεις σε 12 threado επεξεργαστη. Οτι συμπεριφορα θα δεις στο ενα ως προς το usage θα δεις και προς το αλλο. Ξαναλεω, εφοσον το ACO γεμιζει τον 3600 στο 100% τι το σταματαει απο το να γεμισει στο 100% και τον 8700k, οπως το cinebench ας πουμε?

2)Μηπως να αναλυσουμε και το τι ακριβως σημαινει γνωση? Να τα παρουμε δηλαδη απο την αρχη τα πραματα. Προφανως οταν λεμε "δεν υπαρχει" εννοουμε απο οσο γνωριζουμε δεν υπαρχει. Τωρα αν καπου εκει εξω καποιος φτιαξει μια εφαρμγοη συγκεκριμενα να γεμιζει τον 3600 και οχι τον 8700 ε χαιρω πολυ, δεν ειναι αυτο το point της διαφωνιας μου με τον james rod. Το point ειναι οτι πιστευει οτι ο 3600 γεμιζει 100% γιατι ειναι αδυναμος, ενω ο 6700 και ο 8700 που ειναι τερατα ιπποδυναμης θα παιζουν ρελαντι. Πραγμα που προφανως δεν ισχυει.

3) Το ιδιο ποσοστο χρησης που βλεπεις με τον 8700k@ 4ghz , 3.5ghz, 6ghz κλπα. Δεν υπαρχει λογος αυτο να αλλαξει. Στα σημεια που εχει 100% usage ο 8700 stock τοσο θα εχει και στα 10ghz, απλα θα βγαζει παραπανω frames. Τωρα στα σημεια που δεν τον κοβουν οι πυρηνες αλλα το ST αλλαζει το πραμα, αλλα δεν ηταν αυτη η διαφωνια μας εξαρχης

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Psycho_Warhead είπε

Σε ποιο σημείο πάει 100% ο 8700 στο AC: O ; 

Στα ιδια ακριβως που παει και ο 3600. Αν μιλαμε για το origins, στο bench στην εισοδο στη πολη και στην alexandria κεντρικο, αν μιλαμε για odyssey δεν ξερω γιατι δεν το εχω παιξει, αλλα συμφωνα με τον pirmen ειναι πιο βαρυ, αρα φανταζομαι στην Aθηνα. Ολα αυτα χωρις gpu μπουκαλα προφανως.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Υπάρχει βίντεο που πάνε 100% και τα 12 threads ;

Εχω δικο μου που πανε 90%. Φανταζομαι το ιδιο και στον 3600, οποτε αυτο θα εννοει και ο james rod. Τωρα αν κυριοελκτει και μιλαει 100% across all cores τι να σου πω, φανταζομαι κανεις απτους 2 δεν παει τοσο καθως θα τους κοβει καποιο single thread.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Psycho_Warhead είπε

100% σε όλα τα threads σημαίνει stuttering, δεν παίζει να έχεις με 12 threads.

Ναι ρε συ, και ο 3600 δεν φτανει 100% σε ολα τα threads. Προφανως δεν το ειπε κυριολεκτικα, εννοουσε υψηλο usage (90+%). Το εδειχνε στο video που ανεβασε ο pirmen, που βαραγε στιγμιαια 92-95% usage ο 3600. Ε τα ιδια πανω κατω εβλεπα και στον 8700k στο odyssey στο benchmark.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

100% σε όλα τα threads σημαίνει stuttering, δεν παίζει να έχεις με 12 threads.

Το ACO σε μερικά σημεία στο bench έχει στοιχεία power virus. Είναι από τα πιο ζόρικα benches γενικά. O 8600k στανταρ 100ρίζει, και ο 1600 που είχα παλιά πήγαινε 80-90% και είχε και χαμηλότερα min κιόλας. Τώρα στον 3700x και στον 9900k δε νομίζω να έχει τόσο cpu usage, αλλά βαριέμαι να ξανακάνω tests. Το game πάντως καμία σχέση με το bench μόνο σε συγκεκριμένα σημεία (Πειραιάς-Καμίνια-Τσουκαλάς).😁

Δημοσ.

25% performance hit έχουν τα VMProtect και denuvo μαζί. Ενώ έχουν σπάσει τα παιχνίδια, δεν τολμάνε να τα αφαιρέσουν με patch γιατί θα πέσει τρελό κράξιμο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Ryzenlake είπε

1)Eνα game που τερματιζει 12 threads (συμφωνα με τον james rod) δεν εχει ιδιαιτερη διαφορα απο το CB οταν το τρεχεις σε 12 threado επεξεργαστη. Οτι συμπεριφορα θα δεις στο ενα ως προς το usage θα δεις και προς το αλλο. Ξαναλεω, εφοσον το ACO γεμιζει τον 3600 στο 100% τι το σταματαει απο το να γεμισει στο 100% και τον 8700k, οπως το cinebench ας πουμε?

2)Μηπως να αναλυσουμε και το τι ακριβως σημαινει γνωση? Να τα παρουμε δηλαδη απο την αρχη τα πραματα. Προφανως οταν λεμε "δεν υπαρχει" εννοουμε απο οσο γνωριζουμε δεν υπαρχει. Τωρα αν καπου εκει εξω καποιος φτιαξει μια εφαρμγοη συγκεκριμενα να γεμιζει τον 3600 και οχι τον 8700 ε χαιρω πολυ, δεν ειναι αυτο το point της διαφωνιας μου με τον james rod. Το point ειναι οτι πιστευει οτι ο 3600 γεμιζει 100% γιατι ειναι αδυναμος, ενω ο 6700 και ο 8700 που ειναι τερατα ιπποδυναμης θα παιζουν ρελαντι. Πραγμα που προφανως δεν ισχυει.

3) Το ιδιο ποσοστο χρησης που βλεπεις με τον 8700k@ 4ghz , 3.5ghz, 6ghz κλπα. Δεν υπαρχει λογος αυτο να αλλαξει. Στα σημεια που εχει 100% usage ο 8700 stock τοσο θα εχει και στα 10ghz, απλα θα βγαζει παραπανω frames. Τωρα στα σημεια που δεν τον κοβουν οι πυρηνες αλλα το ST αλλαζει το πραμα, αλλα δεν ηταν αυτη η διαφωνια μας εξαρχης

1) Έχει μεγάλη διαφορά. Στο cb έχεις 12 ανεξάρτητα και παρομοίων απαιτήσεων threads. Στο game πρέπει να υπάρξει συγχρονισμός και οι απαιτήσεις κάθε thread έχουν διαφορές. Άρα αν θεωρήσουμε ότι ο 3600 είναι πιο γρήγορος από τον 8700k (τους άλλαξα για να μη με πείτε fanboy :P) αυτό σημαίνει ότι κάποια threads θα τελειώσουν πιο γρήγορα. Άρα κάποιοι πυρήνες θα μείνουν κενοί (ενώ οι άλλοι θα συνεχίσουν να κάνουν δουλειά). Άρα το cpu usage θα πέσει. Στο ACO μπορεί να μη συμβαίνει αυτό ή μπορεί η διαφορά να είναι τόσο μικρή που να μη φαίνεται.

2) Δεν είναι καθόλου προφανές αυτό. Όταν μου λες "δεν υπάρχει" καταλαβαίνω ότι ξέρεις το λόγο που δεν υπάρχει. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν έχω καταλάβει το point της διαφωνίας σας για αυτό και το "3".

3) Άρα λες ότι θα έχει μειωθεί ο χρόνος εκτέλεσης αλλά το ποσοστό χρήσης παραμένει ίδιο. ΟΚ δεκτό αν και δε ξέρω γιατί το συζητάτε (υποθέτω ότι αυτό συζητάτε?).

Wait, σε κάθε σενάριο που γράφεις, αλλάζεις και τη gpu? Πχ και στο "1" θεωρείς ότι ο πιο γρήγορος cpu θα τρέξει με πιο γρήγορη gpu?

Επεξ/σία από sir ImPeCaBlE
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

o i7 8600 σκέτο από τι θερμοκρασίες ξεκινάει περίπου; αν θέλει κάποιος να πει και το σύστημα ψύξης που χρησιμοποιεί, ευχαριστώ.

i7 - 8700 (no K) ηθελα να πω

Επεξ/σία από qrstuv

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...