ilos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, pirmen56 είπε Οχι. Πρέπει να κάνεις ότι προστάζει η ηγεσία της AMD. Να φορτωθείς την όποια τεχνητή ανάγκη σου πούνε. Όπως όλοι οι μαλλιάδες, μουσάτοι, "ανένταχτοι" επαναστάτες με την "ανεξάρτητη" σκέψη που θα πάρουν γραμμή από το κόμμα για οτιδήποτε κάνουν ή πουν. Άτομα της ίδιας ιδεολογίας/νοοτροπίας είναι και στα δύο. Φαίνεται και από τις φάτσες τους... Δε μου γεμίζει η amd την τσέπη, ούτε μου δίνει ένα πιάτο φαί. Αν μπορούσα να τρέξω έστω ένα 2c/4t KVM χωρίς να μαμιέται το σύμπαν στα 200-250 ευρώ ευχαρίστως να έπαιρνα τους πυραυλοκίνητους KL. Με τους CL βελτιώθηκε αισθητά η κατάσταση αλλά και πάλι ήταν πίσω στο vfm για τις ΔΙΚΕΣ μου ανάγκες. Όταν ήθελα να φτιάξω gaming rig πήρα και τον 8600κ που τότε έπαιζε στα ~230 και ήταν τίμια επιλογή Ομοίως τώρα που είχα την ευκαιρία για αναβάθμιση στο work pc ξαναπήγα σε 3700x και ας είναι πίσω πάλι στο "gaming". Ας μη πάμε τη συζήτηση στο πολιτικό γιατί εκτός από derailing (που ήδη έγινε με το vs), θα πέσουν και μπάνια. Φιλικά. 1
dimoskoutr Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, pirmen56 είπε Οχι. Πρέπει να κάνεις ότι προστάζει η ηγεσία της AMD. Να φορτωθείς την όποια τεχνητή ανάγκη σου πούνε. Όπως όλοι οι μαλλιάδες, μουσάτοι, "ανένταχτοι" επαναστάτες με την "ανεξάρτητη" σκέψη που θα πάρουν γραμμή από το κόμμα για οτιδήποτε κάνουν ή πουν. Άτομα της ίδιας ιδεολογίας/νοοτροπίας είναι και στα δύο. Φαίνεται και από τις φάτσες τους... Α θεωρείσαι επαναστάτης ανένταχτος μουσάτος αν προτιμάς amd, και γιαπης, λεφτάς, καθώς πρέπει αν προτιμάς Intel; Πραγματικά λυπάμαι που υπάρχουν άτομα που ανάγουν ένα απλό hobby σε τέτοιες πολιτικές καταστάσεις. Ελπίζω να μην ψηφίζεις και να μην περνάς αυτού του είδους το σκεπτικό με οποιονδήποτε τρόπο σε παιδιά και εφήβους. Πολύ κρίμα. Και μια ερώτηση, εγώ που είμαι μουσάτος με λίγο μαλλάκι παραπάνω υποθέτω γνωρίζεις και τις πολιτικές μου πεποιθήσεις ε; Είμαι από τους ανένταχτους;;; Έχω και ryzen που με καλύπτει σε ότι κάνω, σημαδεύτηκα ε; Σωραίος εύγε... Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2019 από dimoskoutr 2
godslayerxp Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 2 ώρες πριν, pirmen56 είπε Όπως όλοι οι μαλλιάδες, μουσάτοι, "ανένταχτοι" επαναστάτες με την "ανεξάρτητη" σκέψη που θα πάρουν γραμμή από το κόμμα για οτιδήποτε κάνουν ή πουν Spoiler Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι 2-3 αμοιβάδες (μάλλον είναι ένας) σε αυτό το forum φαίνεται ξεκάθαρα ότι αν δεν μιλάνε έτσι από ηλιθιότητα, μιλάνε έτσι γιατί ακολουθούν γραμμή (μπλε γραμμή) Και αν υπάρχει κάτι χειρότερο από τα λεγόμενά τους, που είναι εκτός τόπου και χρόνου, είναι ότι δεν ξέρουν να συζητούν, δεν ξέρουν να φέρονται και εννοείται δεν έχουν βοηθήσει ποτέ και κανέναν με οποιοδήποτε τρόπο. Οπότε πρόσεχε γιατί αυτά που λες περί "γραμμής" τα βλέπουμε εδώ καθημερινά και ξερνάμε από τα μάτια... και για να σε βοηθήσω δεν είναι μαλλιάδες, μουσάτοι, μεταλάδες, ryzenάδες αυτοί που τα λένε 2
Ryzenlake Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 3 ώρες πριν, pirmen56 είπε Άχρηστο είναι το να κοιτάς επιδόσεις σε πράγματα που δεν σε ενδιαφέρουν. Αποκλειστικά για το σήμερα ο 9600K κοντά στα 5Ghz με γρήγορες ram είναι καλύτερος από 3600 με εξίσου καλή υποστήριξη γιατί τα corner cases θέλουν περισσότερο STP παρά πυρήνες. Το βλέπεις σε όλα τα benchmarks. Αν βέβαια παίζεις multi ίσως και να έχει κάποιο πλεονέκτημα ο 3600. Δεν ασχολούμαι με multi και δεν ξέρω. Αν όμως θες κάτι που να κρατήσει για καιρό, τότε πας σε 8700K που πιθανότατα να ισοφαριστεί στην επόμενη γενιά των ryzen από μοντέλο των 250€(και όχι απόλυτα). Δηλαδή τα προσπερνάς και τα δύο(9600, 3600). Ναι βρε συ, μαζι σου, συμφωνω σε ολα (χωρις ειρωνεια), αλλα οταν το budget σου για CPU ειναι 200€ δεν γινεται να μου λες προσπερνα τα ολα και παρε 8700k με delid kit και ΑΙΟ. Ο μεσος gamer right now οντως θα βολευτει καλυτερα με 9600k για την πλειονοτητα των περιπτωσεων, απλα ο 9600k εχει πολυ κοντα ποδαρια ακομα και για τον μεσο user. Εχω δει απειρα πλεον games που ας πουμε ο 7600k "σβηνει" λογω ελλειψης threads. Ε και ο 9600k δεν απεχει και τοσο. Για καποιο, ανεξηγητο κατ'εμε λογο, τα games εχουν αρχισει και μασανε πυρηνες σε αδιανοητο βαθμο. Οταν υπαρχουν games που ειτε στα average ειτε στα minimum ο 3600 αποδιδει καλυτερα του 9600k αυτο σημαινει αυτοματα οτι ο 9600k, στα συγκεκριμενα games, μενει απο συνολικη ισχυ, οτι δηλαδη δεν εχει αρκετους πυρηνες για να μπορεσει να "επωφεληθει" του υψηλοτερου ST performance. 1
pirmen56 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Razor333 είπε Μελος ΠΑΜΕ προσπαθει να πουλησει 12 core στον pirmen: Είχα συγκεκριμένη εικόνα στο μυαλό μου όταν το έγραψα αυτό. Άτομα που δεν σου λένε ούτε καλημέρα αν δεν προσκυνήσεις την αγαπημένη τους*. Ο κύριος της φωτογραφίας είπε ότι στο μέλλον όλα τα τρανζίστορ θα πέσουν σε βελτίωση του IPC, γιατί υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Για όποιον κατάλαβε την ομιλία του. Η ιδέα συνένωσης dies, όσο ήταν στην AMD, δεν νομίζω ότι ήταν δική του(πατέντα εταιρείας που εξαγόρασε η AMD παλιότερα). Αυτός τους έδωσε τα φώτα του για να πλησιάσουν την intel σε IPC. Γιατί εκεί έπασχαν περισσότερο. *Ignore list παλιότερα, για όσους θυμούνται, και τα σχετικά. Και όχι μόνο για μένα. Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2019 από pirmen56 2
noFEARgr Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Aν δεν το εχεις καταλαβει η ιντελ ειναι πισω σε ipc πλεον . 2
DsLmAnIaC Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 6 ώρες πριν, pirmen56 είπε Οχι. Πρέπει να κάνεις ότι προστάζει η ηγεσία της AMD. Να φορτωθείς την όποια τεχνητή ανάγκη σου πούνε. Όπως όλοι οι μαλλιάδες, μουσάτοι, "ανένταχτοι" επαναστάτες με την "ανεξάρτητη" σκέψη που θα πάρουν γραμμή από το κόμμα για οτιδήποτε κάνουν ή πουν. Άτομα της ίδιας ιδεολογίας/νοοτροπίας είναι και στα δύο. Φαίνεται και από τις φάτσες τους... Golden egg και dawn σε ενα πακέτο. Σωραίος.λεμε.
nikos5800 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 8 ώρες πριν, Ryzenlake είπε Ναι βρε συ, μαζι σου, συμφωνω σε ολα (χωρις ειρωνεια), αλλα οταν το budget σου για CPU ειναι 200€ δεν γινεται να μου λες προσπερνα τα ολα και παρε 8700k με delid kit και ΑΙΟ. Ο μεσος gamer right now οντως θα βολευτει καλυτερα με 9600k για την πλειονοτητα των περιπτωσεων, απλα ο 9600k εχει πολυ κοντα ποδαρια ακομα και για τον μεσο user. Εχω δει απειρα πλεον games που ας πουμε ο 7600k "σβηνει" λογω ελλειψης threads. Ε και ο 9600k δεν απεχει και τοσο. Για καποιο, ανεξηγητο κατ'εμε λογο, τα games εχουν αρχισει και μασανε πυρηνες σε αδιανοητο βαθμο. Οταν υπαρχουν games που ειτε στα average ειτε στα minimum ο 3600 αποδιδει καλυτερα του 9600k αυτο σημαινει αυτοματα οτι ο 9600k, στα συγκεκριμενα games, μενει απο συνολικη ισχυ, οτι δηλαδη δεν εχει αρκετους πυρηνες για να μπορεσει να "επωφεληθει" του υψηλοτερου ST performance. Απλά να πούμε πως η διαφορά δεν θα είναι τόσο μεγάλη μεταξύ 9600κ και ryzen 3600 γιατί και οι δυο τους είναι 6 core cpus , ο 7600κ χάνει πολύ από τους π.χ ryzen 1600 γιατί ο πρώτος είναι μόλις τετραπύρηνος χωρίς ht και ο δεύτερος με περισσότερους πυρήνες και τριπλάσια συνολικά thread Ε λογικό μόλις ένα παιχνίδι π.χ όπως το battlefield 5 (και αρκετά άλλα) που σκαλαρει μέχρι 12 thread να έχουμε πανωλεθρία
7nisiotis Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλά το BF5 και κει ακόμη smooth δεν είναι. Έχει θέμα λόγω bonobo devs. Anyway. Οι επιλογές είναι ξεκάθαρες παιδιά πλέον. Τι συζητάμε τόσες σελίδες, κάπου δεν βγαίνει κ είναι κρίμα να τσακώνεται ο κόσμος. Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2019 από 7nisiotis
Ryzenlake Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 2 ώρες πριν, nikos5800 είπε Απλά να πούμε πως η διαφορά δεν θα είναι τόσο μεγάλη μεταξύ 9600κ και ryzen 3600 γιατί και οι δυο τους είναι 6 core cpus , ο 7600κ χάνει πολύ από τους π.χ ryzen 1600 γιατί ο πρώτος είναι μόλις τετραπύρηνος χωρίς ht και ο δεύτερος με περισσότερους πυρήνες και τριπλάσια συνολικά thread Ε λογικό μόλις ένα παιχνίδι π.χ όπως το battlefield 5 (και αρκετά άλλα) που σκαλαρει μέχρι 12 thread να έχουμε πανωλεθρία Σωστά, αλλά από την αλλή ο πυρήνας του 7600k είναι ίδιος με του 9600k, ενω του 3600 είναι 20-30% πάνω του 1600, και τα ρολόγια άλλο τοσο
nikos5800 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 58 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε Σωστά, αλλά από την αλλή ο πυρήνας του 7600k είναι ίδιος με του 9600k, ενω του 3600 είναι 20-30% πάνω του 1600, και τα ρολόγια άλλο τοσο Όταν μεταβούμε στην εποχή του PlayStation 5 πιστεύω πως ο ryzen 3600 θα ξεφύγει από τον 9600κ αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό όπως μεταξύ 7600κ vs ryzen 1600 , stock to stock πιστεύω ο 3600 θα ρίχνει ένα 20% στον 9600κ στα μελλοντικά games 2
Ryzenlake Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 25 λεπτά πριν, intelrisen είπε μονο οι αμπαλοι περνουν 8700κ και aio μαζι ή κανουν delid, εσυ ο sheogorath κλπ να το παιξουν γνωστες. πουληστε κανα αγγουρι στην λαικη και αφηστε την τεχνολογια, δε σας θελει. μια λες παρτε ιντελ, μια amd αποφασαισε τελικα. Ούτε που καταλαβαίνω τι θες να πεις. Δεν έπρεπε να βάλω αιο και να κάνω delid? Χωρίς αυτά τα 2 θα έτρεχε στους 100 με thermal throttling σε πασιέντζα, συγκέντρωσου 1
intelrisen Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 12 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε Ούτε που καταλαβαίνω τι θες να πεις. Δεν έπρεπε να βάλω αιο και να κάνω delid? Χωρίς αυτά τα 2 θα έτρεχε στους 100 με thermal throttling σε πασιέντζα, συγκέντρωσου μ αρεσει που τα πιστευεις. κανε ενα τετοιο τεστ να μας πεις. https://www.tomshardware.com/reviews/intel-amd-hedt-pancakes,6366.html
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, intelrisen είπε μονο οι αμπαλοι περνουν 8700κ και aio μαζι ή κανουν delid, εσυ ο sheogorath κλπ να το παιξουν γνωστες. πουληστε κανα αγγουρι στην λαικη και αφηστε την τεχνολογια, δε σας θελει. μια λες παρτε ιντελ, μια amd αποφασαισε τελικα. Ότι δηλαδή θα κλοκαρεις τον 8700Κ με αέρα; Σίγουρα.. Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2019 από Επισκέπτης
Ryzenlake Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 20 λεπτά πριν, intelrisen είπε μ αρεσει που τα πιστευεις. κανε ενα τετοιο τεστ να μας πεις. https://www.tomshardware.com/reviews/intel-amd-hedt-pancakes,6366.html Τα test τα έκανα και τα ανέβασα. Σε cb με aio και stock voltage 95 βαθμοί. Εσύ που τον έχεις δει μόνο σε βιτρίνα στο πλαίσιο τώρα τι να μας πεις δεν ξέρω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα