Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Με πρόλαβες. Δες το edit που έκανα για τον 2700X, τον future-proof με τα 18 threads.

https://www.gamersnexus.net/guides/3460-new-cpu-bench-methodology-workstation-program-compile-tests-premiere

μια χαρά τον βλέπω λίγο πάνω/κάτω από τον 9700k που στοιχίζει αυτή τη στιγμή τα διπλά λεφτά. Μόνο στο photoshop είναι πίσω από 8600k κάτι τρίχες (όχι όσο σε games δλδ) που είναι τέζα single threaded. Πρέπει και εγώ να το γυρίσω στο gayming να δω το φως το αληθινό? Τώρα στο νέο build μου θα τρώει μπουκάλα η 1030 από τον 3700x που θα τρέχω 3 vm μαζί?😂

4 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Αν σε ενδιαφέρει το σήμερα ο 9600Κ είναι καλύτερος συνολικά του 3600. Το βλέπεις σε όλα τα bench και σε στοκ κατάσταση ακόμα. Αν θες διάρκεια(3 χρόνια+) τότε μόνο 8700Κ και πάνω σε καλύπτει με σιγουριά. Ο 3600 πιο χλωμό.

Πού το βλέπεις το περίεργο; Δεν είμαι αυτός που πότε συγκρίνω τωρινές επιδόσεις και πότε future-proofness κατά το δοκούν.

Βάλε και εδώ το gayming (TM)

Αν και για stock δε παίρνω όρκο ίσως υπάρχουν κάποια σενάρια που είναι μπροστά ο 3600 σε 1% lows όπως csgo,KCD και ACO (σύμφωνα με την ίδια την intel).

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

9 λεπτά πριν, ilos είπε

https://www.gamersnexus.net/guides/3460-new-cpu-bench-methodology-workstation-program-compile-tests-premiere

μια χαρά τον βλέπω λίγο πάνω/κάτω από τον 9700k που στοιχίζει αυτή τη στιγμή τα διπλά λεφτά. Μόνο στο photoshop είναι πίσω από 8600k κάτι τρίχες (όχι όσο σε games δλδ) που είναι τέζα single threaded. Πρέπει και εγώ να το γυρίσω στο gayming να δω το φως το αληθινό? Τώρα στο νέο build μου θα τρώει μπουκάλα η 1030 από τον 3700x που θα τρέχω 3 vm μαζί?😂

Να ρωτήσω κάτι...Το <gayming> και <τσισαχερτζ> που χρησιμοποιείς τον τελευταίο καιρό( βασικά απο το launch της τελευταίας σειρά ryzen που βούλιαξαν τα όνειρα των 5ghz...αχ ρε adore τι έκανες..:P) το καταλαβαινεις ότι προσβάλλεις όσους ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο?

Επεξ/σία από ShooterX
  • Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ShooterX είπε

Να ρωτήσω κάτι...Το <gayming> και <τσισαχερτζ> που χρησιμοποιείς τον τελευταίο καιρό( βασικά απο το launch της τελευταίας σειρά ryzen που βούλιαξαν τα όνειρα των 5ghz...αχ ρε adore τι έκανες..:P) το καταλαβαινεις ότι προσβάλλεις όσους ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο?

Σε πρόσβαλλα με τα τσίσαχερτζ? Το ga(y)ming είναι ένα χόμπι. Και εγώ ga(y)mer είμαι αλλά όχι τόσο φανατικός όσο παλιότερα πια. Αν το κάνεις για βιοποριστικούς λόγους και σου πρόσβαλα τη δουλειά σου σε εσένα και τους υπόλοιπους shroud εδώ που τους νοιάζουν τα 20 φουπουες παραπάνω σε 1080p low, ζητάω ταπεινά συγνώμη. Δε θα το ξανακάνω, όλοι μτχ 7350k αδέρφια.😂 Best vfm για lol και csgo.

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ilos είπε

Σε πρόσβαλλα με τα τσίσαχερτζ? Το ga(y)ming είναι ένα χόμπι. Και εγώ ga(y)mer είμαι αλλά όχι τόσο φανατικός όσο παλιότερα πια. Αν το κάνεις για βιοποριστικούς λόγους και σου πρόσβαλα τη δουλειά σου σε εσένα και τους υπόλοιπους shroud εδώ που τους νοιάζουν τα 20 φουπουες παραπάνω σε 1080p low, ζητάω ταπεινά συγνώμη. Δε θα το ξανακάνω, όλοι μτχ 7350k αδέρφια.😂 Best vfm για lol και csgo.

Καταλαβαίνω ότι πονάς...και εγώ ξενέρωσα..(άφαντα τα  5ghz..)..αλλα that's life...τα τσισαχερτζ δεν με ενοχλούν καθόλου..ίσα ίσα..:P..οι άλλοι χαρακτηρισμοι με ενοχλούν λίγο είναι αλήθεια..και ούτε χρειάζεται να είμαι shroud όπως λες...χόμπι-διασκέδαση είναι κ για μένα...

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ShooterX είπε

Καταλαβαίνω ότι πονάς...και εγώ ξενέρωσα..(άφαντα τα  5ghz..)..αλλα that's life...τα τσισαχερτζ δεν με ενοχλούν καθόλου..ίσα ίσα..:P..οι άλλοι χαρακτηρισμοι με ενοχλούν λίγο είναι αλήθεια..και ούτε χρειάζεται να είμαι shroud όπως λες...χόμπι-διασκέδαση είναι κ για μένα...

80038E93A8068C201FDE99E8356042C173C2DC064

8600k έχω Ξεφτέρη (συγνώμη αν σε πέρασα για άλλο στρουμφ). Έχεις δίκιο για τα 5 τσίσαχερτζ που πονάνε πάντως δε δίνω άλλα τόσα για custom loop για κάτι που δε θα μου δώσει ΦΡΑΓΚΟ στη τσέπη.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ilos είπε

80038E93A8068C201FDE99E8356042C173C2DC064

8600k έχω Ξεφτέρη (συγνώμη αν σε πέρασα για άλλο στρουμφ). Έχεις δίκιο για τα 5 τσίσαχερτζ που πονάνε πάντως δε δίνω άλλα τόσα για custom loop για κάτι που δε θα μου δώσει ΦΡΑΓΚΟ στη τσέπη.

Δεν με ενδιαφέρει τι έχεις..τους χαρακτηρισμους τους έχεις πάντως κ δεν φαίνεται να καταλαβαινεις...

Κ μου την λες και για το custom loop??ΣΟΒΑΡΑ??

Το οποίο υπάρχει από το 2011 btw...τα λεφτά π λες τα έχει βγάλει για μένα ....σε ησυχία-σαν hobby  κτλ..

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ShooterX είπε

Δεν με ενδιαφέρει τι έχεις..τους χαρακτηρισμους τους έχεις πάντως κ δεν φαίνεται να καταλαβαινεις...

Κ μου την λες και για το custom loop??ΣΟΒΑΡΑ??

Το οποίο υπάρχει από το 2011 btw...τα λεφτά π λες τα έχει βγάλει για μένα ....σε ησυχία-σαν hobby  κτλ..

Δε τη λέω σε σένα. Γενικά μιλάω. Ο καθένας τι κάνει με τα φράγκα του γούστο και καουμποϊλίκι του είναι. Με την freezer δε πας πάνω από 4.7-4.8 all core. Τουλάχιστον στο τσιπ που έπεσα εγώ.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ilos είπε

Δε τη λέω σε σένα. Γενικά μιλάω. Ο καθένας τι κάνει με τα φράγκα του γούστο και καουμποϊλίκι του είναι. Με την freezer δε πας πάνω από 4.7-4.8 all core. Τουλάχιστον στο τσιπ που έπεσα εγώ.

<8600k έχω Ξεφτέρη (συγνώμη αν σε πέρασα για άλλο στρουμφ)>

^^Αυτό τι είναι δλδ??

Την freezer 34(duo) την έβαλα πριν ένα μήνα σε r5 2600x..Τίμια κ εμφανίσιμη για 35€ περίπου αλλα μέχρι εκεί...Σε 8600k κ με oc ktl θα πήγαινα σε μεγαλύτερο tier.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Στα ρύζια πάντως από αυτό που έχω δει σε cinebench single  δεν χρησιμοποιεί πάντα τοv καλύτερο core. Έχει αλλάξει αυτό που έκανε παλαιότερα να πηδάει συνεχόμενα από τον ένα πυρήνα στον άλλο αλλά δεν μένει πάντα στο δυνατό πυρήνα. 

Λογικο ρε συ, όταν boostάρει στα 1.5 βολτ ένας πυρήνας μπορεί να βγάζει και 35-40 βαττ αυτός ο πυρήνας. Άμα δεν κλωτσούσε την εστία ζέστης πέρα δώθε στο τσιπ, θα άνοιγε τρύπα στο IHS από την ζέστη. Κλαιν, δεν έχεις σταθερά 4.4,4.5 σε ένα run αλλά δεν θα την ακούσει ο δυνατός πυρηνας μετα από κανα μήνα.

Ευτυχως δουλεύει ετσι.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, ShooterX είπε

Σωστά.. Σε απόδοση/τιμη... Γιατί αν πάμε σε απόδοση... Το πρόβλημα είναι η τιμολόγηση... Αν έριχνε τιμές δεν νομίζω να προτιμούσε κάνεις 3700χ-3800 από 9900k πχ.. 

Σε απόδοση μόνο τον 9900k θα προτιμούσε κάποιος αν έπαιζε μόνο παιχνίδια. Όλοι οι υπόλοιποι intel είναι obsolete... Μην μου πεις για τον 9700k όταν έχει κλειδωμένο ht... Κανένα τσιπάκι δεν είναι κακό αυτή την εποχή είτε από amd είτε από intel. Κακές τιμές έχουν της intel όμως...

17 ώρες πριν, Ryzenlake είπε

Γιατι ρωτάς εμένα ρε αδερφέ, ο shooter το ξεκίνησε 3 σελίδες πίσω. 

Ε και στα άλλα, εξαρτάται τι σε νοιάζει. Αν σε καίει η κατανάλωση και χέστηκες για το +10% σε oced σενάρια του 9900k, πας σε 3700x, αν το ανάποδο πας σε 9900k. Σε αυτήν την περίπτωση, εφόσον δεν με νοιάζουν τα games, 3700x θα έπαιρνα. 

Πάντως και με την παρούσα τιμή που έχει ο 9900k υπάρχει ο 3900x οπότε στα υπόλοιπα πλην gaming bye bye 9900k... Εσύ το έχεις θέσει εξαιρετικά: δεν υπάρχει κακό προϊόν, κακή τιμολόγηση υπάρχει.

• Like 2
Δημοσ.
18 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Αν σε ενδιαφέρει το σήμερα ο 9600Κ είναι καλύτερος συνολικά του 3600. Το βλέπεις σε όλα τα bench και σε στοκ κατάσταση ακόμα. Αν θες διάρκεια(3 χρόνια+) τότε μόνο 8700Κ και πάνω σε καλύπτει με σιγουριά. Ο 3600 πιο χλωμό.

Πού το βλέπεις το περίεργο; Δεν είμαι αυτός που πότε συγκρίνω τωρινές επιδόσεις και πότε future-proofness κατά το δοκούν.

Ότι να ναι.

• Like 3
Δημοσ.
18 ώρες πριν, ilos είπε

Βάλε και εδώ το gayming (TM)

Αν και για stock δε παίρνω όρκο ίσως υπάρχουν κάποια σενάρια που είναι μπροστά ο 3600 σε 1% lows όπως csgo,KCD και ACO (σύμφωνα με την ίδια την intel).

Οχι. Πρέπει να κάνεις ότι προστάζει η ηγεσία της AMD. Να φορτωθείς την όποια τεχνητή ανάγκη σου πούνε. Όπως όλοι οι μαλλιάδες, μουσάτοι, "ανένταχτοι" επαναστάτες με την "ανεξάρτητη" σκέψη που θα πάρουν γραμμή από το κόμμα για οτιδήποτε κάνουν ή πουν. Άτομα της ίδιας ιδεολογίας/νοοτροπίας είναι και στα δύο. Φαίνεται και από τις φάτσες τους...

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Οχι. Πρέπει να κάνεις ότι προστάζει η ηγεσία της AMD. Να φορτωθείς την όποια τεχνητή ανάγκη σου πούνε. Όπως όλοι οι μαλλιάδες, μουσάτοι, "ανένταχτοι" επαναστάτες με την "ανεξάρτητη" σκέψη που θα πάρουν γραμμή από το κόμμα για οτιδήποτε κάνουν ή πουν. Άτομα της ίδιας ιδεολογίας/νοοτροπίας είναι και στα δύο. Φαίνεται και από τις φάτσες τους...

Δηλαδή τα 12 threads του 3600 τα θεωρείς άχρηστα? Προφανώς όχι, αλλιώς δεν θα μας έλεγες οτι ο 8700k είναι προτιμότερος του 9600k. Άρα ποια είναι η τεχνητή ανάγκη για τον μέσο χρήστη που του δημιούργησε η AMD και τον έκανε τον πιο μοσχοπουλημένο επεξεργαστή? Αλήθεια τώρα, εσύ θα προτιμούσες τον 9600 έναντι του 3600? Και να μου πεις ναι θα δυσκολευτώ να σε πιστέψω.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ryzenlake είπε

Δηλαδή τα 12 threads του 3600 τα θεωρείς άχρηστα? Προφανώς όχι, αλλιώς δεν θα μας έλεγες οτι ο 8700k είναι προτιμότερος του 9600k. Άρα ποια είναι η τεχνητή ανάγκη για τον μέσο χρήστη που του δημιούργησε η AMD και τον έκανε τον πιο μοσχοπουλημένο επεξεργαστή? Αλήθεια τώρα, εσύ θα προτιμούσες τον 9600 έναντι του 3600? Και να μου πεις ναι θα δυσκολευτώ να σε πιστέψω.

Άχρηστο είναι το να κοιτάς επιδόσεις σε πράγματα που δεν σε ενδιαφέρουν.

Αποκλειστικά για το σήμερα ο 9600K κοντά στα 5Ghz με γρήγορες ram είναι καλύτερος από 3600 με εξίσου καλή υποστήριξη γιατί τα corner cases θέλουν περισσότερο STP παρά πυρήνες. Το βλέπεις σε όλα τα benchmarks. Αν βέβαια παίζεις multi ίσως και να έχει κάποιο πλεονέκτημα ο 3600. Δεν ασχολούμαι με multi και δεν ξέρω.

Αν όμως θες κάτι που να κρατήσει για καιρό, τότε πας σε 8700K που πιθανότατα να ισοφαριστεί στην επόμενη γενιά των ryzen από μοντέλο των 250€(και όχι απόλυτα). Δηλαδή τα προσπερνάς και τα δύο(9600, 3600). 

• Like 2

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...