Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Στα περισσότερα games ο 9600K είναι αρκετά πιο πάνω σε 5% frametimes που δείχνουν ομαλότητα και δεν επηρεάζονται τόσο από στιγμιαία stutters. Στο witcher 3 υπάρχει θέμα μόνο στο 1% lows. Ενδεχομένως να υπάρχουν περισσότερα μικροπαγώματα καθώς προχωράς στον χάρτη. Πάντως δεν υπήρχε αισθητό πρόβλημα στο Witcher 3 με πολύ παλιότερα CPUs 4/4 ή 4/8. Πόσω μάλλον με 6/6.

Τα CPU δεν είναι oced και ο 9600K ανεβαίνει από 4,3 μέχρι 5Ghz σε ψύκτρα των 50-60€, με safe τάσεις. 16% κέρδος για τα 50€ που θα δώσεις. Ο άλλος από 4 βία να πάει στα 4,2(τουλάχιστον ο απλός).

Ενώ όπως λες και εσύ τα πάνε καλά στα περισσότερα games σε corner cases όπως το Odyssey ο 3600 τα βρίσκει σκούρα λόγω του STP. Ο απαιτητικός gamer που θέλει ομοιόμορφες επιδόσεις παντού θα πάει στον 9600Κ ή θα χώσει το χέρι βαθύτερα για 8700Κ. Ξέροντας ότι έτσι θα πιάσει το 100% των games. Αυτός που κάνει συμβιβασμούς στο gaming και θέλει δύναμη για άλλα πράγματα θα πάει στον 3600.

Μα ίσα ίσα ρε συ, το πρόβλημα του 9600k είναι αυτό ακριβώς. Ποιός απαιτητικός gamer θα πάρει τον 9600k? Kαι δηλαδή ποιος είναι ο απαιτητικός gamer, αυτός που δεν αντέχει στο πιο βαρύ game στο πλανήτη Γη να πέφτει στα 50 στο πιο απαιτητικό σημείο του παιχνιδιου, αλλά ταυτόχρονα θα είναι okay με τον 9600k που τρώει stutters σε παιχνίδι 5ετιας (ή όποτε βγήκε το witcher 3!). Και για το longevity των 2 προβλέπω να τρώει τάφο πολύ πιο γρήγορο ο 9600ας. 

Τώρα εντάξει, αν ο 3600 αποτελεί συμβιβασμό στο gaming εγώ πάω πάσο. Συμβιβασμό έκανα όταν επαίζα crysis 3 με HD6850 στα 20 fps, το να πέφτεις σε 1 game στα 50 δεν το θεωρώ συμβιβασμό.

Επεξ/σία από Ryzenlake
  • Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

4 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε

Οπότε αν ένας Intel ίδιων πυρήνων / threads με AMD κοστίζει και τα ίδια χρήματα, ποιός και γιατί θα προτιμήσει τον 2ο? Αντέ okay έχει καλύτερη κατανάλωση.

Απο την στιγμη ομως που στην πραξη οχι μονο δεν συμβαινει αυτο αλλα το αντιθετο,ποιο το νοημα να γραφουμε τι θα προτιμουσε ο κοσμος αν και οι 2 κοστιζανε το ιδιο?

4 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Ο απαιτητικός gamer που θέλει ομοιόμορφες επιδόσεις παντού θα πάει στον 9600Κ ή θα χώσει το χέρι βαθύτερα για 8700Κ. Ξέροντας ότι έτσι θα πιάσει το 100% των games.

Ειμαι σιγουρος οτι εν ετη 2019 προς 2020 ολοι ουρες θα κανουν για να δωσουν ΣΗΜΕΡΑ για τον 8700κ σχεδον 400ευρω,αφου το γραφει ο Pirmen στο insomnia......

1 λεπτό πριν, Ryzenlake είπε

Ο ιδιος ''απαιτητικος''gamer που εβαλε το χερι στην τσεπη και αγορασε Kabylake και μετα με την πρωτη ευκαιρια κοιταξε να τους διωξει :)

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Fulgore είπε

Απο την στιγμη ομως που στην πραξη οχι μονο δεν συμβαινει αυτο αλλα το αντιθετο,ποιο το νοημα να γραφουμε τι θα προτιμουσε ο κοσμος αν και οι 2 κοστιζανε το ιδιο?

Γιατι ρωτάς εμένα ρε αδερφέ, ο shooter το ξεκίνησε 3 σελίδες πίσω. 

4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Δεν μιλάω για gaming ρε ,το έγραψα και πριν ,εννοείται ότι όποιον τον ενδιαφέρει το gaming θα προτιμήσει 9900k ,δεν  το συζητάμε αυτό. 

Ε και στα άλλα, εξαρτάται τι σε νοιάζει. Αν σε καίει η κατανάλωση και χέστηκες για το +10% σε oced σενάρια του 9900k, πας σε 3700x, αν το ανάποδο πας σε 9900k. Σε αυτήν την περίπτωση, εφόσον δεν με νοιάζουν τα games, 3700x θα έπαιρνα. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε

Γιατι ρωτάς εμένα ρε αδερφέ, ο shooter το ξεκίνησε 3 σελίδες πίσω. 

Ε και στα άλλα, εξαρτάται τι σε νοιάζει. Αν σε καίει η κατανάλωση και χέστηκες για το +10% σε oced σενάρια του 9900k, πας σε 3700x, αν το ανάποδο πας σε 9900k. Σε αυτήν την περίπτωση, εφόσον δεν με νοιάζουν τα games, 3700x θα έπαιρνα. 

Υπάρχει και ο 3800x 😛

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε

Μα ίσα ίσα ρε συ, το πρόβλημα του 9600k είναι αυτό ακριβώς. Ποιός απαιτητικός gamer θα πάρει τον 9600k? Kαι δηλαδή ποιος είναι ο απαιτητικός gamer, αυτός που δεν αντέχει στο πιο βαρύ game στο πλανήτη Γη να πέφτει στα 50 στο πιο απαιτητικό σημείο του παιχνιδιου, αλλά ταυτόχρονα θα είναι okay με τον 9600k που τρώει stutters σε παιχνίδι 5ετιας (ή όποτε βγήκε το witcher 3!). Και για το longevity των 2 προβλέπω να τρώει τάφο πολύ πιο γρήγορο ο 9600ας. 

Τώρα εντάξει, αν ο 3600 αποτελεί συμβιβασμό στο gaming εγώ πάω πάσο. Συμβιβασμό έκανα όταν επαίζα crysis 3 με HD6850 στα 20 fps, το να πέφτεις σε 1 game στα 50 δεν το θεωρώ συμβιβασμό.

Με πρόλαβες. Δες το edit που έκανα για τον 2700X, τον future-proof με τα 18 threads. Δες frametimes.

Ο συμβιβασμός είναι στο STP. Πάντα θα υπάρχουν games που θα ζητάνε STP. Ο Jim Keller είπε ότι η Intel θα στοχεύσει σε πολύ δυνατά arch μέχρι το 2022. Γιατί μετά τα 8/16 είναι πέταμα τρανζίστορς το να προσθέτεις και άλλα cores, για games. Άλλωστε τόσα θα έχουν οι νέες κονσόλες. Και η AMD θα κυνηγήσει ισχυρότερο IPC και STP. Μάντεψε τι σημαίνει αυτό για όσους ξεμείνουν με μέτριους σε STP Ryzen.

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω παλι λεω ποιος εχει να δωσει 1200 για 2080ti, 400-600 για μια 144Hz+ οθονη της προκοπης, 200-250 για top μνημες και θα ασχοληθει με τον 3600 και τον 9600Κ, το πιο πιθανον ειναι να κανει skip ακομα και οτι παιζει στα 300-400 κυριως αν ο μονος του στοχος ειναι το gaming, θα παει με την μια στον 9900Κ.

Ισως να βρεθει και με 3900x, αν και θεωρω οποιος εχει ολο αυτο το κομπο ειναι για 9900Κ και δυσκολα θα παει σε κατι αλλο, ουτε hedt x299, ουτε tr ουτε τπτ, αν και δεν αποκλειονται και οι e-penis περιπτωσεις που παιζουν 4Κ με 60fps και απλα θελουν να εχουν τους μεγαλυτερους αριθμους και ''ποντους'' παρα τα περισσοτερα fps με 1080p monitors.

Επεξ/σία από Razor333
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Εγω παλι λεω ποιος εχει να δωσει 1200 για 2080ti, 400-600 για μια 144Hz+ οθονη της προκοπης, 200-250 για top μνημες και θα ασχοληθει με τον 3600 και τον 9600Κ, το πιο πιθανον ειναι να κανει skip ακομα και οτι παιζει στα 300-400 κυριως αν ο μονος του στοχος ειναι το gaming, θα παει με την μια στον 9900Κ.

Ισως να βρεθει και με 3900x, αν και θεωρω οποιος εχει ολο αυτο το κομπο ειναι για 9900Κ και δυσκολα θα παει σε κατι αλλο, ουτε hedt x299, ουτε tr ουτε τπτ, αν και δεν αποκλειονται και οι e-penis περιπτωσεις που παιζουν 4Κ με 60fps και απλα θελουν να εχουν τους μεγαλυτερους αριθμους και ''ποντους'' παρα τα περισσοτερα fps με 1080p monitors.

Ναι αλλά θα σου πει ο pirmen ποια 2080ti, με 1060 άμα πας Πειραιά στο aco θα έχεις drops με ryzen. 

Εγώ θυμάμαι όταν πήρα τον 1600 είχα ενθουσιαστεί από τις gaming επιδόσεις, ο pirmen μας λέει ότι ο 3600 είναι συμβιβασμός, άρα ο 1600 με το ζόρι παίζει games. Περί ορέξεως λέω εγώ 

6 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Με πρόλαβες. Δες το edit που έκανα για τον 2700X, τον future-proof με τα 18 threads. Δες frametimes.

Ο συμβιβασμός είναι στο STP. Πάντα θα υπάρχουν games που θα ζητάνε STP. Ο Jim Keller είπε ότι η Intel θα στοχεύσει σε πολύ δυνατά arch μέχρι το 2022. Γιατί μετά τα 8/16 είναι πέταμα τρανζίστορς το να προσθέτεις και άλλα cores, για games. Άλλωστε τόσα θα έχουν οι νέες κονσόλες. Και η AMD θα κυνηγήσει ισχυρότερο IPC και STP. Μάντεψε τι σημαίνει αυτό για όσους ξεμείνουν με μέτριους σε STP Ryzen.

Ρε συ, μέχρι το 2022 θα έχει σβήσει ο 9600k λόγω threads. Θυμάμαι και τα bench που ανέβασες με simulated 7600k ξερώ γώ που χείς κλείσει και τα windows στο background να μη τρώνε πόρους. Και μάλιστα μου είχε κάνει εντύπωση πόση ώρα έκανε να φορτώσει το bench στον 4πυρηνο. Και μη μου πεις οτι τώρα πάει καλύτερα από τον 1600, γιατι δεν πάει. Προσωπική μου άποψη 3600 > 9600k εκτός αν είσαι corner case και παίζεις μόνο starcraft και farcry. Θα προτείνεις εσύ σε φίλο / γνωστό να προτιμήσει τον 9600 ας πούμε? 

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε

Ρε συ, μέχρι το 2022 θα έχει σβήσει ο 9600k λόγω threads. Θυμάμαι και τα bench που ανέβασες με simulated 7600k ξερώ γώ που χείς κλείσει και τα windows στο background να μη τρώνε πόρους. Και μάλιστα μου είχε κάνει εντύπωση πόση ώρα έκανε να φορτώσει το bench στον 4πυρηνο. Και μη μου πεις οτι τώρα πάει καλύτερα από τον 1600, γιατι δεν πάει. Προσωπική μου άποψη 3600 > 9600k εκτός αν είσαι corner case και παίζεις μόνο starcraft και farcry. Θα προτείνεις εσύ σε φίλο / γνωστό να προτιμήσει τον 9600 ας πούμε? 

Αν πάρει τον 3600 με b-dies 3600 και κάνει tweaking τότε κάτι γίνεται. Αλλιώς, δεν κάνει κανένας για μέχρι τότε. Μόνο 8700K και πάνω. Ταπεινή μου πρόβλεψη. Γιατί δεν αποκλείεται και τότε το 80% των games να πατάει σε 6-8 cores.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Razor333 είπε

To οτι εσύ έχεις την δική σου οπτική με το ποιος θα κάνει τι σχετικά με το τι θα αγοράσει δεν σημαίνει ούτε οτι εσύ είσαι ο απόλυτα σωστός και οι άλλοι λάθος και φυσικά ούτε οτι  ισχύουν οι αστειότητες περι "e-penis"...αυτό τον όρο τον θεωρώ γελοίο τουλάχιστον....

Εγώ από την μεριά μου πάντα αγοράζω για το κυρίως rig μου intel HEDT, να σου πω και εγώ την οπτική μου αγόρασα την πλατφόρμα Χ299 το 2017΄έχω αλλάξει 2 skylake-x και πιθανά να πάω και σε cascade lake-x, άρα με την ίδια μητρική άνετα θα πάω μέχρι 2021 αφού το chipset μένει το ίδιο X299.

Αν πήγαινα στην mainstream πλατφόρμα έχουν βγεί ήδη δύο γενιές στο 1151 με chipset z170 kaby lake, z270 ασυμβατο με σειρά 7 αλλά συμβατό με 8 και 9 αλλά αν θες 8core 9900Κ πάς σε z390 που και αυτό πάει για scrap και αλλάζει και σοκετ, αντε πούλα τα τώρα αυτά....αλλά είπαμε ο καθένας όπως εσύ γνωρίζεις τα πάντα

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Fulgore είπε

Γιαυτο και εσυ εχεις μεινει με τον 6700κ ακομα :)

Από το 2016(βγήκε όμως το 2015) με ορίζοντα να κρατήσει 5 χρόνια τουλάχιστον. Και όπως φαίνεται θα τα βγάλει. Ο 9600Κ που τώρα τρέχει μια χαρά θα βγάλει ανάλογο διάστημα; Ο 1600; Ο 2600;

Ο 1700;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Από το 2016(βγήκε όμως το 2015) με ορίζοντα να κρατήσει 5 χρόνια τουλάχιστον.

Βρε κρατα τον και μεχρι το 2050 δεν σου ειπε κανεις τιποτα(ουτως ή αλλως δεν εχεις upgrade path καθολου περαν απο 7700κ).

Μην καθεσαι ομως και γραφεις συνεχεια για hardcore και μη gamers γιατι ειναι για γελια αυτα που γραφεις.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, BabisTs είπε

και ποιος intel έχει Turbo Boost Max Technology 3.0 ?

μέχρι και ο 9900Κ έχει version 2.0......

Ελαχιστοι high end

https://www.intel.com/content/www/us/en/architecture-and-technology/turbo-boost/turbo-boost-max-technology.html

https://www.intel.com/content/www/us/en/products/processors/core/i7-processor-extreme-edition.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...