Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Απάντησε μου σε αυτό που σε ρώτησα βρε ,πέραν του gaming για ποιο λόγο να τον προτιμήσεις? Αν η προτεραιότητα σου είναι το gaming προφανώς και θα τον προτιμήσει κάποιος δεν τίθεται θέμα.

Δεν θα σου απαντήσω γιατί θα πέσουν να με φάνε όπως κ κάνανε οταν έλεγα για τα boost issues, ανύπαρκτα έλεγαν κτλ... Τα βγάζω από το μυαλό μου κτλ.. Μετά βέβαια βγήκε το video του derbauer, και μετά ανακοίνωση από AMD αλλά σύμφωνα με εδώ μέσα όλα καλά... 

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ShooterX είπε

Μάλιστα.. Οκ.. 

Αν είχε δλδ 380€ ο 9900k θα πήγαινατε σε 3700x - 3800x κτλ.. 

OK.... 🤐🤐

Αν ειχε 380ευρω ο 9900κ,εσυ τι πιστευεις οτι οι αλλοι 2 επεξεργαστες που αναφερεις θα συνεχιζαν να εχουν τις ιδιες τιμες?

Εγω τον 2700x μια χαρα τον ειδα να πεφτει σε τιμη.Ο 8700κ παλι εκει βραχος στα σχεδον 380ευρω οσο day one.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ShooterX είπε

Δεν θα σου απαντήσω γιατί θα πέσουν να με φάνε όπως κ κάνανε οταν έλεγα για τα boost issues, ανύπαρκτα έλεγαν κτλ... Τα βγάζω από το μυαλό μου κτλ.. Μετά βέβαια βγήκε το video του derbauer, και μετά ανακοίνωση από AMD αλλά σύμφωνα με εδώ μέσα όλα καλά... 

Κουβέντα κάνουμε ρε φιλε ,ποιος να σε φάει?  Εμένα με ενδιαφέρει να ακούσω το συλλογισμό σου.

• Like 4
Δημοσ.

Πάντως εγώ συμφωνώ με τον shooter. Το είχα πει και στο launch των 3000 που προσπαθούσε κάποιος να με πείσει ότι ο 3600 είναι καλύτερος του 8700k, ανεξάρτητος τιμής και θα τον προτιμουσε ακόμα και αν είχε 200 ευρώ ο 8700k. Ε όχι ρε παίδες, μη τρελαθούμε. Ειδικά η σειρά 3000 δεν έχει καν σαν θετικό το upgradability μια και είναι σχεδόν end of the line. 

Το δυνατό σημείο των ryzen είναι τα παραπάνω cores threads ανά price point. E αμα τα βγάλουμε αυτά εκτός τι μας μένει? Η απόδοση τους ανά πυρήνα είναι επιλεκτική, σε άλλες εφαρμογές πετάνε και σε άλλες χωλαινουν. 

Δεν είναι πλέον κακοί σε single thread performance αλλά οι Intel παραμένουν καλύτεροι. 

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ryzenlake είπε

Πάντως εγώ συμφωνώ με τον shooter. Το είχα πει και στο launch των 3000 που προσπαθούσε κάποιος να με πείσει ότι ο 3600 είναι καλύτερος του 8700k, ανεξάρτητος τιμής και θα τον προτιμουσε ακόμα και αν είχε 200 ευρώ ο 8700k. Ε όχι ρε παίδες, μη τρελαθούμε. Ειδικά η σειρά 3000 δεν έχει καν σαν θετικό το upgradability μια και είναι σχεδόν end of the line. 

Το δυνατό σημείο των ryzen είναι τα παραπάνω cores threads ανά price point. E αμα τα βγάλουμε αυτά εκτός τι μας μένει? Η απόδοση τους ανά πυρήνα είναι επιλεκτική, σε άλλες εφαρμογές πετάνε και σε άλλες χωλαινουν. 

Δεν είναι πλέον κακοί σε single thread performance αλλά οι Intel παραμένουν καλύτεροι. 

Ρε παίδες για δείξτε μου αυτες τις εφαρμογες ας πουμε που ο 9900k stock με mce off είναι καλύτερος.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, ShooterX είπε

Καλά το boost issue ειναι ανύπαρκτο κλαιν μαιν. Μιλάμε για 25 και 50 mhz. Πιο λαλακια είναι που απλά δεν ήταν ειλικρινής η AMD πάρα το ότι αποτελεί πρόβλημα επί του πρακτέου. 

Στη τελική τα benchmarks μετράνε και σύμφωνα με αυτά αγοράζεις. Τώρα το αν τα νούμερα στα bench τα πέτυχενει με 4.4 η με 2.5 ghz έχει σημασία? 

6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Ρε παίδες για δείξτε μου αυτες τις εφαρμογες ας πουμε που ο 9900k stock με mce off είναι καλύτερος.

Μιλάμε πέρα από games σωστά? Ε στο puget systems αμα δεις τα productivity apps αλλού πάνε σφαίρα και αλλού είναι κάμποσο πίσω 

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε

Κανεις πουθενα δεν εγραψε οτι θα προτιμουσε τον 3600 ανεξαρτητως τιμης και upgradability απο τον 8700κ.

Επισης τι εννοεις οτι η σειρα 3000 δεν εχει καν σαν θετικο το upgradability?

Το γεγονος οτι γνωριζεις 100% οτι η πλατφορμα σου υποστηριζει μεχρι 16cores,pcie 4(αν θελεις να το πληρωσεις),Wifi 6 και υψηλα χρονισμενες μνημες δεν ειναι θετικο σε σχεση με την Intel που μεχρι 9900κ μπορει να σηκωσει η πλατφορμα?

Επισης να σου θυμισω μονο οτι δεν εχει μονο τα παραπανω cores στα θετικα της η πλατφορμα των ryzen αλλα και τα παραπανω threads.Για ριξε μια ματια ποσα threads εχουν οι i5 και φυσικα ο 9700κ.

Ας στρωσει τωρα τα οπισθια της η Intel να βγαλει κατι πραγματικα καλο απο 2021 μερια να αλλαξει η εικονα παλι οπως επι Sandybridge και μετα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Ryzenlake είπε

Καλά το boost issue ειναι ανύπαρκτο κλαιν μαιν. Μιλάμε για 25 και 50 mhz. Πιο λαλακια είναι που απλά δεν ήταν ειλικρινής η AMD πάρα το ότι αποτελεί πρόβλημα επί του πρακτέου. 

Στη τελική τα benchmarks μετράνε και σύμφωνα με αυτά αγοράζεις. Τώρα το αν τα νούμερα στα bench τα πέτυχενει με 4.4 η με 2.5 ghz έχει σημασία? 

Μιλάμε πέρα από games σωστά? Ε στο puget systems αμα δεις τα productivity apps αλλού πάνε σφαίρα και αλλού είναι κάμποσο πίσω 

Eίσαι σίγουρος ότι στο puget systems τον τρέχουν με mce off?

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Fulgore είπε

Κανεις πουθενα δεν εγραψε οτι θα προτιμουσε τον 3600 ανεξαρτητως τιμης και upgradability απο τον 8700κ.

Το πας στοίχημα? Ήταν 2-3...

1 ώρα πριν, Fulgore είπε

Επισης να σου θυμισω μονο οτι δεν εχει μονο τα παραπανω cores στα θετικα της η πλατφορμα των ryzen αλλα και τα παραπανω threads.Για ριξε μια ματια ποσα threads εχουν οι i5 και φυσικα ο 9700κ.

Αυτό δεν έγραψα? 

13 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Eίσαι σίγουρος ότι στο puget systems τον τρέχουν με mce off?

Όχι αλλά δεν έχει σημασία. Ίσα ίσα, ρε συ που το overclockability είναι μεταξύ άλλων και αυτό που κάνει καλύτερο τον 9900k του 3700x και ον 8700k του 3600. Και δεν μιλάμε καν για εξωτικές ψύξεις και λοιπά, με stock ρεύματα ας πούμε πας 4.7 all core από το 4.3 του stock (και 3.7 σε AVX). Δηλαδή ρε συ μου λές οτι ο ryzen πυρήνας είναι καλύτερος του coffeelake με δεδομένο τι clock και latency βαράει ο ένας και τι ο άλλος? 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ryzenlake είπε

Ε  και εδω εχουμε 2-3 οι οποιοι λενε οτι οι intel ειναι οτι καλυτερο υπαρχει στην αγορα και τα ρυζια ειναι μονο για πασιεντζα,τι σημαινει οτι τους παιρνουμε στα σοβαρα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, Fulgore είπε

Ε  και εδω εχουμε 2-3 οι οποιοι λενε οτι οι intel ειναι οτι καλυτερο υπαρχει στην αγορα και τα ρυζια ειναι μονο για πασιεντζα,τι σημαινει οτι τους παιρνουμε στα σοβαρα?

Nαι ok, τι σχέση έχει αυτό. Εσυ μου λες δεν το είπε κανείς...και το είπαν και σοβαρά άτομα, όχι ο Intelrisen...

Επίσης το upgradability είναι εντελώς αδιαφορό αν δεν πας σε νέα γενιά. Δηλαδή θα πάρεις 12 threads ας πούμε, και θα αναβαθμισείς μετά σε 32? Πότε μετά? Σε 5 χρόνια? Γιατι να σου χρειαστούν άμεσα 32 threads και να αγοράζεις 12 δεν στέκει. Αλλά σε 3-4-5 χρόνια που θα σου χρειαστούν απλά άλλαξε και mobo και πάρε τη νέα γενιά που θα είναι κάμποσο πάνω. Upgradability μετράει από τους 1st gen ryzen στους 3rd ας πούμε, το να πάρεις 1600 και να αναβαθμίσεις σε 1700 απλά δεν είναι σοβαρό προτέρημα.

Επεξ/σία από Ryzenlake
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε

Αυτό δεν έγραψα? 

Όχι αλλά δεν έχει σημασία. Ίσα ίσα, ρε συ που το overclockability είναι μεταξύ άλλων και αυτό που κάνει καλύτερο τον 9900k του 3700x και ον 8700k του 3600. Και δεν μιλάμε καν για εξωτικές ψύξεις και λοιπά, με stock ρεύματα ας πούμε πας 4.7 all core από το 4.3 του stock (και 3.7 σε AVX). Δηλαδή ρε συ μου λές οτι ο ryzen πυρήνας είναι καλύτερος του coffeelake με δεδομένο τι clock και latency βαράει ο ένας και τι ο άλλος? 

Spoiler

Παίδες να συνεννοηθούμε λίγο για το πώς γίνονται οι συγκρίσεις... αποφασίστε πως θέλετε να συγκρίνουμε δύο επεξεργαστές γιατί κάποιοι μετράνε με δύο μέτρα και δύο σταθμά ,αναλόγως πως τους συμφερει... Με λίγα λόγια θέλετε στοκ συγκρίνουμε στοκ χωρίς mce κλπ. Θέλετε με mce ? Το βάζουμε και στα Ρύζια pbo. Γτ στο άλλο νήμα κάποιοι μίλαγαν για κατανάλωση και μας τα έκαναν τούμπανο ότι ο 9900k τραβάει 95w (προφανώς και θα τραβάει τόσο αν έχει περιορισμό από το bios) αλλά από την άλλη κάνουν σύγκριση στο performance με όλα unlimited. Όσο για το overclocking είναι σίγουρα πλεονέκτημα του 9900k και τραγικό για τα Ρύζια που δεν παίρνουν τπτ παραπάνω αλλά αν δεις σε αρκετά review υπάρχουν πολλά σενάρια που ούτε τα 5ghz στον 9900k δεν είναι αρκετά για να περάσει μπροστά.

Στα ίδια mhz προφανώς και είναι καλύτερος ο zen2 πυρήνας και αν θα μπορούσαμε να κάνουμε μια αντιστοίχηση τα 4200mhz του zen 2 είναι περίπου ίδιας απόδοσης με τα 4700mhz σε coffee lake σε multi

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Παίδες να συνεννοηθούμε λίγο για το πώς γίνονται οι συγκρίσεις... αποφασίστε πως θέλετε να συγκρίνουμε δύο επεξεργαστές γιατί κάποιοι μετράνε με δύο μέτρα και δύο σταθμά ,αναλόγως πως τους συμφερει... Με λίγα λόγια θέλετε στοκ συγκρίνουμε στοκ χωρίς mce κλπ. Θέλετε με mce ? Το βάζουμε και στα Ρύζια pbo. Γτ στο άλλο νήμα κάποιοι μίλαγαν για κατανάλωση και μας τα έκαναν τούμπανο ότι ο 9900k τραβάει 95w (προφανώς και θα τραβάει τόσο αν έχει περιορισμό από το bios) αλλά από την άλλη κάνουν σύγκριση στο performance με όλα unlimited. Όσο για το overclocking είναι σίγουρα πλεονέκτημα του 9900k και τραγικό για τα Ρύζια που δεν παίρνουν τπτ παραπάνω αλλά αν δεις σε αρκετά review υπάρχουν πολλά σενάρια που ούτε τα 5ghz στον 9900k δεν είναι αρκετά για να περάσει μπροστά.

Εγώ πάντα υπό ίδιες συνθήκες testaro. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως είναι εξορισμού ένα + το overclockability, το οποίο τα ρύζια δεν έχουν. Οπότε αν ένας Intel ίδιων πυρήνων / threads με AMD κοστίζει και τα ίδια χρήματα, ποιός και γιατί θα προτιμήσει τον 2ο? Αντέ okay έχει καλύτερη κατανάλωση.

Γενικά ρε συ πυρήνα με πυρήνα είναι λίγο καλύτερος ο Intel, λίγο σε κάποια σενάρια, αρκετά σε κάποια άλλα, και σηκώνει και παραπάνω clockia. Οπότε αν κοστίζει το ίδιο ο πυρήνας Intel και ο πυρήνας AMD εγώ θα πήγαινα σε Intel. Πχ. ας πούμε ενώ στο 95% των games είναι στα ίδια, πετάγεται ενα FC5 και είναι 20-25% πίσω. Το ίδιο γίνεται και στα productivity apps, οπού στο 95% είναι στα ίδια, και ξαφνικά πετάγεται ενα solid works ας πουμε και είναι 15% πίσω. Το ίδιο ίσχυε και σε μεγαλύτερο βαθμό στα προηγούμενα ρύζια. Δεν έχουν consistent performance παντού ρε παιδί μου. Ντάξει η 3η γενιά το μείωσε το εν λόγω πρόβλημα αρκετά, αλλά υπάρχει ακόμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Ryzenlake είπε

Eβγαλε συγκριτικο το DF 3600 vs 9600k btw. Ο 3600 καλυτερα minimum εως και 50% σε witcher 3, επισης καλυτερα mins σε kgd / crysis 3. Τα ιδια ηταν σε average στο ACO αλλά χειρότερα mins ο 3600. Γενικά πολύ κοντά οι δύο επεξεργαστές. Βέβαια ο 9600k βγαίνει αρκετά ακριβότερος (ψύκτρα) αλλα χαλαλι.

Στα περισσότερα games ο 9600K είναι αρκετά πιο πάνω σε 5% frametimes που δείχνουν ομαλότητα και δεν επηρεάζονται τόσο από στιγμιαία stutters. Στο witcher 3 υπάρχει θέμα μόνο στο 1% lows. Ενδεχομένως να υπάρχουν περισσότερα μικροπαγώματα καθώς προχωράς στον χάρτη*. Πάντως δεν υπήρχε αισθητό πρόβλημα στο Witcher 3 με πολύ παλιότερα CPUs 4/4 ή 4/8. Πόσω μάλλον με 6/6.

Τα CPU δεν είναι oced και ο 9600K ανεβαίνει από 4,3 μέχρι 5Ghz σε ψύκτρα των 50-60€, με safe τάσεις. 16% κέρδος για τα 50€ που θα δώσεις. Ο άλλος από 4 βία να πάει στα 4,2(τουλάχιστον ο απλός).

Ενώ όπως λες και εσύ τα πάνε καλά στα περισσότερα games σε corner cases όπως το Odyssey ο 3600 τα βρίσκει σκούρα λόγω του STP. Ο απαιτητικός gamer που θέλει ομοιόμορφες επιδόσεις παντού θα πάει στον 9600Κ ή θα χώσει το χέρι βαθύτερα για 8700Κ. Ξέροντας ότι έτσι θα πιάσει το 100% των games. Αυτός που κάνει συμβιβασμούς στο gaming και θέλει δύναμη για άλλα πράγματα θα πάει στον 3600.

*Τα οποία υπάρχουν και στον 2700Χ με τα 16 θρεντς. Άλλη μια σοφή επιλογή του παρελθόντος. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο τυχαίων μεγάλων stutters στα συγκεκριμένα runs. Συμβαίνει.

Επεξ/σία από pirmen56
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ryzenlake είπε

Εγώ πάντα υπό ίδιες συνθήκες testaro. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως είναι εξορισμού ένα + το overclockability, το οποίο τα ρύζια δεν έχουν. Οπότε αν ένας Intel ίδιων πυρήνων / threads με AMD κοστίζει και τα ίδια χρήματα, ποιός και γιατί θα προτιμήσει τον 2ο? Αντέ okay έχει καλύτερη κατανάλωση.

Γενικά ρε συ πυρήνα με πυρήνα είναι λίγο καλύτερος ο Intel, λίγο σε κάποια σενάρια, αρκετά σε κάποια άλλα, και σηκώνει και παραπάνω clockia. Οπότε αν κοστίζει το ίδιο ο πυρήνας Intel και ο πυρήνας AMD εγώ θα πήγαινα σε Intel. Πχ. ας πούμε ενώ στο 95% των games είναι στα ίδια, πετάγεται ενα FC5 και είναι 20-25% πίσω. Το ίδιο γίνεται και στα productivity apps, οπού στο 95% είναι στα ίδια, και ξαφνικά πετάγεται ενα solid works ας πουμε και είναι 15% πίσω. Το ίδιο ίσχυε και σε μεγαλύτερο βαθμό στα προηγούμενα ρύζια. Δεν έχουν consistent performance παντού ρε παιδί μου. Ντάξει η 3η γενιά το μείωσε το εν λόγω πρόβλημα αρκετά, αλλά υπάρχει ακόμα.

Δεν μιλάω για gaming ρε ,το έγραψα και πριν ,εννοείται ότι όποιον τον ενδιαφέρει το gaming θα προτιμήσει 9900k ,δεν  το συζητάμε αυτό. 

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...