Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Crus είπε

Ειμαι σιγουρος οτι η Λισα εχει αδειασει τα ραφια των pumpers σε wall-mart και costco γιατι εχει χεστει πανω της.😄

Σοβαρα τωρα το γραφημα ειναι αστειο και απροσδιοριστου, ενω αν κρινω απο το geekbench score τα πραγματα ειναι χειροτερα απο οτι νομιζα. Αν ο καλυτερος HEDT CPU της Intel συγκρινεται με τον 2920x για να βγει μπροστα, τοτε η 3η γενια threadripper θα μοιραζει φαπες επιπεδου τζανετακου.

Αν και oftopic λόγω hedt..

ΦΑΠΕΣ θα μοιράσει ναι...και βαζελίνη για τους κατόχους x399 :P https://www.guru3d.com/news_story/threadripper_3000_cpus_not_likely_compatible_with_x399_motherboards.html

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γιατι σου φαινεται παραλογο? Με τοσους πυρηνες που αναμενουμε δεν πιστευω πως η υποδομη του x399 socket θα μπορουσε να τους σηκωσει. Η Intel καθε γενια αλλαζει και Chipset οπως θα κανει και τωρα με τους 10th Gen.

Εναντιθεση με την AMD που η X399 υποστηριξε 2 γενιες επεξεργαστων. Εξαλλου δεν υποσχεθηκε ποτε compatibility μεχρι το 2020 για TR4 οπως εκανε με το AM4.

Επισης τα 4 και 5 κατοσταρικα ειναι απολυτως λογικα για ενα CPU των 750 & 1000 ευρω. Παπαρια ειναι τα 2 και 3 κατοσταρικα που ζητανε για τις x570 και οχι αυτα.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Crus είπε

Γιατι σου φαινεται παραλογο? Με τοσους πυρηνες που αναμενουμε δεν πιστευω πως η υποδομη του x399 socket θα μπορουσε να τους σηκωσει. Η Intel καθε γενια αλλαζει και Chipset οπως θα κανει και τωρα με τους 10th Gen.

Εναντιθεση με την AMD που η X399 υποστηριξε 2 γενιες επεξεργαστων. Εξαλλου δεν υποσχεθηκε ποτε compatibility μεχρι το 2020 για TR4 οπως εκανε με το AM4.

Επισης τα 4 και 5 κατοσταρικα ειναι απολυτως λογικα για ενα CPU των 750 & 1000 ευρω. Παπαρια ειναι τα 2 και 3 κατοσταρικα που ζητανε για τις x570 και οχι αυτα.

Παράλογο δεν μου φαίνεται όχι...Για τους ιδιοκτήτες TR και ακριβών mobo όπως λες δεν ξέρω πως θα τους φανεί που ήρθε το τέλος της..Η 2066 πλατφόρμα θα πάρει και άλλη σειρά..O 10920X που συζητάμε σε 2066 θα μπει..Στο mainstream αλλάζει κάθε 2 και όχι 1 γενιά όπως λες μη τα μπερδεύεις , και αυτό το ξέρουμε από πριν..

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ShooterX είπε

Παράλογο δεν μου φαίνεται όχι...Για τους ιδιοκτήτες TR και ακριβών mobo όπως λες δεν ξέρω πως θα τους φανεί που ήρθε το τέλος της..Η 2066 πλατφόρμα θα πάρει και άλλη σειρά..O 10920X που συζητάμε σε 2066 θα μπει..Στο mainstream αλλάζει κάθε 2 και όχι 1 γενιά όπως λες μη τα μπερδεύεις , και αυτό το ξέρουμε από πριν..

Εσυ αναφερεσαι στο socket ενω εγω στο chipset. Το οτι ειναι 2066 το socket δεν σημαινει απαραιτητα οτι θα μπαινουν οι 10th gen σε x299 mobos. Πχ το 2011 socket ειχε τα x79 (Sandy & Ivy) & x99 (Haswell & Broadwell) chipsets. Εκτος αν εχει γινει confirm και δεν το εχω παρει χαμπαρι. Μακαρι..

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, ilos είπε

Στο μόνο chip που κράτησε την ίδια αρχιτεκτονική και κατέβηκε στα 7nm είναι στις instict/radeon 7 (απλά έχωσε πολλά περισσότερα τρανζίστορς σε σχέση με τους Βέγκους). Μάλλον έχει μπερδευτεί το παλικάρι από τα συνεχόμενα γαλάζια iterations. Από τα 45nm φτάσαμε αισίως στα 14nm^n με την ίδια μονολιθική ring bus αρχιτεκτονική + τα optimizations στον branch predictor και τα νέα σετάκια εντολών κάθε φορά.

οντως τα fin fet tri gate η amd τα σχεδιασε......:P

μονολιθικη ring bus αρχιτεκτονικη, τι αλλο θα διαβασουμε....:lol:

6 ώρες πριν, Crus είπε

Εσυ αναφερεσαι στο socket ενω εγω στο chipset. Το οτι ειναι 2066 το socket δεν σημαινει απαραιτητα οτι θα μπαινουν οι 10th gen σε x299 mobos. Πχ το 2011 socket ειχε τα x79 (Sandy & Ivy) & x99 (Haswell & Broadwell) chipsets. Εκτος αν εχει γινει confirm και δεν το εχω παρει χαμπαρι. Μακαρι..

θα μπαινει κανονικα με bios update, τελικο ειναι αυτο. δεν αλλαζει το chipset.

24 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Αυτό το 4-way SMT θέλω να δω πως θα αποδίδει στα games, σίγουρα θα υπάρχουν θέματα..

με την ταχυτητα να μοιραζεται σε 4 threads, σιγουρα θα υπαρχει προβλημα κα οχι μονο εκει.

• Confused 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, intelrisen είπε

μονολιθικη ring bus αρχιτεκτονικη, τι αλλο θα διαβασουμε....:lol:

Τι έχει αλλάξει από nehalem και μετά όσο αναφορά τον σχεδιασμό του chip?

Το να έχεις περισσότερα τρανζίστορ λόγω μικρότερης κλίμακας, καλύτερα ρολόγια/efficiency, γρηγορότερη/μεγαλύτερη cache, πιο έξυπνο branch predictor, νέα σετάκια εντολών κλπ λέγεται iteration όχι σχεδιασμός νέας αρχιτεκτονικής from scratch. Αυτό θα το δούμε το 21 και ας ελπίσουμε να φτουρήσει αλλιώς θα σου κοπεί το επίδομα.😂

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Intel έσοδα 70,8 δισεκατομμύρια USD (2018)

AMD έσοδα 6,48 δισεκατομμύρια USD (2018)

Δεξιά vs Αριστερά :D

source.gif

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, ilos είπε

Τι έχει αλλάξει από nehalem και μετά όσο αναφορά τον σχεδιασμό του chip?

Το να έχεις περισσότερα τρανζίστορ λόγω μικρότερης κλίμακας, καλύτερα ρολόγια/efficiency, γρηγορότερη/μεγαλύτερη cache, πιο έξυπνο branch predictor, νέα σετάκια εντολών κλπ λέγεται iteration όχι σχεδιασμός νέας αρχιτεκτονικής from scratch. Αυτό θα το δούμε το 21 και ας ελπίσουμε να φτουρήσει αλλιώς θα σου κοπεί το επίδομα.😂

καλα πηγαινε να διαβασεις πως λειτουργει το rimg στου νεχαλεμ και μετα στους σαντι και τα ξαναλεμε.

μια alu να αλλαξεις σε τσιπακι θεωρειται αλλαγη μικροαρχιτεκτονικης. κατι που δουλευει τελεια σχεδον θα το κανεις καλυτερο δε θα το αλλαξεις ολοκληρο. αυτα μονο η amd τα κανει. :lol: ουτε ο κελερ δουλευει πανω σε κατι τετοιο.

24 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Intel έσοδα 70,8 δισεκατομμύρια USD (2018)

AMD έσοδα 6,48 δισεκατομμύρια USD (2018)

Δεξιά vs Αριστερά :D

source.gif

το κομπιουτινγκ παει αλλου. πλεον σε 1-2 χρονια θα εχουμε optane dc memory και στα δικα μας, οχι μονο σε σερβερς. οι σερβερς για να φορτωσουν τα data εκαναν 2 ωρες και τωρα κανουν 20-30 λεπτα, απο reboot. πλεον η αποδοση δε θα ερχεται μονο απο το κεντρικο τσιπ  αλλα απο dc memory,  απο fpga κλπ.

• Sad 1
Δημοσ.

Τα νούμερα από πάνω εξηγούν γιατί η Intel δεν ρίχνει τις τιμές, πολύ απλά γιατί δεν γυρνάνε αυτά τα νούμερα με την καμία. Το budget της μπλε είναι πολύ μεγαλύτερο, γι' αυτό και θα περάσει πάλι μπορστά όπως με τους C2D και τους πρώτους i5/i7.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Τα νούμερα από πάνω εξηγούν γιατί η Intel δεν ρίχνει τις τιμές, πολύ απλά γιατί δεν γυρνάνε αυτά τα νούμερα με την καμία. Το budget της μπλε είναι πολύ μεγαλύτερο, γι' αυτό και θα περάσει πάλι μπορστά όπως με τους C2D και τους πρώτους i5/i7.

τι να περασει, αφου παντου μπροστα ειναι.

• Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Psycho_Warhead είπε

Μόνο στα παιχνίδια είναι μπροστά η Intel τώρα λόγω συχνότητας, σ' όλα τα υπόλοιπα σενάρια αρπάζει μπάτσες.

στο μονο σεναριο που ειναι μπροστα η amd ειναι το geek.:lol:

• Sad 1
Δημοσ.
  • Like 3

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...