thetiesthatbind Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Υπάρχει κανείς με AORUS Master να μου πει ποια πεδία να αλλάξω για να κλοκάρω τον 9900Κ και προτεινώμενα volts ? Thank youuu
Stamer Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, thetiesthatbind είπε Υπάρχει κανείς με AORUS Master να μου πει ποια πεδία να αλλάξω για να κλοκάρω τον 9900Κ και προτεινώμενα volts ? Thank youuu Προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί ακόμε με αυτό αλλά για ρίξε μια ματιά και στο παρακάτω της Gigabyte (για αρχή τουλάχιστον): https://www.gigabyte.com/FileUpload/Global/multimedia/2/file/525/946.pdf Και στο youtube σίγουρα θα βρεις πολύ υλικό... 1
pirmen56 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Στις 25/9/2019 στις 9:18 ΠΜ, Ryzenlake είπε Στα 4:12 εγώ βλέπω 65% dropped frames για τον 7700k και 0.6% για τον 1700. Μικρη διαφορα, δεν λεω, μολις 110 φορες περισσοτερα dropped frames.. Σε εφαρμογες που δεν χρησιμοποιουν πολλους πυρηνες οπως το adobe γιατι περιμενεις τους πολλους πυρηνες να ειναι πιο γρηγοροι? Και ο xeon platinum των 12.000€ είναι πίσω από τον 8600k...ποιο ειναι το συμπερασμα? α) Ότι ο όρος productivity είναι κάτι πολύ αόριστο. β) Ότι ανάμεσα σε πολλούς πυρήνες και πολλούς αλλά κορυφαίους πυρήνες παίρνεις το δεύτερο ασχέτως αν κοστίζει αρκετά ακριβότερα. Γιατί θα βγάλεις τη διαφορά από τη δουλειά σου. γ) Ότι κάθε cpu είναι για μια δουλειά. Καινοτομία λοιπόν είναι να σου προσφέρουν καλύτερα πράγματα πάνω σε αυτό ακριβώς που ζητάει η δουλειά σου. υ.γ.: Μου αρέσει πάντως που ακολουθεί μια ρεαλιστική προσέγγιση με διαφορετικά στάδια επεξεργασίας. Άλλα ST intensive και άλλα MT intensive. Σε γνωστό πρόγραμμα του εμπορίου. 1
Ryzenlake Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, pirmen56 είπε α) Ότι ο όρος productivity είναι κάτι πολύ αόριστο. β) Ότι ανάμεσα σε πολλούς πυρήνες και πολλούς αλλά κορυφαίους πυρήνες παίρνεις το δεύτερο ασχέτως αν κοστίζει αρκετά ακριβότερα. Γιατί θα βγάλεις τη διαφορά από τη δουλειά σου. γ) Ότι κάθε cpu είναι για μια δουλειά. Καινοτομία λοιπόν είναι να σου προσφέρουν καλύτερα πράγματα πάνω σε αυτό ακριβώς που ζητάει η δουλειά σου. υ.γ.: Μου αρέσει πάντως που ακολουθεί μια ρεαλιστική προσέγγιση με διαφορετικά στάδια επεξεργασίας. Άλλα ST intensive και άλλα MT intensive. Σε γνωστό πρόγραμμα του εμπορίου. Α) Συμφωνω Β) Σαφως και οχι. Σαφεστατα και οχι. Η ιδια η αγορα σε βγαζει λαθος. Αν παμε σε προιοντα που πωλουνται καθαρα για επαγγελματικους λογους (τρακτερ ας πουμε) θα δουμε οτι ολα εχουν θεση. Οταν οι κορυφαιοι, ειτε αυτοι ειναι πυρηνες ειτε οτιδηποτε αλλο, αποδιδουν 10% παραπανω και κοστιζουν 200% παραπανω μαλλον οι περισσοτεροι θα προτιμησουν τους μη κορυφαιους. Εκτος αν εσυ τα μονα τρακτερ που βλεπεις να πωλουνται ειναι της CASE IH που ειναι τα κορυφαια. ΜΠΑ, πουθενα δεν θα τα δειες, γιατι ειναι κορυφαια για 10% αλλα κοστιζουν 570%. Τελικα παντως το ερωτημα μου θα μου το απαντησεις εσυ αφου ο αλλος εξαφανιστηκε? Στο ιδιο ακριβως test αν ετρεχε εναν 3600 με εναν xeon platinum των 12.000€ ο 3600 δεν θα εριχνε ταπα σε ολα τα test? Μας λεει αυτο κατι? Τοτε γιατι να μας λεει το 8600 vs 2950x? Προφανως αν το workload σου ειναι lightly threaded τοτε τα cpu με λιγους πυρηνες ειναι προτιμοτερα. Θυμαμαι ακομα κατι test που ο 8350k εριχνε στον 7820x (νομιζω παλι adobe ηταν). Ε ναι okay, και το λοιπον? Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2019 από Ryzenlake 1
pirmen56 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Ryzenlake είπε Β) Σαφως και οχι. Σαφεστατα και οχι. Η ιδια η αγορα σε βγαζει λαθος. Αν παμε σε προιοντα που πωλουνται καθαρα για επαγγελματικους λογους (τρακτερ ας πουμε) θα δουμε οτι ολα εχουν θεση. Οταν οι κορυφαιοι, ειτε αυτοι ειναι πυρηνες ειτε οτιδηποτε αλλο, αποδιδουν 10% παραπανω και κοστιζουν 200% παραπανω μαλλον οι περισσοτεροι θα προτιμησουν τους μη κορυφαιους. Εκτος αν εσυ τα μονα τρακτερ που βλεπεις να πωλουνται ειναι της CASE IH που ειναι τα κορυφαια. ΜΠΑ, πουθενα δεν θα τα δειες, γιατι ειναι κορυφαια για 10% αλλα κοστιζουν 570%. Β) Σαφώς και ναι αν η καθυστέρηση αυτή του 10%(που δεν είναι μόνο 10%) σημαίνει χειρότερη real time επιδόση(εκεί που μετράει) ή λιγότερα projects των εκατοντάδων ευρώ κατ' έτος. Να στο πω και διαφορετικά. Εγώ απαιτώ 75 καρέ για να παίξω άνετα. Αν εσύ μου βρεις CPU των 10€ που βγάζει 45 καρέ απορρίπτεται άμεσα. Δεν θα κάτσω να κοιτάξω vfm, αν η βασική απαίτηση δεν καλύπτεται. Αναφορά σε κείμενο Τελικα παντως το ερωτημα μου θα μου το απαντησεις εσυ αφου ο αλλος εξαφανιστηκε? Στο ιδιο ακριβως test αν ετρεχε εναν 3600 με εναν xeon platinum των 12.000€ ο 3600 δεν θα εριχνε ταπα σε ολα τα test? Μας λεει αυτο κατι? Τοτε γιατι να μας λεει το 8600 vs 2950x? Μας λέει ότι ο xeon για το δημοφιλέστερο προ πρόγραμμα editing της αγοράς, που θεωρείται productivity, είναι για τα μπάζα. Σαν να πάρεις κορυφαίο τρακτέρ για να τρέχεις σε αγώνες ταχύτητας. Το ίδιο πράγμα που ήταν οι πρώτοι ryzen αναφορικά με την casual χρήση. 1
thetiesthatbind Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Stamer είπε Προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί ακόμε με αυτό αλλά για ρίξε μια ματιά και στο παρακάτω της Gigabyte (για αρχή τουλάχιστον): https://www.gigabyte.com/FileUpload/Global/multimedia/2/file/525/946.pdf Και στο youtube σίγουρα θα βρεις πολύ υλικό... Δε βρισκω τιποτα της προκοπης στο YT, όχι απλό για εμενα, πχ κλεινουν C States κλπ που δε θυμαμαι να το εκανα στην ASUS πχ για αυτο ειπα να ρωτησω εδω απο κανεναν που την εχει και εχει κλοκάρει ηδη θενξ though ❤️
Ryzenlake Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 20 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Β) Σαφώς και ναι αν η καθυστέρηση αυτή του 10%(που δεν είναι μόνο 10%) σημαίνει χειρότερη real time επιδόση(εκεί που μετράει) ή λιγότερα projects των εκατοντάδων ευρώ κατ' έτος. Να στο πω και διαφορετικά. Εγώ απαιτώ 75 καρέ για να παίξω άνετα. Αν εσύ μου βρεις CPU των 10€ που βγάζει 45 καρέ απορρίπτεται άμεσα. Δεν θα κάτσω να κοιτάξω vfm, αν η βασική απαίτηση δεν καλύπτεται. Μας λέει ότι ο xeon για το δημοφιλέστερο προ πρόγραμμα editing της αγοράς, που θεωρείται productivity, είναι για τα μπάζα. Σαν να πάρεις κορυφαίο τρακτέρ για να τρέχεις σε αγώνες ταχύτητας. Το ίδιο πράγμα που ήταν οι πρώτοι ryzen αναφορικά με την casual χρήση. Σου ξαναλεω, αυτο που λες δεν εχει νοημα. Τοτε σε ολα τα προιοντα που ειναι καθαρα για επαγγελματιες δεν θα υπηρχαν φτηνα και ακριβα, θα υπηρχε μον οενα προιον, το κορυφαιο, αφου ολοι αυτο θα αγοραζαν. Δεν το κανουν ομως. Τωρα οταν μιλαμε συγκεκριμενα για CPU σε workstation περιβαλλον, προφανως οι Ryzen μαδανε τους Intel, για τον πολυ απλο λογο οτι για το single thread χεστηκε η φοραδα στο αλωνι. Κυριολεκτικα. Ενα ωραιο παραδειγμα ειναι το video του linus που μας δειχνει πως "ρολλαρι" η επιχειρηση του. Εχει εναν server στον οποιον πετανε ολα τα renders οι συνεργατες του, δεν τα τρεχουν στα clients. Εκει προφανως θα προτιμησουν την συνολικη αποδοση του CPU παρα το per core, και στη συνολικη αποδοση η Intel τρωει σφαλιαρες σε οποιοδηποτε price point. Μα τους πρωτους Ryzen τους κρινεις με λαθος κριτηρια. Χαιρω πολυ χαιροπουλος, ο R7 1700 θα τον πινει σε οτιδηποτε software τερματιζει τη ζωη του στα 4 threads. Και ο 7350k ας πουμε φανταζομε εδινε σφαλιαρες στον 6850k (που ηταν τιμολογιακα ο ανταγωνιστης του 1700) στη σουιτα της adobe. Το point ομως ποιο ειναι? Οτι σε αυτα που ηταν καλος ο 6850k, ο 1700 ηταν καλυτερος, στα μισα χρηματα. Εσυ ομως τι ακριβως κανεις? Συγκρινεις τον 1700 με εναν 7350k σε προγραματα που βλεπουνε 1 κλωστη (ουτε καν νημα) και μου λες ο 1700 μαπα. Παραλληλα ομως ο 6850k για καποιο λογο που μου διαφευγει μαμουσε και εδερνε. Πως γινεται αυτο δεν ξερω. 1
intelrisen Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Στις 25/9/2019 στις 9:32 ΠΜ, Razor333 είπε Δεν είναι μόνο το warp stabilizer το premiere όπως επιλεκτικά διάλεξε ο συγκεκριμένος, ούτε είναι άμεσα συγκρίσιμο το quicksync με το software encoding. τι επιλεκτικα? warp stab 1 clip μπροστα ο 2700χ, 4 clip μπροστα ευκολα ο 8700κ. εσεις δε λετε στον κοσμο οτι ειναι για τις βαριες δουλειες οι amd? πιο quinc sync μας λες, αφου στο βιντεο με τον ι9 9900κ το βγαζει και ειναι πιο γρηγορος.
noFEARgr Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 The Intel Core i9-9900KS Will Probably Cost $600 😂 1
BabisTs Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 44 λεπτά πριν, noFEARgr είπε The Intel Core i9-9900KS Will Probably Cost $600 😂 Για γέλια απλά οι μπλέ....παίρνεις έναν 9900Κ και έτσι ξεμπερδεύεις και τον κλοκάρεις κιόλας(εντάξει ίσως όχι στα ghz του KS αλλά όλα είναι θέμα silicon lottery)
Fulgore Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Μα ουτε η τιμη του 9900κ εχει πεσει και που βγηκαν τα ρυζια κανονικα εδω και 2.5μηνες. Και απορω για ποιο λογο καποιοι περιμεναν κατι το διαφορετικο,δεδομενου οτι περυσι ειχαμε δει και τον i7 8086k. 1
_Theo_ Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 40 λεπτά πριν, BabisTs είπε Για γέλια απλά οι μπλέ....παίρνεις έναν 9900Κ και έτσι ξεμπερδεύεις και τον κλοκάρεις κιόλας(εντάξει ίσως όχι στα ghz του KS αλλά όλα είναι θέμα silicon lottery) Άμα έχεις τα ευρά και θες το απόλυτο, τότε πας σε i9-9900ks. Λογικά θα κλοκάρει καλύτερα από τον "απλό" i9-9900k.
7nisiotis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 600 dollars και Q1 2020 νέα σειρά "up to 10c" με νέες μητρικές κλπ σκατουλακια για αφαίμαξη χρημάτων ως "νέα τεχνολογία" τρολλαρουν αβερτα Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2019 από 7nisiotis
godslayerxp Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 8 λεπτά πριν, _Theo_ είπε Άμα έχεις τα ευρά και θες το απόλυτο, τότε πας σε i9-9900ks. Λογικά θα κλοκάρει καλύτερα από τον "απλό" i9-9900k. Ένας τυπικός 9900k πόσο πάει; 5.0 - 5.1; Πόσο παραπάνω να πηγαίνει ένας ks με μια καλή aio για παράδειγμα συγκριτικά με τον k; 5.2; 5.3;!! Για κάποιον που θέλει 9900 είναι καλή ευκαιρία να χτυπήσει τον απλό σε καλή τιμή παρά να δώσει για καινούριο τόσα χρήματα για 100-200mhz
_Theo_ Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε 600 dollars και Q1 2020 νέα σειρά "up to 10c" με νέες μητρικές κλπ σκατά τρολλαρουν αβερτα Δεν τρολλάρουν απλώς στοχεύουν στους αρρωστάκηδες που αλλάζουν CPU κάθε λίγο και λιγάκι. Ένας που έχει πχ i7-8700k γιατί να τον αλλάξει ;; 2 λεπτά πριν, godslayerxp είπε Ένας τυπικός 9900k πόσο πάει; 5.0 - 5.1; Πόσο παραπάνω να πηγαίνει ένας ks με μια καλή aio για παράδειγμα συγκριτικά με τον k; 5.2; 5.3;!! Για κάποιον που θέλει 9900 είναι καλή ευκαιρία να χτυπήσει τον απλό σε καλή τιμή παρά να δώσει για καινούριο τόσα χρήματα για 100-200mhz Όπως είπα και πριν υπάρχουν αρρωστάκηδες που θέλουν το απόλυτο και μετράνε ακόμα και τα Mhz... Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2019 από _Theo_
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα